εμένα θα μου απαντήσει ένας ?
όχι
τωρα εισαι γραφικος!
Λοιπόν, καταρχας έσβησα το τελευταίο σχόλιο του ποστ μου, αλλά το έγραψα γιατί καθώς γυρνούσα από το γήπεδο, άκουσα ένα χούφταλο να εκθειάζει τη χούντα. Φυσικά έφαγε το βρισίδι που του άξιζε.
Για την ερώτηση του montecristo τώρα, ίσα ίσα νομίζω με μια θεατρική παράσταση π.χ., χωρίς εθνικιστικά στοιχεία μέσα, θα μείνει κάτι περισσότερο στους μαθητές και θα γίνει και κάτι κατά του εθνικισμού.
Ρε συ μοντε τι να σου απαντησουμε? Παρελασεις και γνωση της ιστοριας ειναι δυο ασχετα πραγματα. Γιατι τα συγχεεις? Η μηπως εκει που κανουν προβες για τις παρελασεις τους λενε και ιστορικα γεγονοτα? Ας μαθουμε πρωτα σωστη ιστορια, δηλαδη οτι (οσο παραξενο κι αν φαινεται) εμεις οι Ελληνες ΔΕΝ ειμαστε ο πιο “γαμαω” λαος του πλανητη και μετα συζηταμε για παρελασεις…
πάλι στην Ελλάδα ασχολούμαστε με την ταμπακιέρα. Αντί να μιλάμε για το ασφαλιστικό, την ανεργία κτλ, μιλάμε για τις παρελάσεις λες κ μας έπεσε ο κώλος. σιγά.
αν τεκμηριώσει ένας το πως η κατάργηση των παρελάσεων θα οδηγήσει στην καλύτερη εκμάθηση της ιστορίας, να τις καταργήσουμε αύριο.
άλλη μια μέρα playstation - Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, με σημαίες και με τα βούρλα…
εγώ πάλι δεν χαλάστηκα που είδα στις ειδήσεις του Σταρ την Νταϊάνα Ιγροπούλου να παρελαύνει… όποιος την είδε, απορώ πως θέλει να καταργηθούν…
Απορία : εμείς που μεγαλώσαμε κ πήγαμε κ στις παρελάσεις, τι πάθαμε ακριβώς ?
Γιατί??
Αφού ο Χίτλερ και ο Μεταξάς (τον οποίο εκθείαζε ο διαβόητος διαφημιστής ναζιστικών αντισημιτικών βιβλίων ¶δωνις Γεωργιάδης) το επινόησαν.
Ας κάνουν συγκέντρωση κάποιοι άμα θέλουν, εφόσον δεν στρέφονται εναντίον άλλων ανθρώπων, αλλά όχι και να υπάρχει θεσμοθετημένη υποχρεωτική οργανωμένη συμμετοχή των σχολείων και του στρατού (ο οποίος επιδυκνείεται μάλιστα…)
απαντώ εγώ:
Θα μείνουν οι αθάνατες ταινίες της Βουγιουκλάκη και του Πρέκκα για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!!!
Θέμα προς συζήτηση: Σε πολλούς δεν αρέσουν οι παρελάσεις ως τρόπος ένδειξης σεβασμούς στους πεσόντες του '40, θεωρείτε όμως ότι τα πιτσιρίκια στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσαν συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων ως αντίδραση για τις παρελάσεις, ασκώντας πολιτική μία τέτοια μέρα, έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στους νεκρούς του '40?
Αναπτύξτε σε 300 λέξεις το πολύ
να τονίσω ότι εγώ δεν έχω δει ποτέ στρατιωτική παρέλαση. μόνο παιδάκια κάναμε. γιαυτο είμαι τόσο κουλ
κάρβου δεν σχολίασες ΕΣΥ την Ιγροπούλου ? Τσ τσ τσ τσ
Καταρχας για τις παρελασεις μιλαμε μονο οταν ειναι να γινουν δλδ 2 μερες πριν. Για το ασφαλιστικο μιλανε και ξελαρυγγιαζονται οι ιδιοι που μιλανε για τις παρελασεις τις υπολοιπες 360 μερες του χρονου. Και τοτε ομως γραφικοι και καταστροφολαγνοι αποκαλουνται…
Ειλικρινα ομως, προτιμω το παιδι να παιζει Προ παρα να μαθαινει να βηματιζει. Γνωμη μου…
Εγω θα επικεντρωθω σε ενα σημειο που ακουσα στην τηλεοραση:
Καποιος ειπε για τον εθελοντικο χαρακτηρα της παρελασης…
Μαλιστα, εγω γιατι τοτε πηγαινα στην παρελαση, διοτι αν δεν το εκανα αυτο με εβλεπα με 3ημερη σπιτακι μου?
Οι περισσότεροι τίποτα, αλλά ορισμένοι έπαθαν και παραέπαθαν. Ο Καρατζαφύρερ π.χ. πως μπήκε στη Βουλή??
μαλακες ρέπουμε όλο κ περισσότερο προς τον σπιτικό εγκλεισμό, αλλά δεν το βλέπετε…
μόνο εμείς χαβαλεδιάζαμε/γελάγαμε/γουστάραμε στις παρελάσεις ρε γμτ?
μπλεξαμε τα μπούτια μας
chrisp το pro δημιουργεί πολλλά περισσότερα προβλήματα από τις παρελάσεις
Ανεργία+ηλιθιότητα+άνοδος δεξιάς παντού στην Ευρώπη+σημεία των καιρών+ξενοφοβία/μετανάστευση = καρατζαφέρ.
έλα τα ξέρεις εσύ τώρα, σε έχω καταλάβει, τι ρωτάς?
Για την ερώτηση του Karvou:
Τα εν λόγω πιτσιρίκια τίμησαν πολύ καλύτερα αυτούς που πολέμησαν ενάντια στον φασισμό ασκώντας πολιτική εναντίον ενός εθίμου που επινοήθηκε από τον Χίτλερ, δηλαδή αυτόν ενάντια στον οποίο πολέμησαν. Για`μενα ο θεσμός της παρέλασης είναι που προσβάλλει την μνήμη των θυμάτων.
και πριν τις παρελάσεις είχαμε 3 χούντες μέσα σε 60 χρόνια! Χαίρω πολύ ρε Σάρουμαν. Δεν είναι επιχείρημα αυτό…
να σου πω κατι ρε Sharuman επειδη εισαι κ jethrotullakias k αυτο λεει πολλα σε μενα!
μερικες φορες δεν εχει σημασια τι λεμε αλλα πως το λεμε!
κ εσυ αυτη την στιγμη με τον τροπο που εκφραζεσαι πας στο αλλο ακρο!
Βαλε και το 2 Ενιαιο Λυκειο Αλιμου ρε…
Να κανουμε βημα πανω σε παρκαρισμενα αμαξια, στραγαλια στα κοριτσια :lol: , πω ρε τι μου θυμιζεις τωρα…:roll:
Το Pro απο μονο του δεν δημιουργει κανενα προβλημα. Το οτι καθομαστε στα σπιτια μας ναι! Συμφωνω απολυτα! Αλλα δεν θα μου το λυσει μια παρελαση. Εσυ εχεις παρατηρησει οτι καποιοι ειμαστε στο φορουμ ολη μερα ξερωγω? Σχολη-σπιτι/φορουμ-σχολη! Καπως ετσι. Ειναι οντως προβληματικο…
Οταν ομως καποιες χιλιαδες βγαινανε στους δρομους για πορειες τους κατηγορουσαν για γραφικους, ταραξιες, συντηρητικους. Οταν καποιος βγαινει απο το σπιτι του για να διεκδηκησει ειμαι μαζι του. Με την παρελαση δεν καταλαβα τι ακριβως διεκδικω παντως…
Εγώ παρέλασα μόνο στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού. Στο γυμνάσιο και να ήθελα δεν με έπαιρναν λόγω ύψους, στο λύκειο έκανε μόνο η πρώτη και όταν μας μάζεψε ο γυμναστής για να διαλέξει άτομα εγώ κρύφτηκα και δεν πήγα.
Φυσικά και αυτές ήταν οι κύριες αιτίες, αλλά κάποιον ρόλο έπαιξε, στην επαρχία (για Αθήνα δεν το νομίζω) και το όλο πατριωτικό/εθνικιστικό στυλ του. Και ειλικρινά, τουλάχιστον στην Ξάνθη που μένω, υπάρχουν πάρα πολλοί εθνικιστές/χουντικοί/βασιλόφρονες. Και δεν λέω ότι γι`αυτό φταίει η παρέλαση, οι δύο ανεγκέφαλοι γονείς φταίνε που λένε στα παιδιά τους για το τι καλή που ήταν π.χ. η χούντα που μας προστάτευε από τους εχθρούς του έθνους, αλλά η παρέλαση δίνει ένα εξτρα πάτημα σε άτομα με τέτοιες οικογένειες προκειμένου να μην απελευθερωθούν από τέτοιες ιδέες. Και μάλιστα πολλές φορές αυτοί αρέσκονται και σε χρήση βίας. (π.χ. πρόπερσι υπήρχε συγκέντρωση κατά των μαθητικών παρελάσεων από Α.Κ., οι συγκεντρωμένοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα, και 2-3 ώρες πριν την έναρξη της παρέλασης τους επιτέθηκαν εθνικιστές με… πέτρες και ξύλα…)