Παρελάσεις

ναι βρε παιδι μου
κανεις δεν ειπε οτι ολα ηταν τελεια
αλλα υπαρχαν καποια καλα και απο σω γνωριζω το εχουν παραδεχτει ατομα διαφορετικων πολιτικων πεποιθησεων!

και απο την αλλη αν κρινω απο την κατασταση τωρα,αν μπορουσαμε να ριξουμε την κυβερνηση,ή καλυτερα το καθεστως των κυβερνησεων των τελευταιων χρονων,δεν θα το καναμε???

σε ενα φανταστικο μελλον οπου θα χανε φτιαξει τα πραγματα,δεν θα λεγαμε οτι τα χρονια απο τα μεσα των 90’s
μεχρι πχ και το 2010 ητανε σκατα,με σκατα μισθους,με σκατα μορφωση,με σκατα συστημα υγειας κλπ κλπ

και εκτος απο αυτο που ειναι φαντασια

και οταν αλλαξε η κυβερνηση απο νδ σε πασοκ , ο κοσμος ελεγε “ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια”

με λιγα λογια
γενικα ο ανθρωπος εχει την ταση να λεει οτι παλιοτερα ητανε πιο δυσκολα
οπως και απο την αλλη λεει " καθε περσυ και καλυτερα! " δηλαδη μεχρι ποσο φτανει αυτο το περσυ???

Βασικά είμαι σίγουος ότι σε 30 κάπου χρόνια θα γκρνιάζουμε και θα λέμε τι ωραία που ήτανε τότε(δλδ τώρα).Κατά ένα μέρος το ίδιο κάνουν και οι δικοί μας,οι οικογένιες μας.

Και προσωπικός όχι,θέλω να πιστεύψω ότι αν αλλάξουν τα πράγματα αυτό δεν θα γίνει με τη βία αλλά με την επιλογή μας…

Πολύ μακρυά πάντως…:lol:

Οχι βεβαια . Τι δημοκρατια έχουμε ?? Επειδη δεν θέλω να επεκταθώ(θα μπορουσα να γράπσω σελιδες) θα πω μονο αυτο :

Εισαι ελευθερος να πιστευεις οτι εισαι μαλακας αλλα εισαι μαλακας αν πιστευεις πως είσαι ελευθερος

Και επειδη κάποιοι ειπαν οτι ειναι εντελος διαφορετικες εννιες ο πατριωτισμος και ο εθνικισμος (και συμφωνω) … αλλα :

Οποιος κοιματε πατριωτης ξυπναει εθνικιστης . Οποιος κοιματε εθνικιστης ξυπναει κρεμασμενος .

για το πρωτο που λες δεν το λενε ολοι και δευτερον παιζει ρολο και η πολιτικη πεποιθηση.δηλαδη ενας αριστερος δυσκολα θα παραδεχτει οτι υπηρξε καλη εποχη στην ελλαδα

για το δευτερο τα πραγματα δυστυχως δεν θα αλλαξουν

αποψη μου παντως ειναι οτι μονο με καποια απολυτα μετρα μπορει καπως να διορθωθει η κατασταση.
οπως αυστηροτερες ποινες στους (πραγματικους) εγκληματιες.πχ να βρεθουν οι πραγματικοι υπαιτειοι για τις πυρκαγιες,και εκτος απο την φυλλακη,να κατασχονται οι περιουσιες τους για να δινωνται στους πυροπαθεις και αναλογα και με το αμα η φωτια εχει αφαιρεσει ανθρωπινες ζωες να αφαιρειται και η δικια τους.το ξερω οτι ειναι ακραιο,αλλα και αυτα που κανουν αυτοι ακραια δεν ειναι???

αυτο ειναι συνθημα αναρχικων??

για μενα εθνικιστης με την εννοια του να ευημερει η χωρα μου δεν το θεωρω κακο!

το κακο ειναι για μενα,οταν βλεπει τον εαυτο του καλυτερο απο τους αλλους.

Αυτο δεν ειναι εθνικισμος!Στοιχειωδης λογικη ειναι.Ποιος νοημων θελει μια χωρα οικο ανοχης ?

Ναι . Ειναι των ημερων .

Οι χωρες δεν ειναι τπτ αλλο από γραμμες που χωρίζουν κομμάτια γης . Γραμμές τις οποιες τις έβαλαν κάποιοι για να έχουν καλύτερα προνόμια απο άλλους συνανθωπους τους και να ξεχωρίσουν . Οποτε αυτο που λες (χωρα μου) εμμεσα δειχνει οτι βλεπεις των εαυτο σου καλυτεροα απο τους αλλους .

Ερχετε σε συγρουση με το παραπανω . Ελπιζω να μην ενοχληθεις απο αυτα που γραφω . Ο τονος ειναι φιλικος και θα ηθελα να συνεχισουμε τη συζήτηση με επιχειρήματα . :wink:

Οποιος κοιμαται αγραμματος, ξυπναει στα θρανια…:stuck_out_tongue:

Oποιος κοιμαται με αδειο το στομαχι ξυπναει πεινασμενος

Οι μισοί από όσους κοιμούνται δεν ξυπνάνε ποτέ…

κοιμάται ο mod, χορεύουν οι χρήστες… :stuck_out_tongue:

Επειδη το παρατηρισες και δεν εισαι ο μονος θελω να διευκρινισω οτι ειμαι δυσλεκτικος .

1. Μας ενημερωνεις ως τι? Ως πολιτικη επιστημων? Ως κοινωνιολογος? Εχεις κανει καποια ερευνα. Μονο ετσι θα μπορουσα να δεχτω την “ενημερωση” αυτη…

2. Μακραν κιολας. ΟΚ…

κοιμάτα ο Θεός, διπλό ο ολυμπιακός/…

χαχ

:ban: :anyone: :please:

Ποσο αντιολυμπιακο spam πια…

Θα πω αυτό που σκέφτομαι. Κ ας με κάνουν μπαν. Δεν θέλω να θίξω κανένα. Αλήθεια. Απλά το παρατήρησα κ καθώς το θέμα έχει καλυφθεί κάπως σφαιρικά, το πάω λιγάκι αλλού

Τίτλος : ντεμέκ προοδευτισμοί

Υπότιτλος : ο χρήστης ζεπ δηλώνει πως στην Αλβανία οι παππούδες μας (κ ο δικός μου) πήγαν για ίδιον όφελος κ όχι για να σώσουν κάποια χώρα - ή κάπως έτσι - 100 σελίδες πίσω.

Κυρίως θέμα : όλοι μιλάμε για εθνική ταυτότητα κτλ κτλ. Ή καλύτερα για εθνική συνείδηση, πράγμα που κάποιοι όχι μόνο δεν το αισθάνονται, αλλά πιστεύουν πως δεν είναι κ big deal κ τι την θέλουμε την παρέλαση, την θρσηκεία κτλ. Κ όλα αυτά στην χώρα που δεν λειτουργεί τπτ κ η πείρα μας δείχνει πως περισσότερο προς την άγνοια βαδίζουμε παρά προς την γνώση.

Ας πω ένα παράδειγμα μη εθνικής συνείδησης. Είχα το καλοκαίρι που ζούσα στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα, δύο φίλους Ελβετούς. Ο ένας γερμανόφωνος, ο άλλος γαλλόφωνος. Δεν μιλούσαν κοινή γλώσσα - για να συνεννοηθούν έπρεπε να μιλήσουν αγγλικά, που δεν είναι καν επίσημη γλώσσα του κράτους ! Επίσης δεν ένιωθαν καμία περιφάνια που είναι Ελβετοί - τους φαινόταν αδιάφορο. Επιπρόσθετα αδιαφορούσαν ο ένας για την κατάσταση του άλλου: ο “Γερμανός” ειδικά στεναχωριόταν που το κράτος φορολογούσε βαρύτατα τον ίδιο για να πληρώσει τις υποδομές του “Γάλλου”. Δύο άνθρωποι, ίδια (?) χώρα, πολλή αδιαφορία. Αυτό σημαίνει η έλλειψη εθνικής ταυτότητας.

Ας πάμε στα δικά μας. Γέννημα-θρέμα Αθηναίος κ όλα τα σόγια κάτω από τ’αυλάκι. Θα έπρεπε να αδιαφορώ για τα Σκόπια κ την ονομασία τους? Θα έπρεπε να μην θέλω μετρό στην Σαλόνικα, γιατί εγώ θα το πληρώσω? Θα έπρεπε να μην νοιάζομαι για την επαρχία, γιατί ποιός του γαμάει ? Εκεί μας πάει η έλλειψη αλληλεγγύης και εθνικής συνείδησης για αυτό που λέμε Ελλάδα, ελληνισμός και ενότητα.

Κάνετε ένα μεγάλο λάθος : η ακροδεξιά ανέβηκε στην Ελλάδα προσπαθώντας να μας πείσει ότι μόνο αυτοί είναι “πραγματικοί Έλληνες” και εμείς όχι. Έτσι για να μην χαρακτηρισθείτε ακροδεξιοί, αποκυρήσσετε την ίδια την Ελλάδα, την σημαία κτλ κτλ. Και τελικά παίζετε το παιχνίδι τους. Κάνετε μόνο αυτούς “τρου” γιατί πάνω στην μανία του ντεμέκ προοδευτισμού, θέλετε να μην έχετε κανένα κοινό σημείο με αυτούς κ καταλήγετε αρνητές κ των πιο απλών πραγμάτων. όπως τον πόλεμο στην Αλβανία…

Στην χώρα μας κ στο φόρουμ μας βλέπω ένα αγώνα δρόμου στον οποίο οι συμμετέχοντες για να κερδίσουν τον τίτλο του πιο ανοιχτόμυαλου, καταργούν τα πάντα. Και λαθεύουν. Και γραφικίζουν…

Επίσης : όποιος δεν έχει ταξιδέψει, δεν νομίζω πως μπορεί να συλλάβει σε όλο του το βάθος τι σημαίνει εθνική ταυτότητα, διαφορετικότητα, τι μας εννώνει κ τι μας χωρίζει με τους άλλους. Πηγαίνοντας έξω εκτίμησα πολύ περισσότερο την χώρα μου, απ’ότι όταν ήμουν εδώ.

ΥΓ: το θέμα των παρελάσεων νομίζω καλύφθηκε.νεξτ

Εγώ δεν μπορω να καταλάβω…Τελικα είναι τόσο μεγάλη μαγκιά να το παίζεις ανθέλληνας?Δεν μιλάω για τα άκρα,μιλάω για την τάση του όλα τα σφάζω,τα μαχαιρώνω…Και επίσης πότε θα καταλάβουμε ότι η χώρα και η σημαία είναι πάνω από τους άθλιους πολιτικάντηδες και πάνω από μικροπολιτικές παπαριές και συμφέροντα?

Επιτελους…