Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Λογικά σε άλλο ένα 3ωρο θα το έχεις τελειώσει. Επικό διάβασμα :laughing:

2 Likes

Αυτό φοβάμαι γιατί δεν έχω πάρει ακόμα το Warrior Prophet, τη Δευτέρα θα κάνω την παραγγελία και όποτε έρθει :pensive:

Πραγματικά “επικό διάβασμα”, και όσο διάβαζα τον πρόλογο σκεφτόμουν πόσο τέλεια θα μπορούσε να αποτυπωθεί στην οθόνη από κανέναν Βιλνέβ ξέρω γω (α ναι, να ξεκινήσω και το Dune κάποια στιγμή)

1 Like

Εγω ζω σε πελαγη ευτυχιας γιατι αυτο το παλικαρι παο την Αλασκα που κανει κριτικες, ο Slowly Read, εχει μπει στα βαθια και εβγαλε τωρα ενα 45λεπτο βιντεο για το 4ο βιβλιο και περναω τελεια βλεποντας το :rofl:

Σκηνοθετικα, και αυτο μπορουμε να το συζητησουμε στην πορεια, μου κανει σε μια μιξη Riddley Scott με ΤΖεφιρελι. Αλλα ο Βιλνεβ σιγουρα θα βγαζε πολυ καλο αποτελεσμα!

Έτσι απλά να πω τον πόνο μου, μήπως το σκέφτεται κανένας άλλος να πάρει από εδώ,

τη Δευτέρα έκανα παραγγελία για 3 βιβλία του Bakker, μαζί με τα μεταφορικά βγήκαν στα 68ευρώ και για κάποιο λόγο που ακόμα δεν ξέρω χρεώθηκα 2 φορές το ποσό. Πεηπαλ δε δεχόντουσαν, έβαλα τον αριθμό της κάρτας, ήρθε σμσ με otp κωδικό επιβεβαίωσης και (νομιζα) κομπλέ. Αλλά σύμφωνα με την τράπεζα, που επικοινώνησα κατευθείαν, φαίνεται λέει στη συναλλαγή διπλή έγκριση, δύο κωδικοί δηλαδή.

Έστειλα μέηλ στο μαγαζί κατευθείαν, από την τράπεζα μου είπαν ότι καλύτερα να επικοινωνήσω πρώτα μαζί τους και μετά μπορώ να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής αλλά όπως και να’χει ετοίμασαν ήδη την αίτηση, τους έστειλα και 2ο μέηλ ότι πρέπει να προχωρήσουν αυτοί σε ακυρωτικό ώστε να γίνει το refund, αλλά δεν απάντησαν ποτέ. Σήμερα έστειλα μήνυμα στο φβ τους, μου είπαν θα το κοιτάξουν. Εντωμεταξύ δεν έστειλαν κάν μέηλ για την πρώτη συναλλαγή ξέρω γω, αριθμό παραγγελίας, επιβεβαίωση, κάτι.

Οκ, φαντάζομαι δε θα τα χάσω τα λεφτά, αλλά λίγο μαλακία η όλη φάση. Αν δε μου απαντήσουν και αύριο-μεθαύριο θα πάρω την τράπεζα να ακυρώσει εντελώς την αγορά και να πάνε να γαμηθούνε κι αυτοί και οι σουηδοί και ο μπεηκκερ και όλοι, θα πάρω κιντλ και θα τα κατεβάσω από ΤΟΡΡΕΝΤ (όχι το thousandfold thought που πρόλαβε και ήρθε, τα υπόλοιπα) :triumph:

Mλκ. Κουλο να σε χρεωσουν διπλα. Ξερω αρκετο κοσμο που χει παρει απο αυτους το τελευταιο διαστημα. Οκ λαθη μπορει να γινονται, αλλα να μην σου απαντανε ειναι απαραδεκτο. Ελπιζω να βρεις ακρη και η χρηση του Kindle να γινει υπο πιο νορμαλ συνθηκες :stuck_out_tongue:

Σου απαντησαν;

Ένα χάος από το πρωί.

Έστειλα μέηλ και στα 3 βιβλιοπωλεία τους (διαφορετική διεύθυνση από την εξυπηρέτηση πελατών για παραγγελίες) όπου τους είπα τι έγινε και ψιλο-έκραξα που όχι μόνο δε μου απαντάει κανείς τόσες μέρες αλλά δεν επιβεβαίωσαν καν την αρχική παραγγελία, μου απάντησαν αυτό

Sorry this happened! I’ll forward this e-mail straight to the person(s) who can help you and get this fixed right away. The mail order guys are very backed up with work right now, but of course they should have prioritised this!

Μετά μου έστειλαν αυτό:

Hello!

Something in your transaction seems weird, because for us it seems that we’ve only recieved one payment, but that it has been accepted and reserved by your bank two times.

Our guess is that the problem is solved once we send the order, but would you like for us to cancel the order and you could order the books once again in hope that the problem doesn’t happen again?

Please let us know so we can help you with this!

Τους είπα να ακυρώσουν εντελώς την παραγγελία. Δέκα λεπτά αργότερα μου έστειλαν από το φβ τους ότι δεν μπορούν να μου στείλουν μέηλ λέει γιατί έχω σπαμ φίλτρο και έρχονται πίσω αυτά που μου στέλνουν :roll_eyes:

Τους έκανα κ/π τα μέηλ που πήρα, μου είπαν οκ θα το δουν, εντωμεταξύ με πήραν και από την τράπεζα και μου είπαν ότι μόλις ακυρώσουν την παραγγελία θα αποδεσμευτεί και το ποσό.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, προφανώς δεν πρόκειται να δοκιμάσω ξανά να κάνω παραγγελία και να ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα, ήδη τσεκάρω το κιντλ που θα πάρω μόλις βάλουν πίσω τα λεφτά …

Εντυπωσιακοι στην ασυνεννοησια τους. Το kindle θα σε σωσει. Θα με θυμηθεις κ δεν σε αποκλειει κ απ το να συλλεγεις.

1 Like

Διαβαζω αυτες τις μερες ενα σχετικα μικρο βιβλιο που μπορει να σας αρεσει. Ειναι το To Reign in Hell του Steven Brust. Ειναι αρκετα κλασικο και ειναι η επανασταση των Αγγελων και του Σατανα στον παραδεισο μεσα απο ενα πιο επικοφαντασυ φιλτρο. Ουσιαστικα ειναι αρκετα σατυρικο και κοινωνικοπολιτικο και το βρισκω πολυ ενδιαφερον. Μου αρεσουν πολυ οι χαρακτηρες και οι διαλογοι. Αλλοι ειναι καρικατουρες οπως ο Μιχαηλ η ο τελειος Μεφιστοφελης και αλλοι εχουν την βαρυτητα που χρειαζεται. Σατανας, Θεος, Ραφαηλ και Lucifer πχ. Δεν παιρνει πχ καποια πλευρα, και το δειχνει καπως ρεαλιστικα. Οτι ουσιαστικα η κατασταση ειναι αποτελεσμα παρεξηγησεων και καποιων πονηρων φιλοδοξων. Το συνιστω σιγουρα για κατι ελαφρυ, διασκεδαστικο αλλα οχι σαχλο

1 Like

Εγω εχω ξεκινησει το The 3 body problem.
Μεχρι στιγμης θετικοτατες εντυπωσεις.

1 Like

Είναι βιβλιάρα. Προσωπικά σε σημεία με έκανε να αισθανθώ λίγο βόδι. Όταν μου ρθει πάλι η όρεξη για διάβασμα θα συνεχίσω και με τα υπόλοιπα της τριλογίας.

1 Like

Εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα δεν το χω πολυ με το hard sci fi

Oύτε και γω ιδιαίτερα. Αγαπημενο μου βιβλίο Ε.Φ. είναι το Lord of Light που το λες και φάντασυ. Απλά το
Προβλημα των 3 Σωμάτων, είναι γεμάτο τόσες ιδέες όσο ίσως και 10 βιβλία Ε.Φ. Με ωθούσε να προσπαθήσω να καταλάβω τι στο π@υτσο γίνεται, είναι αρκετά απαιτητικό. Και ούτε συζήτηση για διάβασμα στα αγγλικά, τουλάχιστον για μένα!

1 Like

Δεν εχω διαβασει ιδιαιτερα hard scifi, μονο Baxter(αν θυμαμαι καλα το ονομα - για σιγουρα απο τριτη), που ηταν απλα οκ.
Αυτο τωρα, δεν με εχει δυσκολεψει μεχρι τωρα, ισως βοηθαει το γεγονος οτι εχει πολλους φυσικους ως πρωταγωνιστές μεσα.

Αν θεωρειται και ο Κλαρκ, hard scifi, τοτε ναι, εχω διαβασει και η 4λογια της οδυσσειας ειναι πολυ καλη (βιβλια 1 και 2 εκπληκτικα, 3ο μεχ, 4ο πολυ καλο).

Παντως εχει πολυ καλες ιδεες μεχρι στιγμης και αυτο που με εψησε πολυ ηταν τα στοιχεια πραγματικοτητας που ειχε για την Κινα του 68 στην αρχη, που σε κανουν να θες να διαβασεις και λιγο ιστορια/πολιτικη.

1 Like

Λεω να καθιερωσω αυτο που κανω τωρα. Rereading πραματα που θελω να ξαναδιαβασω και ταυτοχρονα να διαβαζω και κατι καινουργιο. Παει πολυ καλα και δεν μπερδευομαι οπως φοβομουνα. Αναλογως και την διαθεση επικεντρωνομαι και πιο πολυ ειτε στο ενα, ειτε στο αλλο. Διαβαζοντας Bakker, τελειωσα αυτο το To Reign in Hell του Burst. Αρκετα διασκεδαστικο. Ουσιαστικα εξιστορει το σχισμα μεταξυ Θεου και Σατανα μεσα απο ενα μη θρησκευτικο πλαισιο. Μεσα απο παρεξηγησεις, φιλοδοξιες κτλ. Ηλπιζα οτι θα ηταν ταν θρησκευτικο, βλασφημο αναγνωσμα :stuck_out_tongue: , αλλα τελικα ηταν μια σατιρικη, διασκεδαστικη φαντασυ ιστορια. Αν και μικρο, ειχε μεσα καποιους χαρακτηρες που δυσκολα θα ξεχασω. Ειδικα ο Μεφιστοφελης. Σαρκαστικος, μυστηριος και πανουργος. Χαμογελασα πολυ μαζι του.
Επισης με στεναχωρια παραδεχομαι οτι παραταω για πολλοστη φορα το Μαλαζαν. Δεν ειναι για μενα. Ισως παλι σε καμια δεκαρια χρονια. Δυσκολευομαι πλεον να διαβασω τοσο μεγαλες ιστοριες, με τομους χιλιων+ σελιδων και τοσους χαρακτηρες, μαγειες, δυναμεις κτλ. Πολυ καλος συγγραφεας, αλλα μια προσεγγιση που δεν με τραβαει.
Θα ξεκινησω σημερα κατι πιο φιλοδοξο απο το Reign in Hell. Το Broken Earth της Jemisin. Το πρωτο βιβλιο βλεπω εχει μεταφραστει και στα Ελληνικα. Η Πεμπτη Εποχη. Το χει διαβασει κανεις? Εχω φιλους που τους αρεσει παρα πολυ, και αλλους οχι τοσο. Με ιντριγκαρει παντα καθε τι δυστοπικο και ποστ αποκαλυπτικ το οποιο δεν ειναι ελαφρογραμμενο η να χει ya tropes. Αυτο φαινεται αρκετα σκοτεινο.
Αισιοδοξω.

Οκ. Καταλαβαινω για Malazan γιατί εγώ έχω καταστεί όμηρος του και θα αργήσω να ξεμπλεξω. Πλην όμως είναι τεράστιο έπος.
Και επαναλαμβάνω όσο προχωρούν τα βιβλία εχει κοινωνικό σχόλιο σαφές και εύστοχο.
Μπορει να έχουν ξαναειπωθεί να παρακάτω.
Εχω μια ερώτηση η εφαρμογή για kindle σε smartphone είναι καλή?
Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς?
Σκέφτομαι να το κάνω για εξοικονόμηση χρημάτων και χώρου.
Επίσης, τα ebooks αποθηκεύονται κάπου ή είναι σε στυλ cloud προσβάσιμα με κωδικό αγοράς?

1 Like

Δεν αντιλεγω οτι το Μαλαζαν ειναι επος και καλογραμμενο.Και το κοινωνικο σχολιο το χει απο την αρχη κιολας! Απλα δεν ειναι το στυλ εξιστορησης που με τραβαει. Απο πολλες αποψεις. Θεματα, πυκνοτητα και ποσοτητα.

Εγω χρησιμοποιω το kindle app στο κινητο. Απολυτα ικανοποιημενος. Δεν εχω απαιτησεις σε μεγεθος. Η οθονη μου ειναι μεγαλη 6+ και μου ναι μια χαρα. Το 90% μου διαβασματος μου το κανω εκει. Εχει ολες τις παραμετρους. ΔΙαφορους φωτισμους κτλ. Εχει γρηγορη αποκριση. Και φυσικα το χω παντου μαζι μου. Ουτε εχω διαπιστωσει να μου ριχνει ιδιαιτερα την μπαταρια. Το συστηνω ανεπιφυλακτα

1 Like

Απλα θα ξαναπω και ας σας εχω πρηξει πιαστε στα χερια σας ενα Kindle να τσεκαρετε, μερα με την νυχτα με τις οθονες για αυτον τον σκοπο, ειναι πραγματικα σαν να διαβαζεις χαρτι, απολυτα ξεκουραστο για τα ματια.

Το Μαλαζαν το εχω ξεκινησει και το εχω παρατησει 4-5 φορες, ξερω θελει χρονο και προσπαθεια αλλα ειμαι παντα τοσο απολυτα χαμενος στην αρχη που απλα χανω το ενδιαφερον μου, δεν ξερω πως πρεπει να το χειριστω.

2 Likes

Δεν έχω Kindle, έχει φίλος και όταν το είχα δεί μου είχε φανεί απίστευτο το πόσο καλά το έχουν φτιάξει για να μην κουράζει τα μάτια.

Ιn other news, τελείωσα το 3 Body Problem, το οποίο μου άρεσε αρκετά.
Αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές ήταν Κινέζοι. Ωραίες ιδέες έχει ο φίλος, 1-2 σημεία με έχασαν λίγο, αλλά συνολικά ήταν καλό βιβλίο - βασικά ήταν αρκετά καλό ώστε να ξεκινήσω το 2ο βιβλιο.

Dark Forest λοιπον.

1 Like

Μωρε το ξερω οτι ειναι πολυ καλο, απλα αν καποιος πχ θελει να την βγαλει πιο οικονομικα πιστευω οτι θα μεινει πολυ ευχαριστημενος και απο το app στο κινητο.

Για το Μαλαζαν δεν ξερω αν υπαρχει λυση. Πολλοι βλεπω προσπαθουν και επιμενουν. Δεν ξερω γτ. Το ιδιο επαθα και εγω. Ειναι μαλλον καποιο ειδος peer pressure. Δεν πιστευω οτι ειναι απο τις σειρες που θα αρεσουν σε ολους. Η μονη μεγαλη που το χει αυτο σε μεγαλο βαθμο για μενα, ειναι το Song of Ice and Fire. Αλλες δημοφιλεις ειναι πολυ ελαφριες για καποιους, Sanderson, Jordan, αλλες πολυ προσωπικες και αργες, Hobb, αλλες πολυ πολυπλοκες, πχ Erikson, αλλες παλιακες για νεους, Tolkien, αλλες βαριες, Bakker κτλ κτλ.
Ο Μαρτιν νομιζα ενωσε τα μεγαλυτερα ποσοστα και το φοβερο ειναι οτι το κανε χωρις να βαλει νερο στο κρασι του. Δεν εγραφε ευκολοχωνευτα πραματα

2 Likes