ΠΑΡΕ ΠΟΥΛΟ ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΛΕΜΕ
Πρόσεχε πως μιλάς.Δεν είμαστε συντροφάκια.Σε μένα θα μιλας με σεβασμό.Δεν είσαι στα εξάρχεια.Κατάλαβες μάγκα του ιντερνετ?
Κάποιος μοντ να τον πετάξει έξω.
Ναι αλλά και σύ ΧΕΣΜΕΝΗ την έχεις την πατρίδα σου.
Κυριολεκτικά.
Επίσης εγώ είμαι στα εξάρχεια αυτή τη στιγμή.
Ωραία δημοκρατία…Εδώ τέθηκε ενα θέμα για τις παρελάσεις και είπα την γνώμη μου.Εσένα τι σε νοιάζει?Θες μόνο η δική σου γνώμη να ακούγεται?Ετσι έχεις μάθει?Να είστε 5-10 με την ίδια ιδεολογία και να χαιδεύετε τα αυτία σας?Ε όχι όπως εγώ τσαντίζομαι με πολλά που διαβάζω εδώ μέσα όμως δεν ζητάω να σβήνονται έτσι και συ αν διαφωνείς με όσα λεω παρε ξυδάκι.Το δικαίωμα μου να εκφράζω την γνώμη μου δεν θα το καταργήσεις εσύ.
ΓΥΡΙΣΕ Ο DAMNATION ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! :lol::vibrate:
ΤΟ ΠΟΔΙΟΥΜ ΞΑΝΑΑΠΟΚΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
@ amazing journey εσενα δηλαδη σου φαινεται λογικο επειδη ας πουμε δε μπορεις να βρεις αλλο τροπο να γιορταζεις την 28η Οκτωβρίου, να βγαζεις τανκς στους δρομους?
Οι αλλες χωρες δηλαδη που δεν εχουν στρατιωτικες παρελασεις πως τιμουν τους νεκρους τους? Aς βγουμε ολοι να απαγγειλομε ποιηματακια οπως στο δημοτικο. Ας βγουμε και ας τραγουδισουμε. δεν ξερω. Με το να προχωρας σαν στρατιωτακι τι καταφερνεις?
Μπορεις να θυμασαι και να τιμας τους προγονους σου και χωρις αυτα.
Καμία ελευθερία για τους εχθρούς της ελευθερίας.
Όσον αφορά ε λολ μάθε να μιλάς :!:
Εγώ πάντως δεν θα είχα πρόβλημα να γίνει δημοψήφισμα και να γίνει ότι θέλει ο λαός.Αλλά να τελείωνε το θέμα μετά γιατι 40 χρόνια καθε χρόνο όλο οι συριζοκκεδες τα ίδια ζητάνε.Λες και το πρόβλημα μας οι παρελάσεις είναι.Αυτό με απογοητεύει στους ακραίους και αγκυλομένους.Ο κόσμος χάνεται και κάποιοι το μόνο που σκέφτονται ειναι πως θα καταργηθούν οι παρελάσεις.Ντροπή…
ALUCARD εδώ είμαι τόσο καιρό αλλά εγώ αποφάσισα να μην γράφω όταν είδα ότι οι κανόνες του φορουμ είναι διακοσμητικοί και όταν έφαγα μπαν ενα χρόνο επειδή είπα ότι όπου δεν υπάρχει κράτος υπάρχει παρακράτος.Δεν ασχολούμαι πλέον…
Καμία τιμή προς τους προγόνους δεν δείχνει η στρατιωτική παρέλαση. Ένα αστικό κατασκεύασμα είναι (το οποίο δυστυχώς κληρονομήθηκε και σε σοσιαλιστικά καθεστώτα) που χρησιμοποιείται συμβολικά για την τόνωση του όποιου εθνικού φρονήματος που με τη σειρά του είναι ο συνδετικός ιστός του αστικού κράτος.
Η τιμή και ο σεβασμός προς τους προγόνους είναι πολύ σημαντικό πράγμα για να αποδίδεται είτε με τον γελοίο θεσμό των παρελάσεων είτε ακόμα γενικότερα με εθνικιστικούς/πατριωτικούς όρους. Αλλά πλέον βγαίνουμε πολύ οφ-τόπικ.
Χαίρομαι που στην καλύτερη περίπτωση ο αντίλογος σε όσα λέω είναι ένα ορθογραφικό λάθος και χαιρομαι έπισης να βλέπω κόσμο να γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα.Ευχαριστώ θα το διορθώσω.8)
damnation669, πάνω-δεξιά στη σελίδα υπάρχει ένα κουμπί που λέει “Log Out”.
Για πάτα το μια να δεις τί κάνει.
πρότεινε έναν τρόπο να τιμούμε τους προγόνους μας?
Ο αστικός χώρος όμως είναι πλειοψηφία.Και στην δημοκρατία επικρατεί η πλειοψηφία.Όντως ανοίγει το θέμα γιατί μετά πρέπει να οριστεί ο αστικός χώρος.Δικαιωματικά πάντως έχει την υποχρέωση να επιλέγει τους τρόπους λειτουργίας του κράτους μιας και το πολιτευμα ειναι αστικό και μιας και στον εμφύλιο νίκησε τις αντίθέτες δυνάμεις.Και μην ξεχνάμε οτι αν η Γερμανία δεν έκανε επίθεση στην Ρωσία το κκε θα συνέχιζε να ζητάει να πετάξουν τα όπλα οι Ελληνες αντιστασιακοί.
“φτάνει να ξέρω που πονώ για να χτυπιέμαι…”
δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που ζητάν να σταματήσει το πανηγύρι…
ο κόσμος χάνεται και εσένα σε νοιάζει αν κάποιοι ζητάνε την κατάργηση των παρελάσεων…ντροπή
αν νομίζεις οτι οι παρελάσεις τιμάνε κάποιους, μάλλον είσαι πλανεμένος
Για να μην βγω οφ-τόπικ ανάγοντας το θέμα σε ιδεολογικά επίπεδα, στην προκείμενη ο μόνος τρόπος είναι να πράξουμε όπως αυτοί. Δηλαδή να πολεμήσουμε.
Θα σου απαντήσω μπολσεβικικα.Δεν υπάρχουν πατρίδες και ο κόσμος δεν χωρίζεται ανάλογα το έθνος του.Άρα δεν χρειάζεται να τιμούμε κανέναν.Ο κόσμος χωρίζεται σε τάξεις.Γιαυτό έχουμε ταξικό πόλεμο και τιμάμε τους ήρωες τους ταξικούς.Είμαστε διεθνιστές και οτιδήποτε περιλαμβάνει την λέξη έθνικο πρέπει να καταργηθεί και ως τότε θεωρείται φασιστικό.ΟΚ?Είναι ξεκάθαροι οι άνθρωπο τι άλλο να σου πουν?Με το ζόρι να τους κάνεις φασίστες πατριώτες…:lol:Ανυπακοή ρεεεεεεεεε
στην παρούσα φάση δεκτό αυτό που προτείνεις.
αλλά γενικά όπως ειπώθηκε παραπάνω η παρέλαση είναι στην ελλάδα ο μόνος τρόπος αυτήν την στιγμή κατα κάποιο τρόπο να τιμηθούν όσοι πολέμησαν το 1940.
πλέον
οι παρελάσεις γίνονται για λόγους παράδοσης σε γιορταστικές επετείους προς ανάμνηση ενός αξιομνημόνευτου γεγονότος.δνε είναι όπως παλιά στην χούντα ή στο σταλινικό καθεστώς οπου τις κάναν για επίδειξη δύναμης στους αντιπάλους κλπ.
Damnation, τους δικούς σου τους θηλυκούς προγόνους πάντως θα τους τιμήσουμε καταλλήλως.
@ original:
Σου γράφω ένα ολόκληρο γαμημένο κατεβατό γιατί θεωρώ ότι η παρέλαση δεν τιμάει κανέναν και τίποτα και μου απαντάς επαναλαμβάνοντας αυτό στο οποίο αναγκάστηκα να απαντήσω σε πρώτη φάση. Αυτοί που πολέμησαν το 1940 δεν χρειάζονται τέτοιους είδους τιμές. Και δεν υπάρχει “παρούσα φάση” και “γενική φάση”. Ο πόλεμος (σε διάφορες μορφές και επίπεδα) είναι διαρκής.
Ποιους και πως…Ασε τις κραυγές…Ταμπακίερα πες…Τους Γερμανούς να πολεμήσουμε με τα τανκς? Την βουλή με πέτρες? Τι?Εγώ λέω να πολεμήσουμε τους κακους μας εαυτούς και να προσπαθήσουμε να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαικό κράτος.Εσύ τι λες?Οχι αοριστολογίες όμως…