Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Χοχο!! Πέτυχες LeGuin? Καλή είναι, αλλά εντελώς διαφορετική απ’ το fantasy που έχεις συνηθίσει…! Και μόνο για τη διαφορά…give it a try!! :wink:
Αν μιλάς για το Έπος της Γαιοθάλασσας, πρέπει να έχω το 2 κ το 3…επίσης ακουγότανε κάποια φήμη για ταινία…

Τη Λαβίνια κι ένα που έχω σκαλώσει και δεν θυμάμαι τίτλο, νομίζω ήταν κάτι με Κόσμο. Διηγήματα φάση απ ότι κατάλαβα, για άλλες εκδοχές κόσμων, έναν όπου οι γυναίκες κάνουν όλο το κουμάντο κι οι άντρες απλά χρησιμεύουν για την αναπαραγωγή (long live φεμινισμός!), έναν όπου για κάθε γάμο συμπράττουν 4 άτομα και κάτι άλλα τέτοια άκυρα.

H LEGUIN ειναι απλα κορυφη.Τα καλυτερα της Επιστημονικης φαντασιας ειναι τα:
1.The left hand of darkness
2.The dispossesed(Ο αναρχικος των 2 κοσμων)
3.Πλανητης Εξοριας
4.Ο κοσμος του Ροκανον
Οσο για Fantasy η πενταλογια της Γεωθαλασσας απλα δεν χανεται για τους φιλους του ειδους.Υπαρχει και ενα εξαιρετικο manga με τον τιτλο earthsea εμπνευσμενο απο τον κοσμο της Γεωθαλασσας.Αξιζει τελος να διασκεδασει κανεις διαπιστωνοντας ποσα στοιχεια απο το 1ο βιβλιο της σειρας εκλεψε η Rowling για το κατα τα αλλα εντελως ρηχο και ανευπνευστο Harry Potter

!! Χμμ, ενδιαφέρον… Θα την τσεκάρω. Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Αν την παλευεις με τα αγγλικα υπαρχει και το επισης φοβερο the lathe of heaven (ο τορνος του ουρανου) που δεν εχει μεταφραστει

Την παλεύω, αν και είναι ψαρωτικό το ότι ο ίδιος ο τίτλος περιέχει άκυρη λέξη.:stuck_out_tongue:

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί παλιότερα, αλλά με αφορμή την αντίστοιχη ταινία που παίχτηκε τις προάλλες στην τηλεόραση (σχεδόν καμία σχέση με το βιβλίο βέβαια…) υπάρχει και το αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο (θυμάμαι το είχα ως λογοτεχνία τη χρονιά που έδινα proficiency του Cambridge):

John Wyndham - “The day of the triffids”

Αρκετά ενδιαφέρον, αν και όχι από τα κορυφαία της κατηγορίας sci.fi.

Sorry δεν το πιασα?

Didn’t know that!

Άρχισα και εγώ με το πρώτο βιβλίο από τη σειρά Παιχνίδι του Στέμματος. Αρχικά διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες δεν με ενθουσίασε. Βασικά με κούρασαν λίγο τα πολλά ονόματα που αναφέρει μέσα στο βιβλίο και χάθηκα λίγο με το ποιος είναι ποιος κλπ. Βέβαια μετά το πράγμα άλλαξε, οι γνωστικοί ξέρουν και δεν αναλύω παρακάτω. Επίσης έχει πάρα πολύ καλή περιγραφή των τοπίων, που σου δίνει ακριβώς την εικόνα του κόσμου που έφτιαξαν.

Χρειαζεται οντως λιγη υπομονη στην αρχη.Η πληθωρα των χαρακτηρων και κυριως το γεγονος οτι κυριολεκτικα κανεις δεν ειναι μονοδιαστατος ως χαρακτηρας ειναι ο σημαντικοτερος λογος για τον οποιο το συγκεκριμενο saga ξεχωριζει απο τον σωρο.

Θα ανταμειφτείς!! Δεν υπάρχει καλύτερη σειρά:)

Έτσι θέλω να πιστεύω και εγώ. Μέχρι στιγμής βέβαια ότι καλύτερο έχω διαβάσει είναι dragonlance (ναι salvatore μετά από αυτό που έκανες), οπότε για να δούμε πως θα πάει η σειρά αυτή. Θα ήθελα να δω και τη σειρά στη TV.

Σκασμός και διάβαζε :smiley:
Και όταν τελειώσεις τα 2 πρώτα, τότε θα δεις και την 1η season!

πφφ διάβασε κιουρία και εσύ dragonlance για να δεις μετά ποιος έχω δίκιο.

Ααααχ, αυτή η λανθάνουσα φορουμική γλώσσα, πόσες αλήθειες λέει! :smiley:

δεν είναι λανθάνουσα:D (εκτός αν δεν έπιασα αυτό που είπες:p) απλά είμαι σίγουρος πως θα έχω δίκιο. Εσύ γνωρίζεις:D:D:D Ξέρεις ότι ξέρω πως έχω δίκιο και είναι η καλύτερη σειρά που έχεις διαβάσει.

Είμαι το μοναδικό άτομο που δεν ξετρελάθηκε με τον Μαρτιν?:-k
Εγώ τώρα τελείωνω το Prince of Nothing το έχει διαβάσει κανένας?:smiley:

Το να συγκρίνεις Dragonlance με κανονικούς συγγραφείς και δη τον Martin είναι το λιγότερο ιεροσυλία!! :slight_smile: Μέρα καλοκαιριού με την πιο χειμωνιάτικη νύχτα:P

Έχει διαβάσει κανείς Joe Abercrombie? The blade Itself? Έχω καλό προαίσθημα γι αυτόν…καμιά γνώμη?