Ωραία σειρά!!! Την είχα διαβάσει παλιότερα όταν διάβαζα την σειρά των Ηarpers!!Αν σου αρέσει άσχολήσου και με τα υπόλοιπα Harpers (16 βιβλία σειρά!!) , αξίζουν!!..Απ’ότι θυμάμαι τότε η TSR είχε μπερδέψει τρείς σειρές μαζί με κάποια stand-alone novels,μέχρι να βγάλω άκρη μου είχε βγεί η ψυχή !!
Πάντως (αν δεν ξέρεις ήδη δηλαδή…), η σειρά που διαβάζεις έχει ως εξής :
Elfshadow (Harpers Part.2)
Elfsword (Harpers Part.8)
Silver Shadows (Harpers Part.13)
Thornhold (Harpers Part.16)
The Dream Spheres (Stand-alone novel)
Είχε ανακοινώθει για αρχές 2010 η κυκλοφορία μιας συνέχειας τηε σειράς με τίτλο ‘‘Reclamation’’, αλλά δεν τα βρήκε η Cunningham με την Wizards και η κυκλοφορία έχει αναβληθεί επ’αόριστον, κρίμα…
Όποιος δεν έχει ασχοληθεί με φανταστική λογοτεχνία είναι καλό να αρχίσει με τολκιεν.
Αυτό έκανα εγώ silmarillion. Το βιβλίο περιγράφει την δημιουργία του κόσμου του, και είναι καλό και ως αναφορά σε αυτά που θα αναφερθούν αργότερα στον άρχοντα.
συνέχισα με το “χομπιτ”
Σειρά είχαν τα pen and paper και μοιραία κατέληξα στο έπος του Ντριντζ!
Dark elf (R.A salvatore)
Η ιστορια του Drizzt Do’Urden(τριλογία) από το underdark(πατρίδα των dark elves κάτω από την επιφάνεια της γης) τον εξορισμό και της ανόδου του στην επιφάνεια…!
Μετά συνέχισα με
Icewind Dale (τριλογία)
Στην ουσία είναι μια περιοχή το icewind από την οποία ξεκινάει η δράση, και συνεχίζει την εξιστόριση την ζωής του Ντρίτζ με έξτρα χαρακτήρες.
(πολύ καλό επίσης και το ομόνυμο computer RPG)
Το επόμενο βήμα ήταν να παίξω ΤΟ ΕΠΟΣ baldurs gate 1,2 αλλά τα βιβλία από τους Phillip Athans + Drew Karpyshyn δεν ήταν αντάξια…
-Σημείωση: Dark elf/icewind/ baldurs gate διαδραματίζονται στο ίδιο setting την Φαερούν-
Πρόσφατα τελείωσα το “The Witcher” του Andrzej Sapkowski πολύ καλό και ξεφευγει απο Forgotten realms! προτείνω
A ρε γαμώτο πολύ ήθελα να ξεκινήσω με fortgotten realms αλλά ποτέ δεν βρήκα τον χρόνο. Εχω μεινει στα κλασικά Tolkien, Mourcok, Kay. Από που να ξεκινήσω με αυτά, τα ψάχνει κανείς αρκετά για να προτείνει τίποτα;
Στα Forgotten Realms επειδή έχουν γραφτεί πολλά βιβλία από διαφορετικούς συγγραφείς και δεν κρατιέται κάποιο σταθερό timeline (δεν είναι όπως π.χ. στο Dragonlance όπου υπάρχει ένα σταθερό storyline και υπάρχουν πολλά add-ons),μπορείς ουσιαστίκα να διαβάσεις ότι θες, απλά σε μερικά μπορείς να έχεις κάποια κενά όσο αναφορά κάποια γεγονότα…
Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από Salvatore (Drizzt) αφού είναι και ο πιο ‘‘ευκολοδιάβαστος’’ και μέτα θα σου πρότεινα να διαβάσεις την πενταλογία '‘The Avatars Series’’ και την συνέχεια ‘‘The Shadows Of Avatar’’ (τριλογία).Μετά δίαβασε τα [B]Erevis Cale /B και κάποια βιβλία από την σειρά Sembia (7 βιβλία) για να μάθεις καλύτερα τοποθεσίες και μέρη του κόσμου.
Βέβαια αν πορωθείς με τον Drizzt και τα drow, διάβασε οπωσδήποτε τα ''War Of The Spider Queen’’ (εξαλογία) και τη συνέχεια ‘‘The Lady Penitent’’ (τριλογία). (τα οποία έχουμε ξαναναφέρει στο topic), καθώς και την πολύ καλή τριλογία ‘‘Starlight And Shadows’’.
Ακόμα αν σου αρέσουν τα Erevis Cale διάβασε και την τριλογία ‘‘The Twilight War’’, την τελείωσα πρόσφατα και αξίζει!!
Μετά έχεις πληθώρα επιλογών, τσέκαρε επίσης και τα βιβλία του Elminster (5 ως τώρα και ετοιμάζεται καινούργιο.)
Ωραίος!Δεν ήξερα ότι παίζει τέτοια φάση. Λεφτά να έχουμε να αγοράζουμε λοιπόν. Πολύ καλό το δεύτερο βιβλίο(αν και δεν έχει καθόλου Arilin:oops:). Πραγματικά πολύ καλή γραφή, με πολυδιάστατους χαρακτήρες-όπως λέει και ο Salvator:p.
Και συμπληρώνω ότι όποιος λατρεύει τους Drow, μην κάνει το λάθος και δεν διαβάσει τα βιβλία που έχει προτείνει ο Scaphism. Μεγάλες σειρές που αποκαλύπτουν πολλά μα πάρα πολλά για αυτή τη φυλή. Εγώ ακόμα δεν έχω διαβάσει για την Κόρη του Gromph, αλλά σύντομα θα γίνει και αυτό.
Επειδή από ότι είδα ύπαρχει ενδιαφέρον για Forgotten λέω να γράψω τη σειρά ανάγνωσης για τα ‘‘Harpers’’.
Η σειρά των βιβλίων έτσι όπως έχουν κυκλοφορήσει είναι : (οι πρώτες εκδόσεις της TSR είναι αριθμημένες - στην παρένθεση δίπλα ο συγγραφέας).
The Parched Sea (Troy Denning)
02. Elfshadow (Elaine Cunningham)
Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά η σειρά έχει κενά για κάποιους χαρακτήρες τα οποία καλύπτονται από άλλες σειρές…
Π.χ. σε προηγούμενο μου post έγραψα τα παρακάτω :
Η σειρά ''Songs And Swords’’ έχει ως εξής :
Elfshadow (Harpers Part.2)
Elfsword (Harpers Part.8)
Silver Shadows (Harpers Part.13)
Thornhold (Harpers Part.16)
The Dream Spheres (Stand-alone novel)
Το ‘‘Crown Of fire’’ εκτός από μέρος της σειράς των ‘‘Harpers’’ είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Ed Greenwood ‘‘Shandril’s Saga’’, οπότε αναγκαστικά κάποιος θα πρέπει να αναζητήσει και τα υπόλοιπα μέρη της τριλογίας τα ‘‘Spellfire’’ (Vol.I) και το '‘Hands Of Fire’’ (Vol.III).
To δέκατο βιβλίο στην σειρά ‘‘Harpers’’, ονόμαζεται '‘Masquerades’’ και είναι η ‘‘ανεπίσημη’’ σύνεχεια της πολύ καλής τριλογίας ‘‘Azure Bonds’’ και προσώπικα έμενα με βοήθησε πολύ η ανάγνωση της για να κατανοήσω καλύτερα τους νέους χαρακτήρες που εμφανίζονται εκεί.
Τα βιβλία της σειράς (’‘Azure Bonds’’ ) είναι:
Azure Bonds
The Wyvern’s Spur
Song Of The Saurials
To δέκατο-πέμπτο βιβλίο στην σειρά ‘‘Harpers’’ με τίτλο ‘‘Finder’s Bane’’, και είναι και το πρώτο μέρος της σείρας ‘‘Lost Gods’’.Yπάρχουν άλλα δύο βιβλία σε αυτή τη σειρά και είναι τα
Fistandantilus Reborn (το βιβλίο αυτό στην πραγματικότητα είναι για τον κόσμο του Dragonlance και κυκλοφόρησε ως dragonlance νουβέλα, αλλά η TSR το κυκλοφόρησε ως μέρος σειράς για τα Forgotten, lol ε? έτσι έιχε κάνει και για τον χαρακτήρα Lord Soth για τους κόσμους του Dragonlance και Ravenloft.)
Tymora’s Luck (τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς).
Τα δύο παραπάνω δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο απλά τα αναφέρω για την σείρα ‘‘Lost Gods’’ .
Και τέλος η ιστορία που εξελίσσεται στο δεκατο-τέταρτο βιβλίο στην σειρά ‘‘Harpers’’ με τίτλο ‘‘Stormlight’’ , συνεχίζεται στην νουβέλα (κυκλοφόρησε ως stand-alone), Silverfall (Stories Of The Seven Sisters)
Πολύ μπέρδεμα έτσι ? Εμένα μου είχε πάρει αρκετό καιρό για να καταλάβω την πλόκη επάκριβως και να δω τι τελικά παίζει (με το 56K Us Robotics τότε,10 χρόνια πρίν περίπου, καταλαβαίνετε ότι internet δεν πολυέπαιζε…).Πάντως ελπίζω όσοι σκοπεύουν να διαβάσουν τα παραπάνω βιβλία να τους βοήθησα λιγάκι…:):)
Όντως πολύ μπέρδεμα!!! Ειλικρινά μπράβο σου για την παρουσίαση !!! Όλα αυτά τα βρίσκεις στην Ελλάδα (και μεταφρασμένα) ή μόνο με παραγγελίες απο έξω ??
Απ όσο έχω δει υπάρχουν μεταφρασμένα, αλλά όχι όλα. Πχ της Cunningham είναι. Εδώ θα βρεις τα υπόλοιπα και αν είναι μεταφρασμένα: http://www.anubis.gr/kosmoi.asp?KID=2
Και επισήμως τελείωσα την τριλογία του Άρχοντα!
Απολαυστικά βιβλία!Σε κάποια σημεία με κούρασαν με τα αρκετά ονόματα αλλά λάτρεψα τις σκηνές της μάχης και τα ξωτικά φυσικά!
Επίσης…πόσο τέλειος χαρακτήρας ο Φαραμιρ!αλλά και τα 4 μικρά χόμπιτ είναι πολύ πιο δυναμικά και θαρραλέα από την ταινία!
Τώρα καλύτερα. Και συμφωνώ μαζί σου για τον Φάραμιρ. Τον συμπάθησα από την πρώτη στιγμή. Αδικημένος από τον πατέρα του, αλλά πραγματικός αγωνιστής, που βάζει πάνω απ όλα την πατρίδα του.
Μια που λέτε για τον Άρχοντα, μόνο εγώ θεωρώ το πρώτο βιβλίο ως το πιο αδύναμο απο τα τρία? Ειδικά στα σημεία που περιγράφει ατελείωταααααα τοπία κλπ κλπ. (ειδικά άμα πάτε να το διαβάσετε στα αγγλικά θα νιώσετε, με είχε κουράσει)
Αντίθετα μου άρεσε αυτό. Είμαι λάτρης των φυσικών τοπίων και όπως καταλαβαίνεις δεν με κούρασε καθόλου. Εκεί που κουράστηκα πραγματικά ήταν στο δεύτερο βιβλίο. Επειδή είχε χωρίσει τις περιπέτειες τους Frodo/Sam και Legolas/Gimli/Aragorn βρήκα πιο ενδιαφέρον το πρώτο μέρος που αναφερόταν στους 3. Με τα βίας διάβασα των Hobbit που το θεωρώ ένα από τα πιο βαρετά σημεία των βιβλίων γενικά.
Στα αγγλικά παίζει όντως να είναι πιο κουραστικό…πάντως δεν μπορώ να πω ότι το βαρέθηκα!
Και μάλλον επειδή ήταν το πρώτο βιβλίο είχα ενθουσιαστεί, οπότε οι περιγραφές μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες!
Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο και στο τρίτο βιβλίο με κούρασε κι εμένα το σημείο με το Φρόντο και το Σαμ…οι περιπέτειες και οι μάχες των Άραγκορν, Λέγκολας και Γκίμλι ήταν μακράν καλύτερες.
Τώρα που τα διάβασα λοιπόν και αφού έχω διαβάσει και το Σιλμαρίλιον, με τι προτείνετε να συνεχίσω?
Χόμπιτ ή τα παιδιά του Χούριν?