Παρελάσεις

ειμαι υπερ του να καταργηθουν οι μαθητικες παρελασεις…ετσι κι αλλιως το 95% των μαθητων αγγαρια κανει με δαυτες…

Μίλησα ποτέ εγώ για κάτι τέτοιο???
Εγώ είπα να αντικατασταθούν οι παρελάσεις από άλλες εκδηλώσεις που θα αναφέρονται στην ιστορία, χωρίς να παρουσιάζουν τους έλληνες ανώτερους από όλους τους άλλους.
Φυσικά αμέσως όποιον τολμίσει να εναντιωθεί στον εθνικισμό όλοι του την πέφτουν για να τον πούνε εχθρό του έθνους και της πατρίδας. Εγώ όμως δεν καταλαβαίνω από τέτοια γιατί έχω φάει καλά στη μάπα μου όλα αυτά τα πράγματα στη φασιστοκρατούμενη πόλη που μένω.

Όσο για το άλλο, προσωπικά μιλώντας απορρίπτω την έννοια της πειθαρχίας και δέχομαι μόνο την αυτοπειθαρχία. Την πειθαρχία την συνδέω με τον στρατό και την αστυνομία, δηλαδή με την έλλειψη σκέψης και την τυφλή υπακοή σε ανωτέρους.

Μάλιστα. Όποιος τολμίσει να αμφισβητήσει κάτι αμέσως πρέπει να έχει φάει πλύση εγκεφάλου…

Εγώ δεν είδα πουθενά να τις χαρακτηρίζει κάποιος κατάλοιπο της χούντας του 67. Κατάλοιπο της χούντας του Μεταξά ναί, αλλά όχι του67.

ναι,βασικά της δικτατορίας Μεταξά είναι,αν μίλησε κάποιος για τη χούντα του 67 κάνει λάθος.

Εγω εύχομαι μερικοί μεγαλωνοντας να σκεφτούν καλύτερα μερικά πράγματα γενικώς γιατί δυστυχώς η ημιμάθεια είναι χειροτερη της αμάθειας…

Και είναι και οι δύο νομοί της Μακεδονίας…

λοιπον επειδη το χω ξαναδιαβασει
πως, που και ποτε οι παρελασεις που γινονται τα τελευταια χρονια στην ελλαδα παρουσιαζουν την ελλαδα ως ανωτερη απο τους αλλους??

λες οτι αν καποιος εναντιωθει στον εθνικισμο τον ονομαζουνε εχθρο του εθνους και της πατριδας!
και συ που ονομαζεις εθνικιστη οποιον ζηταει να μπει ταξη στην χωρα του που χει παρει την κατω βολτα???

οσο για το θεμα της πειθαρχειας,
για προτεινε ενα τροπο ωστε να μπορεσει να συμμοφωρθει λιγακι τουτη δω η χωρα???
που οποιος εχει τα φραγκα ειναι υπερανω του νομου,που καποιοι ζουνε εις βαρος των αλλων,που καποιοι πεθαινουν για να πλουτιζουν οι αλλοι,που που που…???

Η στρατιωτική παρέλαση που μας δείχνει το… αγνό ελληνικό στράτευμα.
Τα πράγματα που ακούγονται από τα μεγάφωνα και μιλούν για βάρβαρους ξένους…

Δεν τον ονόμασα εθνικιστή. Αλλά η λέξη “πειθαρχία” μου φέρνει στο μυαλό απολυταρχία.

Μέσα στη νεοφιλελεύθερη κοινωνία που ζούμε προσωπικά νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

Όταν κάθε χρόνο στις γνωστές γιορτες στα σχολεια ακουμε για τη “φασιστικη Ιταλια” και το “δικτάτορα Μουσολινι”, ενω και εμεις οι ιδοι ειχαμε δικτατορια με το Μεταξα εκεινη την περιοδο, ειναι ξεκαθαρο πως τα γεγονοτα εξεταζονται μονοδιαστατα για να δημιουργηθει αισθηση εθνικης ανωτεροτητας.
Νταξει, απο κει και περα αν μερικοι συνεχιζετε να πιστευετε οτι με τις μαθητικες παρελασεις οι νεοι προσσεγιζουν την ιστορια και τιμουν αυτους που αγωνιστηκαν, ας συνεχισουν να πιστευουν το παραμυθι τους…κατι παραπανω ξερουμε ομως εμεις οι μαθητες για αυτο το θεμα.

Εγω εύχομαι μερικοί μεγαλωνοντας να σκεφτούν καλύτερα μερικά πράγματα γενικώς γιατί δυστυχώς η ημιμάθεια είναι χειροτερη της αμάθειας…

Εγω παλι εχω βαρεθει να ακουω απο τους “μεγαλους” αυτη τη φραση…δηλαδη οποιος νεος δε συμφωνει με την αποψη καποιου μεγαλυτερου, σημαινει πως δεν εχει ακομα αποψη τεκμηριωμενη και “δεν ξερει”…μαλιστα.

επειδη προσωπικα εχω παρα πολλα χρονια να παρακολουθησω στρατιωτικη παρελαση,δεν θυμαμαι τι ακουγονται απο τα ηχεια.αν καποιος εχει την ευγενη καλοσυνη να παραθεσει μερικα απο αυτα,θα του μουν ευγνωμον.

επειδη δηλαδη φανταζει δυσκολο να σταματησουν καποια φαινομενα,δεν αξιζει να προσπαθησουμε???

και κοιτα οταν μιλαω για πειθαρχεια δεν αναφερομαι μοναχα στον πολιτη.αναφερομαι στον οποιοδηποτε.
απο ενα στελεχο κυβερνησεως ,στον μπατσο,στον δημοσιο υπαλληλο,στον χασαπη της γειτονιας σου που θα σου πουλησει σαπιο κρεας!!!
πειθαρχεια με την εννοια,να κανουν σωστα τη δουλεια τους.
πειθαρχεια με την εννοια,οποιος δεν κανει καλα τη δουλεια του να εχει κυρωσεις!

Δεν κρινω σωστο το να καταργηθουν…αλλα επειδη το εχουν ξεφτιλησει εντελως το θεμα οι μαθητες…οι περισσοτεροι κανουν βημα σαν να βαριουνται την ζωη τους και αλλες πηγαινουν με οτι πιο κοντο εχουν και εντονο μακιγιαζ σαν να πηγαινουν για να τραβηξουν ολα τα ανδρικα βλεματα πανω τους…ελεος ρε παιδια το εχουμε ξεφτιλησει το θεμα τελειως…καλυτερα να μεινουν μονο οι στρατιωτηκες παρελασεις που μονο αυτες τημουν πραγματικα τους αγωνες του εθνους μας…

Κάποια που έφτασαν πρόχειρα στα αυτιά μου: “Aπωθήσαμε τους βάρβαρους”, “Η ελληνική ανδρεία νίκησε τους ξένους εισβολείς” και πολλά παρόμοια.

Έτσι όπως το έθεσες συμφωνώ μαζί σου. Απλά βλέποντας μεμονωμένα τις λέξεις “τάξη”, “πειθαρχία” το μυαλό μου πήγε αλλού, στον τρόπο με τον οποίο αυτές νοούνται σε στρατό/αστυνομία.

Θα διαφωνήσω. Το να βλέπεις τον στρατό να παρελαύνει εμένα μου θυμίζει πιό πολύ επίδειξη του πόσο σκληρός και έτοιμος να φάει τους κακούς τουρκαλβανοσκοπιανοβούλγαρους είναι.

όντως… χαζομάρα του στρατού που δε τιμά τους νεκρούς του με καφτάνια και γαρύφαλλα στο αυτί :stuck_out_tongue:

Αν καταργηθούν με τι θα αντικατασταθούν?Αυτό είναι το ζήτημα.:-k
Έχετε προτάσεις …πραγματοποιήσιμα σχέδια -όχι ουτοπικά-??

Αυτο δεν ειναι κακο…:smiley:

με πολιτιστικές εκδηλώσεις,ίσως,λέω εγώ τώρα…
παραστάσεις δραματικών σχολών και νέων ηθοποιών,συναυλίες κλπ…

+1. Και παιδεία, παιδεία, ΠΑΙΔΕΙΑ!!!

Κάπου αλλού, πέρα μακρυά, σε μια άλλη χώρα, σε κάποιον άλλο πολιτισμό, σε κάποια άλλη εποχή, που ίσως δεν υπήρξε και ποτέ και ίσως και ποτέ δε θα υπάρξει…

Σε μια χωρα με πολιτισμό θα ελεγα απλά…κ οχι με τόσα χουντικά κατάλοιπα…

Τα χουντικά κατάλοιπα που ακριβώς τα είδατε? στην παρέλαση?:lol:

Ναι !Επι δικτατορίας θεσμοθετήθηκαν…