Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Ναι αλλά με το kindle δεν υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις για να τις αγοράζεις 2η και 3η φορά, δεν μπορείς να κοιμάσαι με αυτό στο πλάι γιατί θα φοβάσαι μην το ρίξεις και κλαις το 100ευρο και κυρίως δεν μπορείς να του δίνεις ελαφριά πεταχτά φιλάκια όταν είναι καλό το βιβλίο, γιατί πραγματικά, πόσο κρήπυ θα ήταν αυτό.

Είναι καθαρά πρακτικό το θέμα. :relaxed:

3 Likes

Για μενα τα κανεις ολα. Κ. Kindle γτ σε σωνει απο πολλα προβληματα κ αγοραζεις κ τα βιβλια που μπορεις😛

1 Like

Εγω απλα θέλω να βλέπω την βιβλιοθήκη μου γεμάτη…

1 Like

Πόσο δλδ κοστίζει ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή? Περίπου έτσι? Το kindle το προτείνετε δλδ σε σχέση με άλλα e-book reader. Είναι κ θέμα χώρου, γιατί αν με τα βινύλια αρχίσω κ μαζεύω κ βιβλία, θα πρέπει να κοιμάμαι στο μπαλκόνι…

Ξεκινανε απο δωρεαν, προσφορες κτλ, και φτανουν αρκετα.15-20ε. Συνηθως ομως ειναι κατω των 10 και πολλα τα βρισκεις 2-3ε. Ακομα, χωρις να φανει οτι προωθω πειρατεια, βρισκεις τα περισσοτερα ευκολα και σε τορεντ :stuck_out_tongue:

Επισης, για οσους δεν εχουν ασχοληθει, δεν χρειαζεται να αγορασετε το kindle gadget. Εγω εχω απλα κατεβασμενη την εφαρμογη σε κινητο, ταμπλετ και υπολογιστη. Τα χεις sync και μπορεις να διαβασεις oπου θες. Το κινητο με χει βολεψει παρα πολυ. To app εκει εχει πολλα σετινγκς για φωτισμο, χρωματα, fonts κτλ και πραγματικα δεν με ενοχλει καθολου στην αναγνωση. Ισα ισα μπορω να διαβασω οποτε μου ρθει και οτι εχω αποθηκευμενο. Ο χωρος που πιανουν ειναι ελαχιστος. Το πολυ 1mb.
Μ αρεσει που οποιαδηποτε στιγμη παταω πχ σε μια λεξη και μου λεει τι σημαινει η το search που χει και μπορω να ψαξω οτι μου ερθει. Ενω υπαρχουν και πολυ προσεγμενες εκδοσεις που χουν ολοκληρο wiki ας πουμε μεσα ενσωματωμενο. Διαβαζεις πχ Μαλαζαν και δεν θυμασαι τι ειναι η 76η φυλη που συναντας? Πατας το ονομα και σου χει πληροφοριες.

Εγω τα προτεινω ανεπιφυλακτα. Και να σας πω και την αληθεια, δεν εχει μειωσει τα βιβλια που αγοραζω. Δηλαδη αν βγει κατι που θελω πολυ συνηθως το αγοραζω σε φυσικη μορφη, αλλα παντα καταληγω να το διαβαζω σχεδον εξ ολοκληρου στο kindle

2 Likes

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, από την στιγμή που δεν έχω τάμπλετ ίσως πάρω το γκάτζετ. Βέβαια δεν γνώριζα ότι μπορώ να κατεβάσω απλά την εφαρμογή, θα το σκεφτώ γιατί με το ημπουκ μπορείς μόνο να διαβάσεις βιβλία κ τίποτα άλλο. Μια τελευταία ερώτηση για να μην είμαι συνέχεια οφτόπικ. Βλέπω ότι έχει πχ 8 γίγα χωρητικότητα, δεν παίρνουν όμως επιπλέον μνήμη, μπορώ να μεταφέρω τα βιβλία που έχω αγοράσει σε κάποιον υπολογιστή? Γίνεται δλδ μεταφορά αρχείων? Κ μετάφραση/αναζήτηση όπως είπες, γίνεται κ στο γκάτζετ ή μόνο στην εφαρμογή?

1 Like

Απο οσο ξερω παιρνουν αναβαθμιση σε καρτες. 8giga δεν ειναι λιγα να ξερεις. Χωρανε χιλιαδες βιβλια. Μεταφορα γινεται. Πολυ απλα. Εγω δηλαδη απλα βαζω τα αρχεια στον φακελο, κανω ενα sync κ ειναι ετοιμα. Με το sync στα μεταφερει και σε ολες τις συσκευες που το χεις εγκατεστημενο.
Μεταφρασεις κτλ γινονται απο το app απο οσο ξερω. Kαθε app εχει τα σετινγκς του και τις επιλογες του. Το Kindle Που χρησιμοποιω εγω πλεον, τα χει ολα αυτα πολυ απλα κ ευκαιρα.
Τα dedicated gadget, πχ του kindle, σιγουρα θα χουν ακομα πιο πολλες διευκολυνσεις.
Μια ακομα λεπτομερεια ειναι το φορματ. Τα 2 πιο κοινα ειναι epub και το mobi του kindle(amazon). Δεν αποτελουν καποιο ιδιαιτερο προβλημα μιας και υπαρχουν εφαρμογες οπως το calibre που πολυ ευκολα και γρηγορα μπορεις να τα μετατρεψεις. Αν δεν υπαρχει πχ καποιο βιβλιο σε mobi για το Kindle σου, κατεβαζεις το αντιστοιχο epub και σε 2 λεπτα το χεις κανει mobi με το calibre.
Oτι αλλο θελετε ρωτατε ελευθερα

1 Like

Υπάρχουν customized kindles με θήκες LotR ξέρω γω ή κάτι τέτοιο, να πάρω 2-3; :innocent:
Οκ σταματάω, σοβαρά τώρα:

Πείτε για Lost Tales και τα υπόλοιπα του Christopher, διαβάζονται ή είναι γραμμένα σε αρχαϊκά αγγλικά και θα τα πάρω μόνο για το ράφι;

:stuck_out_tongue:

To προβλημα δεν ειναι οτι ειναι γραμμενα σε αρχαικα αγγλικα, αλλα οτι ειναι γραμμενα καπως σαν εγκυκοπλεδια. Σαν ιστορια. Καποια αποσπασματα ειναι γραμμενα λογοτεχνικα, αλλα πιο λειτουργικα κτλ κτλ. Νομιζω οτι πιο πολυ τα αγοραζεις για να διαβαζεις συγκεκριμμενα σημεια και οχι για να τα ρουφηξεις μονορουφι. Σχετικα βεβαια ολα αυτα

2 Likes

ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑ :triumph:

(φτηνά είναι ε)

χαχα…εμ γινε ενας κυνικος ορθολογιστης και ασε τα ειδωλολατρικα. Η αξια του βιβλιου ειναι στο κειμενο :stuck_out_tongue:

1 Like

Κουλ, αυτό δεν είναι πρόβλημα, οπότε θα τα πάρω.
Και, κυνικά και ορθολογιστικά, θα πάρω και αυτή τη θήκη, θα τα βάζω μέσα και θα τα διαβάζω έτσι :blush:

2 Likes

Επίσης μπορείς να κατεβάζεις πειρατικά τα βιβλία και να τα μετατρέπεις σε mobi αρχείο με το calibre (δωρεάν λογισμικό). Και τα 8GB είναι υπεραρκετά, αυτά τα βιβλία έχουν μέγεθος μερικά megabyte μόνο.

Kindle FTW!

2 Likes

Η διαφορά του κιντλ με ένα τάμπλετ λόγω του e-ink είναι μεγάλη πάντως. Συστήνω ανεπιφύλακτα να το τσεκαρετε σε κάποιο κατάστημα, έχει πραγματικά την όψη σελίδας και δεν κουράζει καθόλου τα μάτια, ακόμα και το paperwhite που είναι με φωτισμό, δεν είναι backlight, χρισημοποιει άλλη τεχνολογία ώστε να μην κουράζει καθόλου.

3 Likes

Σωστό αυτό, θα το κοιτάξω. Μάλλον για το paperwhite θα πάω, γύρω στα 150 ευρώ βλέπω βγαίνει.

2 Likes

Ψαχνοντας τον Αρχοντα που μου χουν σουφρισει πετυχα αυτο για οποιον ενδιαφερεται. Απο οτι ειδα στελνουν και εδω

https://www.thriftbooks.com/browse/?b.search=r.scott%20bakker#b.s=mostPopular-desc&b.p=1&b.pp=30&b.oos&b.tile

Χαχα μολις ειδα οτι ειναι μεταχειρισμενα βεβαια.

σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο, καλό θα ήταν να ξεφύγουμε από τον υλισμό και τον φετιχισμό του αντικειμένου

αλλά κανένα πρόβλημα δε σου λύνει το κιντλ, κατ εμέ. Αντιθέτως, σου δημιουργεί την υποχρέωση φόρτισης ενός ακόμα αντικειμένου, κάτι που πραγματικά, δε θέλω να μου συμβεί.

2 Likes

Ποια λες?
Πωπω εγω εχω βαλτωσει στο Μαλαζαν. Οσο μ αρεσαν τα 2 πρωτα, τοσο εχω βαρεθει στο τριτο. Θα δουμε πως θα παει.

Άκυρο. Πήγαινε για το άλλο τοπικ με τα βιβλία…
Εδω να πω οτι εχω σκαλωσει με τολκιν τελειωνω το 2ο βιβλιο του αρχοντα και το ευχαριστιέμαι άπειρα…
Μετά απο τόσα χρόνια που τα έχω διαβάσει και δεν τα βαριέμαι καθολου. Ανυπομονω να παω και στα υπολοιπά του.

2 Likes

Όντως το 3 και το 4 κάνουν κοιλιά στο μέσο τους. Στο τελος βέβαια είναι κλασσικά πολύ δυνατά, ειδικά το 3ο.
Από το 5ο (κορυφή για μένα) και μετά γίνεται πιο σφιχτή η γραφή και η πλοκή.
Αν αντέξεις οκ.
Εγώ ξεκίνησα τα βιβλία του Esslemont που αναπτύσσουν άλλες πτυχές του Malazan κόσμου.
Αρκετά καλο το Return of the Crimson Guard μέχρι τώρα.
Μετά θα πιάσω το 8ο.
Καλώς ή κακώς εχω εθιστεί λίγο στον κόσμο αυτό και μέχρι να τα ολοκληρώσω δεν έχω ενδιαφέρον να διαβάσω κάτι άλλο ενδιάμεσα.

1 Like