Παρελάσεις

αυτα δεν τα χω σκεφτει ειναι αληθεια

χμμμμ

εγω ειχα μακρυ μαλλι στο λυκειο και ειχε φαει σκαλωμα η λυκειαρχης η να το κοψω η να μην παρελασω. επειδη ομως τοτε ημουν ΕΘΝΙΚΙ (αληθεια λεω) παρελασα με το ζoρι χωρις να το κοψω και μετα μου πε μπραβο ξερω γω και οτι ενιωθε περιφανη… \m/

Ξεθάβω μιας και πλησιάζει άλλη μια παρέλαση, για την 25η μαρτίου. Τσεκάρετε την παρακάτω είδηση λοιπόν:

http://theatrodromou.wordpress.com/2010/03/16/parelaseis-peiramatiko-thessalonikh/

αμα ακομη δεν καταλαβαινουμε οτι οι παρελασεις δεν προσφέρουν ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ στο 2010 τι να πω…

για τους φυσιολογικους ανθρωπους παντα…

Ρε, τα κορίτσια μπαίνουν μπροστά και τα αγόρια πίσω…:stuck_out_tongue:

ετσι πρεπει8)

ο,τι πιο ανουσιο και ηλιθιο ειναι οι παρελασεις.δεν υπαρχει πιο γελιος τροπος να τιμας τυος νεκρους σου.φασιστικα καταλοιπα ειναι κατα την αποψη μου.ελπιζω ενας λογικος ανθρωπος να βρεθει επιτελους στην εξουσια και να καταλαβει οτι ζωντας στον 21ο αιωνα ειναι αδυνατο να υπαρχουν ακομα.

εγω επειδη ειμαι ακομα μαθητης,βλεπω να γινονται απιστευτα πραγματα στο σχολειο μου.βαζουν απο μονοι τους καποια παιδια στην παρελαση(ακομα και αν δε θελουν)και οχι μονο αυτο αλλα και τα απειλουνε και με αποβολη σε περιπτωση που δεν ερθουν#-oξεφτιλες!

μην το βλεπεις ετσι…
απλα δειχνουν στα παιδια τις αξιες που θα προσκηναν σε λιγο καιρο…

εκβιασμος σε παιδια…#-o
…“θα αλλαξουμε το εκπαιδευτικο συστημα”

“γελαω”

…σχεδον.

το καλυτερο που εχουν να κανουν τα παιδια ειναι να φωναξουν τους γονεις τους σε περιπτωσεις που γινονται εκβιασμοι για να συμμετασχουν στις παρελασεις

Ποο σήμερα πέρασα έξω από ένα δημοτικό σχολείο και τα παιδάκια έκαναν πρόβα για την μεθαυριανή παρέλαση…Επι τόπου βηματισμοί με τεντωμένα χέρια και κολλημένα δάχτυλα σε στυλ ναζιστικού χαιρετισμού.

Πραγματικά με αηδίασε η εικόνα.

Με ενοχλούν. Να καταργηθούν.

Εχω ανοιξει κουβεντα στο thegreekz.com και καθομαι και μιλαω με ολους του κολλημενους που σαν μονο επιχειτημα εχουν το “να γινονται οι παρελασεις γιατι ειναι ο καλυτερος τροπος να τιμαμε τους προγονους μας”. Μεχρι και προδοτη με ειπανε γιατι δε βλεπω λογο να γινονται παρελασεις. Φυσικα ακομα κανεις δε μου εχει δωσει μια καλη απαντηση στο πως συμβαλλει η παρελαση στην αποδοση τιμων στους νεκρους και στην επιστημονικη γνωση των παιδιων για τους αγωνες τους.

Ειναι λυπητερο το ποση πλυση εγκεφαλου εχουν υποστει μερικοι ανθρωποι και πιστευουν σε κατι που τους εχουν πει απλα επειδη τους το εχουν πει και εχει καταντισει να ειναι θεσμος.

σιγά χαλάρωσε λίγο.εντάξει δε γουστάρουν οι πιο πολλοί παρελάσεις(εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει είτε καταργηθούν είτε όχι) αλλά μην το παραγαμήσουμε κιόλας.

Καθόλου υπερβολή…

Παρτε ένα κειμενακι σχετικό: http://zeruspace.blogspot.com/2010/03/blog-post_24.html (για να μην υπάρχουν παράνοιες δεν ανήκω στην συγκεκριμένη πολιτική ομάδα που έβγαλε το κείμενο).

δε θα συμφωνήσω με το κείμενο.και εγώ βαριόμουν να κάνω παρέλαση και δεν μπορώ να καταλάβω πώς τιμάμε τους προγόνους μας κάνοντας παρέλαση αλλά το θεωρώ τραβηγμένο να λέμε οτι η παρέλαση προωθεί το φασισμό.
σε όλα τα καθεστώτα γίνονται εξάλλου παρελάσεις,δεν είναι φαινόμενο μόνο του φασιστικού καθεστώτος

Ναι αλλά δες εκεί που λέει για την ομοιομορφία.Και άμα δεν το έχιες δει ακόμα δες “το κύμα”.δεν υπάρχιε καλύτερη ταινία σχετικά με το θέμα και τον φασισμό

η ομοιομορφία δε μου αρέσει και μένα αλλά δε θεωρώ οτι είναι κάτι που γεννάει φασισμό.

η ομοιομορφία ίσως είναι η αρχή του φασισμού.Για δοκίμασε μία μέρα που όλοι θα φοράνε τα ίδια ρούχα να πας εσύ με διαφορετικά.Φορώντας τα ίδια ρούχα με πολλούς νιώθεις μέρος μιας ομάδας,άρα αργότερα ταυτίζεσαι και με απόψεις που έχει αυτή η ομάδα εφόσον φοβάσαι τον αποκλεισμό.έτσι,σταδιακά έχοντας φόβο να πας κόντρα στην μάζα αυτή(για παράδειγμα να βάλεις άλλα ρούχα) φοβάσαι να πεις και κάτι αντίθετο από τα πιστεύω της.Έτσι όταν αυτή πάει να κάνει κατι η πιστέυει κάτι,προκειμένου να ανήκεις και εσύ εκεί υιοθετει΄ς τα πιστεύω της και κατηγορείς και κυνηγάς όποιον είναι διαφορετικός(αν υποθέσουμε ότι είστε πάρα πολλοί που πιστεύετε το ίδιο πράγμα).Ε,άμα εμφανιστεί και ένας ηγέτης λόγο του γεγονότος ότι η νοημοσύνη της μάζας είναι χαμηλότερη από αυτού του μέσου ανθρώπου και συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η μάζα λειτουργεί με το συναίσθημα,τότε αυτός ο ηγέτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την μάζα(που είσαι και ε΄συ μέσα) για να προβάλει τις απόψεις του και αργότερα να τις επιβάλει σε άλλους.Άρα να που οδηγεί η ομοιομορφια,που σε περίοδο ολοκληρωτικών καθεστώτων,η παρέλαση γινόταν κατά κόρον.Γι’αυτό όλοι πρέπει να βαδίζουν το ίδιο,να μην ξεστρατίσουν γιατί αυτός που βλέπει την παρέλαση θα τον ξεχωρίσει.Πρέπει όλοι να είναι ίδιοι με αποτέλεσμα αργότερα να φοβάσαι εσύ να ξεχωρίσεις,άρα να μην αποτελείς κίνδυνο για το καθεστώς

δε συμφωνώ με αυτό που λές.υπάρχουν παραδείγματα ομάδων ανθρώπων που έχουν κοινή εξωτερική εμφάνιση και δεν είναι καθόλου φασίστες.υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά γεγονότα που μπορεί να γεννήσουν τον φασισμό.

Νομίζω ότι το βάζετε σε λάθος βάση, η παρέλαση είναι κατάλοιπο ενος ολοκληρωτικού καθεστώτος.
Δεν το γεννάει.

Ο στόχος μιας στρατιωτικού τύπου παρέλασης είναι η επίδειξη δύναμης, πειθαρχίας και τυφλής υπακοής κατά κύριο λόγο, στοιχεία που φυσικά εμπεριέχονται στη φασιστική νοοτροπία.

Φασίστες???