Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

E βασικά πριν αρχίσεις τον άρχοντα έπρεπε να διαβάσεις το Hobbit. Θα σε έβαζε πιο πολύ στο κλίμα πιστεύω. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Σίγουρα θα σου αρέσουν οι περιπέτειες του Bilbo.

Το πήγα όντως λίγο ανορθόδοξα αλλά ας είναι :stuck_out_tongue:

Χθες αγόρασα το πρώτο βιβλίο της the dark elf trilogy, το homeland…έχοντας ακούσει τόσα και τόσα γι’αυτό, έχοντας λιώσει pnp και dnd videogames (iwd, nwn, bg), και μετά από παροτρύνσεις φίλων μπήκα κι εγώ στο τρυπάκι…για να δούμε :smiley: γνώμες γενικώς;

Kαλή αρχή και καλό κόλλημα!:smiley: οι 2 πρώτες τριλογίες για μενα είναι μακράν οι καλύτερες!

φαίνεται πως προβλέπεται άγριο κόλλημα απ’το 1ο βιβλίο του drizzt πάντως ;D

Oυυ…καλά είσαι!εγώ ξεκίνησα για πλάκα την πρώτη τριλογία και τελικά τα διάβασα και τα 22 (τόσα πρέπει να είναι) μαζί με άλλα έξτρα :stuck_out_tongue: there is no turning back!:lol:

soooooo true :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Κυκλοφόρησε αρχές αυγούστου καινούργιο βιβλίο για τον Elminster(Forgotten Realms) με τίτλο ‘‘Elminster Must Die’’.

Παραθέτω και το official link :

http://www.wizards.com/dnd/Product.aspx?x=dnd/products/frnovel/250237200

δεν ξερω τι λεει το βιβλιο παντως ο τιτλος λεει μια μεγαλη αληθεια…:stuck_out_tongue:

Και εγώ έχω διαβάσει αν θυμάμαι καλά τις 4 πρώτες τριλογίες (κάποιο είναι τετραλογία νομίζω)

Πραγματικά μαγευτικός κόσμος και ο Drizzt καταπληκτικός ήρωας :thumbup:

Αμαν πια με τον Drizzt, εδώ και κάτι σελίδες. :stuck_out_tongue:

Ξαναδιαβάζω (μετά απο πολλά χρόνια) αυτές τις μέρες το ακόλουθο εκπληκτικό βιβλίο, για τα νεανικά χρόνια ενός απο τους μεγαλύτερους (και διαχρονικότερους) αντιήρωες που γέννησε η φανταστική λογοτεχνία:

Παραμένει δυνατό όπως και τότε, και στην πεντάδα των αγαπημένων μου fantasy έργων.

Συμφωνώ και επ’αυξάνω !!! Ο Raistlin μαζί με τον Lord Soth είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα (παλιότερα) με το Dragonlance!!:thumbup:

Το thread λέγεται Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία αλλά την επιστημονική φαντασία την έχετε λίγο γραμμένη εδώ ε?:slight_smile: Δε διαβάζει Sci-fi κανείς ρε οπαδοί των Blind Guardian?:stuck_out_tongue:

Ξεκίνησα (ξανά μετα απο πολλά χρόνια) την Οδύσσεια του Διαστήματος του Clarke. Ξεκινώ με 2001 και στο καπάκι 2010. Κωλολέει. Αφήστε τα κοινωνικά sci-fi και τις μάντολες. Διάστημα ρε!

Είμαι στο 5ο κεφάλαιο στο Φθινοπωρινό Δειλινό και ήδη ο Raistlin έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους μου ήρωες:D:D:D

A, είσαι ακόμα στην αρχή, αρχή αρχήηηη! Εύγε που ξεκίνησες λοιπόν την απίθανη αυτή σειρά (δεν είναι τυχαίο που την επέλεξα για παρουσίαση στο πρώτο ποστ αυτού του θρεντ).

Έχεις δρόμο να ενθουσιαστείς ακόμα, you ain’t seen nothin yet. 8)

Πραγματικά το μεγαλείο και η ποιότητα αυτής της σειράς είναι ανυπέρβλητο! Ότι και να έχω διαβάσει απο φάντασυ, και πραγματικά έχω διαβάσει εκατοντάδες σχετικά βιβλία, δεν το πλησιάζει καν! Απλά εκτιμώ στοιχεία μεμονωμένα όπως πχ ο χαρακτήρας του Έλρικ και μερικές απο τις ιστορίες του κυρίως στην αρχή και στο τέλος ή πχ το μυθολογικό έπος του Σιλμαρίλιον! Το μόνο κακό που μου έκανε ο ΜΑρτιν είναι να ανεβάσω τόσο πολύ τα στάνταρ μου που πλέον δεν μπορώ να διαβάσω φάντασυ! Όλα μου φαίνονται πολύ απλοικά γραμμένα, αφελή και φτωχά σε συγγραφική ποιότητα!
Αν για ξεκίνημα είναι ίσως λίγο βαρύ ανάγνωσμα, τότε αντί για τις, συγνώμη, παπαρίες της Wizards of the Coast που απλά εμπορεύονται της αγάπης μας για τα RPG Με παιδικά γραμμένες νουβέλες, θα πρότεινα, πέρα από τις κλασσικές αξίες Άρχοντα των δαχτυλιδιών κτλ, και την αξιαγάπητη σειρά Riftwars Saga του Raymond Feist με πρώτο τόμο το Magician. Ιδανικό ξεκίνημα για να εισχωρήσει κάποιος στον όμορφο κόσμο της φαντασίας!
Από άλλους χώρους μου αρέσει και μένα πολύ ο Lovecraft και το Dune! Για τους φανς της space opera ψάξτε να βρείτε την Gap Series του Donaldson. Ρεαλιστική όπως και ο ΜΑρτιν σκοτεινή space opera τίγκα στην συνομωσία και τους εκπληκτικούς αντι ήρωες!
Και τέλος για τους φαν του Μάρτιν θα πρότεινα την τριλογία που έχει γράψει ο Bernard Cornwell για τον ΒΑσιλιά Αρθούρο. Το πρώτο βιβλίο είναι “ο Βασιλιάς του χειμώνα” και δεν έχει καμία σχέση με την μεταγενέστερη ρομαντική προσέγγιση του μύθου! Είναι μια εκπληκτική απόπειρα να δοθεί ο μύθος όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται! Δεν υπάρχουν ιππότες , δουλτσινέες κτλ. Ομιχλώδης λασπωμένη, βροχερή Βρετανία του 6ου αιώνα μ.Χ. Άγγλοι φύλαρχοι διαιρεμένοι μεταξύ τους λόγω της βρετανικής παράδοσης και του ρωμαικού χριστιανισμού, Σάξωνες εισβολείς, παγανισμός, σφαγές, προδοσίες και ένας εκπληκτικός δολοπλόκος, “ταχυδακτυλουργός παγαπόντης”, τυχοδιώκτης, προστάτης της παλαιάς παράδοσης Μέρλιν!

Red Viper, το θρεντ και οι αναγνώστες του σε ευγνωμονούν για τις προτάσεις σου. Γίνεσαι ωστόσο ομολογουμένως εντελώς ισοπεδωτικός χαρακτηρίζοντας παιδικές και παπαριές τις νουβέλες της Wizards/TSR.

To οτι υπάρχει η εμπορευματοποίηση ειδικά σ’ αυτόν τον χώρο είναι γεγονός, όπως και το οτι πλήθος απο τα βιβλία που έχουν βγει δεν διαβάζονται, ωστόσο υπάρχουν και πραγματικά κλασικά fantasy έργα μέσα τους, απο τα κλασικότερα του είδους. Είναι λίγα αναλογικά του πλήθους των βιβλίων που έχει βγάλει η Wizards, αλλά υπάρχουν.

Α ρε Angel_Death!Αυτόν σου έλεγα τις προάλλες στο Public!
όταν τελειώσω με την πενταλογία του Κάντερλι θα τα πιάσω κι εγώ αυτά τα βιβλία!:slight_smile:
έχω διαβάσει μόνο κάτι λίγα σε κόμικ…

Μα είπες ότι άλλο όνομα σου ήρθε στο μυαλό, εκτός από αυτό…:lol::lol::lol:

Έχεις δίκιο Ellanor για το παπαριές. Ήθελα μετα να μπω να το σβήσω αλλά δεν με βαζε! Παρόλα αυτά η γνώμη μου δεν αλλάζει! Ακόμα και τα κάποτε αγαπημένα μου Dragonlance Chronicles και Legends με όλους αυτους τους κάποτε αγαπημένους χαρακτήρες όπως ο Raistlin και ο TAsslehof μου φαίνονται εξαιρετικά φτωχά πλέον! Καλά για Drizzt κτλ δεν το συζητάω καν:) καλημέρα σας!