Παρελάσεις

όπα.δεν είπα ότι όποια ομάδα ανθρώπων έχιε ίδια ρου΄χα είναι φασίστες.είπα ότι οι παρελάσεις προωθουν την ομοιομορφία που σε προχωρημένα επίπεδα είναι επικίνδυνη για το άτομο,γιατί το άτομο που δεν είναι ομοιόμορφο με άλλους ίσως περιθωριοποιηθεί και τελικά πάει με τους άλλους.Έτσι μαθαίνει να μην ξεφεύγει απο τα όρια σκέψης της μάζας,με αποτέλεσμα να μην προσπαθεί να ξεχωρίσει.Και λέω ότι άμα βρεθεί ένας φασίστας,και βρει μία ομάδα ανθρώπων που φέρονται το ίδιο,ντύνονται το ίδιο,περπατάνε το ίδιο είναι πολύ εύκολο γι’αυτο να την παρασύρει με όλα τα αποτελέσματα που μπορεί αυτό να έχει.

αυτό που λέει ο κρισπ ισχύει.οτι η παρέλαση είναι κατάλοιπο ολοκληρωτικού καθεστώτος ναί συμφωνώ.

για παράδειγμα οι παρελάσεις που γινόντουσαν πιο παλιά στην κόκκινη πλατεία ήταν δείγμα του τότε ολοκληρωτικού καθεστώτος που κυριαρχούσε στην περιοχή.

Άστοχο το παράδειγμα του Β φορ Βεντέτα.
Δεν είναι το θέμα μας όμως…

Εντάξει στο τέλος βγάζουν τις μάσκες.
Το ανέφερα γιατί όπως είπες και συ το βάζανε σε λάθος βάση
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομοιομορφίας τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον φασισμό. Μια πορεία διαμαρτυρίας με ίδια εμφάνιση η οποία να συμβολίζει κάτι π.χ.

Δεν είναι άστοχο το παράδειγμα του Β φορ Βεντέττα. Αν κατάλαβα τί θέλει να πει ο Ντεκάρντ, η ομοιομορφία αφορά κυρίως στη μορφή και δεν ορίζει τελεσίδικα το περιεχόμενο. Μπορεί από κει και πέρα να πάει είτε σε συντηρητική/φασιστική κατεύθυνση, είτε σε προοδευτική/ριζοσπαστική, ακόμα και επαναστατική ενίοτε. Και θα το ξαναπώ: μην κάνετε αυθαίρετες γενικεύσεις με βάση την τωρινή εικόνα που “βγάζουν” οι παρελάσεις σ’ έναν καταρχήν προοδευτικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Και παρακαλώ να αποφεύγονται στο εξής ανιστόρητες αηδίες περί Κόκκινου Στρατού. Όσοι πιστεύετε τέτοια πράγματα γίνεστε ρόμπες.

:slight_smile:

Η μαθητική παρέλαση έχει αυστηρά και μόνο ΔΥΟ χρησιμότητες:

α) Χρησιμεύει ως κλίμακα μέτρησης θητείας προπονητών
(“Θα βγάλει 28η ο Τεν Κάτε?”)

β) Μαθαίνει στα κοριτσάκια του ΕΘΝΟΥΣ μας να μην ντρέπονται να δείξουν τα μπουτάκια τους (πορνόγερος αλέρτ, ξέρω)

ό,τι άλλο προφασίζεστε/πιστεύετε για τις μαθητικές παρελάσεις, απλά δεν ισχύει.

Κατά τα λοιπά, ας τιμάει τις επετείους (κρύβωντας τη γύμνια του) με παρελάσεις ο στρατός όσο θέλει. Μόνοι τους τις κάνουν, μόνοι τους τις χαίρονται.

τί δέν ήταν κόκκινος ο στρατός?

Ψηλέ οι προφάσεις που λες ελπίζω να μην εννοείς ότι αφορούν εμένα, έτσι; Είπαμε: για τους μαθητές οι παρελάσεις όντως είναι λίγο πολύ άχρηστες. Το θέμα των παρελάσεων όμως είναι ευρύτερο.

Κατά τ’ άλλα, +1.

Και επίσης κάντε μου τη χάρη να μην υπερβάλλετε με απόψεις τύπου “οι παρελάσεις γεννούν το φασισμό”. Σιγά την επίδραση που έχει ο φασίζων χαρακτήρας που έχουν σήμερα στα μικρά παιδιά, στ’ @@ τους κιόλας.

Ε τώρα το τραβάει ο οργανισμός σου το ΦΕΗΣΠΑΛΜ.

Το ποιός θεωρείς ότι ήταν ο χαρακτήρας των παρελάσεων του Κόκκινου Στρατού είπα ανιστόρητη αηδία ρε γκαζμά!

Υπερβολές. Εγώ γουστάρω την φάση, στο προάστιο που μένω τουλάχιστον. Και σιγά που προωθείται ο φασισμός. Στις πρόβες χαβαλές γίνεται. Είναι μια ευκαιρία να μαζευτεί ο κόσμος στην πλατεία, να πας για καφέ, να δεις γνωστούς κλπ. Δεν το βλέπω σαν τιμή για τους προγόνους, που όντως δεν είναι. Αλλά δυο τρεις χαζοθεσμοί χρειάζονται κάθε χρόνο, δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώσουμε όλα. Τώρα για απειλές ότι θα φάει ο μαθητής αποβολή αν δε μπει δεν έχω ακούσει, αλλά και να ισχύει κάτι τέτοιο φταίνει οι άνθρωποι που το αντιμετωπίζουν έτσι. Εμάς τα παιδιά της τρίτης δεν μας έπαιρνε στην αρχή ο γυμναστής γιατί πέρσι τον είχαμε τρελάνει :b

1)συμφωνώ απόλυτα

μαλάκα δεν είμαι μυτιληνιός…:stuck_out_tongue:
μην με λές γκαζμά…

εννοείται. :slight_smile:

για τις μαθητικές μίλαγα σ’εκείνο το σημείο, και συμφωνούμε.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ τί; Ότι ΝΑΙ, αφορούν εμένα; :-s

:stuck_out_tongue:

έντιτ

ΟΚ! Άκυρο!

:|:?:

Μην αγχώνεσαι για το “ρε γκαζμά”. Από αγάπη το λέω :πινκ:

γκαζμάδες λένε και καλά τους μυτιληνιούς.

Εγώ πάντως που ξέρω μερικά παιδιά που είναι με το ΛΑΟΣ καυλώνουν με τις παρελάσεις.λέει κάτι αυτό?:stuck_out_tongue:

κι εγώ καβλώνω με τις παρελάσεις… :-s :-s

Η πρώτη το καλό κορίτσι που έχει χρόνια σχέση με συνομήλικο από το λύκειο
Η δεύτερη πάει για bitch manager σε εταιρεία
Η τρίτη αντικείμενο του πόθου στην σχολή που θα περάσει, αλλά τα φτιάχνει με μεγαλύτερους :frowning:

Σωστός ο ντέκαρντ!

:wink:

Xμ…

Η πρώτη το καλό κορίτσι του 18 που όμως πάει και γυμναστήριο και στα κλαμπ τα προλαβαίνει και όλα και τα έχει και με έναν δυο χρόνια μεγαλύτερο.

Η δεύτερη είναι η σκύλα που δεν πάει τους ξένους, είναι από δεξιά οικογένεια και τιμάει την πατρίδα της, με πολύ κόπο και διάβασμα βγάζει ένα 16 και μισεί την “καριόλα” την μπροστά της που είναι καλύτερη μαθήτρια. Επίσης, τα έχει φτιάξει με μερικούς κατά καιρούς αλλά δεν τα έχουν πάει καλά με αποτέλεσμα να καταλήγει πάντα πως “πάνε οι αληθινοι άντρες, είναι όλοι αδερφές”.

Η τρίτη είναι το αδιάφορο κοριτσάκι του 12, που μιλάει με τις φίλες της για μόδα, το X Factor και το facebook, κάθε μήνα έχει και ένα άλλο φλερτ και περιμένει πως και πως να περάσει κάπου εκτός Αθήνας προκειμένου να κάνει “φοιτητική ζωή”. Μελλοντικό μέλος της ΔΑΠ που διοργανώνει τα καλύτερα πάρτι.

Εν ολίγοις, απο τις τρεις επιλογές διαλέγουμε την πρώτη.

Το τόπικ τώρα μπορεί να κλειδωθεί.