Παρελάσεις

Εδω ο κοζμος καιγεται και το νινι (αυτο που σερνει το καραβι) χτενιζεται

Η παρέλαση συμβάλλει στο να μην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα?

Το ξέρω ότι πολλές φορές δεν μπορώ να εκφραστώ ήρεμα. Προσπαθώ, αλλά ορισμένες φορές δεν μου βγαίνει.
Είμαι και ψιλοστενοχωρημένος από την ήττα της Ξάνθης…:stuck_out_tongue:

Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ παρέλαση. Στην έκτη δημοτικού αρνήθηκα και τη σημαία btw.

Εγώ προσωπικά το θεωρώ ντροπή να απαρνείσαι να σηκώνεις τη σημαία της χώρας σου.
Μπορεί να ακούγεται συντηρητικό ή παρακμιακό αλλά έτσι είναι.
Πρώτον γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν μέχρι θανάτου για την ελευθερία που έχουμε εμείς σήμερα και
δεύτερον διότι σαν Έλληνες οφείλουμε να τιμούμε την πατρίδα μας και εκείνους που μας την παρέδωσαν, με κάποιο τρόπο… και εικάζω οτι οι 2 ώρες της παρέλασης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι αλήθεια οτι η αλλοτρίωση έχει αγγίξει και αυτόν τον τομέα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον εξαλείψουμε παντελώς. Διότι με αυτό τον τρόπο χάνουμε σιγά σιγά την πολιτισμική μας ταυτότητα…

Δεν είναι απλά ντροπή. Είναι η μεγαλύτερη απαξίωση. Για μένα όποιος το κάνει αυτό είναι κατάπτυστος.

Ας την κανουμε σωβρακο τοτε οπως οι Αμερικανοι…

Οι παρελασεις δεν αποδεικνυουν ουτε καθοριζουν την πολιτισμικη ταυτοτητα. Τα γραμματα και οι τεχνες το κανουν. Αντι λοιπον να τρωμε τον χρονο μας με αυτες ας μελετησουμε λιγο παραπανω τα κειμενα των αρχαιων αλλα και τη λογοτεχνια των νεων (ποσοι διαβαζουν Καραγατση αραγε?). Ας μαθουμε 5 πραματα για τη ζωγραφικη του Ελ Γκρεκο αλλα και του Θεοφιλου…

Αλλα οχι. Το Λυκειο εχει καταντησει 3ετης προετοιμασια για τις πανελληνιες. Τι θα διαβασεις, πως θα το διαβασεις για να περασεις. Στην Ιστορια της 3ης Λυκειου θυμαμαι οτι ολα τα ενδιαφεροντα κομματια για τις τεχνες ηταν εκτος υλης. Αραγε τα διαβασε κανεις αλλος εκτος απο μενα?

Eγώ πάλι θεωρώ ντροπή το να υποχρεώνεις κάποιον με την βία να συμμετάσχει σε κάτι που δεν τον εκφράζει.

• 1000000

μα εσύ ζητάς όμως την κατάργηση. Μία άλλη μορφή εξαναγκασμού και άσκησης εξουσίας…

+1…Λαός που δεν θυμάται την ιστορία του,δεν έχει μέλλον…Απλό…

freedomofrock είχες δεν είχες είπες πάλι τη βλακεία σου.
Sharuman δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής συμμετοχής. Αλλά απ’ την δική μου οπτική το να σηκώνεις το σύμβολο της χώρας σου επισήμως, για μένα είναι υπέρτατη τιμή.
ChrisP και οι παρελάσεις είτε το θες είτε όχι είναι μέρος του πολιτισμού σου. Δεν της ανακάλυψαν χθες. Καλά και σωστά όσα λες αλλά άμα είσαι ανίκανος να να αντιληφθείς το νόημα κάτι τόσο απλού όπως η παρέλαση και τις απαξιώνεις με ηλίθια επιχειρήματα να τα βράσω τα υπόλοιπα.

Περιττό να πω το πόσο συμφωνώ με την Princess_of_the_dawn.

@karvou:

Μην γινεσαι τοσο πνευμα αντιλογιας γαμωτο. Καταργηση δεν σημαινει απαγορευση. Οποιος θελει να βγει και να τιμησει τους νεκρους (που δεν πολεμησαν για το εθνος, αλλα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -και το '40 και το 1821, εχει σημασια αυτο που λεω) μπορει να το κανει…

@nihilist:

Μερος του πολιτισμου μου ενας θεσμος που θεσπιστηκε επι της χειροτερης δικτατοριας του τοπου? Ευχαριστω, δεν θα παρω…

Ειμαι βλακας το ξερω, δεν βγηκαμε ολοι εξυπνοι σαν εσενα…

πεστα ρε καρβου!

δλδ το να κατηργηθει η παρελαση κ να μην παρελασει καποιος που θελει να παρελασει δεν ειναι φασισμος?

για μενα το σωστο ειναι να πηγαινει οποιος γουσταρει κ οποιος δεν θελει να παει να καει οτι πραγματικα θελει!

Διαφωνώ καθέτως. Οι παρελάσεις σαφώς και αποτελούν απόδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Δείχνουν εμπράκτως οτι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάποια ιδανικά. Αν αυτό σήμερα έχει εκφυλιστεί σε αυτό φταίνε οι δάσκαλοί των σχολείων που δεν κάθονται να πουν δυο λόγια στα παιδιά για τον σκοπό όλης αυτής της κατάστασης.

@ Sharuman: Συμφωνώ με το οτι δεν ειναι καλό να υποχρεώνεις κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν τον εκφράζει. Απο την άλλη όμως σε ρωτώ: ένα παιδί 12 χρονών είναι σε θέση να γνωρίζει τί το εκφράζει και τί όχι?

Το ότι τότε θεσπίστηκε πρώτη φορά δεν σημαίνει ότι δεν γίνονταν από παλιότερα. Και απ’ τη στιγμή που υπάρχει και στο Σύνταγμα τότε δεν νομίζω να σε ρωτήσει κανένας. Θες δεν θες είναι μέρος του πολιτισμού σου. Εκτός αν δεν σ’ αρέσει ούτε το Σύνταγμα, οπότε να τ’ αλλάξουμε και αυτό.

Εμένα η σημαία δε μου λέει τίποτα. Οι αγωνιστές δεν πολέμησαν για τη σημαία αυτη καθεαυτή αλλά για την πατρίδα τους (ή τα δικαιώματά τους). Εξ άλλου τι είναι η σημαία; Ένα κομμάτι πανί με κάποια χρώματα και θρησκευτικά σύμβολα (βλέπε σταυρό). Το οποίο έτσι κι αλλιώς δε με εκφράζει επειδή δεν είμαι χριστιανός. Και γιατί παρακαλώ να σηκώσω εγώ αυτό το πράμα; Για να είμαι πιο Έλληνας;

Αν το πάμε έτσι, γιατί να σηκώνουν μόνο οι καλύτεροι μαθητές τη σημαία; Αυτό σημαίνει οτι αυτοί είναι περισσότερο Έλληνες από τους υπόλοιπους;

Την πατρίδα κανείς δε μου την παρέδωσε, απλά έτυχε να γεννηθώ στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς.

Η πολιτιστική μου ταυτότητα λέει οτι είμαι Έλληνας και αυτό μόνο η σημαία δε μου το θυμίζει.

Και ναι Αντωνία αυτό που είπες είναι παρακμιακό και συντηρητικό. Κρίμα.

Φίλιππε το ποιός λέει βλακείες σε αυτό το τοπικ καλύτερα να μη το πούμε γιατι θα εκτεθείτε.

Πιστευω να εχεις ακουσει οτι το Συνταγμα γενικα αναθεωρειται. Ε? Δεν παραμενει το ιδιο στους αιωνες των αιωνων…

ζαφροκ θα περασεις καλα οταν θα πας στρατο :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: