Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Κατάλαβα. Οπότε μάλλον θα το ξεκινήσω κ βλέπουμε.
Στο ενδιάμεσο θα παραγγειλω το 3ο του υφαντού για να ολοκληρώσω το στόρυ, το 3ο του άρχοντα να μπεί κ αυτό στην βιβλιοθήκη και τον 4ο τόμο απο την βαδική σειρά dune.
Για το Wheel of time τί γνώμη έχουμε; αξίζει ή είναι πολύ παιδικό;

Άντε να ανοίξει κανα βιβλιοπωλείο στην θεσσαλονίκη γιατί εχω αρρωστήσει γμτ…

1 Like

Το Wheel of Time, χωρις να σημαινει απαραιτητα κατι αυτο, ηταν η πρωτη σειρα που καταλαβα οτι δεν πειραζει και να σταματαω καποιο βιβλιο στην μεση :sweat_smile:

Θυμαμαι με ειχε ενθουσιασει στην αρχη τοτε στην late εφηβεια μου. Eιχε ξεκινησει πολυ υποσχομενο. Κλασικο, αλλα και expanded, επος, αλλα καπου στο 4ο-5ο βιβλιο αρχισε να πλατειαζει πολυ και στην αρχη του 6ου το σταματησα εντελως. Απειρες σελιδες με ενοχλητικους γυναικειους χαρακτηρες να κουτσομπολευουν και να φερονται bitchy και πολυ πολυ αργοι ρυθμοι. Μιλαμε για 14 βιβλια.

Απο την αλλη, για πολλους ειναι απο τα αγαπημενα τους. Λατρευουν τον πλουσιο κοσμο και το επικο scope κ cast of characters.

Μιας που μιλάμε για Kay
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3828859070496559&id=101001253282378

1 Like

Αυτη η Ελλαδα. Λες και απευθυνονται σε δεν ξερω και εγω τι. Τι νεο βιβλιο βρε ανθρωποι. Εχει 5 χρονια που χει βγει. Πειτε το τελευταιο :stuck_out_tongue: Χαλαλι τους επειδη μεταφραζουν καλα πραματα

Δεν είναι καν το τελευταίο του, έχει βγει και το A Brightness Long Ago :’)

Ναι ελα ντε σωστος. Κατι δεν μου καθοταν καλα με το 2016 ως τελευταιο του, αλλα δεν το ψαξα

Η καινούρια τριλογία του Abercrombie, στο First Law σύμπαν κάποια χρόνια μετά ενώ ξεκινάει η βιομηχανική επανάσταση, είναι απλά υπέροχη (τα 2 πρώτα δηλαδή, το 3ο βγαίνει τον Σεπτέμβριο).

2 Likes

Στα αγγλικά φαντάζομαι

Ναι ναι, τα υπόλοιπά του βέβαια έχουν βγει στα ελληνικά οπότε φαντάζομαι κι αυτά θα πάρουν τη σειρά τους κάποια στιγμή (ινβ4 20ευρώ ο ένας τόμος, δύο τόμοι το κάθε βιβλίο)

Λογικά η Anubis αφού είναι σχετικό με το First Law

Λογικα θα τα μεταφρασουν αφου το χουν κανει με τα προηγουμενα και ειναι γενικα δημοφιλης συγγραφεας

Έριξα παραγγελία για το πρώτο βιβλίο του ‘‘The Book Of The New Sun’’ του Gene Wolfe.
Το είχα ακουστά μόνο από την εφηβεία μου, μου το πρότεινε ένας φίλος όταν του είπα ότι παίζω Dark Souls φανατικά, είδα το anime Angel’s Egg τις προάλλες που επίσης είχα αφήσει εκτός και διαβάζω και Berserk τον τελευταίο καιρό… με καρα-έψησε η φάση όπως διάβασα σε περιλήψεις και reviews εδώ και εκεί, πιστεύω ότι θα αξίζει το buzz

3 Likes

Μεσα στα 5 αγαπημενα μου. Αν και η συνδεση με οσα ανεφερες ειναι πιο πολυ διαισθητικη και οχι τοσο αμεση, πιστευω θα εκιτμησεις πολυ. Φοβερος συγγραφεας. Λογοπλαστης. Η ιστορια διαβαζεται σαν ενα σουρεαλ σκοτεινο παζλ φαντασιας με πολλα επιπεδα, που οσο προχωρας αλλες φορες θα σε μπερδευει περισσοτερο και αλλες φορες θα σου συμπληρωνει κενα που χουν δημιουργηθει. Εξαιρετικος ο Wolfe

3 Likes

Ασε με αναμεσα σε Bakker, Wοlfe, Kay, Tolkien και τα πρωτα 3 του Μαρτιν στο Song of Ice and Fire και δεν χρειαζομαι τιποτα αλλ

5 Likes

Aυτό ακριβώς περιμένω και εγώ με βάση όσα μου είπαν και διάβασα

ωραία, ακόμα περισσότερο hyped τώρα \m/

1 Like

Αφου παρουσιαστηκε η ευκαιρια, να πουμε πως το Angel’s Egg ειναι ενα μυστηριακο χαρμα οφθαλμων, animated απο τον μοναδικο Yoshitaka Amano (βασικος illustrator στα Final Fantasy, εκανε και το Sandman: The Dream Hunters μαζι με τον Gaiman, μεταξυ αλλων πολλων). Εχει ελαχιστο διαλογο και ειναι περιεργο, αλλα ο φανταστικος κοσμος που απεικονιζει ειναι μοναδικης ομορφιας, αξιζει να το δειτε αν σας συνεπαιρνουν οι εξαιρετικες fantasy απεικονησεις γενικως. Μοναδικο. Καθε δευτερολεπτο μπορει να γινει καδρο στον τοιχο. Κολλαει περισσοτερο στο anime thread, αλλα οκ, fantasy ειναι :stuck_out_tongue:

5 Likes

Τα πρώτα martin πραγματικά είναι τεράστια έργα.
Wolfe εχω βρεί 2 βιβλία μεταφρασμένα κ το σκέφτομαι αν αξίζει να τα πάρω.

2 Likes

Σαν βιβλια αξιζουν πολυ, αλλα αν θυμαμαι ειναι ουσιαστικα το πρωτο μισο της σειρας, οποτε δεν εχει νοημα μαλλον. Ειδικα αν σκεφτεις ποσο αλληλενδετα ειναι ολα εκει περα, ποσα hindsights εχει, κτλ κτλ

Μετά το lotr χρονικά είναι καλύτερο να διαβαστεί το silmarillion; μήπως να μείνει για το τέλος μετά απο χούριν, μπερεν και πτώση;

Χουριν, Μπέρεν και Πτώση είναι πιο αναπτυγμένες ιστορίες από μέρη του Σιλμαριλιον. Αφήνεις αν θες το ΕΠΟΣ για το τέλος και τα κομμάτια θα μπουν στη θέση τους. Τυπικά, μάλλον θα ήταν πιο αρμονικό να διαβάσεις το Σιλμαριλιον πρώτα, θα χάσεις όμως την ευκαιρία για ένα συγκλονιστικό αναγνωστικό τέλος.

3 Likes