Παρελάσεις

ναι όμως μετά θα μπορούσες να πας στο μιν ν γκριτ, ενώ τώρα που δεν μπορείς, βρίζεις τους κιςς. σε ξέρουμε.

αν είχες τα λεφτά όμως θα έλεγες άλλα.

άρα

ο στρατός βλάπτει τα οικονομικά των κιςς

Μα, αυτο θα επρεπε να το υπομεινεις και σε αλλους τομεις σαν ανθρωπος; Μια τετοια ταπεινωση επειδη καποιοι εχουν επιλεξει τι θα μας πλασαρουν για καλο και για καλο; Ο κοινωνικος ρατσισμος απο που ξεκιναει;

Σήμερα η θητεία στο στρατό και με δεδομένο τον εξ΄ανατολών κίνδυνο που για μένα έχει εκλείψει πλέον χρησιμεύει

ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΡΟΜΩΝ ΦΥΛΑΞΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΛΟΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΩΝ ΑΜΜΙΣΘΙ
ΚΑΙ Β
ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΛΟΙΠΩΝ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΩΝ ΠΛΕΟΝ ΌΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΡΑΦΤΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΔΕΣ ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Αν τώρα δεχτούμε ότι ο εξ΄ανατολών κίνδυνος δεν έχει εκλείψει έχουμε επιπλέον κάλυψη των αμυντικών αναγκών της χώρας μας με ότι αυτό συνεπάγεται

Δηλαδη εγω θα χασω τα χρηματα που θα επαιρνα απο τη δουλεια μου (και ξαναλεω, λογω στρατου εχασα δυο πολυ καλες ευκαιριες) για να συντηρουνται προμηθευτες τροφιμων, ραφτες και διοικητικοι υπαλληλοι? Δε μου φαινεται και πολυ δικαιο…

Δηλαδή περιμένουμε τον στρατό για να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας?

Έχεις δίκιο δεν είναι

όχι βέβαια απλα΄τονωτικές ενέσεις στο πρόβλημα κάνουμε
by the way o στρατός αποτελεί μια καλή ευκαρεία σταδιοδρομίας για όσους το αντέχουν. Οι στρατιωτικές σχολές είναι από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι συνθήκες διαβίωσης έχουν αλλάξει πολύ προς το καλύτερο ο ίδιος ο στρατός χρηματοδοτεί μεταπτυχιακές σπουδές σε πολύ καλά ιδρύματα του εξωτερικού δεν έχεις το πρόβλημα του τι θα κάνω μετά ενώ μετά την συνταξιοδότηση υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρείες σταδιοδρομίας στην ελεύθερη αγορά

Όσοι θέλουν και αντέχουν ας πάνε, κανένα πρόβλημα. Γιατί να είναι υποχρεωτική η θητεία;

Μια απαντηση σε σχεση με τις παρελασεις:

Λοιπον συμφωνω σε πολλα με το ποστ της Wretch λιγες σελιδες πριν και προσωπικα δηλωνω κι εγω κατα.
Πως γινεται να υποστηριζεις ενα θεσμο που εκθειαζει τη μιλιταριστικη οργανωση,την ομοιομορφια,την πειθαρχεια και την υπακοη (εστω συμβολικα) ως ιδανικα της,τη στιγμη που αυτες οι εννοιες μονο σε ολοκληρωτικα καθεστωτα μπορουν να παραπεμψουν;
Και μονο οτι οι μαθητικες παρελασεις καθιερωθηκαν επι Μεταξα λεει πολλα.

Ενω η χθεσινη γιορτη θα επρεπε να ηταν ενας υμνος στην ελευθερια,καταληγει να ειναι το ακριβως αντιθετο.
Αγνοωντας τελειως τον εξεγερτικο χαρακτηρα της επαναστασης και εστιαζοντας μονο στα εθνικα της χαρακτηριστικα αποσυνδεεται η εννοια της επαναστασης απο τον σκοπο της που ειναι η αποκτηση της ελευθεριας.
Δεν μπορω να πιστεψω οτι οι Ελληνες το 21 πολεμησαν για τη Σημαια η για την Μεγαλη Ιδεα.Πολεμησαν γιατι ετσι ενιωθαν οτι προστατευαν τον τοπο τους,οτι ηταν οικειο σ αυτους και αγαπουσαν,για την ελευθερια τους…
Ακομα ομως κι αν δεχτω οτι καποιοι πολεμησαν για καποιο συμβολο πιστευοντας πως με τη κυριαρχια ενος συμβολου εναντι ενος αλλου θα ζησουν καλυτερα ηταν λαθος κατ εμε και δεν σημαινει πως πρεπει να ασπαστω τις αποψεις τους και να πραξω αναλογως.

Αυτο που θελω να πω,οπως αναφερει και το κειμενο που ποσταρε ο Σαρουμαν,ειναι οτι η επανασταση εγινε και με ταξικα κριτηρια κι οχι μονο εθνικα και ειναι λαθος να τη συνδεουμε με την επιβιωση η την υπερασπιση του εθνους ας πουμε.
Ξεφυγα λιγο απο το θεμα αλλα εκανα αυτη την αναφορα μιας και η wretch αναφερθηκε κι αυτη γενικα στο χαρακτηρα της επαναστασης.

Οντως οι παρελασεις θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως αντανακλαση της κοινωνικης μας οργανωσης και των εξουσιαστικων δομων της κοινωνιας.Στην πιο υπερβολικη τους μορφη βεβαια.

Εδώ στέκομαι. Ο στρατός σε φυσικές καταστροφές κλπ βοηθάει στα μέγιστα. Αλλά ας παίρνουν μισθοφόρους, όπως κάνουν και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Να μην κλαιγόμαστε και για τα παλικάρια που χάνονται άδικα…

Από τις παρελάσεις, πήγαμε στο γιατί να είναι υποχρεωτική η θητεία.
Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσετε τους Ελβετούς που έχουν μία - κατά κάποιο τρόπο - δια βίου υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τους άντρες. Η Ελβετία που είναι η πλέον ουδέτερη χώρα, έτσι?
Για μένα πρέπει να είναι υποχρεωτική, αλλά να διαρκεί ένα 9μηνο στο οποίο θα είσαι στρατιώτης και όχι π.χ. βύσμα-γραφιάς. Απλά, στρατιώτης ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Επίσης, να μην παίρνεις αναβολή λόγω σπουδών. Στα 18 όλοι και μετά - αν έχεις δώσει και έχεις περάσει - σπουδάζεις και είσαι ελεύθερος χωρίς να σε “κόβει” ο στρατός από την επαγγελματική σου ροή. Έτσι το έχουν οι Κύπριοι και πιστέψτε με, δουλεύει. Μόνο που πάνε 24 μήνες :frowning: :frowning:
Το γιατί:
Όσο και εθνικιστή αν με πει κάποιος, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα είναι στο μάτι του κυκλώνα. Πρόκειται για χώρα-πύλη και είναι ευάλωτη από παντού. Ίσως κάποιοι που έχουν κάνει νησί φαντάροι (όπως εγώ έκατσα τους 13 από τους 18 μήνες) ή Έβρο, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Οι προκλήσεις από απέναντι, είναι συνεχόμενες. Όταν δεις την κόκκινη σημαιούλα με το μισοφέγγαρο χωρίς κυάλια, τότε ίσως καταλάβεις πόσο κοντά πραγματικά είναι αυτοί. Και ιδίως όταν τη δεις να κυματίζει σε φρεγάτα μέσα στα χωρικά σου ύδατα.
Και κάτι ακόμα: Όσοι φοβούνται το στρατό, κάνουν λάθος. Είναι το τελευταίο τους διάλλειμα πριν το παλούκι της επιβίωσης.
Have fun.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με ‘‘αυτούς’’.

Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.

Μπορούμε να περάσουμε ωραίες και ευχάριστες στιγμές χωρίς να πάμε στρατό. Έλεος πια με όλους τους ‘‘παλιούς’’ που στο ‘‘στρατό πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια’’.

Και μένα ποιος μου λέει οτι και ο Έλληνας δε κάνει το ίδιο ρε συ ντρίφτερ? Όλοι θέλουν το κακό της Ελλάδας και εμείς είμαστε τα αγγελούδια? Σόρρυ, αλλά δε μπορώ να το πιστέψω…

Όχι, δεν πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια και με έκοψαν και από τη δουλειά μου κλπ κλπ.
Αλλά δεν είναι έτσι.
Μιλάμε από διαφορετικές βάσεις. Εσύ δεν έχεις παει, ενώ εγώ ναι. Έχει διαφορά.
Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του. Αυτό είναι…“αφορισμός”?
Έχει πάει κανείς καμμιά βόλτα στη Θράκη να δει τι εστί να είσαι μέσα σε αυτούς? Μήπως στη Βόρεια Ευρώπη ή στη Γερμανία (εκεί μόνο είναι 8.000.000 από δαύτους).
Όχι, δεν πιστεύω στο παραμύθι της ελληνοτουρκικής φιλίας, αλλά ούτε και εχθρότητας. Η ιστορία δεν διαγράφεται. Ούτε όμως είμαι υπέρ της διαμάχης μαζί τους. Είμαι υπέρ της γραμμής της διπλωματικότητας και της αποφυγής των πολλών πολλών συζητήσεων. Αυτά.

Ποιά απ΄όλες?:-k

Όχι, αλλά γιατί να είσαι αγγελούδι? Ε?
Όταν θα πας να κάνεις σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση (ιδιωτική ή δημόσια) ή ακόμα και δική σου δουλειά, αγγελούδι θα είσαι?

Η ιστορία είναι μία.
Αν κάποιος από εδώ είναι φιλόλογος, ας πει τη διαφορά ιστορίας, αφηγηματικού λόγου, περιγραφής.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να μιλάς αντικειμενικά για τέτοια θέματα όταν αναφέρεσαι σε ένα λαό με τη λέξη ‘‘δαύτους’’.

Αντικειμενικότατα. Τι να τους πώ? “Κύριους” ας πούμε?

και η πλευρα του ντριφτερ εχει ενα δικιο

ο στρατος ιδιαιτερα ετσι οπως ειναι σημερα
ειναι χαβαλες μπροστα στο παλουκι που ακολουθει

επισης περα απο την ελβετια
φανταστειτε να χαμε γεννηθει σε κανα ισραηλ
τις προαλλες ακουσα για ατομο που του τυχε υποτροφια για να σπουδασει στο ισραηλ
και μολις πηγε περασε στρατιωτικη εκπαιδευση,χρεωθηκε οπλο και φυλαγε σκοπια απεξω απο το πανεπιστημιο!!!

συμφωνω και γω οτι ειναι χασιμο χρονου ο στρατος (ιδιαιτερα στα 25 που πηγα,που ειχα ηδη υποχρεωσεις στην προσωπικη μου ζωη)

(για τις παρελασεις και την προωθηση του εθνικισμου ,δεν κανω λογο,γιατι οπως ειπα και πριν,ισα ισα που οι νεες γενιες τον εχουν γραμμενο ολο και περισσοτερο)

αλλα επειδη ζουμε σε εναν τετοιο κοσμο
που δεν ειναι τελειος

και μεχρι να γινει επαγγελματικος ο στρατος

υπομονη…θα περασει

Για τους περισσότερους Έλληνες ιστορία είναι αυτό που μας βολεύει και μας αρέσει.