Μαθηματικά ξέρεις? Αν ο πατέρας μου το διδακτικό έτος 60-61 έκανε παρέλαση , πώς γίνεται να θεσμοθετήθηκαν οι παρέλάσεις επι δικτατορίας?
Πρόσεξε με!!Δεν είπα γίνονταν ,είπα Θεσμοθετήθηκαν…έγιναν θεσμός του κρατους τότε…Έχει διαφορα!
Αρα δηλαδή, επειδή εγιναν θεσμός του κρατους από δικτατορικό καθεστώς , είναι αυτομάτως χουντικό κατάλοιπο, άσχετα από το γεγονός ότι γίνονταν νωρίτερα, σωστά?
Ναι…Άλλο να γίνεται κάτι εθιμικά κ άλλο το εθιμικό να το κατοχυρώνεις με κανόνες δικαίου…Για να το καταλάβεις π.χ.πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού αναγνωρίζονται απο το ελληνικό κρατος χωρίς σχετικό νομοσχέδιο…Αν περασει το άρθρο 16 η αναγνώριση των πανεπιστημίων θα είναι έργο της νέας κυβέρνησης,πολιτικό κατάλοιπο αργότερο…Το ίδιο κ με τις παρελάσεις…Είναι υποχρεωτικές λόγω νομοσχεδίου που περάστηκε τότε…Εξ ου κ το κατάλοιπο…Έγινα σαφής στο τί έννοώ?
μου φαίνεται πολύ ανόητο ντε και καλά να βγάζουμε ότι δεν μας αρέσει δικτατορικά κατάλοιπα…άμα δεν μας αρέσει τελείωσε δεν ασχολούμαστε…
Αρκετά σαφής θα έλεγα!
Με την φράση μου αυτή , θα ήθελα να κάνω και εγώ σαφές ότι δεν συμφωνώ με την άποψη σου!
Οκ …Απόλυτα δεκτό…Δεν είσαι αναγκασμένη(girl?)
Άσχετο , θα μπορούσα να έχω witch nick και να ειμαι αγόρι? :lol: :lol: :lol: :lol:
Yeahh,could happen αν μπλόφαρες ίσως:) Ήθελα απλώς να μαι σίγουρη γι αυτό ρώτησα…:lol:
Στρατιώτικος βηματισμός, , θρησκεία (με τη μορφή που χρησιμοποιούνταν από τη χούντα, μην παρεξηγούμαστε)…
Το ξαναλέω, δεν θεσμοθετήθηκαν επί δικτατορίας Παπαδόπουλου, αλλά επί χούντας Μεταξά
Όταν όμως όχι μόνο δεν μας αρέσει, αλλά συμβάλλει σε μία (μικρή έστω) καλλιέργεια εθνικιστικών αισθημάτων…
εχω μια ευλογη απορια
αν ολα αυτα ειναι χουντικα καταλοιπα,και οι κυβερνησεις μας δεν τα καταργουν,παει να πει οτι υπαρχουνε ακομα χουντικοι στην κυβερνηση.(οχι μονο την σημερινη αλλα και τις προηγουμενες)
πιστευει δηλαδη κανεις οτι αυτοι που μας κυβερνανε ειναι χουντικοι???
τουλαχιστον παρολα τα κακα που χε τοτε η χωρα επι χουντας,υπηρχε και μια ευημερια.ενα ενδιαφερον για τα εσωτερικα.
υπαρχει κατι τετοιο σημερα???
στον τομεα της οικονομιας?της παιδειας?
στο εθνικο προσκηνειο???
που οι τουρκοι μπαινουν συνεχεια και προκαλουν τον εναεριο χωρο μας και μεις δεν κανουμε τιποτα?
ή που τοσο καιρο δεν μπορει να βρεθει μια λυση με τα σκοπια?
ή εχει σχεση ο σημερινος στρατος με τον παλιο στρατο??
που παει οποιοσδηπωτε φανταρος και την λεει στον οποιοδηπωτε ανωτερο στελεχος του στρατου??
πιστευω λιγο το χουμε παρακανει με τα καταλοιπα…
1)Πολύδωρας, Γιακουμάτος κλπ.
2)Το άρτος και θεάματα το γνωρίζεις? Και ο Χίτλερ το ίδιο είχε εφαρμόσει στη Γερμανία.
3)Το ίδιο και εμείς μπαίνουμε στην Τουρκία, αλλά δεν το αναφέρουν τα κανάλια. Και οι δύο χώρες έχουν πολλούς εθνικιστές.
4)Νομίζω ότι το να υπάρχει κάποιος που να εκθειάζει τον στρατό (παλιό ή καινούργιο) και να υποστηρίζει τη νάρκωση της σκέψης που προσπαθεί να επιβληθεί εκεί μέσα (δεν θα σκέφτεσαι και θα υπακούς τυφλά τον μαχαλόμαγκα ανώτερο σου) είναι τουλάχιστον τραγικό.
εδω ειναι που εισαι λαθος βρε αγορι μου, αν υπαρχει προδιαθεση η προτροπη απο την οικογενεια και το περιβαλλον η παρελαση δεν θα κανει καμμια διαφορα, δηλαδη αν ενας ειναι εθνικιστης με την καταργηση της παρελασης θα γινει 5% λιγοτερο σκατομυαλος? η μηπως καποιος που δεν ειναι με την παρελαση θα αρχισει να το σκεφτεται αλλιως? η καταργηση των παρελασεων δεν θα κανει τα πραγματα καλυτερα σ’αυτον τον τομεα αλλα το πιο πιθανο ειναι να τα κανει χειροτερα.
1)δεν καταλαβες ακριβως τι σε ρωταω.ναι αυτοι μπορει να ναι χουντικοι,δεν εχουν ομως σχεση με τους παλιους χουντικους.τουλαχιστον αυτο που χω στο μυαλο μου για τους τοτε χουντικους,ειναι οτι ηταν ανθρωποι αυστηροι, και αδιστακτοι μπρος στο να πετυχουν τον σκοπο τους.καμια σχεση δηλαδη με τους χλεχλεδες της σημερινης κυβερνησεως!
2)σημερα εχουμε αρτο και θεαμα???
3)αυτο που λες οτι και μεις μπαινουμε στους αλλους μπορει να ισχυει.οκ.το θεμα με τα σκοπια,με τα ιμια ομως…που ναι οι εθνικιστες τασεις των χουντικων μας???μπρος στη μασα,πουλανε και μανα και πατριδα!!
4)απο τι φαινεται δεν εχεις παει στρατο.τα περισσοτερα στελεχη στο στρατο ειναι ζαμανφου.στα παπαρια τους.δημοσιοι υπαλληλοι.δεκαρα δεν δινουν.
το μονο που τους νοιαζει ειναι να παει διομισι να σχολασουν.λες να κατσουν να ασχοληθουν με την τονωση του εθνικου φρονηματος ή με την ναρκωση της σκεψης που λες???ο μονος λογος που προσπαθουν να επιβληθουν ειναι γιατι τους εχουν αναθεσει καποια δουλεια οι ανωτεροι τους και αμα δεν την κανουν θα φανε κατσαδα.
ακριβως οτι ισχυει και εξω στον τομεα εργασιας.
επιπλεον στο στρατο αν σε βρισει καποιος του κανεις μια ωραια αναφορα.
για καντο αυτο εξω.θα ψαχνεις για δουλεια την επομενη μερα.
παρτε το χαμπαρι.ο στρατος πλεον σημερα ειναι ανωδυνος.ειναι ενας χρονος και περναει!
ασε που απο φιλους μου στον εβρο,μου λεγανε οτι κανανε παρεα με τους τουρκους φανταρους.
αν καποιος δηλαδη διαμορφωσει εθνικιστικη αντιληψη στο στρατο,ε τοτε αυτος ειναι αξιος της μοιρας του.
θα το κανε ειτε μια ωρα νωριτερα ειτε μια ωρα αργοτερα!
Αυτο… Καμμια σχεση ο στρατος και η αστυνομια του τοτε με του σημερα…
Το παραδειγμα που αναφερεις ειναι σωστο, οπως επισης και το οτι επι δικτακτοριας, στα σωματα ασφαλειας μπαιναν μονο δεξιοι…
Σημερα βασικα εχουμε δανεια/πιστωτικες καρτες και θεαμα…
χαχαχα
ακριβως!!!
αν τοτε τα περνανε απλωχερα τωρα πρεπει να στηνουμε κωλο!!!
Η οπως λεει ο περιφημος γιατρος (ο κολλημενος με το οζον) αν δεν φας δαχτυλακι απο πισω δεν
γινεται δουλεια.
Γιατί απαιτούνται πολλές διαδικασίες για να γίνει αναθεώρηση η οποία όταν γίνει θα αφορά σe καυτά ζητήματα παιδείας,οικονομίας e.t.c.
Δε συμφέρει καμία κυβέρνηση (είτε χουντικών καταβολών είτε όχι)να αλλάξει νομοσχέδια θρησκείας κ εθνικού φρονήματος μιας κ τα βασικά συστατικά της ελληνικής κουλτούραςκ συνοχής είναι “Πατρίς,θρησκεία,οικογένεια”
Και ναι σύμφωνοι οτι οικονομία κ θρησκεία λειτουργούσαν τελεια επι χούντας αλλα γιατί να χρειάζεται στρατιωτικός νόμος για να λειτουργήσουν?
Για το τελευταιο του τριπτυχου,την οικογενεια,παλί καλα να λεμε,εχουμε και ενα σπιτι να μεινουμε,γιατι με τους μισθους που παιρνουμε,αν ζουσαμε οπως στο εξωτερικο(με τις ελληνικες ομως συνθηκες) που απ τα 18 και μετα το παιδακι ειναι ανεξαρτητο σχεδον,τοτε οι παρεες αστεγων που θα τραγουδουσαν Καζαντζιδη γυρω απο βαρελια και θα μενανε κατω απο γεφυρες θα ηταν παρα πολλες.Βασικα χαλαρα θα ειχαμε μια ακομα αρνητικη πρωτια.Αλλα χαρη στο “εθιμο” αυτο και την υπερπροστατευτικοτητα μερικες φορες της ελληνικης οικογενειας,το ποσοστο ιδιοκατοικησης στην Ελλαδα ειναι γυρω στο 80%…Δε λεω οτι ειναι το ιδανικο που συμβαινει κατι τετοιο,αλλα με την οικονομικη καταντια που επικρατει,παλι καλα…