Έσκασε παραγγελία 4ο dune και Silmarillion…άντε να δούμε!
Καλησπέρα σε ένα από τα αγαπημένα μου τοπικ για διάβασμα. Έχει διαβάσει κανείς τις Ομίχλες της Αβαλον; Έπεσα τυχαία πάνω τους και ήθελα να πείτε καμιά άποψη.
Oχι ειναι η αληθεια, αλλα θα ηθελα. Εχω ακουσει πολυ καλες γνωμες. Για Αρθουριανη λογοτεχνια παντα θα προτεινω με παθος και τον Βασιλια του Χειμωνα του Μπερναρντ Κορνουελ. Ειναι τριλογια, αλλα νομιζω εχουν μεταφραστει ολα στα Ελληνικα. Απο τις εκδοσεις Ψυχογιος
Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, μήπως έχει κανείς ιδέα και για το Ένα τραγούδι για την Αρμπον;
Αν έχεις διαβάσει Τιγκάνα και σου άρεσε, ναι, εννοείται. Αλλιώς, πρώτα Τιγκάνα.
Μετά από 1 εβδομάδα συνεχούς χρήσης, προσυπογράφω. Πραγματικά πολύ βολικό, καμία σχέση με οθόνες κινητού/τάμπλετ, τέλειο για μεταφορά σε τσάντα/μπακπακ κλπ, ιδανικό για βραδινό διάβασμα, μου έλυσε και τα χέρια με τα βιβλία του Μπέηκκερ που δε θα τα βρω ποτέ γιατί είτε είναι εξαντλημένα είτε τα έχουν 750ευρώ (δεν πάτε καλά ρε μλκες).
Εγώ βέβαια είμαι πειραγμένος και έχω αγοράσει βιβλία 2-3 φορές μόνο για τα διαφορετικά εξώφυλλα, μου λείπει πάρα πολύ να έχω διαφορετικά βιβλία μέσα στην τσάντα και σίγουρα θα αγοράσω κάποια που θέλω για τη συλλογή ακόμα κι αν τα έχω κατεβασμένα για το Kindle οπότε τελικά για να κάνω απόσβεση θα πρέπει να βρω καμιά δεκαριά βιβλία που θα τα κατεβάσω για το kindle, θα αποδειχτούν ψιλομάπα και δε θα τα παραγγείλω ποτέ.
Αν εξαιρέσουμε το παραπάνω προβληματικό στάτους λοιπόν, το kindle είναι πάρα πολύ καλό και βολικό για έναν νορμάλ βιβλιόφιλο
Eτσι ειναι. Συμφωνω σε ολα. Στην τελικη, οτι θες και σε φυσικαλ μορφη μπορεις καλλιστα να το αγοραζεις.
Λυνει πολυ τα χερια. Και επιμενω το ιδιο κανει και η εκδοση σε κινητο, αν καποιος δεν θελει η δεν μπορει να ξοδευτει
Έσκασε και άλλη παραγγελιά dan simmons υπερίων.
Μαζεύονται τα αδιάβαστα.
Ελπίζω να ειναι όσο καλό λένε όλοι…
Δεν θυμάμαι σε τι αρέσκεσαι, αλλά ο Υπερίων είναι ελαφρώς “περίεργο” βιβλίο.
Για τα γούστα μου, είχε αρκετά έπικ στοιχεία (που είμαι λάτρης του καθαρού scifi), αλλά όταν τελείωσα το 1ο βιβλίο (που με δυσκόλεψε σε σημεία), είχα μείνει κάπως έτσι:
Το ξέρω ότι το παραπάνω δεν είναι κριτική βιβλίου, αλλά πραγματικά το χτίσιμο που γίνεται εκεί μέσα, είναι απίστευτο.
Ειναι πολυ φιλοδοξο αναγνωσμα. Φοβερες ιδεες
Τελείωσα το Σκοτεινό δάσος.
Αρκετά καλύτερο από το Πρόβλημα των 3ων σωμάτων, ίσως πιο ευρύ σε σκέψη και φιλοσοφία, θα το χαρακτήριζα πάρα πολύ καλό.
Έτσι όπως τελειώνει βέβαια, με κάνει να απορώ τι θα μπορούσε να συνεχίσει στο Τελος του Θανάτου.
Τελειωσα αισιως το 2ο Malazan (Deadhouse Gates). Επικες σκηνες στο Chain of Dogs, το υπολοιπο βιβλιο χμμμμ… δε με ενθουσιασε.
Εγω είμαι λίγο μετά την μέση του Σιλμαριλλιον. Δεν με δυσκόλεψε καθόλου μπορώ να πώ…είχα μπεί κ σε mood tolkien τους τελευταιους μηνες λόγω 3λογίας ξανα, οπότε μπορώ να πω οτι το απολαμβάνω. Είμαι στα σκηνικα χουριν κτλπ… και το παω αργα αργα. Σκέτη απόλαυση…
Λογικά τον χειμώνα που λέω να το ξαναδιαβάσω, θα πάρω πιο πολύ ζουμί πληροφορίας.
Οτι και να λέμε, δεν τον φτάνει κανείς τον παικταρά. Τον συγκρίνω μόνο με κάποια κεφαλαια του Μαρτιν απο τα πρώτα του.απο κει κ πέρα οι άλλοι όλοι ελίνάί γάτάκια μπροστά στο μεγαλείο του.
Επος!
Coltaine επος.
Τι να λεμε. Ποια ιστορια να πρωτοπιασεις
Δεν θα φτασετε καποτε σε κανα τετοιο…;
“I will strip you to your footings,” the Nonman grated. “Though I love, I will upend your soul’s foundation! I will release you from the delusions of this word ‘Man,’ and draw forth the beast—the soulless beast!—that is the howling Truth of all things … You will tell me!”
Εγώ προσπαθώντας να τελειώσω το Warrior Prophet εν μέσω μετακόμισης κλπ που δεν έχω χρόνο για τίποτα πλέον, βρήκα το πρώτο βιβλίο του Guy Gavriel Kay που δε μ’άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ, το παράτησα μετά από 100 σελίδες και δε νομίζω να πιάσω ξανά.
Ενώ το Under Heaven το λάτρεψα, το River Of Stars που είναι στον ίδιο κόσμο ήταν ένα χάλι, και η παράλληλη ανάγνωση με Bakker και η σύγκριση δε βοήθησε καθόλου, το προσπερνάω και πάω κατευθείαν στο Children of Earth and Sky. Τον Μάιο του '22 btw βγαίνει το καινούριο του, “All The Seas Of The World”.
Ο Κεη ειναι λιγο χιτ ν μις λογω κ των πολλων διαφορετικων θεματων κ ατμοσφαιρων. Αλλα στα καλα ειναι γιγαντας. Εγω παιδια κλασικα. Αποδεδειγμενα τρελος. Ρηρηντινγκ Φουρρναρη κ αγιος ο Θεος. Σαν να κανω μαθημα Κειμενα. Σημειωνω κ συζηταω την μια παραγραφο μετα την αλλη
Δεν ξερω αμα ειμαι υπερβολικος, απο τα καλυτερα stories που χω διαβασει σε fantasy. Κριμα που ηταν το 1/4 του βιβλιου
Ρε μλκ βλέπω το “ρηρήντινγκ” και λέω οκ για τον Μπέηκκερ θα λέει αλλά με αιφνιδίασε η επόμενη λέξη, ψάχνω στο γκουγκλ, στα γκουντρηντζ (βρίσκω μια Eva Furnari αλλά λέω αποκλείεται, συνεχίζω), δοκιμάζω διάφορους συνδυασμούς στα αγγλικά για το Fournarie, φίλτραρα το θρεντ εδώ, πήγα στα τελευταία σου ποστς να δω αν έχασα κάτι, ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΚΕΗ μου πήρε λίγη ώρα να το καταλάβω
Κ μενα μ αρεσε πολυ. Παλια ειδικα ειχα φτασει σε σημειο να ζωγραφισω κιολας συγκεκριμμενα παρτς. Ειναι αυτο που με προβληματιζει με τον Ερικσον. Μπορει να μ αρεσουν δυο παρτς πολυ, αλλα θα ναι αλλα 3-4 που δεν κ ειναι πολλεεες σελιδες