Το Χόμπιτ δε με τρέλανε, αλλά αν βγει το Σιλμαρίλλιον με τέτοιο εξώφυλλο θα το πάρω και σε hc να το έχω στο ράφι και σε tpb να το κουβαλάω παντού μαζί μου φυλαχτό (νε τι, άλλοι βάζουν ματόχαντρα πάνω τους, καλύτερο το δικό μου)
Αυτή την έκδοση πήρα και διάβασα και γω (two towers μόνο, για τους άλλους δυο τομους πήρα απλά pb γιατί δεν το βρήκα διαθέσιμο σε πολιτεία). εκπληκτική δουλειά. Να πω την αλήθεια, προτιμώ τις εκδόσεις αυτές, που έχουν εικονογραφήσεις του ίδιου του τολκιν, παρά τις εικονογραφημένες από τρίτους (σπουδαίους σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια) τεχνίτες.
Κι εγώ από πολιτεία το πήρα. Πλέον, απ’ όσο ξέρω έχει κανονικά διαθέσιμους και τους άλλους δύο τόμους και μάλιστα σε καλή τιμή. Δίνεις ένα 20άρικο για έκαστο τόμο.
Το πήρα. Hardcover, τέλεια γραμματοσειρά. Αφαίρεσα το εξώφυλλο να μην τσαλακωθεί και το ξεφύλλισα λίγο. Έχει χάρτη και αλφαβητάρι (μεγάλη συγκίνηση) και Ούλμο στο οπισθόφυλλο Πάει λίγο αργότερα για διάβασμα, προηγείται ο Δράκων.
πωπω ζηλευω, με τον πυρετο-Tolkien που χτυπησε τελευταια θελω να διαβασω φαντασυ, θα συνεχισω μαλλον το tales of the dying earth που εχει ολη τη σειρα του jack vance σε ενα πρακτικο, ωραιο τουβλακι. Συγκεκριμενα, θα παω στο 2ο βιβλιο, eyes of the overworld (τα ματια του ανωτερου κοσμου απο Αιολο, εχω το πρωτο και στα ελληνικα, γενικα θα τα ηθελα και στα ελληνικα γιατι θελω να στηριζω οσο μπορω Αιολο και ο Μαστακουρης εχει παντα ωραιους προλογους και μεταφραση, οπως και στα Ελρικ πχ, + τα ωραια εξωφυλλα και το ποιοτικοτερο χαρτι)
Με βάλατε στην πριζα τελευταίες μέρες και άρχισα να διαβάζω πάλι την τριλογία. Είδα μάλιστα οτι μου λείπουν 2ο κ 3ο,εδω κ χρονια μαλλον και ψηνομαι να τα αγοράσω παλι. Θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα, χουριν, λουθιεν και πτωση…
Και αν έχω ορεξη κ κουράγιο θα αγοράσω και κανα σιλμαριλλιον για να το κάψω τελείως…
Γμτ κ έχω μια στβα βιβλία αδιάβαστα που είχα στο πρόγραμμα…
Εντομεταξυ εδω που μένω έχει πολύ σαπιο καιρό, φυσάει αβέρτα και γενικα η φάση καιρός τζακι κρασι είναι το τελειο μουντ για να μεινω ξυπνιος όλο το βραδυ μέχρι να τελειωσω το βιβλίο…επος
Ειπώθηκαν πολλά και δεν έχω πρόλαβει να σχολιάσω. Λοιπόν:
Η ιστορία της Πτώσης της Γκοντολιν είναι η καλύτερη της μυθολογίας του Τόλκιν για μένα. Έχει τραγικότητα, επικό στοιχείο, μάχη, ξωτικά Noldor. Θα το αγοράσω.
Σιλμαριλλιον νομίζω σε όσους από εμάς άρεσει η λογοτεχνία του φανταστικού είναι κάτι κοντά σε ευαγγέλιο. Κοσμογονία, θεογονία, άνοδος και πτώση πολιτισμών. Τα πάντα όλα… Προσκυνώ.
Πρέπει να αγοράσω καμία καλύτερη έκδοση του Άρχοντα.
Διάβασα και το 7ο βιβλίο του Malazan book of the Fallen. Reaper’s gale.
Συνεχίζει εξαιρετικά και είναι καλύτερο από το προηγούμενο που έκανε κοιλιά εμφανή. Αρχίζει να βγαίνει άκρη με κάποιους ήρωες. Μπλέκονται όλες οι φυλές του Ισραήλ στο στορι. Κοινωνικό-υπαρξιακο σχόλιο σε πολλα σημεία. Εξαιρετική ανάλυση και εξέλιξη χαρακτήρων. Για μένα πια οριστικά έχει ξεπέρασει το Wheel of time του Jordan.
Έχω παραγγείλει εδώ και κάνα μήνα δύο βιβλία του Esslemont. Side stories που εμπλέκονται πολλοί ήρωες και επεξηγείται περισσότερο ο κόσμος και η πλοκή του Malazan. Πραγματικά αξίζει η σειρά και χαίρομαι που την άρχισα.
Όταν τελειώσω ξεκινάω Bakker ή θα ξαναδιαβάσω Dune.
O Kay είναι ότι πιο κοντινό σε γραφή με τον Τόλκιν. Διαφορετικός από τον Μάρτιν αλλά όχι καλύτερος. Διαφορετικός. Το Υφαντό της Φιοναβαρ το έχω πολύ ψηλά σε εκτίμηση. Μάρτιν νομίζω το τέλος της σειράς και η καθυστέρηση των βιβλίων των έχουν κάνει ανέκδοτο. Πλην όμως δεν μπορώ να ξεχάσω όταν τα πρωτοδιαβασα τα βιβλία του που δεν έκανα σχεδόν τίποτα άλλο και ήμουν σε παράλληλο σύμπαν για κάνα τρίμηνο. Έχει φοβερή γραφή άλλου στυλ. Αλήθεια υπάρχει κανένα νεότερο για τα επόμενα βιβλία του?
αυτά αναφορικά με το brexit. Ωστόσο, επειδή στη δουλειά έχουμε πάρε-δώσε με UK, οι μεταφορικές φαίνεται να κάνουν του κεφαλιού τους προς το παρόν. Άμα το διαλευκάνω, θα γράψω και νεότερα.
Kαι για μενα ο Kay στο ναρεησον ειναι το πιο κοντινο στον Τολκιν. Σε σημεια μπορει και να τον προτιμω. Σε wordlbuilding, μυθολογια και επικες προεκτασεις το πιο κοντινο ειναι ο Μπεηκκερ.
Παντα φυσικα απο οτι εχω διαβασει.
Το Μαλαζαν και μενα παει πολυ ωραια. Ειμαι στα 2/3 του 2ου. Ειναι too much το φαντασυ στοιχειο ωρες ωρες για μενα, αλλα εχει παντα πολυ ενδιαφερουσα πλοκη και χαρακτηρες, σε εναν πολυ καλοφτιαγμενο κοσμο
Με την καμια. Εκτος αν αρχισω εγω εκδοτικο οικο
Ρε μη μ ακουτε και εχω τυψεις…χαχα! Ειναι δυσκολος συγγραφεας και δεν προσφερει αυτα που περιμενουν οι περισσοτεροι. Δηλαδη μπορει να διαβασεις μισο βιβλιο και να πεις τι μλκς λεει ο Βαιπερ να πουμε. Αλλα μπορει, οπως κατι φιλοι μου, να φτασεις στο τελος και να πεις ρε φιλε τι εχω διαβασει εδω περα. Τι σκοτεινο βαθυ επος ηταν αυτο?
Επικαιρο σημερινο σχολιο στο μεγαλο φαντασυ γκρουπ στο φεησμπουκ σε ερωτημα ποιο θεωρουμε το καλυτερο γκριμνταρκ βιβλιο…
[Santiago Lozano]
Bakker’s The Great Ordeal, part of the Aspect Emperor series. It is the bleakest world, with the darkest, most fearsome and inhuman antagonists I have ever read. No others have made me feel such horror, repulsion and cosmic dread–and there are no redeeming heroes to look to for solace. The poetic quality of the prose, the world-shattering stakes, the epic narrative and the profound philisophical themes make it stand head and shoulders above most grimdark. The label seems a bit small for such a work, to be honest.