Παρελάσεις

Συμφωνώ μαζί σου Μόντε στο κομμάτι που λέγεται “ντεμέκ προοδευτισμός”. Είναι ακριβώς όπως τα έγραψες.
Παρ΄όλα αυτά και εγώ θεωρώ τις μαθητικές παρελάσεις μία ξεπερασμένη εκδήλωση πατριωτισμού. Ο πατριωτισμός μπορεί να καλλιεργείται/τιμάται μέσα από άλλες εκδηλώσεις που δεν “στρατιωτικοποιούν” τους μαθητές αλλά φροντίζουν ο μέσος μαθητής/πολίτης να έχει καλύτερη γνώση της ιστορίας μας και της θέσης μας στον κόσμο. Αυτό γίνεται σε αρκετές ξένες χώρες και δεν μιλάω για την Ελβετία που ανέφερες αλλά χώρες με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πατριωτικό αίσθημα (ΗΠΑ, Γαλλία).
Η “στρατιωτικού” τύπου οργάνωση των παρελάσεων είναι ξεκάθαρα κληρονομιά απολυταρχικών καθεστώτων. Είναι πολύ λογική η απορία του Ellanor “γιατί η παιδεία να συνδέεται με τον στρατό;”

ΥΓ Τώρα δεν βοήθησα και πολύ να τελειώνει αυτό το thread :-k Σόρρυ :smiley:

Ε_Λ_Ε_Ο_Σ!!!

1)Ακούνητα στρατιωτάκια, απαγωγές πακιστανών…
2)Σήμερα εξορίζεται κανένας σε νησιά?(Τουλάχιστον όχι φανερά)
4)Δεν έχω πάει και σκοπεύω να μην πάω καθόλου (δεν έχω δεί καλά τι παίζει με τους αντιρησσίες συνείδησης)

Δηλαδή, εφ`όσον έχεις τόσες γνώσεις, πες μου, ποιός τις εισήγαγε στην Ελλάδα και ποιός εφεύρεσε πρώτος τις μαθητικές παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό παγκοσμίως?
Εσύ που δεν μασας καραμέλες…

Κατσε ρε Sharuman, δεν εχεις ζησει χουντα… Αυτα που αναφερεις δεν ειναι ουτε ενα δειγμα απο αυτα που γινοντουσαν τοτε…

Η σταση της αστυνομιας τοτε ηταν πολυ χειροτερη, και το ξερεις… Και η ελληνικη αστυνομια ειναι απο τις πιο χαλαρες στην Ευρωπη…

Δεν είμαι υποχρεωμένη να σου απαντήσω ούτε και θα το κάνω.Τις γνώσεις μου,όσες έχω.τις κρατάω για τον εαυτό μου και δεν τις επιδεικνύω κατάφορα για να πουλήσω μούρη

δηλαδή άμα οι παρελάσεις δεν είχαν στρατιωτικό βηματισμό δεν θά είχατε πρόβλημα (όσοι έχετε) και στο κάτω κάτω της γραφής παρέλαση είναι δεν είναι πασαρέλα :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: αν και με τις μίνι φούστες έγινε
κλειδώστε το τόπικ δεν βγάζει νόημα πια αναλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια…του χρόνου πάλι…

συμφωνώ για το κλειδωμα!
Και πολύ έχει αργήσει λέμε!

Ναι γεία σας ο κλειδαράς εκει???
Σε πόση ώρα μπορείτε να το κλειδώσετε?

Αυτούς τους έχω βαρεθεί

Στίχοι: Δημοσθένης Κούρτοβικ & Wolf Birman
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη
Άλλες ερμηνείες: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους γερμανούς τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα 'χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα 'χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

όποιος από σας κατάλαβε κατάλαβε όποιος δεν κατάλαβε με χαρά μου να του εξηγήσω

Για την ιστορία από το δίσκο <<ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ>> που κυκλοφόρησε το 1975 σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους από την μια πλευρά του Ναζίμ Χιτμέκ και από την άλλη του Βόλφ Βίρμαν ενός ανατολικογερμονού αντικαθεστωτικού που όπως έγινε γνωστό μετά τράβηξε τον παθών του τον τάραχο από το τότε καθεστώς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας τα τραγουδάει μοναδικά η Μαρία Δημητριάδη ο Παπακωνσταντίνου τα χει πει σε β’ εκτέλεση μερικά μαζί με την Μαρία και έχει πουλήσει ο δίσκος σαν βινύλιο μόνο γύρω στις 500.000 αντίτυπα
Θερμή παράκληση να πάτε να τον πάρετε και αφού βγάλετε τις παρωπίδες όσοι τις φοράτε να κάτσετε να τον ακούσετε με μεγάλη προσοχή…
Όσοι δεν τον βρείτε να μου πείτε να σας τον στείλω εγώ…
ταυάτα και μένω
Μάμυ

Απο κλειδαραδες προτιμω τον Καλιβατση :lol: :lol: :lol:

είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν τα προκλητικά ποστ?χωρίς μπαμπούλα μοντ δε γίνεται δηλαδή?

Δεν κατάλαβα ποιος σας είπε, ότι επειδή ΕΣΕΙΣ κουραστήκατε από ένα τόπικ θα πρέπει εμείς να το κλειδώνουμε. Άσε που θέλετε να κλειδωθεί, αλλά θέλετε να ποστάρετε και ένα σπαμ πριν κλειδωθεί. Έλεος.

Το τόπικ μένει ανοικτό, γιατί ΔΕΝ υπάρχει λόγος να κλειδωθεί, το ότι το βαρεθήκατε δεν είναι πρόβλημα των mod… Επίσης, ενοχλείτε αυτούς που όντως θέλουν να που την άποψη τους (Mule & Rock&Roses)… Τα τελευταία άσχετα ποστ με το θέμα, διεγράφησαν…

Για μισό λεπτάκι. Λες ότι οι παρελάσεις δεν είναι φασιστικό έθιμο. Σου απαντώ ότι προσωπικά θεωρώ ότι είναι, δίνοντας στοιχεία και σου ζητώ να τεκμηριώσεις την δική σου άποψη. Δεν απαντάς. ¶ρα θα σε παρακαλούσα να μην λες αοριστολογίες, γιατί με το αρχικό σου ποστ εμμέσως είπες ότι δεν ισχύει αυτό που λέμε όσοι διαφωνούμε για τις παρελάσεις όσον αφορά την προέλευση τους, αλλά δεν το αποδυκνείεις, άρα λες αοριστολογίες.

΄

Δεν είπα ότι έχουμε την ίδια κατάσταση με τη χούντα. Αλίμονο αν επαναλαμβάνονταν εκείνα τα αίσχη μετά το θάνατο τόσων αγωνιστών στα ξερονήσια και τις φυλακές.
Όμως αν είχε ελεύθερο πεδίο το υπουργείο δημόσιας τάξης αμφιβάλλεις ότι θα χρησιμοποιούσε ευρέως τις πρακτικές εκείνων των εποχών?

Όσον αφορά το θέμα των παρελάσεων, αισθάνομαι δικαιωμένος βλέποντας ότι στο πολλ είναι μακραν πρώτη
η επιλογή να καταργηθούν και επίσης, αυτή η ιστορία μου θυμίζει το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον Οδυσσέα Τσενάι πριν κάποια χρόνια, τότε που είχε πέσει θύμα των ρατσιστικών πεποιθήσεων των ελληναράδων και στις δημοσκοπήσεις όλοι πλην ενός μικρού ποσοστού έλεγαν να μην σηκώνουν την σημαία
αλλοδαποί, ενώ πλέον από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι λίγοι έχουν πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα.
Έτσι και για τις παρελάσεις, θεωρώ ότι σε πέντε χρόνια θα αλλάξει η κατάσταση. Θα τα ξαναπούμε τότε.

Σαρουμαν ενω εχεις καποιες σωστες ιδεες γενικα, εισαι λιγο απολυτος και τεινεις να υπερβαλλεις. Γενικα ενα λαθος της αριστερας σημερα στην Ελλαδα ειναι οτι καταστροφολογει χωρις να κανει ουσιαστικη κριτικη κι αντιπροτασεις…

Για να δειτε ποσο αχρηστες ειναι οι παρελασεις:

δεν αναφερουμε πλεον σαν σημειο αναφορας τις παρελασεις.Δηλαδη θα μπορουσε να ειναι:

αλλα δεν ηταν…
Να καταργηθουν αμεσως :!:

ρε τολκκι όχι ρε συ, έχουν και τα καλά τους οι παρελάσεις:

Να μην καταργηθουν :!:

@ Panagiotis: Φουστα ειναι αυτο το πραγμα?:roll: :roll:

ε το κορίτσι είναι φτωχό και δεν είχε να αγοράσει λίγο παραπάνω ύφασμα. είδες τι ωραία μάτια έχει όμως? :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Περα απο την πλακα η συγκεκριμενη φοτο ειναι τραγικη.
Για πολλους η σημαια ειναι εθνικο συμβολο και οσο δεν τη γουσταρουν μερικοι θα πρεπει να σεβομαστε τα πιστευω τους.