Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

εχεις 40-50 απο αυτά που έχουν βγει?!! σε ελληνική μετάφραση ή στα αγγλικα…αν ναι στα αγγλικά, από που ?

Ναι είμαι λίγο φαν του είδους :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Μπα δυστυχώς στα Ελληνικά αλλά τα πήρα για τον εξής απλό λόγο.

Έκλεινε η ΚΑΙΣΣΑ στην Καβάλα, που είχε πολλά βιβλία και ξεπουλούσε και τα πήρα αρκετά φθηνότερα από την κανονική τιμή οπότε άξιζε.

α.οκ…και ενα τελευταίο να μην ζαλίζω άλλο…
στα αγγλικά , είναι δύσκολα , ή όχι?
διαβάζονται ή θες από κοντά σε κάθε λέξη , λεξικό?

[B]EDIT[/B]: οκ, ευχαριστώ για την απάντηση

Για την συγκεκριμένη σειρά δε ξέρω. Αλλά δεν νομίζω. Όλοι οι συγγραφείς είναι σύγχρονοι.

Δεν είναι Tolkien ξέρω γω που τα μισά είναι σε κάτι αρχαϊκά αγγλικά που δε χρησιμοποιεί κανένας εδώ και δεκαετίες!!!

Crimson, προτείνω να παραγγείλεις όλη τη σειρά, τα δεκάδες βιβλία της, απο τον Παπασωτηρίου.

Σκέψου μόνο για τι ΕΠΟΣ μιλάμε, ανώτερο και απο κείνο των βιβλίων. Όταν με το καλό θα φτάσουν σπίτι σου, θα έχουν περάσει δεκάδες χρόνια απο τώρα!

Αφού μου δίνει έμπνευση να γράψω το δικό μου έπος, μια τριλογία με τίτλο [B][SIZE=“3”]“The Saga of the Papasotiriou Order”[/SIZE][/B]. Στο πισω μέρος θα μπορούσε να περιγράφεται ως έτσι:

[B][B][I]

“All he wanted to do was order some good books to read. He couldn’t imagine what great adventure he was getting himself into! Join us, in the penultimate book saga of all time, spanning generations and generations! An allegory, based on true facts, a tragedy of humanity!”
[/I][/B][/B]

Περιττό να πω πως η επιτυχία της σειράς θα είναι τέτοια που είναι αυτονόητο οτι θα ξεπηδήσουν sequel, ταινίες, κουκλάκια (με έναν τύπο που κοιτάζει το ταχυδρομικό του κουτί, το βλέπει άδειο και φωνάζει “ΜΑ ΑΚΟΜΑ??”) και άλλα πολλά όμορφα.

:lol2::lol2::lol2:

σάλια, δάκρυα και πόνοι στο στήθος…
well done ellanor 8)

*ακόμη τα περιμένω, ε…

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Γρήγορη ερώτηση…
Έχει διαβάσει κανένας από εδώ μέσα τη σειρά “Wheel of time” του Robert Jordan?
Λέω να παραγγείλω το πρώτο, γιατί δεν το βρίσκω πουθενά αλλά επειδή είναι και κάμποσα δεν ξέρω αν αξίζουν σίγουρα!:-s

Tα 6 πρώτα βιβλία (από 2 τόμους έκαστο) πάρτα με κλειστά μάτια.

Ω σε ευχαριστώ πολύ!Απ’ ό,τι είδα είναι άπειρα!

Πρωτοπορία-Πολιτεία έχουν τις καλύτερες τιμές,αν δεν τα βρήκες ούτε εκεί…

Γενικά, έχουν αναφερθεί τα πάντα εδώ από μια ματιά που έριξα, Κινγκ μέχρι Ασίμοφ, και δεν έχω πολλά να σχολιάσω- δεν είμαι δα και ειδήμων.
Πρέπει όμως να πω για τον θεό [B]Phillip K. Dick[/B], κι ας έχει ξαναειπωθεί κάτι σχετικά, και δη για το βιβλίο [I][B]Ubik[/B][/I]. Ήταν πραγματικά σπάνιο, είχα πολύ καιρό να πάθω τέτοια πλάκα με βιβλίο πριν το διαβάσω!! Νομίζω είναι εξαιρετικό δείγμα επιστημονικής φαντασίας και το προτείνω ανεπιφύλακτα! Το στόρυ του είναι πολύ σύνθετο για να επιχειρήσω να δώσω μια περίληψη…

Επίσης, και ένα βιβλίο του Έλληνα συγγραφέα Χάρη Χριστοφορίδη, με τον τίτλο “Ρέιβεν Σίτυ: Η τελευταία Βαβέλ” μου άρεσε, είναι κυρίως sci-fi αλλά χώνονται και άλλα είδη μέσα -αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο γιατί μπλέκει λίγο-. Ο τίτλος μπορεί να ακούγεται cheezy αλλά το βιβλίο το ίδιο ήταν ενδιαφέρον, με καταιγιστική δράση και καλή πλοκή. Λίγο το χάνει σε ένα κομμάτι προς το τέλος, αλλά πρώτον, δεν σε ενοχλεί και τόσο σ’ εκείνη τη φάση γιατί έχεις ήδη μπει βαθιά μέσα στην ιστορία και δεύτερον, το ίδιο το τέλος είναι καλό και σε αποζημιώνει.

η απόφαση πάρθηκε αφου εχω τελειώσει με τον μαυρο πυργο :’)
θελω να διαβάσω κατι ανάλογα επικό για αυτο θα ξεκινήσω ερλικ!!! :smiley:

[B]TAD WILLIAMS[/B] - [I]Ο θρόνος απο δρακοκόκαλο[/I] (The dragonbone chair)

[B][SIZE=“3”]Μ[/SIZE][/B]εγάλη αξία,έχει 2 τόμους αυτό το βιβλίο,εγώ τώρα τελειώνω τον πρώτο και είμαι άπειρα ευχαριστημένος,γιατί ειναι ακριβώς αυτό που έψαχνα.Εναν συγγραφέα που να γράφει όπως και ο Tolkkin.Ο Tad,έχει δημιουργήσει εναν δικό του κόσμο,με δικούς του λαούς και ονομασίες,όπως [I]πχ "ο άρχοντας των δακτυλιδιών, [/I].Συστήνω ανεπυφήλακτα [B]να το διαβάσετε[/B],αν και απ’ότι έχω κοιτάξει σε βιβλιοπωλεία το έχουν 25? το ένα.50? για 2 βιβλία ρε?τι νομίζουν οτι είναι…εγώ τα αγόρασα απο την έκθεση του βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος,μόνο 6? το ένα.[B Αν το βρείτε διαβάστε το,ειναι ένας πολλά υποσχόμενος συγγραφέας,έχει κι άλλα ωραία βιβλία αλλα δυστηχώς δεν τα βρίσκω πουθενά.]Η διαφορά 50 με 12 είναι τεράστια.[/B]

Ε,χμ,οχι και 25 ευρω.Μαλλον καπου μπερδευτηκες.Η Πρωτοπορια τα εχει 15,75 το ενα(η αρχικη τους τιμη ηταν 17,5).

αυτην την τιμή την είδα στο Public,και στον Παπασωτηριου.Δεν ξέρω αν είναι πιο κάτω αλλα βιβλιοπωλεία,αλλά και πάλι η διαφορά είναι μεγάλη απο την έκθεση βιβλίου :slight_smile:

χμ. ντάξει πριν λίγο καιρό τελείωσα το “βορά ορνίων”. πραγματικά έχω εθιστεί. ο μάρτιν κάνει αβίαστα και αδιαπραγμάτευτα οτιδήποτε άλλο να μοιάζει λίγο, αφελές και ασήμαντο. σχετικά με την ταινία που λέγεται οτι θα βγει, παραμένω λίγο επιφυλακτικός παρόλο που και ο ίδιος ο μαρτιν θα συμμετάσχει. ίσως επειδή ο τεράστιος κόσμος που έχει δημιουργήσει είναι καλύτερο να παραμείνει αποκλειστικά στην φαντασία του αναγνώστη, καθώς η οποιαδήποτε εικόνα θα τον “περιορίσει”, νομίζω. επίσης, αγαπώ νταυνέρυς και σάνσα! :oops:

σε γενικότερη φανταστική λογοτεχνία δηλώνω λάτρης τζαρλαξλ, έλρικ και ράιστλιν.

Πληροφοριακά απλά, είναι σειρά και το πρώτο επεισόδιο κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 17 Απρίλη από την HBO!

Κι εγώ τώρα κατάφερα κι έφτασα στη Βορά ορνίων. Μου είπαν ότι το 1ο μέρος είναι βαρετό σε σχέση με το 2ο αλλά και πάλι…στο προηγούμενο βιβλίο απλώς έχασα την μπάλα με τους ξαφνικούς θανάτους 8O
Πιστεύω ότι η σειρά θα είναι αρκετά καλή και προσεγμένη!

Κατά τα άλλα +1 για Τζάρλαξλ <3 :smiley:

Πρόσφατα περιπλανήθηκα για ώρες σε βιβλιοπωλεία, όντας σε αναζήτηση δώρων, και πέρασαν τυχαία σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις από τα χέρια μου βιβλία της κυρίας [B][U]Ursula K. Le Guin[/U][/B] που μου φάνηκαν τρομερά ενδιαφέροντα, αλλά τ’ άφησα για μια άλλη φορά που θα έχω λεφτά για την πάρτη μου. Πείτε κανείς γνώμη αν την ξέρει/έχει διαβάσει.