Η χρονιά που μας ξέρασε ήταν απλά απαράδεκτη με αποτέλεσμα να μην έχω όρεξη για διάβασμα ενώ ο ρυθμός αγοράς βιβλίων παρέμεινε σταθερός, οπότε έχω περίπου 25-30 βιβλία που είναι τα αμέσως επόμενα tbr ξέχωρα από τα υπόλοιπα 50-60 που είναι στον πάγκο και περιμένουν μήπως μπουν κάποτε αλλαγή.
Τη 2η τριλογία του Lawrence δεν την ξεκίνησα ποτέ, το Red Sister προσπάθησα να το ξεκινήσω αλλά δεν ήμουν στο mood και είπα να περιμένω να βγει το 2ο (φέτος), η Half…. τριλογία του Abercrombie μ’άρεσε πολύ με την αλλαγή πορείας από το 2ο βιβλίο μέχρι και το outsider φινάλε, για το best served cold δεν μπορώ να πω το ίδιο αφού με κούρασε όσο κανένα άλλο βιβλίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, νομίζω οι 300/800 σελίδες θα μπορούσαν να λείπουν άνετα, φοβάμαι να συνεχίσω τα υπόλοιπα που είναι ίδια σε όγκο, τώρα ετοιμάζει λέει και άλλη μια τριλογία βασισμένη στον κόσμο του first law, α να δούμε, το Leviathan Wakes δεν το άντεξα, λάτρεψα το The Long Way to a Small, Angry Planet και το 2ο μέρος της σειράς (φέτος βγαίνει το 3ο), περιμένω τον Μάιο να πάρω και το τελευταίο του Sapkowski για να τα πιάσω όλα από την αρχή (λογικά κάποια στιγμή πριν το 2027) και βγήκε και το A Time Of Dread του Gwynne που θέλω όπως και δήποτε να ξεκινήσω.
Νικητής όλων των παραπάνω (και λίγων ακόμα) ο Guy Gavriel Kay. Δεν έχω τελειώσει ακόμα την τριλογία της Fionavar (χθες τέλειωσα το 2ο βιβλίο) αλλά με το που έφτασα στα μισά του πρώτου παρήγγειλα άλλα 5 δικά του (under heaven, a song for arbonne, sailing to sarantium, river of stars, tigana) με σκοπό στην επόμενη μεγάλη παραγγελία να πάρω και τα υπόλοιπα. Δεν έχω λόγια για το πόσο όμορφα είναι τα βιβλία της Fionavar, δε θυμάμαι άλλη φορά να διαβάζω κεφάλαια και να γυρίζω να τα διαβάζω δύο και τρεις φορές ξανά, όχι επειδή δεν κατάλαβα κάτι αλλά επειδή ήταν τόσο ωραία γραμμένα κάποια σκηνικά, πχ το κυνήγι στο πρώτο βιβλίο ή η εμφάνιση του Αρθούρου στο 2ο, ένα έπος από την αρχή έως το τέλος (που δεν έχω διαβάσει ακόμα αλλά δεν έχει σημασία =Ρ )
Δεν νομίζω ότι θα κάτσω να δω τη σειρά που θα βγει, δε γίνεται να αποδοθεί αυτό το πράγμα στην τηλεόραση. Μακάρι, μήπως ασχοληθεί περισσότερος κόσμος με αυτά τα εγκληματικά υποτιμημένα διαμάντια, αλλά δεν το βλέπω, όπως κόβω τους περισσότερους casual fans να περιμένουν για το επόμενο GoT (που καλά κάνουν ξέρω γω, αλλά το μόνο κοινό τους είναι το “Winter was coming” που ξεκίνησε το Wandering Fire)
Και μια που το ανέφερα, γελάω με το ASoIaF, προφανώς περιμένουν να τελειώσει η τηλεοπτική σειρά για να βγει το επόμενο βιβλίο αλλά δεν ξέρω ποιος θα ασχοληθεί και με αυτό και με το επόμενο που θα βγει όταν εγώ θα έχω τελειώσει τα Witcher. Απλά κρίμα.