Rock, σου απάντησαν πριν από εμένα για μένα. Είσαι στην εφηβεία και νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα. Όσο μεγαλώνεις θα καταλάβεις όμως ότι οι μεγαλύτεροι που έχουν ζήσει και μερικά πράγματα παραπάνω, ξέρουν και κάμποσα πράγματα παραπάνω από σένα. Εγώ θεωρώ πολύ πιο αντρίκια+έξυπνη τη στάση του freedomofrock, που εμπιστεύτηκε τη γνώμη κάποιου που γνωρίζει κάτι παραπάνω, παρά του εαυτού του. Κοινώς, πολύ αντρίκια δέχτηκε ότι δε τα ξέρει όλα και καλύτερα να υπάρχουν 2 ψήφοι από κάποιον που ξέρει κάτι, παρά 1 ψήφος από έναν ημιμαθή που θα ακυρώνει τον ένα ψήφο του ενός γνώστη.
Θέλει μεγάλα κότσια να καταλάβεις και να αποδεχτείς τα όρια σου… Και αυτό δεν πάει μόνο στον rock, αλλά πάει και σε εμένα που έχω κράξει φίλους μου, που ψήφιζαν αυτό που ψήφιζε η οικογένεια τους. Όσο μελετάς τις διάφορες απόψεις, ανακαλύπτεις εφυέστατες ιδέες και στις δύο πλευρές. Δεν είναι τα πάντα τόσο μονόμπαντα…
Αφού τελείωσα με το moderating και το δασκάλεμα (εσείς είπατε ότι μου ταιριάζει το δασκάλεμα :p), θα πω και εγώ 1-2 λόγια με βάση αυτά που έχω ακούσει/διαβάσει και έχω καταλάβει εγώ ο καψερός…
Ο Βενιζέλος έχει λεφτά. Δεν έχει ανάγκη να φάει. Είναι φιλόδοξος και βρήκε το τρόπο να ανέβει ψηλά στον ακαδημαϊκό χώρο (διδάσκει στο ΑΠΘ από πολύ μικρή ηλικία). Επιστημονικά, αμφισβητείται. Έχω ακούσει από άτομα της Νομικής Αθηνών, ότι δεν έχει καλή φήμη. Αιτία είναι το γεγονός ότι πολλές φορές επέλεξε να παρερμηνεύσει το σύνταγμα (και κατ’επέκταση την επιστήμη του, αφού είναι συνταγματολόγος) για να ικανοποιηθουν οι πολιτικοί σκοποί του ΠΑ.ΣΟ.Κ… Έκανε όμως ένα γιγαντιαίο λάθος που νομίζω θα είναι η κύρια αιτία αν χάσει. Έδειξε δημόσια το πόσο φιλόδοξος είναι.
Η μισή Ελλάδα δε ψηφίζει ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. γιατί είναι 100% ηλίθια. Ψηφίζει ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. γιατί έζησε την Ελλάδα πριν και μετά τη μεταπολίτευση. Κάτι που ελάχιστοι σε αυτό το φόρουμ μπορούν να λένε ότι έκαναν. Όσο και αν θέλουν μερικοί να εκμηδενίσουν κάποια πράγματα, η Ελλάδα από το '74 και μετά έκανε άλματα προόδου. Στις λεπτομέρειες τα σκατώσαμε. Τα σημαντικά και τα δύσκολα όμως τα πετύχαμε. Αυτό ήταν επιτυχία του Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και των ανθρώπων που πίστεψαν και μαζεύτηκαν γύρω τους. Όσο και αν λατρεύτηκε ο Παπανδρέου (μιας και τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το θέμα μας), για τους ψηφοφόρους του, πάνω από όλους ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα. Όχι τα πρόσωπα. Ο Βενιζέλος με τη στάση του έδειξε ότι βάζει τον εαυτό του πάνω από τις αποφάσεις του κόμματος. Δε βοήθησε τους υπόλοιπους στον προεκλογικό αγώνα όσο έπρεπε και περίμενε στη γωνία σαν το αρπακτικό για να αρπάξει εξουσία (Rock&Roses μου άρεσε ο παραλληλισμός, μιας και με πρόλαβες, σου τον κλέβω:p)
Ο Γιώργος Παπανδρέου από την άλλη, εμένα μου θύμιζε πάντα έναν υποψήφιο των Δημοκρατικών της Αμερικής με μουστάκι. Ώρες ώρες νομίζεις ότι δεν είναι Έλληνας. Ότι δεν έχει ζήσει ανάμεσα μας για να ξέρει τι καπνό φουμάρει αυτός ο λαός. Επιστημονικά και επαγγελματικά δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποια τρανταχτή επιτυχία του. Και εγώ θεωρώ ότι το επίθετο είναι αυτό που του παρέχει ισχύ και προστασία. Μέσα σε όλα, κάποια πράγματα που έχω ακούσει για θητείες του σε υπουργεία δε με κάνουν και πολύ σίγουρο για τις ικανότητες του να διοικήσει κάτι μεγαλύτερο, όπως αυτή η χώρα (αλλά τα άκουσα σε καταστάσεις χαλασμένου τηλεφώνου, μου είπε ο τάδε,που του είπε ο τάδε, κλπ για αυτό και δεν πρόκειται να αναφερθώ περαιτέρω).
Όποιος και από τους δύο βγει, αυτό το οποίο θα πρέπει να ευχόμαστε όλοι ως πολίτες (αφού αρκετοί από αυτούς θα μπουν στη Βουλή είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση) είναι να διώξουν τους επιβλαβείς για τη κοινωνία από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να κρατήσουν όσους όντως μπορούν να βοηθήσουν επιτυχώς στην περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.
Ως επίδοξος σκεπτόμενος πολίτης, αυτή τη στιγμή τείνω να θεωρήσω ότι η υποψηφιότητα του Βενιζέλου θα είναι ευεργετικότερη για τη χώρα. Ο Βενιζέλος κάνει ότι κάνει γιατί είναι η φιλοδοξία του και όχι για να φάει. Θα πατήσει επί πτωμάτων, θα στηριχτεί όπου να ΄ναι, αλλά τη δουλειά που πρέπει να γίνει θα την κάνει στο τέλος, γιατί θέλει να μείνει και να πετύχει για πολλά χρόνια. Ο Παπανδρέου μου μοιάζει ότι διεκδικεί την πρωθυπουργία γιατί το νιώθει χρέος στο όνομα του και στην πορεία του πατέρα του και θέλει να συνεχίσει το έργο του πατέρα του μένοντας πιστός σε κάποιες βασικές αρχές. Μπορεί να φαίνομαι πολύ κυνικός και καθόλου ρομαντικός επιλέγοντας αυτή τη στιγμή το ανεξαρτήτως κόστους μέγιστο κέρδος που φαίνεται να προσφέρει ο Βενιζέλος, από την πιο ρομαντική προσέγγιση των πραγμάτων που δείχνει ο Παπανδρέου, αλλά είναι πάγια πεποίθηση μου, ότι καλύτερα να γίνονται τα πράγματα σωστά, παρά όπως τα θέλω…
ΥΓ. Για δεκαετίες τσακώνονταν οι Παπανδρεοικοί με τους Καραμανλικούς για το ποιος ήταν απατεώνας και ποιος όχι. Τον έναν τον έλεγαν λαοπλάνο και τον άλλο δολοφόνο του βασιλιά και γκόμενο της βασίλισσας. Πέρασαν τόσα χρόνια από τότε, ας μη το συνεχίσουμε, ειδικά όταν δεν έχουμε ζήσει καν αυτές τις εποχές…