Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Φτηνη κοπια. Εχει πολλους οπαδους στην Αμερικη. Αυτο κ το Wheel.of Time ηταν τα δικα τους Lord of the Rings καποτε. Ο Brooks εβγαλε πολλες συνεχειες, ακομα κ σε ποστ αποκ υφος κ σιγα σιγα αποκαλυφθηκε οτι ο κοσμος ειναι η Αμερικη μετα απο πολλααααα χρονια.

Πολλοι απο ολους αυτους τους βετερανους Αμερικανους αναγνωστες στα διαφορα φαντασυ γκρουπ ισχυριζονται οτι, απο το δευτερο κιολας, γινεται πολυ πιο ενδιαφερον κ καλογραμμενο. Προσωπικα, επειδη με τις αποψεις εχω πολυ επικριτικη σταση κ επειδη αλλοι που ακολουθω, ισχυριζονται οτι η γραφη παραμενει μετρια, δεν εχω ψηθει καθολου να διαβασω παραπερα

2 Likes

Τελείωσα το Υπερίων του Dan Simmons.
Συνεχίζω το Tigana. Το έχω να στέκεται στη βιβλιοθήκη πολλά χρόνια. Έχω διαβάσει τα καλύτερα. Για να δούμε…

4 Likes

Την πτώση, δεεεν?

1 Like

Μιας και δεν έπιασα τελικά τον Sanderson που λιγο αυτα που μου ειπατε λιγο το οτι έβγαινε(βγήκε) το BG3 διάβασα τα Legacy of the Drow του Salvatore… Παντα ευχάριστα βιβλία. Περιμένω να βγουν και τα 2 βιβλια της τριλογίας Homecoming που εχω διαβασει οτι αξιζουν.

Λοιπόν μεχρι τοτε για πειτε για το παρακάτω

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ROTHFUSS PATRICK
ειναι οντως τοσο καλο;

2 Likes

το πρώτο είναι κατα την γνώμη μου αρκετά καλό, στο δευτερο σταμάτησα να διαβάζω και το παρατησα λίγο πριν τελειώσει ο πρώτος τόμος(εκδοσεις anubis αν θυμαμαι καλά) γιατί πολύ απλά δεν είχε να μου δώσει αυτό το κάτι. άσε που παίζει αρκετό και ανούσιο ρομάντζο…
Γενικα ενώ ειναι καλή η γραφή του, όλο περιμένεις να γινει κάτι και τελικα περνούν οι σελίδες χωρίς τπτ σημαντικό.
Προσωπικά περιμένω να βγει και το 3ο να κλεισει η ιστορια και αν δεν εχω πεθανει απο γεράματα μπορει να το αγορασω και να τα διαβάσω και τα 3 μαζί.

1 Like

Παμε καλυτερα εδω

τα 2 πρωτα βιβλια παιζει να ειναι απο τα γρηγορα Ε.Φ βιβλια που εχω διαβάσει. (2 βδομάδες το καθενα και είμαι δυσλεκτικος και γενικα slow reader)

Το 3ο ειναι κουραστηκο ναι

Go for it με κλειστα ματια…

1 Like

Εδω κλασικα αρνητης. Καλογραμμενη, αλλα αδιαφορη ιστορια με εναν στην καλυτερη αδιαφορο πρωταγωνιστη. Ενιοτε κ εκνευριστικο.
Απο τα κλασικα που καποτε αναρωτιομουνα γτ ειναι τοσο δημοφιλη. Μεγαλωνοντας αρχισα να βλεπω τα πατερνς κ πλεον δεν μου κανει εντυπωση. Παντως του αναγνωριζω οτι σε σχεση με αλλα δημοφιλη βιβλια που δεν μ αρεσουν καθολου, αυτο τουλαχιστον εχει μια λογοτεχνικη ομορφια.

Στα δικα μου, συνιστω ανεπιφυλακτα το Three Body Problem. Εχω μπει στο δευτερο βιβλιο κ με εχει συνεπαρει. Παλαιου τυπου sci fi, που βασιζεται πιο πολυ σε ιδεες κ οραμα παρα σε χαρακτηρες. Το βρισκω εξαιρετικα ενδιαφερον κ η δυστοπικη στροφη που εχει παρει με εξιταρει

2 Likes

Ακριβώς! Αν σε ένα σημείο πάσχουν αυτά τα βιβλία, είναι οι σχεδόν αφυσικοι διάλογοι. Το κονσεπτ από πίσω όμως είναι πολύ καλό.
Btw, δεν περίμενα να υπάρχει βιβλίο που να χω διαβάσει πριν από σένα :rofl:

2 Likes

Εγω ως μονη ένσταση ειναι οτι θα ήθελα μερικές ιδεες αν εμβαθύνουν περισσότερο αλλα απο την αλλη αν γινοταν αυτο α βιβλια θα επρεπει να ειναι 1000+ σελιδες.

1 Like

Χαχα…το σνομπαρα χρονια τωρα. Κακως. Εχω αποκτησει μια μαλλον ανθυγιεινη σταση προς οτι γινεται αμεσα δημοφιλες. Ενας φιλος με ιδιαιτερες προσλαμβανουσες εκανε ενα σχολιο οτι ο τροπος παρουσιασης κ αντιμετωπισης των διλημματων του θυμισε το Battlestar Galactica κ αμεσως με κανε να το βαλω ως επομενο στην reading list μου. Μπορω να πω οτι στα πρωτα κεφαλαια του δευτερου καταλαβαινω τι εννοουσε κ εχω ενθουσιαστει

1 Like

Ειπα να ξαναπιασω το Dark Tower μετα απο δεκα χρονια. Ο στιμος ο Κινγκ εχει κανει ολυ καλη δουλεια στο magnus opus του. Οι πρωτες σελιδες ειναι τοσο ατμοσφαιρικες. Ενθουσιαστηκα

4 Likes

Και εγω θελω να ξαναπιάσω τωρα που εχει παρει και τα δικαιοματα του βιβλιου ο flanagan…

Εχεις διαβάσει την πρωτη σειρα comic The dark tower Beginnings? Για εμενα ειναι must.

2 Likes

Δεν ξερω αν εχει αναφερθεί, αλλα μου πρότειναν και αγόρασα το three body problem στα Ελληνικά.
Εχω διαβασει εξαιρετικές κριτικές, θα ηθελα και την αποψη σας.

1 Like

Τα κόμιξ του The Dark Tower είναι απλά κορυφαία και η πλάκα είναι ότι έχω διαβάσει αυτά και όχι τα βιβλία.

2 Likes

Ειδικα το Beginnings που αν εξαιρέσεις την αρχικη ιστορια του πρώτου τομου που ειναι τα παρελθοντικα γεγονότα του wizard and class ολα τα αλλα που ειναι πράγματα που ξερουμε μονο απο μικρες περιγραφες στα βιβλια.
Βλέπουμε στο προσκήνιο το πρωτο katet με αποκορύφωμα το Fall of Gilead και Battle of Jericho Hill που ειναι απλα επικ. Και το βασικά ειναι οτι πρόκειται για canon περιεχομενο.

Τα χω ναι. Τελεια. Χαρη σ αυτα διαβασα καποτε κ την σειρα κ γνωριζοντας το μπακγκραουντ εκανε καποιες στιγμες απο τις πιο συγκινητικες ου εχω διαβασει.

@vadergr διαβαζω κ το δευτερο του Three Body problem αυτες τις μερες. Στο συνιστω ανεπιφυλακτα

1 Like

Three body problem εξαιρετικό και το δεύτερο μέρος ακόμη καλύτερο.
Έτοιμαζομαι για το τρίτο.

2 Likes

Κουίζ για δυνατούς λύτες:

Προτείνετε μου βιβλία fantasy που είναι εντελώς stand alone. Όχι sagas που τραβάνε χρόνια, όχι βιβλία με prequels, sequels, spin offs και δεν συμμαζεύεται.

1 Like

Το Tigana του Guy Gavriel Kay.

6 Likes

Jonathan Strange & Mr Norell της Sussana Clarke
Tigana του Kay
Broken Sword του Poul Anderson. Επος
The Goblin Emperor της Katharine Addison
The Library of Mount Char του Scott Hawkins
Perdido Street Station του China Mieville

Εχω διαβασει μονο τα τρια πρωτα τα οποια ειναι ολα εξαιρετικα.
Τα αλλα τρια ειναι ολα προτασεις απο ατομα που εκτιμω πολυ και τα εχω στα υπ οψιν

9 Likes