δοκιμάστε αυτή όσοι είστε φαν της μαύρης μπύρας, αφήνει μια γλυκιά γεύση μελιού (έχει μέλι) και είναι ελληνική με το καπάκι να είναι έργο τέχνης.
Γκινες η καλύτερη με διαφορά μαύρη μπύρα και απο ξανθιές μου αρέσουν τρεις
Μια τσέχικη η Pilsner Uruel και η Γερμανική Paulaner
Απο ντόπιες μου αρέσει πολύ η πατρινη Μάμος και μια τέταρτη η κλασσική Μύθος που ειναι καλη και πινετε χαλαρά
Δεν μου αρέσει η ΦΙΞ και η Αλφα απορώ πως τις πινουν
staropramen
Εννοείται αγαπάμε Guinness!
Όσοι είστε τις μαύρης μπυρας δοκιμάστε την odyssey . Μετά η Guinness θα σας φαίνεται μπουγαδονερο
Καλες Βέλγικες μπυρες κατα προτιμηση καστανες και πολλων αποσταξεων.
Απολυτως αγαπημενη μου η Gouden Carolous, ακολουθουν Duvel, Leffe, Gulden Draak, La Choufee,Latrappe, Chimay και Affligem brune απο τις (καπως) πιο φτηνες
Schlenkerla (καπνιστη) απο τις Γερμανικες
Παλιοτερα επινα πολλες weiss, πλεον ειναι η τριτοτεταρτη επιλογη μου μετα απο brune, amber/red ales και stout
Αλλα αμα δεν παιζει καμια καλη μπυρα, πινω και οτι κατσει. Οπως ειπε και ο σοφος, μετα την τεταρτη μπυρα, οποια και να πινεις μικρη διαφορα εχει
Τρομερη! Σα να τρως μπεϊκον!
Επειδή σε gluten free δεν υπάρχουν πολλές επιλογές θα πω Mongozo, Estrella Daura ενώ και η Νήσος Organic είναι decent.
Οχί ΑΛΦΑ και κατά προτίμηση όχι Mytho/Amstel, οι άλλες είναι καλές με διακυμάνσεις όταν μιλάμε για lager. Heineken safe επιλογή, Βεργίνα τίμια, Fix οκ, άλλες … βλέπουμε.
Kaiser. Σοβαρή Pils.
Weiss όλες σχεδόν εκτός από Αλφά. Η Βεργίνα βγάζει καλή.
Άλλες δεν θα πω όχι. (γεύσεις κτλ) αλλά συνήθως δεν γουστάρω πικρές, (με κάποιες εξαιρέσεις).
Εννοείται ότι 0% και λεμονόμπιρα, είναι για μπουγάδα.
Α σχεδόν όλες οι μπαντό-μπιρες είναι για ποδόλουτρό.
ACDC + Motorhead απο τις χειρότερες λαγκερ έβερ. Οι δε βλακείες των maiden πανάκριβες και πικρές, όλες.
Trooper τα είχα κλάψει τα 4 ευρώ (στο σουπερμάρκετ κιόλας!) όταν τη δοκιμασα
Μας φαινεται ηδη
Εντυπώσεις για τη μαύρη που έβγαλε σε συνεργασία με το Tullamore;
Ωραία μαύρη είναι κι αυτή, η Αθηνέζα:
Πολυ καλή
Από ελληνικές τελευταία προτιμώ ΕΖΑ (την πίλσνερ).
Πέρυσι στο πρώτο craft beer festival είχα δοκιμάσει 1-2 πολύ καλές, αλλά πρέπει να βρω τις σημειώσεις μου… να δω πως λέγονται (μνήμη με ποστ-ιτ μόνο πια… για τα επουσιώδη πάντα )
Από περιπτεράτες, πρώτη πάει με διαφορά Fischer και μετά Amstel η οποία τα τελευταία 5 χρόνια περίπου έχει ανέβει πάρα πολύ σε σχέση με το ξέπλυμα που ήταν.
Από πιο “μπουτίκ”:
- Οdyssey Red Rhapsody: Φοβερή κόκκινη, με έντονη φρουτώδη γεύση.
- samichlaus, οτι και η πάνω, με ακόμα πιο έντονη και φρουτώδη γεύση και 14% αλκολ. Και ακριβή.
Κάτι φρατζεσκανερ και βάιχενστεφανερ δεν θα πω, σταθερές αξίες.
Έχετε να προτείνετε καμιά ονλάιν κάβα;
δεν γνώριζα, δεν ετυχε. Δε βρισκω και πληροφορίες ανάλογες στο ίντερνετ για το αν κυκλοφορεί ακόμη