Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Ε ναι ένα τέτοιο concept θα ήταν τρομερά ενδιαφέρον. Μιλάμε για έναν απίστευτο χαρακτήρα με πολύ βάθος και πολλές δυνατότητες που πραγματικά του αξίζει να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα ή ακόμα καλύτερα σε μια τριλογία.

Όσο για τον Bruenor αν δεχτούμε ότι ο R.A. Salvatore είναι καθαρά επηρεασμένος από τον Καθηγητή Tolkien και ότι στις δικές του ιστορίες o M.O. ηλικίας των Νάνων ήταν γύρω στα 250 χρόνια, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις όπως ο Durin I The Deathless, θα έπρεπε να έχει πεθάνει εδώ και περίπου 100 χρόνια, όσο και αν τον γουστάρω!!!

Mίλησες πολύ σοφά!
Πότε σκοπεύει να μας πει για το πως γνωρίστηκαν κλπ?Όχι τίποτα άλλο, αλλά σίγουρα θα είναι γαμάτη ιστορία…ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο!

Ωραίο Ε.Φ. βιβλιαράκι με δόσεις φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης:

Καλησπέρα, παιδιά. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και ελπίζω να με δεχτείτε. Όσον αφορά τα βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας, έχω διαβάσει πάρα πολλά. Τα πιο πρόσφατα όμως είναι τα εξής τρία:

1. ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗ - Λόρδος Ντάνσανυ (απίστευτη σειρά μικρών ιστοριών)
  2. ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ - Κλάιβ Στέιπλς Λιούις (καταπληκτικό βιβλίο που στο τέλος αφήνει μια νοσταλγική, γλυκόπικρη γεύση)
  3. ΟΙ ΛΕΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ - Βασίλειος Ι. Μέγας (συναρπαστικό βιβλίο που έτυχε να το διαβάσω 2 και 3 φορές, γιατί μου άρεσε πολύ το ύφος και η πλοκή)

Ευχαριστώ… :slight_smile:

Καλως μας ήρθες Thrash_Knight!

Αφού είσαι και φαν της φανταστικής λογοτεχνίας αγαπάμε! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Welcome!:slight_smile:
Αν και πάει πολύυυυυυς καιρός από τότε που διάβασα τα βιβλία της Νάρνια, συμφωνώ μαζί σου. Οταν τα είχα διαβάσει πρώτη φορά, ήμουν αρκετά μικρή για να καταλάβω όλους τους συμβολισμούς!

Στο τέλος σε αυτό το βιβλίο τα κλάματα πήγα να βάλω(νταξ ήμουν και εγώ μικρός όταν τα είχα διαβάσει). Πολύ ωραία και τα 7 βιβλία που κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο παιδικά όσο φαίνονται. Αυτό που είπε η Νεφέλη, μπορεί στα 12 να διαβάζεις για ζωάκια που μιλούν κλπ, ενώ άμα το διαβάσεις μεγαλύτερος θα δεις συμβολισμούς και πολλά παρόμοια.

εγω τελειωνω οπου να 'ναι την ξενιτια. καιρο ειχα να φαω τετοιο σκαλωμα με βιβλιο! μετα συνεχιζω με icewind dale ε?

[SPOILER]αγαπημενο βιβλιο μεχρι στιγμης το homeland! γενικα η ζωη των dark elf ειναι πολυ ενδιαφερουσα. τιγκα στις συνομωσιες.απο χαρακτηρες μεχρι στιγμης αγαπημενος,εκτος απο τον ντριτζτ φυσικα,ειναι μοντολιο και ζακναφεην[/SPOILER]

ναι ναι καλά το πας.

[SPOILER]
Και μένα Homeland αγαπημένο από αυτή τη τριλογία καθώς έρχεσαι σε πρώτη επαφή με τη ζωή των Drow. ίντριγκες, συνωμοσίες, γενικά το ΧΑΟΣ. Καλά εκεί που θα γουστάρεις είναι στο War Of The Spider Queen, όπου σε 6 βιβλία περιγράφει μόνο Drow. Εκεί έχει ψωμί η υπόθεση.[/SPOILER]

το ξερω. μου ειπε ενας φιλος την υποθεση του wotsq και σκεφτομουν να παρω προμηθειες και να κλειστω κανα 3μηνο σπιτι να τα διαβασω ολα :p.

επισης προσπαθησε να διαβασεις τις αγγλικες εκδοσεις. Το λεγαμε και παλιοτερα , στα ελληνικα χανουν αρκετα…:slight_smile:

το ειχα δει! οντως ειναι ψιλοπεριεργο να διαβαζεις συνεχεια για τα γιαταγανια. απλα σκεφτομαι οτι θα ειναι πιο κουραστικο και θα μου παιρνει περισσοτερη ωρα:(

Ναι ισχύει αυτό τώρα άρχισα Dragonlance στα αγγλικά.Πχ για να διαβάσω 10 σελίδες παίζει και να μου πάρει και 30 λεπτά ή και παραπάνω, γιατί διαβάζω πάλι και πάλι τη παράγραφο ώστε με τις λέξεις που βρίσκω από το λεξικό να βγάλω το νόημα. Απλά έχω το λεξικό δίπλα και ένα τετράδιο που σημειώνω τις άγνωστες λέξεις. Βέβαια αυτό που παρατήρησα είναι ότι πολλές λέξεις τις βλέπεις ξανά και ξανά. Οπότε όσο περνάει ο καιρός από σελίδα σε σελίδα και από νουβέλα σε νουβέλα θα βγαίνουν πιο γρήγορα. + ότι κάνεις μια πάρα πολύ καλή εξάσκηση στα αγγλικά σου.

Eίσαι σε πολύ καλό δρόμο!
Συνέχισε με αυτά (έχεις ακόμα αρκετά για χόρταση!) και μετά οπωσδήποτε war of the spider queen!:bow:

Ξέρει κανείς άμα έχει μεταφραστεί το Νάρνια στα ελληνικά?

Αυτά είναι!!! Το Βιβλίο!!! :slight_smile:

ολα εχουν μεταφραστει εδω και χρονια…θυμαμαι παλια τα εβλεπα σε βιβλιοπωλεια(οταν βγηκε η πρωτη ταινια)…εχω διαβασει ενα αλλα πολυ παιδικο μου φανηκε:?..εκδοσεις κεδρος νομιζω…

:!::!:
www.selluggboot.com

UGG laarzen

πωωωω…απο εκεί πήρε μπότες η κοπέλα μου και τώρα τις λείπουν 3 δάχτυλα στο ενα πόδι…!!! μολύνθηκαν λόγο ραδιενεργού υλικού που υπήρχε στην μύτη της μπότας…!!

*Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία λέει…