«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Η ομάδα της Ρωσίας έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Θέλαμε να πάρουμε τη νίκη για να την αφιερώσουμε σε όλους τους φιλάθλους που μας στήριξαν και στους οποίους είμαστε ευγνώμονες. Αυτή η ομάδα της Ισπανίας είναι υπόδειγμα αξιών, η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ. Είμαστε πάντως σε καλό δρόμο, έχουμε ένα σπουδαίο σύνολο παικτών και πολύ μέλλον. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν σωστό απέναντι στους εαυτούς μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και πιστεύω πως θα έχουμε κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον»
Μονο εγω δεν θεωρω τον Πεπο τοσο μεγαλο προπονητη…?
Εχει οντως παικταραδες στην ομαδα του,αλλα παιζει με 2 συστηματα γαμωτο.
“Βαρατε παλικαρια μου” και “Η μπαλα στον Γκασολ”.Το κακο ειναι οτι το πρωτο ειδικα του βγαινει σχεδον παντα,αφου ειδικα οι Καλντερον,Γκαρμπαχοσα και Ναβαρρο ειναι πολυ καλοι σουτερ.Το 2ο επισης βγαινει συχνα αφου ο Γκασολ ειναι θηριο και αρκετα γρηγορος για τη θεση που παιζει στην εθνικη.
Αλλα οκ.Αυτα μονο?Εγω τον εχω πιο ικανο για να φτιαχνει το μαλλι του και να γκρινιαζει.
Αντιθετα με Μπλατ και Γιαννακη που ειναι για μενα πολυ πιο εξυπνοι και ικανοι προπονητες.Ειδικα ο πρωτος.
Σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ότι δηλαδή έχουν μόνο δύο συστήματα. Ή ένα-δύο σκριν για τρίποντο ή ανοίγουν όλοι για να τραβήξουν τους αμυντικούς έξω (κάτι που θα κάνουν δεδομένης της ευστοχίας) και αφήνουν τον Γκαζόλ μόνο μέσα.
Και μου τη σπάει γιατί και η Ισπανία αλλά και η Λιθουανία μας κέρδισαν με αδελφίστικο μπάσκετ. Μπείτε μέσα στη ρακέτα ρε αν τολμάτε και αφήστε τα τρίποντα. Αλλά με τέτοιο φάρδος θα μου πεις, τι να σταματήσεις τα τρίποντα.
Να διευκρινισουμε βεβαια οτι και εμεις στο πρωτο ματς με την Ισπανια ειδικα παιζαμε σαν ομαδα με κανενα,αντε ενα(σπλιτ αουτ) συστημα.Αλλα οταν παιζουμε οπως μπορουμε δεν βασιζομαστε μονο σε εναν ή δυο παικτες.Μπορει να παιξουμε με τον ψηλο,με διεισδυση,με αλλαγη μπαλας στην περιφερεια και γρηγορη πασα στη ρακετα,με διεισδυση για να τραβηξουμε παικτες και να βγει πασα για ευκολο καλαθι,με σκριν του ψηλου για να βγει παικτης κατω απο το καλαθι για ευκολο λει απ(το κανε ο Κακιουζης ειδικα αυτο αρκετες φορες) κ.α.
Ολα αυτα που αναφερω τα καναμε.Αλλα δυστυχως σε 1-2 ματς μονο…
Νταξει τώρα να μην λέμε ότι θέλουμε. Η Ισπανία έχει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να τρέξει αιφνιδιασμό, να σουτάρει με απίστευτα ποσοστά σε δύσκολά και γρήγορα σουτ, και βέβαια να βάλει την μπάλα από κάτω με τον Γκασόλ. Ο σκόπος της είναι να σκοτώσει το θύμα που της προσφέρανε για φαγήτο στα γρήγορα και μετά να αρχίσει το ρουκ-ζουκ. Αν δεν τα καταφέρει, (γιατί δεν είναι όλοι οι αντίπαλοι παιδάκια να κάτσούν να τις τρώνε, προσέξτε το βλέμα του Κυριλένκο) τότε έχει σημαντικό πρόβλημα, που φάνηκε και χθές και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Σου λέει υπεροπτικά, μα καλά πως είναι αυτός κοντά στο σκόρ ενώ εγώ είμαι εμφανώς καλύτερος σε όλους τους τομείς και τις θέσεις? Και αρχίζει μετά το παίξιμο σε στύλ Κολντεμπέλα, πέφτω με τον άνεμο, γρινιάζω ακόμα και όταν μού δίνουν το σφύριγμα γιατι θέλω και κάτι παραπάνω, και γενικά προβοκάρω το μάτς μήπως τους πιάσω κορόιδο.
Καί ναι στο πρώτο ματσάκι που η διαιτησία δεν είναι απροκάλυπτα υπέρ τους, πετάχτηκε κάποιος Χολντεν έκλεψε το τόπι και αργά και βασανιστηκά το τοποθέτησε στο διχτάκι των Ισπανών που δεν καταλαβαν τι τους βρήκε.
Γιατι έτσι μας αρέσει και είναι πάντα πιο ωραίο να χάνει το φαβορί, ειδικά όταν αισθάνεται τόσο ανώτερο…
Γενικότερα εκτός από καλσικό σουτέρ, θα πρέπει να στηρίξει και το παιχνίδι σε κάποιον στάνταρ σκόρερ. Καλή η ομαδικότηατα αλλά πρέπει να υπάρχει και ο σταρ…
Αρκετοι.Δεν λεω οτι τον ειπε καποιος εδω μεσα μεγαλο προπονητη.Αλλα οτι θεωρειται απο αρκετους ως τετοιος,θεωρειται.Και ο Χατζηγεωργιου τον χαρακτηρισε ετσι χτες.
Τελοσπαντων.
Σε αυτο που λεει ο Chrisp συμφωνω απολυτα.Ο Βασιλοπουλος εδειξε στο τουρνουα οτι εχει ενα καπως αξιοπιστο σουτ,αλλα μεσα στη χρονια δεν ηταν τοσο ευστοχος.Ο Βασιλειαδης σιγουρα αμα βρει την παλια του φορμα θα βοηθησει.
Ισως και ο Περπερογλου.Αλλα το βασικο ειναι να επιστρεψουν Φωτσης(που επισης εχει καλο σουτ,αν και δεν ειναι ο σουτερ που θα βασιστεις επανω του) και ο Σοφο.
Νομιζω αλλωστε οτι ο Βασιλειαδης, αν εκμεταλλευτει και τις ευκαιριες στον Ολυμπιακο και μαθει να παιζει και αμυνα, θα ειναι ο ιδανικος αντικαταστατης του Χατζηβρεττα…
Πάντως νομίζω πως ο Διαμαντίδης, όντας έτσι κι αλλιώς δουλευταράς (το λέει ο Ομπράντοβιτς και το πιστεύω), ΟΦΕΙΛΕΙ να δουλέψει πολύ στο σουτ του, γιατί νομίζω είναι μεγάλος σουτέρ εν δυνάμει.
Ο Διαμαντιδης δεν ειναι μεγαλος σουτερ με την εννοια που εννοω εγω. Εχει μονο μια κινηση για σουτ, αυτη απο το κεντρο που κανει τριπλα ενα βημα πισω και σουταρει. Οτι ειναι αρκετα ευστοχος συμφωνω, αλλωστε και στο Ευρωμπασκετ ειχε 35%, οχι ασχημα. Αλλα ο μεγαλος σουτερ εκτελει απο παντου και με ταχυτητα. Παραδειγματα Ποποβιτς, Λακοβιτς, Καλντερον, Ναβαρο, Ματσε κτλ…
Εγώ έχω να πω ένα τεράστιο μπράβο στον John Robert Holden που έδειξε ποιος είναι. Όταν έπαιζε στην Ελλάδα οι διάφοροι εξυπνάκηδες δημοσιογράφοι τον αποκαλούσαν “τσαρλατάνο” και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Το ότι όμως τον εμπιστεύτηκαν προπονητές σαν τον Ίβκοβιτς, τον Μεσίνα και τον Μπλατ τα λέει όλα. Τεσπα, από την Εθνική μας πέρα από κλασικό σουτέρ πιστεύω ότι λείπει ένας σέντερ ολοκληρωμένος ο οποίος θα ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία (όπως έκανε κάποτε ο Φασούλας). Η Ρωσία είχε αλτικούς παίκτες οι οποίοι και τάπες έριχναν και τα ριμπάουντ μάζευαν. Η Ισπανία είχε τον Γκασόλ ο οποίος ήταν και σκιάχτρο την άμυνα πέρα από φοβερός σκόρερ. Θυμηθείτε και τον Νεστέροβιτς τι προβλήματα μας προκάλεσε σε επίθεση και άμυνα. Εμείς έχουμε τον Παπαδόπουλο ο οποίος είναι καλός με πλάτη στο καλάθι αλλά αμυντικά άστο καλύτερα. Τον Μπουρούση ο οποίος τη μια μέρα μαζεύει τα ριμπάουντ και κόβει τα πάντα και την άλλη είναι σαν να κοιμάται, συν το ότι δεν ξέρει να παίζει με πλάτη στο καλάθι. Ακόμα και ο Baby Shaq μπορεί να είναι οδοστρωτήρας αλλά δεν είναι ούτε καλός ριμπάουντερ ούτε καλός μπλοκέρ. Οι Ντικούδης, Τσαρτσαρής είναι πολύ καλοί παίκτες αλλά δεν παίζουν above the rim.
Ο Χόλντεν έγινε ότι έγινε όχι γιατί τον εμπιστεύθηκαν αυτοί οι προπονητές, αλλά γιατί αυτοί του έμαθαν κάποια πράγματα. Πολλά για την ακρίβεια.
Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι πάντως τόσο σπουδαίος. Βάζει πόντους αλλά παίρνει πάρα πολλές προσπάθειες, πολλές εκ των οποίων εκτός λογικής. Και αμυντικός δεν είναι καλός.
Συμφωνώ. Θα μπορούσε άνετα να είναι ο μοιραίος και όχι ο ήρωας του μάτς, παρόλα αυτά η ιστορία θα το κρατήσει το τελευταίο λέπτο του στο παιχνίδι γιατι συνόλικά κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα…
Διαφωνώ. Ο Holden και στην ΑΕΚ είχε κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Βέβαια πολλές φορές το παρατράβαγε αλλά ήταν πάντα ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης. Μπορούσε να σε σκοτώσει και από το τρίποντο και με διείσδυση. Τον θεωρώ και πολύ καλό αμυντικό γιατί όταν πιέζει τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ του βγάζει τα συκώτι ενώ κανένας δεν τον περνάει εύκολα. Το ότι και ο Κιριλένκο έχει αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν λέει επίσης πολλά.
Το καλό του Χόλντεν είναι ότι δε φοβάται να πάρει την ομάδα πάνω του, ή να πάρει την μπάλα στις τελευταίες επιθέσεις, όταν η μπάλα καίει.
Βέβαια, γιατί να φοβηθεί;… Λες και είναι Ρώσος :lol: . Για τα λεφτά παίζει και εκεί…
Απολογισμος: Η Ελλαδα στην 4η θεση…χμμ καλο μου φαινεται αν κρινω απο τις εμφανισεις μας…Χασαμε απο μια ανυπαρκτη Λιθουανια που μονο 3ποντα εβαζε (τουλαχιστον στο μεταξυ μας παιχνιδι),2 φορες απο μια Ισπανια που κατ’εμε μπορουσαμε να περασουμε και προσωπικα χαρηκα που της το πηραν οι Ρωσοι μεσα στην χωρα τους και απο μια Ρωσια πρωταθλητρια Ευρωπης…φανταζομαι τι θα ειχε γινει αν περναγαμε τελικο…Το τροπαιο παλι στην Αθηνα…Δεν πειραζει…και εις ανωτερα παιδια…!!