Σε μέτρα για αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών προχωρά η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου, αρκεί να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχος είναι χρήστης των ναρκωτικών αυτών ουσιών.
Το νομοσχέδιο, που έχει επεξεργαστεί η συσταθείσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προβλέπει τη μη δίωξη του χρήστη ανεξάρτητα από το αν βρεθούν στην κατοχή του σκληρές ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χρήστης δεν θα διώκεται ανεξαρτήτως αν έχει στην κατοχή του σκληρά ναρκωτικά, καθώς αυτό που θα μετράει θα είναι η ποσότητα και το αν ο ίδιος θα αποδεικνύει ότι τα έχει προς ?ιδία? χρήση.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλιώρη, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αποποινικοποιείται ο χρήστης και η μικροπαραβατικότητα που τον συνοδεύει.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος εντός των επομένων ημερών θα κάνει ανακοινώσεις και θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.
Αχ Μιουλ, αχ Μιουλ.
-
Προφανώς όχι.
-
Δεν αναφέρομαι στο βίντεο απαξιωτικά. Η συζήτηση αμπελοφιλοσοφίας με ενόχλησε γιατί είχα φρέσκια την εικόνα της σαπίλας μπροστά μου.
-
Αυτοί που όντως σαπίζουν στις φυλακές (και που δεν είναι ποτέ οι βουτυρομπεμπέδες κοκάκηδες του Κολωνακίου και των κλαμπς), απλώς θα σαπίζουν έξω από αυτές. Όπως γίνεται και τώρα, αλλά θα είναι περισσότεροι.
Να πω κατι δικο μου, το Requiem For A Dream που ειδα πριν δυο μερες, με σοκαρε αρκετα (ταινιαρα ε!) ωστε το θεωρησα πολυ πιο διδακτικο απο τα “μην παρεις ουσιες” και “προσεχε τι σου δινουν” των γονιων, καθηγητων κτλ…
ε περιμενα ποστ σοντ εδω περα
εδω που δεν εχει και μουτζες θα ξεθαρρεψει
Ή απλά τους στέλνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,να μην μας ενοχλούν,να μάθουν να μην κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους.
Η λύση είναι η παιδεία/‘επιμόρφωση’.
Λες στα παιδάκια με επιχειρήματα (edit:και συζητάς μαζί τους,ούτε πρήζεις,ούτε προπαγανδίζεις,ούτε προσπαθείς να κάνεις πλύση εγκεφάλου όπως γίνεται τώρα) για ποιο λόγο δεν χρειάζεται να πέσουν στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ,και αν είσαι πιστευτός,γίνεται μέρος της νοοτροπίας τους.
Δηλαδή εγώ πχ που δεν έχω κάνει τζούρα από κανένα τσιγάρο ενώ οι γονείς μου είναι καπνιστές μλκας είμαι?Ή έξυπνος?
Η απάντηση είναι τπτ από τα 2,απλά είχα σωστή ‘επιμόρφωση’ σε αυτό το θέμα.
Αντιθέτως,αν υπάρχει ένας λόγος που θα ήθελα να δοκιμάσω ‘κάτι’ στο μέλλον λίγο πολύ είναι επειδή είναι παράνομο,όλοι μιλάνε για αυτό και το έχω μυθοποιήσει.
Η άλλη λύση είναι να το παίξουμε Big Brother και να ελέγχουμε πού και γιατί πάει ο καθένας,και τι μπαίνει στο στόμα του ή ανάμεσα στα πόδια του.
Θα ‘στεναχωρήσω’ τον συμφορουμίτη Γράκχο,δεν ξέρω τι έκανε και σε ποια μυστική υπηρεσία ανήκε,αλλά ο ‘φίλος’ του είχε μερικά προφητικά χαρακτηριστικά στην τελευταία του νουβέλα,όπου ο κόσμος του ήταν ελεγχόμενος.
Και αυτό εν μέρει έχει γίνει,δείτε την Β.Κορέα που το Ίντερνετ και η επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι σαν τα ναρκωτικά και χειρότερα.Μπορεί να σας φαίνεται γελοίο επιχείρημα,αλλά αυτοί με το μυαλό τους έχουν δίκιο που επιβάλλουν την απαγόρευση της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.Είστε σίγουροι ότι δεν κάνουμε το ίδιο λάθος με αυτούς?
Δεν ξέρω σε ποιους αρέσει,εγώ προτιμώ μια πιο ελεύθερη κοινωνία,άλλοι μπορεί να είστε control freaks ή μαζόχες και να γουστάρετε αυτόν τον στενόμυαλο περιορισμό,με γεια σας με χαρά σας,εγώ είμαι της άποψης ότι όσο πιο πολλές ‘μύτες’ έχει το waveform μιας κοινωνίας,τόσο πιο πολλές καινοτομίες θα έχει και τόσο θα κάνει τον άνθρωπο να ζει καλύτερα.
Και στο συγκεκριμένο θέμα,από την στιγμή που βλάπτει μόνο τα άτομα που εμπλέκονται,ισχύει και για τις ουσίες που παράγει Η ΦΥΣΗ.
Δεν θα μπω σε άλλες ανούσιες συζητήσεις ως προς το τι θα γίνει αν νομιμοποιηθεί η τάδε ουσία,πώς θα νομιμοποιηθεί και τα λοιπά.Δική μου και μόνο δική μου γνώμη είναι πως σε 20-30 χρόνια μέσα αυτοί που ήταν να καταστραφεί η ζωή τους ούτως ή άλλως θα καταστραφεί,οι υπόλοιποι θα δουν ένα καλύτερο αύριο,τουλάχιστον οι περισσότεροι.
Ο κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο λοιπόν.
Μπράβο.
Πάντως όσα παιδιά ξέρω που πίνουν πολύ η καπνίζουν η κάνουν χόρτο δεν τους έλεγε κανείς κάντε χόρτο πιείτε και καπνίστε.Ίσα ίσα τους λέγανε να μην μπλέξετε ποτέ με αυτά και το έλεγαν αρκετά συχνά
μπορει να χαλαω και λιγο τη ροη της συζητησης αλλα
τελικα η κανναβης ειναι εθιστικη η οχι ουσια?
γιατι αλλου διαβαζω ναι και αλλου πως οχι
Δοκίμασε και έλα πόσταρε
εντιτ πω μαλακια εκανα απαντησα στον ασγυφταο
Παντως ξεκολληστε και οι 2 μεριες και αποφασιστε τι θελετε.
1)Ελευθερη χρηση ναρκωτικων ωστε οποιος θελει να ειναι χρηστης
2)Ελευθερη χρηση ναρκωτικων ωστε να μεωθει η χρηση
3)Απαγορευση για τη μη χρηση
4)Απαγορευση γα να μεινουν τα πραγματα ως εχουν
Εγω γενικα θελω να μειωθει η χρηση οπως πχ θελω να μειωθει και ο αλκοολισμος που δεν εχει να κανει και με χημικα η φυσικα ποτα αλλα και παλι δεν υπαρχει ετοιμη λυση για αυτο.Ουτε ετσι οπως ειναι τα πραγματα φυσικα αλλα ουτε και αν μια μερα αρθουν ολες οι απαγορευσεις θα σταματησει ο κοσμος να ειναι εθισμενος στην ηρωινη πχ.Ισα ισα που δεν ξερουμε τα αποτελεσματα μιας τετοιας κινησης γιατι δενε χει συμβει πουθενα.
Πρεπει να ξεκαθαρισουμε σε ποια ναρκωτικα θελουμε να αρθει,αν θελουμε η απαγορευση.Στη μαριχουανα, στα θεωρουμενα μαλακα, σε ολα?
Προσωπικα πιστευω οτι το μετρο περι μικρο ποσοτητας ή του ‘‘πιστοποιημενου’’ ναρκωμανη ειναι στον θετικο δρομο.
Ε οι κατοικοι και τοπικοι επιχειρηματιες που ζουνε απο αυτη τη νομιμοποιηση δεν νομιζουν να θελουν να αλλαξει ο νομος…
Γενικως ο τουρισμος της Ολλανδιας βασιζεται σε μεγαλο του μερος σε αυτο.
Το 1) και το 2) νομίζω συνδυάζονται,αυτό επιλέγω εγώ
οχι
[COLOR=“White”]…[/COLOR]
είναι παχυντική
http://www.youtube.com/watch?v=iSGCb_R8XAA
Αντε ρε μαθετε μπαλιτσα.Ο στρατος ξερει!
Προκειται περι αριστουργηματος με καστ εκπληξη δεν μπορουσα να μη το βαλω…
Ήθελα να κάνω υπερποστ για την αποπάνω ταινιάρα.
ψοφάω
α στο διαολο ρε μαλακες, εχω δει ενα λεπτο και εχω πεθανει, δεν υπαρχει.
[B]Τι μαλακίες λες ρε Αμαλίτσα;;;;;;;;[/B]
Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, φαίνεται ότι είναι. Νομίζω παίζει ρόλο και η διάρκεια και συχνότητα χρήσης. Δεν είναι φυσικά όπως με κοκαΐνη/ηρωίνη.
για δωσε λινκ