Παρελάσεις

Λοιπόν συμφορουμίτη επειδή ζήτησες αντίλογο θα τον έχεις: Πρώτα από όλα εκτός από εριστικός είσαι και υποκριτής διότι ενώ από τη μια θέλεις να ακούγεται η (σεβαστή κατα τα άλλα) άποψη σου, ενοχλείσαι που κάποιος με τον οποίον διαφωνείς εκφράζει έστω και με γκράφιτι τις απόψεις του. Αντιτίθεσαι με λίγα λόγια σε αυτά που μεταξύ άλλων θεμελίωσε αυτός ο τόπος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ. Και μια και το φρόνημα σου φαίνεται είναι υψηλό, να σου θυμίσω ότι γι αυτά που προανέφερα μεταξύ άλλων πολέμησαν και έχυσαν αιμα οι πρόγονοι μας. Και στο φινάλε, αν νομίζεις ότι όσοι αντιτίθενται στις παρελάσεις (το γιατί είναι άλλο ζήτημα το οποίο θίγω παρακάτω) δεν τιμούν τους προγόνους, εσύ με την στάση σου στα τελευταία πόστ μη νομίζεις ότι κάνεις κάτι διαφορετικό γιατί θα είναι ψέμα.

Στο θέμα μας τώρα, οι [B]στρατιωτικές[/B] παρελάσεις δεν νομίζω ότι τιμούν την μνήμη των αγωνιστών, οι μαρτυρίες όμως από εκείνη την εποχή διδάσκουν πολλά για τις αρχές και το ήθος τους. Και πιστεύω πως είναι πολύ πιο σημαντικές αν θέλετε απο μια επίδεξη αρμάτων μάχης και πεζικού που στη τελική ξεφεύγει τελείως από το νόημα της ημέρας αυτής. Δεν θα πρεπε να επιδεικνύουμε το όποιο στρατιωτικό μας κύρος αυτή τη μέρα. Απεναντίας θα πρεπε να παραδειγματιζόμαστε από τους νεκρούς εκείνης της περιόδου. Συνεπώς αλλαγή του χαρακτήρα του θεσμού αυτού σε μια πιο ηθική κατεύθυνση.

Οι [B]σχολικές[/B] παρελάσεις από την άλλη γίνονται για τους ίδιους λόγους με τις στρατιωτικές (στις μεν μεταξύ κρατών στις δε μεταξύ σχολείων) και είναι εξίσου ανούσιες. Παρόλα αυτά δεν είχαν νομίζω κάποια επίδραση στο εθνικό μας φρόνημα (είτε θετική είτε αρνητική), για τον απλούστατο λόγο ότι το γενικότερο κλίμα δεν ήταν τέτοιο. Επομένως διαφωνώ με τους οδυρμούς περί στρατιωτικοποίησης των μαθητών διότι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Δηλαδή δεν θα στολίσουμε δέντρο; Κρίμα :frowning:

Λέω γι αρχή να σκοτώσουμε εσένα. Δώσε διεύθυνση της τρύπας σου.

σε 1-1,5 μήνα θα στολίσεις μην στεναχωριέσαι.:stuck_out_tongue:

Αν και θεωρώ ανούσιο να προσπαθούμε να κάνουμε ουσιαστικό διάλογο με ένα φασιστοειδές… ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια μαθήματος ιστορίας.

Άσχετε, το γράμμα αυτό το είχε διαβάσει/δημοσιεύσει τότε ο ομοϊδεάτης σου δικτάτορας Μεταξάς (τον είχε στη φυλακή βέβαια, αλλά για δικούς του λόγους θεώρησε ότι έπρεπε να δημοσιευθεί).

Άσχετε, τι ακριβώς εννοείς με αυτήν την παπαριά που έγραψες; Το ξέρεις ότι η Γερμανία επιτέθηκε στην Ελλάδα 2 μήνες [B][U]πριν[/U][/B] επιτεθεί στην ΕΣΣΔ;
Αδυνατώ να μπω στη “λογική” σου… οπότε δεν συνεχίζω άλλο.

Και τώρα τον πούλο, τράβα να διαβάσεις κανέναν στόχο να φτιαχτείς.-

Το δικαίωμα να εκφράζεις την εκάστοτε άποψή σου το σεβόμαστε. Το περιεχόμενο είναι για χλέπες, με το μπαρδόν.

Ναι αλλά τουλάχιστον δεν γράφει με greeklish :p:lol::lol::lol::lol:

Εγώ το είπα για να δείξω την ιδεολογική αυτοκρατορία της αριστεράς στην Ελλάδα.Οχι να καταδικάσω το ιερό δικαίωμα της άποψης του καθένα.Η δημοκρατία είναι όμως η πιστή τήρηση των νόμων και όταν δεν τηρούνται εκεί αρχίζει το πρόβλημα.Το να πηγαίνεις σε ένα καθαρό τοίχο στο σχολείο και να γράφεις συνθήματα είναι ακραίο γιατι δείχνει την τάση να επιβάλεις αυτό που πιστευεις σε μια κοινότητα.Δεν έχω πρόβλημα λοιπόν να ακουγονται απόψεις.Το πρόβλημα ειναι να μην επιβάλλονται με αθέμιτα μέσα προπαγάνδας και με έκνομες ενέργειες.Εχθρός της δημοκρατίας ειναι η αναρχία και τα έχουν πει αυτα αρχαιότεροι απο έμενα.Γιαυτό οι κάθε ειδους φασίστες χτυπάνε πάνω στην υπακοή και τους θεσμούς εκμεταλλευόμενοι την γνήσια λαική αντίδραση και οργή.

Οργή Γλέζου για τις παρελάσεις «υποταγής»

Την οργή του για τον τρόπο που γίνονται οι παρελάσεις στις εθνικές εορτές εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος. Σε δήλωση του φέρεται κατά των αρχών και προτείνει οι παρελάσεις να γίνονται όχι μπροστά στους εκπροσώπους της κρατικής εξουσίας αλλά μπροστά στα μνημεία της θυσίας.

?Η 28η Οκτωβρίου έρχεται. Θα τιμηθεί και πάλι ως μια επέτειος, η οποία συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον ενός εισβολέα. Είναι χαρακτηριστικό, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους.

Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών? σημειώνει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

?Η επίσημη πολιτεία, όμως, έχει μετατρέψει τις επετείους αυτές σε εκδηλώσεις υποταγής προς τους φορείς της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Πραγματοποιούνται παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας και του στρατού εν ονόματι των επετείων αυτών, όχι μπροστά στα μνημεία όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά ενώπιον των κρατικών και κυβερνητικών αρχών, οι οποίες, επί πλέον, στρέφουν τα νώτα τους προς τα μνημεία καθυβρίζοντάς τα. Καταγγέλλω αυτή τη διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών επετείων και ζητώ όπως οι παρελάσεις πραγματοποιούνται μόνον μπροστά στα μνημεία της θυσίας?.

http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/orgi-glezou-gia-tis-parelasis-ipotagis.html

γλέζος για το πώς θα έπρεπε να γίνονται οι παρελάσεις.

γιατί η δημοκρατία αρχίζει πάντα απο τις υποχρεώσεις και ποτέ απο τα δικαιώματα, ποτέ δεν το κατάλαβα…

st.amger για την αντίσταση στους Ιταλούς λέω οπου το κκε τότε καλούσε το λαο να πετάξει τα όπλα που η βασιλομεταξική χουντα τους έβαλε να πάρουν.Ασε αμα δεν ξέρεις ιστορία δεν φταίω εγώ…Αυτά δεν τα ξέρουν οι νέοι γιαυτό κάθονται και σας ακούνε σαν χάνοι.Οταν τα μάθουνε θα σας πάρουν στο κυνήγι.Και μην προκαλείς να αναθερθώ σε Μακεδονική προδοσία Μικρα ασία και σε τόσα άλλα της υπερήφανης ιστορίας του κκε.

“Bασιλομεταξική χούντα”; :-s

Damnation ξεμπλέξτε λίγο τα μπούτια σας στο ΛΑΟΣ και αποφασίστε για το πως αξιολογείτε τον Μεταξά γιατί σήμερα το μεσημέρι διασκέδασα βλέποντας έξαλλο Πλεύρη Jr. στο Mega να λέει πως σήμερα γιορτάζουμε το ΟΧΙ του ¨μεγάλου ηγέτη Μεταξά" και να κατακεραυνώνει όσους εμπόδισαν την πραγματοποίηση της παρέλασης στη Θεσ/νίκη! :stuck_out_tongue:

Λοιπόν, ακριβώς αυτό. Εμένα, παντώς, μου άρεσαν πολύ οι γιορτές στο δημοτικό (το ξέρω ότι έχετε χεσμένη την γνώμη μου, αλλά δεν γαμιέται, εγώ βαριέμαι και θα την πω), ακόμα τις θυμάμαι σα μία γλυκιά ανάμνηση. Δέκα ήμασταν όλα και όλα τα παιδάκια, μαζευόμασταν στην εκκλησία του χωριού χωρίς βηματισμούς και βλακείες και λέγαμε ποιήματα, τραγούδια κλπ. μπροστά σε όλους, που μαζεύονταν να μας ακούσουν. Καμία σχέση με τους εορτασμούς όπως γίνονται τώρα και κυρίως, στις πόλεις. Δεν είμαι κατά του να γιορτάζουμε τη μέρα αυτή και δεν καταλαβαίνω γιατί να ναι τόσο κακό…είμαι κατά του τρόπου, όμως, που γίνεται γενικά. Κατά τ’άλλα, δε θα πρεπε μία τέτοια μέρα να ερχόσαστε σε αντιπαράθεση για το αν θα πρεπε ή δε θα πρεπε να γιορτάζεται. Όσοι θέλουν και το αισθάνονται, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να μη συμμετέχουν, τώρα όσοι δεν γουστάρουν ας μην παίρνουν μέρος, δεν τους υποχρέωσε κανείς. Αναφέρομαι στις σχολικές παρελάσεις (στις στρατιωτικές δεν ξέρω τί παίζει…φαντάζομαι ότι παίρνει κανείς μέρος θέλοντας και μη). Ακόμα, και ο εκβιασμός από τους καθηγητές, είναι η μεγαλύτερη μαλακία… Πώς γίνεται να αναγκάσεις κάποιον που για τους δικούς του λόγους, δεν γουστάρει, να παίρνει μέρος…για αυτό και δε μου κάνει εντύπωση πώς κάποιοι αισθάνονται τόσην αποστροφή για όλα αυτά τα “νταβαντούρια”…γιατί αυτό είναι, έχει χαθεί το νόημα και η σημασία αυτών των ημερών…και υπεύθυνα δεν είναι τα παιδιά…

Το τραγικό μιουλ είναι ότι στο β παγκόσμιο πόλεμο λέμε η Γερμανια είχε αρχηγό τον χιτλερ ι Αμερική τον ρούσβελτ η Αγγλοι τον τσωρτσιλ η Ρωσία τον Στάλιν και εμείς???Εμείς τον Ελληνικό λαό.Μάλιστα.Και τώρα που ο παπανδρέου είπε το ναι?Που έιναι ο Ελληνικός λαός?Με λίγα λόγια το οχι φυσικά και το έιπε ο Ελληνικός λαός με ηγέτη και πρωθυπουργο τον Μεταξά όσο και να μην αρέσει σε μερικούς.Και οταν οι ηγέτες δεν έχουν το ηθικό βάρος να πουν οχι τότε έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα.

To μνημονιο το ψηφισες?

Βλέπω μαζεύεσαι “εντός κομματικής γραμμής” και μου γράφεις για “πρωθυπουργό” τώρα…

Νταξ, εκτος απο το φασιστοειδες.

Οι υπολοιποι που αντιτεθηκατε σε οσους εξεφρασαν αποψη κατα των παρελασεων, με ποιο τροπο τιμας τον προγονο σου και τον αγωνα του με τις παρελασεις (με τον τροπο που αυτες γινεται);;;

Χυδαίο, ποταπό ανθρωποειδές, μην τολμήσεις να ξαναπείς ψέματα. Οι κομμουνιστές παρακαλούσαν τους φασίστες σου να τους στείλουν στο μέτωπο να πολεμήσουν κι εκείνοι τους Ιταλούς εισβολείς, αλλά οι φασίστες σου όχι μόνο τους αρνήθηκαν αυτό το δικαίωμα αλλά μετά τους παρέδωσαν στους Γερμανούς ναζί, επίσης οι κομμουνιστές όχι μόνο δεν κάλεσαν ποτέ το λαό να μην αντισταθεί αλλά μπήκαν μπροστάρηδες στην αντίστασή του απ’ την πρώτη στιγμή, πολύ πριν εισβάλει η Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση. Και τώρα πάρε πούλο γαμημένε φασίστα.

για το ΚΚΕ σαν κομμα και σαν ηγεσια καλα τα λες και ετσι ειναι τα πραγματα…

οι ελληνες κομμουνιστες και αριστεροι σ αυτη τη χωρα ομως ειναι οι μεγαλυτεροι πατριωτες και αυτοι που σε συντριπτικο ποσοστο αγωνιστηκαν στην εθνικη αντισταση…

οι απλοι ελληνες κομμουνιστες και αριστεροι ηταν οι μεγαλυτεροι αγωνιστες και πατριωτες…αντιθετα το κομμα τους ηταν παντα κατω απ την επιρια της σταλινικης ρωσιας…