Λοιπόν έχοντας τελειώσει εχθές το πρώτο βιβλίο, έχω να πω μόνο τα καλύτερα λόγια. Συμφωνώ σε αυτό που είχε πει ο ellanor στο πρώτο ποστ, ότι το κλίμα μοιάζει πολύ με άρχοντα. Πχ αυτό μπορείς να το δεις ήδη από το διαχωρισμό των 3 φυλών των elf σαν ένα παράδειγμά ή από τα ονόματα των δασών, βουνών κλπ.
Οι κεντρικοί χαρακτήρες παρουσιάζονται άψογα και κάθε φορά όσα πρέπει να μάθεις γι αυτούς. Έχω την εντύπωση πως πιο πολύ εστιάζουν στους χαρακτήρες παρά πχ στις μάχες. Σε αντίθεση με τον Salvatore όπου και περιγράφει πάρα πολύ τι μάχες αλλά και τους ήρωες.
Αγαπημένος σαφώς ο Raistlin. Είναι έτσι όπως θέλω να είναι ένας μάγος και έτσι προσπαθώ να παίζω τον χαρακτήρα του μάγου μου στο d&d. Δεν θα πω άλλα, είμαι ήδη στο δεύτερο βιβλίο και συνεχίζω. Θα αγοράσω και τις άλλα βιβλία. Πραγματικά δεν περίμενα να γίνω φαν της σειράς.
Τελείωσα την πενταλογία του Κάντερλι (από τον Salvatore κι αυτή) και μου άρεσε πάρα πολύ!
Στην αρχή νόμιζα ότι δε θα μου άρεσε τόσο, αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά!
Κλώνε, να κανονίσουμε καφέ και να στα επιστρέψω
Στο έλεγα. Από τους πιο δυνατούς ήρωες που έχει φτιάξει o Salavatore είναι ο Κάντερλι. Λάτρεψα και εγώ την πενταλογία αν και ήμουν και εγώ στην αρχή επιφυλακτικός. Τώρα σειρά έχει dragonlance νεφ:D:D:D
ο Cadderly παντως εμφανιζεται και στο τελευταιο του Transitions(The Ghost King) αν δεν το εχεις διαβασει ακομα(δυστυχως και αυτο σχετικα μετρια) οπως και σε 1-2 ακομα βιβλια περαν της 5λογιας(αλλα φανταζομαι αυτα θα τα εχεις διαβασει ηδη).
θα συνεχισω να επιμενω ομως να διαβασετε τις 3λογιες με τον Erevis Cale του κεμπ. Πολλα επιπεδα πανω απο σαλβατορε(ειδικα απο τα πιο προασφατα του)
Ουυ καλό κάψιμο τότε. Η τριλογία που θα διαβάσεις τώρα είναι η δεύτερη που γράφτηκε χρονολογικά. Πρώτα ήταν το Icewind Dale.
Με αυτό θα πάρεις μια μικρή γεύση για την κοινωνία των Drow(καλύτερα μετά να διαβάσεις και το War Of The Spider Queen)πως είναι δομημένη κλπ αλλά πάνω από όλα θα μάθεις πολλά για τον Drizzt και πως κατάληξε να είναι αυτός που είναι στην αρχή της πρώτης ουσιαστικά τριλογίας. Θα πέσει πολύ κάψιμο. Πολλά τα βιβλία και πολλές περιπέτειες. Θα υπάρξου και κοιλιές, αλλά για μένα είναι λίγες. Πιστεύω ότι θα ενθουσιαστείς πολύ. Καλό διάβασμα και εννοείτε περιμένουμε εντυπώσεις.
ευχαριστω για τις πληροφοριες :). νομιζα οτι ειναι το πρωτο χρονολογικα αλλιως δεν θα ξεκιναγα με αυτο!θα ενημερωσω οταν τελειωσω το πρωτο! σε 4-5 μερες δηλαδη:p! μεχρι στιγμης παντως στις πρωτες 100 σελιδες με εχει τραβηξει αρκετα:)
Δεν είναι το πρώτο που έγραψε αλλά είναι το πρώτο “χρονολογικά” στην ιστορία του ντριτζτ. Οπότε καλά κάνεις και αρχίζεις με αυτό. Κι εγώ το Dark Elf trilogy είχα διαβάσει πρώτο.
Παρεμπιπτόντως, η ελληνική μετάφραση κλασικά χάνει πολύ, εγώ κάποια τα έχω διαβάσει σε pdf στα αγγλικά αλλά ρε γμτ το pdf δεν το παίρνεις μαζί σου…και δεν θα αγόραζα ποτέ αυτή τη βλακεία που είναι σαν ipod για βιβλία
Καλό κάψιμο!
Με το δεύτερη χρονολογικά εννοώ, πως τα έγραψε ο salvatore και όχι στον κόσμο του FR. Τέσπα αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες. Επίσης μια που το είπες, ναι τα ελληνικά χάνουν πολύ γενικά και το διαπίστωσα διαβάζοντας τώρα Dragonlance στα αγγλικά.
ισχυει, δυστυχως, στα ελληνικα δεν διαβαζονται.
αφου σκεφτομαι να παρω τα 3 τελευταια του War of th Spider Queen και στα αγγλικα για “σωστοτερη” αναγνωση.
οσο να ναι, το να διαβαζεις για [I]γιαταγανια[/I] αντι για scimitars ειναι ξενερωτικο…
Mπορώ να πω οτι το συγκεκριμένο βιβλίο της τριλογίας μου άρεσε πολύ…
spoiler spoiler
[SPOILER]α) Πεθαίνει επιτέλους η Κάτιμπρι!
β) Είχε πολύ ενδιαφέρον και ήταν ανατρεπτικό σε σχέση με τα 2 προηγούμενα
γ) μεγάλο μείον αυτό με τον Κάντερλι :([/SPOILER]
ok, δεν ηταν ασχημο, αλλα να πω την αμαρτια μου, για μενα ο σαλβατορε το εχει κουρασει με καποιους ηρωες(ο Bruenor ας πουμε ηταν σχετικα μεγαλος σε ηλικια ηδη απο το Icewind Dale trilogy, ποσο ακομα πια θα αντεχει - θα ειναι παρον και στο επομενο που διαδραματιζεται 100 χρονια μετα!!!). Για αυτο και απο τα Transitions προτιμω το Ορκ Κινγκ, που επιτελους εχουν μεγαλυτερο ρολο νεοι χαρακτηρες(ειδικα ο Toshun και ο αλλος ελφ).
Εχω την εντυπωση οτι στα τελευταια του βιβλια ο σαλβατορε αναλωνεται περισσοτερο στο πως θα κανει περισσοτερες & εντυπωσιακοτερες σκηνες δρασεις και λιγοτερο στο πως θα αναπτυξει χαρακτηρες και τις σχεσεις μεταξυ τους, για αυτο και μαλλον προτιμα ολους τους παλιους ηρωες, που λιγο-πολυ ειναι γνωστοι στους αναγνωστες. Σαν blockbuster ταινια δρασης δηλαδη που εχει 80% σφαγες και κυνηγητο και 20% διαλογους(και πολυ βαζω).
Ειχα μια ελπιδα οτι στο επομενο του(Gauntlgrym, το οποιο ειναι μετα το Spellplague etc) θα κανουν την εμφανιση τους νεα προσωπα, αλλα τελικα θα ειναι παλι με το ροστερ του Ghost King(Drizzt, Bruenor-θα πρεπει να ειναι πανω απο 400χρονων πλεον, Jarlaxle, Athrogate) δυστυχως…
Εγώ είναι η αλήθεια θα ήθελα κάποιος να αναλάβει να γράψει ιστορίες αποκλειστικά με τον Jarlaxle και το παρελθόν του πως έφτασε να κάνει κουμάντο στον υπόκοσμο και τέτοια. Για μένα είναι από τους πιο ενδιαφέροντες και γαμάτους χαρακτήρες από Forgotten Realms.
Σε αυτό δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ίσως το κάνεις κάποιος/κάποτε δεν αποκλείεται. Σε λίγο θα αρχίσω να διαβάζω dragonlance την τριλογία με τους δίδυμους. Στα αγγλικά αυτή τη φορά. Για να δούμε θα είναι αντάξια των 3ων πρώτων επών.
[SPOILER]απαπα!απάλευτη λέμε…
Η φάση είναι ότι τη σκότωσε πολύ απότομα…δεν πρόλαβε να πει και πολλά!:lol:[/SPOILER]
Σε αυτό έχεις δίκιο.
Μερικές φορές αναρωτιέμαι πόσα βιβλία θα βγουν ακόμα…και καλά ο Drizzt που ζει πολλά χρόνια, αλλά ειδικά για τον Bruenor σε βρίσκω πολύ σωστό.Πάντως χαίρομαι που ο Jarlaxle θα είναι στην επόμενη τριλογία…αν και μου τη σπάει ο Athrogate!
ε και επιτελους να βγει ενα βιβλιο-prequel(ή ακομα καλυτερα μια τριλογια-το ξερω γινομαι απληστος) για το πως γινανε φιλοι o Jarlaxle με τον -ακομα πιο θεο- Zak’nafein :!: