Τουλαχιστον καταλαβαινομαστε και μ’ αρεσει:D
είναι αυτό που λένε συνεννόηση κλαρίνο:p:D
λολ
Μου φαίνεται αστείο το ότι στις επιλογές του poll υπάρχει το “δε με ενοχλούν”. Επίσης, πολύ περισσότερο, δεν μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό εκείνων που τους [I]ενοχλούν[/I].
Ο σκοπός των παρελάσεων είναι η απόδοση φόρου τιμής και μάλιστα προσωπικά νιώθω πάντα (αφελώς ίσως) μια μικρή συγκίνηση, όποτε ακούω που βάζουν τραγουδάκια της εποχής από τα μεγάφωνα, κι ύστερα τον ήχο των τυμπάνων και των πιατινιών να συνοδεύουν την “πομπή των μαθητών”.
Η ημέρα των παρελάσεων είναι μια από τις ελάχιστες μέρες που σε εμπνέουν να νιώσεις εθνική υπερηφάνεια πλέον στην Ελλάδα. Τώρα βέβαια, για το αν μερικοί δεν τις παίρνουν στα σοβαρά ενώ δηλώνουν συμμετοχή (είτε γιατί θέλουν να χάσουν μάθημα είτε για το χαβαλέ και δεν ξέρω γω) ή το ότι μερικοί καταφεύγουν σε ρατσιστικά συνθήματα, δε φταίει αυτή καθ’ αυτή η καθιέρωση των παρελάσεων, αλλά το ότι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν στόκοι.
Για το δε τελευταίο (τα συνθήματα) θεωρώ ότι συμβαίνει ό,τι και στο γήπεδο με τους χούλιγκανς: είναι μερικοί που απλά γουστάρουν να φωνάξουν για να εκτονωθούν, χωρίς να φταίει ο αθλητισμός γενικά που εκείνοι από φίλαθλοι έγιναν ακραίοι οπαδοί, αλλά η έλλειψη παιδείας και στοιχειώδους λογικής.
Τέτοια λες και θα δεις…θα σε κατατροπώσουν οι “δημοκρατικές δυνάμεις”!
μου αρεσει οπως τα εγραψες και νομιζω οτι θα ηταν πολυ καλα αμα τα βλεπαν ολοι ετσι οπως εσυ.
Ειναι οι παρελασεις φορος τιμης ή ειναι ψευδαισθηση οτι αποδιδουμε φορο τιμης ?ειναι φορος τιμης στην πατριδα να κοιτας την παρελαση και μετα να γλυφεις πολιτικους για μια θεση πχ?
αραγε στην δανια,σουηδια κλπ με τα καλυτερα ανπτυγμενα συστηματα που δεν κανουν παρελασεις ,αυτοι δεν σεβονται τους προγονους τους ? γιατι αραγε οι παρελασεις ξεκινωντας απο τον δημιουργο τους χιτλερ επεζησαν σε παρακμαζουσες κοινωνιες?
κατεφτασαν οι <δημοκρατικες δυναμεις > DRIFTER :lol::lol:
ισως επειδη η Δανια κ η Σουηδια δεν εχουν την ιστορια που εχουμε εμεις?λεω μηπως… Κ ο Χιτλερ δεν δημιουργησε τις παρελασεις υπηρχαν και πριν απο αυτον…
Kατ’αρχήν μιλάμε για μαθητικές παρελάσεις ή για στρατιωτικές παρελάσεις?
[SPOILER]Ή για το gay pride parade? :p:p:p[/SPOILER]
δεν με ενοχλούν αν δεν παρελάζω εγώ
@WildChild:
Η Δανία τι να μας πει, που ο - τότε - βασιλιάς της παρέδωσε στον μοτοσυκλετιστή του Χίτλερ το στέμμα του και μπήκαν οι Γερμανοί στη Δανία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Η παρέλαση συμβολίζει, είναι στρατιωτική τακτική.
Όταν γίνεται μία μάχη και κερδίζεται π.χ. μία πόλη, ο νικηφόρος στρατός παρελαύνει όπως είναι, μπαρουτοκαπνισμένος. Η παρέλαση στην σύγχρονη εποχή τιμά τους προγόνους που έπεσαν στις μάχες, είναι αρκετό αυτό για να μην σταματήσουν να υπάρχουν.
Τα περί εθνικοφροσύνης, ρατσισμού και τα ρέστα είναι ανούσιες λεπτομέρειες που δεν στιγματίζουν με τίποτα τον συμβολικό χαρακτήρα της παρέλασης.
Και στο κάτω κάτω, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει να τις παρακολουθεί.
Ακριβώς.
Με τα σχολεία τι δουλειά έχει όμως?
Mα σου ειπε ειναι συμβολικο μεταξυ του στρατου και των σχολειων:D
Για τις στρατιωτικές μίλησα.
οκ, γι αυτό και ζήτησα τη διευκρίνηση πριν.
Συμφωνούμε λοιπόν.
Αν θυμαμαι καλα μονο τις μαθητικες ειχα στο μυαλο καθως για τις στρατιωτικες δεν χωραει πολυ μεγαλη αναλυση… Αυτο ειναι το λιγοτερο του στρατου:wink:
ε οι στρατιωτικές καλά κάνουν και υπάρχουν, υπήρχαν από πάντα, για εσωτερική κατανάλωση των στρατόκαυλων είναι, δε νομίζω να αφορούν κανέναν άλλο άνθρωπο, εκτός αν υπάρχει κάνας υπερτρόμπας που βλέπει τα MLRS στο δρόμο και σκέφτεται “πω τι στρατάρα έχουμε” οπότε τον κερνάω καρπουζόζουμο.
[SPOILER]Αν και για να πω την αλήθεια, όταν πήγα φαντάρος και μέσα στον πρώτο μήνα (ψαρούκλα αλέρτ) έπρεπε να παρελάσω στη Θήβα, ένιωσα πολύ όμορφα με το χειροκρότημα των Θηβαίων, παρότι δεν γνωριζα κανέναν και δε με γνώριζε κανένας.[/SPOILER]
Τώρα οι μαθητικές όντως δεν έχουν νόημα, δεν πρόκειται ποτέ τα παιδάκια να γίνουν συγχρονισμένο άγημα, οπότε κανένας λόγος ύπαρξης (το ιδεολογικό υπόβαθρο το αφήνω στην άκρη), προτείνω να καταργηθούν, αλλά να μείνουν (ή και να κοντύνουν) οι μίνι φούστες και τα παιδιά να λένε τα κάλαντα. :blues:
[SPOILER]Εγώ όταν ήταν να παρελάσω στον Πύργο πάντως, επέλεξα να χρησιμοποιήσω το χαρτί με την απαλλαγή για ασκήσεις ακριβείας και εναλλακτικά να κάνω έξτρα καθαριότητες που αποτελούνταν από 5 λεπτά σκούπισμα με κωδική ονομασία “το φαράσι της ημέρας” και κάνα μισάωρο καφέ και δηλωτή στον θάλαμο.[/SPOILER]
εγώ την γλίτωσα την στρατιωτική παρέλαση γιατί είχα άδεια τότε.8)
ποιος δεν εχει εκφραστεί για αυτο το τέρμα αχρείαστο και ηλίθιο πράγμα…??
Κρίμα ρε γαμώτο και ξύπνησα για να δω την παρέλαση και να νιώσω την ψυχική ανάταση και την εθνική υπερηφάνεια βλέποντας τα άρματα να παρελαύνουν…
μεγάλος θεός ο δημοσιογράφος της ετ3!!! :lol::lol::lol: