Παρελάσεις

Σωστα, αλλο εθνικισμος και αλλο πατριωτισμος. Και ξαναρωταω: ενδυναμωνεται το αισθημα του πατριωτισμου των μαθητων με τις παρελασεις; ΔΕΝ υπαρχει νοημα σε αυτο το πραγμα, και εγω και οι αλλοι μαθητες το ξερουμε καλυτερα απο μεγαλυτερους γιατι το βιωνουμε τοσα χρονια και ξερουμε πως πραγματικα ειναι σημερα. Ο πατριωτισμος και η τιμη στους αγωνισθεντες θα μπορουσε να ενισχυθει με πολιτιστικες εκδηλωσεις οπως ειπε ο Rudlof. Αφου ουτε οι καθηγητες ουτε η πολιτεια σε βοηθανε σα μαθητη να νιωσεις το σεβασμο, καιρος να αλλαξουν καποια πραγματα. Δε θεωρειται πραξη “ανθελληνισμου” οπως επαναλαμβανουν πολλοι, αλλα αλλαγες για ουσιαστικη επιτευξη του σκοπου.

Και επίσης πότε θα καταλάβουμε ότι η χώρα και η σημαία είναι πάνω από τους άθλιους πολιτικάντηδες και πάνω από μικροπολιτικές παπαριές και συμφέροντα?

όλοι μιλάμε για εθνική ταυτότητα κτλ κτλ. Ή καλύτερα για εθνική συνείδηση, πράγμα που κάποιοι όχι μόνο δεν το αισθάνονται, αλλά πιστεύουν πως δεν είναι κ big deal κ τι την θέλουμε την παρέλαση, την θρσηκεία κτλ.

Κάνετε μόνο αυτούς “τρου” γιατί πάνω στην μανία του ντεμέκ προοδευτισμού, θέλετε να μην έχετε κανένα κοινό σημείο με αυτούς κ καταλήγετε αρνητές κ των πιο απλών πραγμάτων. όπως τον πόλεμο στην Αλβανία…

οι προτεραιοτητες του καθενος ειναι διαφορετικες. Δεν ειναι πρωτη αξια για τον καθενα η πατριδα, καιειδικα η θρησκεια, ετσι… καθενας βλεπει τον κοσμο διαφορετικα. Η αρνηση δηλαδη της ακροδεξιας γινεται μονο απο πεισμα και οχι απο πεποιθησεις;…

Τελος, για μενα οι παρελασεις και οι γιορτες κτλ αυτο που μου θυμιζουν ειναι τους ανθρωπους που αγωνισθηκαν για να ειμαστε εμεις ετσι οπως ειμαστε σημερα.

1.Ενημερώνω απλά ως εγγράματη έλληνίδα πολίτης

2.Φυσικά.Στην πιο απλή περίπτωση θα μπορούσες να το διαπιστώσεις ανοίγοντας κάποιο λεξικό

μμμ…θα λεγα οτι συμφωνω…και δεν αναφερομαι στα μελη του forum…αναφερομαι στα κομματα της σημερινης αριστερας…με την τακτικη αυτη ο (αγαπω την ελλαδα)_καρατζαφερης θα ανεβαζει τα ποσοστα του…

παντως στην ιστορια της ελλαδας αν καποιοι ηταν πραγματικοι πατριωτες αυτοι ηταν οι αριστεροι…:slight_smile:

καλα συγγνωμη,πως μεταφρασες το οτι θελω Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ (δηλαδη το κομματι της γης μεσα στο οποιο ζω,υπο συγκεκριμενους νομους,και φορολογουμαι και δουλευω και σπουδαζω και…και…) να ευημερει,στο οτι βλεπω τον εαυτο μου καλυτερo απο τους αλλους???
καλως ή κακως,δεν εξεταζω αυτο,αυτες οι γραμμες που λες,υπαρχουν εδω και παρα πολλα χρονια,και ειναι κατι που δεν μπορω να το αλλαξω.οπωτε ζωντας υπο αυτα τα δεδομενα,επιθυμω το μερος που ζω να προσφερει καλυτερες συνθηκες ζωης σε μενα και στους συνανθρωπους μου.

δεν ειπα οτι θελω να ευημερησει εις βαρος αλλων λαων

επιπλεον δεν συμφωνω για το οτι οι χωρες φτιαχτηκανε για να εχουνε καποιοι καλυτερα προνομια.
να ξεχωρησουν ναι,αλλα οχι με την εννοια ειμαι καλυτερος.
αυτο εχει γινει απο τα χρονια,που αρχισαν να δημιουργουνται οι κοινωνιες!

Επιμένω πως κακώς δίνεται τόση έμφαση σε τέτοια θέματα και άλλα, κατά τη γνώμη μου σοβαρότερα, παραμερίζονται. Όπως και να χει.

Montecristo, 2-3 φορές έγραψες πως το θέμα είναι τι εναλλακτικό έχει να προτείνει κανείς, αν δεν υπήρχαν παρελάσεις. Αναφέρθηκαν όμως κάποια. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, τέχνη, ομιλίες, συζητήσεις, σε σχολεία και μη, γιορτές, παραστάσεις, που θα διαρκούσαν πάνω απο μια μέρα ίσως… κατάθεση στεφανιών, ανταλλαγή απόψεων. Είναι τόσο σημαντικά λοιπόν τα τανκς και ο στρατός να παρελαύνουν μαζί με τα σχολεία? Γιατί πρέπει πάντα να συνδέεται τόσο στενά ο στρατός με την παιδεία? (όπως και η παιδεία με τη σειρά της με τη θρησκεία, βλέπε μάθημα θρησκευτικών). Και γιατί γίνεται γραφικός κάποιος που ασκεί κριτική σ’ έναν θεσμό? Σε όλα ναι λοιπόν? Η κριτική είναι η ουσία της δημοκρατίας. Να μην έχει επιχειρήματα, να αναπαράγει ξύλινα λόγια και στερεότυπα, τότε ναι, ίσως γίνεται γραφικός. Αλλά και το “όχι”, αν αυτό στηρίζεται κάπου, και αν έχει να προτείνει και νέες ιδέες, χρειάζεται πιστεύω…

Πατριωτισμός είναι να παρελαύνεις? Εν, δυο, εν δυο? Δε νομίζω. Καλύτερα να διαβάσουν τα μαθητούδια μας κανένα βιβλίο των αρχαίων συγγραφέων. Ή, πιο σωστά, να ήταν διαμορφωμένο το εκπαιδευτικό σύστημα έτσι, ώστε να τους κάνουν να πιάσουν απο μόνοι τους τα βιβλία αυτά (και όχι να τα μισήσουν, όπως συνήθως συμβαίνει).

Ταξιδεύοντας όντως ανοίγουν οι ορίζοντες κάποιου… Όπως όμως μπορεί να αγαπήσει περισσότερο την πατρίδα του για τα καλά της, έτσι και μπορεί να δει με πιο έντονο και κριτικό βλέμμα τα αρνητικά της. Και να αντλήσει ιδέες απο άλλα κράτη ίσως, και να εμπλουτίσει τον τρόπο σκέψης του.

Παραθέτω για δεύτερη φορά το κειμενάκι του “ΙΟΥ”…

http://www.iospress.gr/ios1995/ios19951029a.htm

Αν ολα αυτα απευθυνονται σε μενα τοτε, μα τον Τουτατη, δεν εχεις παρει πρεφα τι λεω. Πραγματικα ομως.

Απανταω σ’αυτο που απευθυνεται σιγουρα σε μενα και τα αλλα τα αφηνω γιατι δεν εχει νοημα.
“ο χρήστης ζεπ δηλώνει πως στην Αλβανία οι παππούδες μας (κ ο δικός μου) πήγαν για ίδιον όφελος κ όχι για να σώσουν κάποια χώρα - ή κάπως έτσι”

Ναι αλλα οταν απαντας, δεν εχει καπως ετσι. Αυτο που ειπα και ηταν πολυ απλο ειναι συνοπτικα το εξης: Δεν θεωρω οτι η πλειοψηφεια των στρατιωτων πηγε να πολεμησει για να υπερασπιστει τον ελληνικο πολιτισμο, τα ηθη και τα εθιμα, την γλωσσα, την θρησκεια και ολα τα σχετικα. Αντιθετως, πιστευω οτι πολεμησαν κατα των φασιστικων στρατευματων γιατι πιστευαν οτι η ζωη τους θα χειροτερευε σε περιπτωση που υποδουλωνονταν. Μπορει να χειροτερευε επειδη θ’απαγορευονταν η γλωσσα ή η θρησκεια, δεν λεω οτι δεν σκεφτονταν κι αυτα. Θα χειροτερευε ομως ακομα περισσοτερο λογω της οικονομικης αφαιμαξης. Λογω της πληρους καταπατησης των ελευθεριων. Λογω χιλιων δυο πραγματων. Επομενως κρινω οτι αγωνιστηκαν με βαθυτερο κινητρο την διαθεση τους ν’αποφυγουν τα χειροτερα, κι οχι να σωσουν την γλωσσα, την θρησκεια, την σημαια (τι αλλο θ’ακουσουμε) και καποιες αλλες, ενιοτε αοριστες, εννοιες.

Στα υπολοιπα συμφωνω με το Λαδυ Σταρλαητ και με τον Ελανορ.

Συμφωνώ με Λεδ. Επίσης στο Πολυτεχνείο, είχε μαζευτεί κόσμος γιατί ήθελαν να μιλήσουν στο ραδιόφωνο… Τίγκα στα ψώνια ήταν :stuck_out_tongue:

Αν οντως συμφωνουσες μαζι μου και καταλαβαινες τι ειπα θα αρχιζα να πιστευω οτι εχω περα για περα λαθος.

αν συμφωνούσα μαζί σου, θα ήσουν σωστός…

για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ ότι Led, πέταξες μερικές αοριστίες που δε λένε τίποτα εκτός από το προφανές και απλά με πείθουν ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα στο μυαλό σου…

Εμενα ομως δεν με πειθεις οτι διαβασες και προσπαθησες να καταλαβεις τι λεω, πιο πολυ πιστευω οτι απαντησες επειδη επρεπε καπως ν’αντιδρασεις. Ενιγουεη, στα εξηγω κι απο μσν αν θες γιατι το συγκεκριμενο τοπικ με κουρασε. Πολυ ομως.

Πολλους πιστευω αν οχι ολους

Kαι γενικα παρομοια τοπικς…

σε κούρασε, αλλά ποστάρεις για να κατηγορήσεις ότι δε σε διαβάζουμε και δεν είμαστε το ίδιο έξυπνοι με εσένα για να σε καταλάβουμε. Αν διάβαζες και εσύ σωστότερα, θα έβλεπες ότι κάνω χιούμορ. Εκτός αν απαγορεύεται το χιούμορ όταν διαφωνούμε μαζί σου…

Ω ναι. 47 σελιδες γεματες ποστς που αναμασουν κι επαναλαμβανουν οτι ειπωθηκε στις πρωτες 5. Δυο πλευρες καμια εκ των οποιων δεν εχει διαθεση ν’ακουσει και να παρει πολυ στα σοβαρα την αλλη. Οσο και να χει κουραζουν κατι τετοια.

Καρβου εσυ χαρακτηριζεις προσωπικα, ειδικα μικροτερους σε ηλικια που διαφωνουν μαζι σου, εγω οχι. Δεν ειπα οτι καποιος ειναι πιο εξυπνος απ’τον αλλο, απλα ειπα οτι δεν διαβασες προσεκτικα τι ειπα γιατι αλλο ποσταρες απο κατω. Δε μου φανηκε χιουμορ, πιο πολυ ειρωνεια θα ελεγα την οποια ετσι κι αλλιως συνηθισα σε τετοια θεματα με την πλειοψηφεια των χρηστων να χαρακτηριζει ως γραφικους οσους βλεπουν με μια ρεβιζιονιστικη διαθεση την ιστορια και δεν παπαγαλιζουν το βιβλιο της ιστοριας. Πλεον το παιρνω κι εγω στα χαλαρα και σας αγαπω ολους οπως παντα. :slight_smile:

Ανιστόριτο σε είπα για αυτό. Και το παραδέχτηκες ότι δεν έχεις διαβάσει σχετικά κείμενα…

Αυτά που λες στο από πάνω, προσπαθούν να το σώσουν (πάλι ανιστόρητα είναι), αλλά αν παρατηρήσεις είναι η πιο ήπια πλευρά του από πάνω. Στην τελική λες ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Ψιτ? Ρεβιζιονιστή? Ορίστε ο προσβλητικός χαρακτηρισμός που με κατηγόρησες ότι έκανα:

Ban μου αξίζει… Είχα να κάνω τέτοιο χαρακτηρισμό από τα χρόνια του indymedia… Και στη Rock & Roses αξίζει Ban, γιατί με το κείμενο της συμφωνούσα στο παραπάνω κείμενο…

Και επειδή στο είχα κάνει και τότε παρατήρηση:

Και συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι δείγμα ευγένιας αυτό:

Όταν λέω το Αιγαίο είναι της Aegean airlines, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν λέω για κάτι που δε σου αρέσει έχεις πρόβλημα… Επειδή δε βαριέμαι να ποστάρω στα διαλείμματα μου, τα πόσταρα αυτά…:slight_smile:

Έχουμε μάλλον παραγνωριστεί αν νομίζεις ότι με ξέρεις. Και το λέω με αφορμή αυτό το ποστ:

Ελα κλειδωστε το να ληξει :!: :!:

γιατί ρε συ? δίνει νέα πνοή στο τόπικ…:stuck_out_tongue:

led απάντησε ο κάρβου. επειδή τελευταία βλέπω ότι ζορίζομαι πολύ να καταλάβω τι λες, δεν θα σε ξανακρίνω.

επίσης καμιά φορά ξεχνάω κ ηλικίες. μαλακία μου.

σόρυ κ αγάπη.

κάρφωσ’την να φύγουμε που είχε πει και ο Σκουντής

Mετα απο την αναφορα του Σκουντη στο συγκεκριμενο θρεντ πρεπει οχι απλα να κλειδωθει αλλα και να χαθει απο προσωπου γης