ατομο κατα παραδοση αριστερο,οχι με παρωπιδες,αφου περασε στο τει,παει και γραφεται στης παραταξη της αριστερας.ολα καλα και ωραια μεχρι που φτανει μια μερα που κανονιζουν συγκεντρωση.ωραια σκεφτεται το ατομο,και εχω τοσα να τους πω!
ε,αφου συγκεντρωθηκανε ολοι,βαζουνε να παιζει η μουσικη,σκανε και κατι κοψιδια και κατι σουβλακια και αρχιζει ενα γλεντι τρικουβερτο.Ρε παιδια εχω καποια θεματα να συζητησουμε λεει το ατομο!!Τρωγε τωρα και τα λεμε μετα του απαντανε.
περναει η ωρα!τι εγινε ρε παιδια,θα συζητησουμε τωρα?ρωταει το ατομο.ελα μωρε τα λεμε και αλλη φορα του απαντανε.
δεν χρειαζεται να πω,οτι το ατομο δεν ξαναπατησε το ατομο στην παραταξη.
το συγκεκριμενο σκηνικο,σιγουρα δεν εχει να κανει με την αριστερα.προφανως συμβαινουν σε ολες τις φοιτητικες παραταξεις
απλα η συγκεκριμενη παραταξη εχει καποια παραπανω ιδανικα,και μου κανε μεγαλη εντυπωση
κατι τετοια σκηνικα δειχνουνε τελικα οτι οποια αντιδραση γινεται,γινεται καθαρα για την αντιδραση και οχι για να πετυχουνε καποιο καλυτερο αποτελεσμα!
η αναρχια τι καταφερε τα τελευταια 20 χρονια,εκτος απ το να καταστρεφει δημοσιες και ιδιωτικες περιουσιες??
Αχαχα, κατι τετοιο σκεφτομουν να γραψω πριν και για σενα, αλλα δεν ηθελα για να μην το παρεις στραβα. Ενιγουεη, δεν τα βρηκαμε και ποτε στα πολιτικα για να τα βρουμε τωρα.
signal ενταξει, η συγκεκριμενη παραταξη προφανως και δεν ειναι παραδειγμα προς μιμηση. Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Καταρχας αυτοι δεν εκαναν και καμια αντιδραση για να κρινεις. Κατα δευτερον επειδη εχω ζησει καποιες “αντιδρασεις”, εβλεπα οτι γινοταν πολιτικη κουβεντα υψηλου επιπεδου και μ’επιχειρηματα. Οχι στις συνελευσεις βεβαια, περισσοτερο σε κατ’ιδιαν συζητησεις με τα παιδια.
Επισης δεν ξερεις τι ειναι οι αναρχικοι. Οχι μονο εσυ, σχεδον ολοι. Κι εγω δεν μπορω να ειμαι βεβαιος οτι θα ηξερα πεντε παραπανω πραγματα γι’αυτους αν δεν ειχα εναν καλο φιλο αναρχικο. Απλα και συνοπτικα, αυτοι που τα σπανε κατηγορουνται απο την πλειοψηφεια των αναρχικων.
Ενιγουεη, θελω να δω Ντονι Νταρκο εδω και ωρα και με κρατατε, αμαρτια απο τον Γιαχβε γιατι ειναι καλη ταινια απ’οσο εχω ακουσει.
Όσοι αμφιβάλουν για την ανεξιθρησκία καλό θα ήταν να ρίξουν μια ματιά προς ανατολάς.
Επίσης, το να μην υπάρχει μάθημα θρησκευτικών μάλλον αντίθετο θα ήταν στην ανεξιθρησκία, γιατί μη γνωρίζοντας, κάποιος είναι μάλλον λιγότερο ελεύθερος να επιλέξει το δόγμα του.
Ο σταυρός στη σημαία μπήκε σε μια ιστορική στιγμή που, αν μη τί άλλο, η θρησκεία ήταν το κύριο στοιχείο που ένωνε τους Έλληνες. Ούτε καν η γλώσσα δεν ήταν κοινή σε όλους, κι αυτή ακόμα σώθηκε μέσα από το μόνο γραπτό κείμενο στα ελληνικά στο οποίο είχαν πρόσβαση όλοι, που φανταζόμαστε ποιο είναι ε;
Όποιος δεν θέλει να βλέπει παρελάσεις, ας μην πηγαίνει. Κι όποιος είναι ανήλικος, όταν θα έρθει η στιγμή να ψηφίζει, ας ψηφίσει αυτούς που του υπόσχονται να τις καταργήσουν. Αλλά όταν έρθει εκείνη η στιγμή, βλέπουμε πως τα προβλήματα της χώρας μας δεν είναι οι παρελάσεις.
Ο Κούντερα έγραψε για το «πολιτικό κιτς» στο οποίο συντελούσαν οι κομμουνιστικές παρελάσεις. Κιτς, γιατί υπήρχε έντονη αντίθεση ανάμεσα στη φτώχια και την πείνα όλου του λαού και τα χρυσάφια στις στολές των στρατιωτών. Κιτς γιατί η δόξα ενός έθνους φαινόταν άπαξ ετησίως με πολυτελείς παρελάσεις και ο κόσμος δήθεν ξέχναγε τη μιζέρια του. Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο για την Ελλάδα σήμερα.
Όσο κάποιοι αρέσκονται στο να βλέπουν παρελάσεις, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να καταργηθούν. Υπάρχουν άνθρωποι, που τις θεωρούν φόρο τιμής. Γιατί να στερηθούν αυτό που θέλουν στο όνομα της δήθεν «ελευθερίας» άλλων.
Τέλος, όποιος δεν θέλει να γιορτάζει τις εθνικές εορτές, αν το θέλει είναι ελεύθερος να δουλεύει οκτάωρο εκείνες τις μέρες.
Απο αυτην την συζητηση και μονο φαινεται αυτο που εγραψα και στην αρχη.
Οι παρελασεις ειναι ακομα μια αφορμη για να βγαλουμε σαν αληθινοι ελληνες τα κομπλεξ μας και να αρχισουμε την κλασικη συζητηση περι αριστερας-δεξιας, προοδευτισμου-συντηριτισμου, αναρχιας-ταξης και πειθαρχιας και λοιπες πιπες γιατι 10 σελιδες τωρα πιπες διαβαζω, ναι οκ μπορειτε να παρεξηγηθειτε, μπορειτε να κανετε το κανετε delete αλλα δεν παει αλλο, πραγματικα δεν ξερω αν υπαρχει αλλος λαος στην ευρωπη που να ασχολειται τοσο σοβαρα με τοσο ηλιθια θεματα. Κανενος η ζωη δεν θα αλλαξεπρος το καλυτερο η προς το χειροτερο αν καταργηθουν η παραμεινουν η παρελασεις αλλα συνεχιζουμε να το κανουμε θεμα οχι για κανεναν αλλο λογο αλλα για να χουμε την ευκαιρια να τα χωσουμε στους μπασταρδους φασιστες η στους γραφικους ανθελληνες αριστερους. Μια ζωη τα ιδια. Διαβασα απιστευτα πραγματα οπως οτι οι παρελασεις δινουν πατημα στους εθνικιστες για να μην απελευθερωθουν απο αυτες τις ιδεες (!!!) η οτι Οι παρελάσεις σαφώς και αποτελούν απόδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Δείχνουν εμπράκτως οτι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάποια ιδανικά (!!!) δηλαδη ενταξει 0 επαφη με την πραγματικοτητα απλα να χουμε να λεμε.Απο τις παρελασεις πηγαμε στην θρησκεια, στο κομμα των παιδεραστων, στον κομμουνισμο, μπουρδελο ολα.
Καποιος ρωτησε γιατι βγαινει ο Καρατζαφερης. Η δικια μου αποψη ειναι οτι με τις μαλακιες που λενε ατομα απο τον αριστερο χωρο οπως του Συριζα κανουν τον καθε μαλακα Ψωμιαδη η Καρατζαφερη να φαινονται σοβαροι. Και δεν απαντησε κανενας σ’αυτο που ρωτησα. Εσεις που ειστε υπερ της καταργησης, αν αυριο οι παρελασεις καταργηθουν τι ποσοστο πιστευετε οτι θα παρει το ΛΑΟΣ στις επομενες εκλογες?
Aυτο ακριβως.
Μονο που εχω την εντυπωση οτι δεν ειμαστε η μοναδικη χωρα που ασχολειται με τετοιου ειδους πιπες…Παρελασεις(καπως διαφορετικες μεν,αλλα για πανω κατω για τους ιδιους λογους) γινονται και την 4η Ιουλιου στην “πολιτισμενη” Δυση και οχι μονο.
Οποιαδηποτε χωρα που εχει ζησει εμφυλιο εχει διαφορετικες αποψεις για την Ιστορια και το πως τα γεγονοτα αυτα οδηγησαν στο παρον της.Σε μερικες δεκατιες που καποιοι ισως δουν πιο νηφαλια τα πραγματα,μπορει και να ξεπεραστουν τα κομπλεξ του παρελθοντος.Ισως τοτε δουν καποιοι την Ιστορια ως κληρονομια και οχι ως πατημα για μικροπολιτικα παιχνιδια.
Ξέρω περιστατικό όπου ένα παιδί είχε πάρει απαλλαγή και τον έβαλαν στο μάτι οι καθηγητάδες. Από εκεί που έβγαζε 19 έπεσε στο 17 και μάλιστα ενώ διάβαζε περισσότερο.
Επίσης μια γνωστή μου, γιατρός, ήρθε να κάνει το αγροτικό της στην φασιστοκρατούμενη (και ξέρω τι λέω) Ξάνθη. Όταν ήταν να ορκιστεί ζήτησε να ορκιστεί με πολιτικό όρκο ως άθεη. Ο διευθυντής του νοσοκομείου μόνο που δεν την παλούκωσε…
1)Είναι κακό να σκέφτεσαι?
2)Το “Μην ακολουθείτε τυφλά ότι σας λένε” δεν είναι αντίθετο στο “Είστε μικροί για να διαμορφώνετε δική σας άποψη”??
Μήπως δεν πρέπει να ακολουθούμε ότι μας λένε οι ανθέλληνες αναρχοαριστεροσυνασπιζόμενοι (copyright Καρατζαφέρης) και να ακούμε μόνο τους καλούς εθνικόφρονες??
Δεν το λέω καθόλου εριστικά, απλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα παραπάνω.
Τελικά η Ελλάδα πρέπει να έχει πολλούς ελευθεριακούς μαρξιστές (αλλιώς αναρχοκομμουνιστές). Όμως δεν μπορώ να τους βρώ πουθενά ρε γμτ. Μόνο έναν έχω πετύχει και αυτόν επειδή είναι στον πολύ πολύ στενό οικογενειακό μου κύκλο, αλλιώς δεν θα τον έβρισκα. Που κρύβονται οι υπόλοιποι ???
Αυτά τα (κατεμε σάπια αλλά προσωπική άποψη είναι αυτό) ιδανικά είναι κατεξοχήν συστατικά της ιδεολογίας της παλαιού τύπου δεξιάς που τώρα εκφράζεται από τους φασίστες του ΛΑΟΣ.
Είναι κακό που περισσότεροι νέοι αποποιούνται τον εθνικισμό και δεν έχουν π.χ. τουρκοφαγικές αντιλήψεις??
Ο νεαρός έλληνας που απεχθάνεται τον εθνικισμό μπορώ να σε διαβεβαιώσω εκ προσωπικής εμπειρείας ότι γνωρίζει την ιστορία του πολύ καλύτερα από ορισμένους φασίστες (για να καταλάβεις για τι μιλάω δες τι δυνάμεις έχουν οι νεοναζι της Χρυσής Αυγής στα σχολεία).
Αν εννοείς την Αγγλία άμα έχεις χρήματα όντως περνας πολύ καλά. Αν δεν έχεις χρήματα τότε καλύτερα να τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα…
Δηλαδή το να γίνεται κατήχηση σε μία μόνο θρησκεία δεν είναι αντίθετο στην ανεξιθρησκεία?
Γιατί όσοι δεν θέλουν να παρακολουθούν μία στρατιωτική επίδειξη να υποχρεώνονται να βλέπουν στρατιωτικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από τα σπίτια τους και να τους ενοχλούν με τον θόρυβο τους?
Και πάλι βλέπω έναν ακόμα να θεωρεί ότι το να μην θέλει κάποιος να γίνεται το (εφηυρημένο από Χίτλερ) έθιμο συνεπάγεται αυτόματα και το ότι δεν θέλει κανενος είδους εορτασμό αυτές τις μέρες…
Γιατί, δεν ισχύει αυτό?? Ο πιτσιρικάς που έχει καρατζαφερικούς/χουντικούς γονείς οι οποίοι του κάνουν πλύση εγκεφάλου υπερ της φυλής και του έθνους δεν νιώθει τις θέσεις του να τονώνονται μέσα από αυτόν τον θεσμό??
Δηλαδή οι φασίστες θα μας κάνουν κουμάντο??
Και όσον αφορά αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ τον Κουράκη που έθιξε το εν λόγω θέμα ίσως το μόνο αξιόλογο άτομο από τους 300 του κοινοβουλίου…
(κατά τα άλλα διαφωνώ κάθετα σε πάρα πολλά θέματα με ΣΥΡΙΖΑ)
Eίμαστε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, άρα τα στανταρ μας για την ανεξιθρησκεία θα έπρεπε να καθορίζονται άπό ματιές προς Δυσμάς και όχι προς Ανατολάς. Κάνω λάθος;
Και πριν να μπλεχτώ στην αντιπαράθεση που υπάρχει εδώ, να πώ πως δεν θεωρώ πως είμαστε μία ανελέυθερη χώρα αλλά έχουμε ακόμα κάποια βήματα να κάνουμε.
Νάτη πάλι η Αμερική!
Το έχω ποστάρει και νωρίτερα, αλλού στο thread: Στην Αμερική δεν υφίστανται μαθητικές παρελάσεις. Πιστέψτε με
Η 4η Ιουλίου γενικά γιορτάζεται με βεγγαλικά, BBQ και δωρεάν live μουσική:)
Η Αγγλία είχε ισχυρό κομμουνιστικό κόμμα κάποτε δεν εμπίπτει στις χώρες για τις οποίες μιλάω. Μιλάω για Σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Φινλανδία για παράδειγμα).
Πολλά από αυτά που λες, δεν είναι δικές σου ιδέες. Είναι κολάζ ιδεών άλλων και φαίνεται γιατί είναι αντικρουόμενα ή αδύναμα επιχειρήματα. Με λίγα λόγια δεν έχεις ακόμα ΔΙΚΗ σου άποψη.
Σάρουμαν, είσαι μικρούλης και έχεις ακόμα πολλά να διαβάσεις. Ιδιαίτερα όσον αφορά την αντίπερα όχθη…
Δε θα επεκταθώ παραπάνω γιατί δεν έχω κάτι άλλο να πω για το θέμα των παρελάσεων και νιώθω ότι ανακυκλωνόμαστε σε μία χαζή συζήτηση…
Επειδή το έθιξε ο Mule. Αφήστε το τι γίνεται δυτικά και ανατολικά. Παρελάσεις γίνονταν εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν είναι εφεύρεση του Χίτλερ(έλεος). Βέβαια μιλάω κυρίως για στρατιωτικές παρελάσεις, μετά από νίκες και άλλες σχετικές επιτυχίες στον πόλεμο. Και στην αρχαία Ελλάδα και επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και επί Βυζαντίου. Γι’ αυτό είπα και ότι είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Τώρα αυτοί που επιλέγουν αν βλέπουν μόνο μέχρι τον Μεταξά και τον Χίτλερ τι να πω, γνώμες…
Nαι,δεν εννοω μαθητικη,αλλα γινεται και καποιου ειδους εορταστικη παρελαση με στολισμενα αρματα,σημαιες κτλ. .Το γεγονος ειναι οτι ολα γινονται για τονωση του πατριωτικου αισθηματος,ασχετα αν ειναι μαθητες,στρατιωτες ή πολιτες αυτοι που παρελαυνουν.
Και φυσικα θα συμφωνησω με Νιχιλιστ,οτι οι παρελασεις δεν ειναι φρουτο του 20ου αιωνα,δηλαδη αφου τοση Ιστορια ξερουν μερικοι μερικοι,θα πρεπε να το γνωριζουν.
(ρε θα το σκισω το πτυχιο…)
Οι μαθητικές παρελάσεις με ίδιες στολές και στρατιωτικό βηματισμό όμως πρωτοεφαρμόστηκαν από τον Χίτλερ. Εδώ γι`αυτές λέμε. Οι στρατιωτικές όντως προϋπήρχαν και παλαιότερα…
Το θεμα ειναι οι μαθητικες παρελασεις , οχι οι στρατιωτικες.
Tι σκοπο εξυπηρετουν στα πλαισια του σχολειου; ποσοι παρελαυνουν οικειοθελως; ειναι τιμη σε αυτους που πολεμησαν αυτο που γινεται σημερα πλεον η μηπως ελλειψη σεβασμου;
“Αναποσπαστο μερος του πολιτισμου” οι μαθητικες παρελασεις…τι αλλο θα ακουσουμε…
επειδή ήθελα να βεβαιωθώ, ρώτησα τον πατέρα μου και μου επιβεβαίωσε αυτό που υποψιαζόμουν. Μαθητικές παρελάσεις έκανε και αυτός ως μαθητής και γεννήθηκε το '44. Άρα δεν είναι κατάλοιπο της χούντας του '67 όπως έχει υποστηριχθεί αρκετές φορές εδώ μέσα… Υπήρχε και πριν από αυτήν…