Χαχα ειναι inside joke με την παρεα λογω του KK.
Coltaine είναι θεός όντως. Γενικά από το 2ο βιβλίο μεχρι και το 4ο τα βιβλία του Malazan εχουν πολύ περιττή περιγραφή και αναζητήσεις-διαδρομες των ηρώων μεχρι να γίνει το τελικό convergence. Ίσως είναι αντιδημοφιλης η άποψή μου αλλά καταλαβαίνω οποιον κουραστηκε σε σημεία.
Overall όμως μιλάμε για έπος. Μαχες με κομμένη την ανάσα, ίντριγκα, ανατροπές κλπ. κλπ… Εχει και εμφανιση Karsa Orlong.
This text will be blurred[/spoiler]Chain of dogs πατάει ξεκαθαρα σε καθοδο των μυρίων. [spoiler]This text will be blurred
Ξεκινάω τώρα το 8o βιβλίο της σειράς, Toll the hounds έχοντας διαβάσει και το return of the crimson guard του Esslemont.
Εχω εθιστεί εγω οποτε μην με παίρνετε στα σοβαρά.
Εσυ κ πολλες χιλιαδες κοσμου. Στο φαντασυ γκρουπ που μαι στο φεησμπουκ υπαρχει μεγαλο καλτ κ γελαω πολυ με τις αντιπαραθεσεις φανατικων κ πολεμιων. Δημιουργειται πολωση
Ποιο group? (Αμα ειναι ανοιχτο, προφανως )
Λεω να κανω ενα διαλειμμα απο Malazan, επιασα Gene Wolfe που υπαρχουν τα 2 πρωτα στα ελληνικα
https://m.facebook.com/groups/FantasyFaction/?tsid=0.8198395562415675&source=result
Ειναι το μονο που θεωρω αξιολογο γτ εχει πολλα μελη, αλλα κυριως γτ δεν μιλανε μονο για εμπορικες κυκλοφοριες. Πολυ συχνα προκυπτουν ποστς για ψαγμενες σειρες κ βιβλια
Αμα με πετυχετε καντε με κ φιλο. Δεν ειναι δυσκολο να με βρειτε. Σε καθε ποστ για Μπεηκκερ η Γουλφ θα χω 5-6 comments😛
Τελειωσα τα 2 πρωτα βιβλια απο το New Sun του Gene Wolfe. Αναμεικτα θα πω τα συναισθηματα μου. Δεν ενθουσιαστηκα.
Περιεργη σειρα και συγγραφεας. Σιγουρα μαστορας της τεχνης, αλλα και μενα αν και πλεον ειναι αγαπημενη, μου πηρε 2-3 αποπειρες για να βρεθω στο καταλληλο μουντ για να εκτιμησω
Μια ωραία μικρή sci-fi/horror ιστορία του Στίβεν Κίνγκ. Έφερε κάτι φλασμπακ από Event Horizon
Τελείωσα τον Θεικό αυτοκράτορα, 4ο βιβλιο της βασικής σειράς dune.
Τελευταίο αγαπημένο απο τα 4, αρκετά βαρύ θαλεγα σε σχέση με τα υπόλοιπα, ελάχιστη δράση και κυρίως ανάλυση σε πολλά θέματα. Κάνω μια παυση απο την σειρά λόγω καλοκαιριού καθώς βαραίνει αρκετά η φάση κ συνεχίζω σε κανα 3μηνο.
Θα πιάσω συντομα το Υπερίων που κάθεται στο ράφι εδω κ μερικές εβδομσδες κ με κοιτάει.
Αντε να δουμε τι θα μας πεις για τον Υπερίωνα
Τελείωσα το Τέλος του Θανάτου. Συνολικά πολύ καλή δουλειά, με το 3ο βιβλίο να έχει τόσα πολλά πράγματα μέσα του, που ισως θα προτιμούσα να είναι 2 βιβλία. Οι ιδέες του (εκτός 1-2 σημείων) είναι πολύ καλές, τα βιβλία κυλάνε άνετα (εκτός από το τελευταίο που θα είχε καλύτερη ροή αν δεν βιαζοταν) και γενικά είναι ένα ανάγνωσμα που σε ανταμείβει.
Σε αλλά νέα, λόγω της επικείμενης σειράς Foundation, είπα να ξαναθυμηθω τι γινεται.
Το πρώτο βιβλίο είναι το πιο αδύναμο της μεταφρασμένης τριλογίας, που έχει μέσα στιγμές μεγαλείου. Είναι γραμμένο πριν από 70 χρόνια και παραμένει σύγχρονο. Φυσικά πρόκειται για κεκαλυμμενο sci-fi, αφού η πολιτική και η θρησκεία παίζουν τεράστιο ρόλο στην ιστορία. Διαμάντι από τα λίγα. Από αύριο λοιπόν Θεμέλιο και Αυτοκρατορία. Γιαμ γιαμ.
Όσοι δεν το έχετε διαβάσει, πάρτε το και θενκ μι λειτερ.
Κλασικο το Foundation. To χα διαβασει και εγω σχετικα προσφατα και μου χε κανει εντυπωση ποσο συγχρονο μου χε φανει
Τελείωσα το Never Let Me Go του Kazuo Ishiguro στη πανέμορφη Ανάφη και ήταν τρομερό.
Το βάζω έσω πέρα γιατί είναι στα όρια του φανταστικού/δυστοπικου και το χειρίζεται μαεστρικά - μη ξεχνάμε ότι είχε πάρει και Νόμπελ λογοτεχνίας .
Θα πρότεινα να το διαβάσετε χωρίς να ψάξετε καθόλου κριτικές και σχολιασμούς γιατί θα σας χαλάσει όλο το βιβλίο.
Σκεφτόμουν τι να βάλω να ακούω στην μεγάλη διαδρομή που είχα να κάνω με το αμάξι μόνος και ήθελα να δώσω ακόμα μια ευκαιρία στα audiobooks που μέχρι σήμερα δεν ήταν η καλύτερή μου.
Και έζησα μία από τις καλύτερες καλλιτεχνικές εμπειρίες της ζωής μου.
Είναι η ιστορία της Robbie από την σειρά I, Robot του τιτάνα Isaac Asimov. Το catch όμως είναι ότι είναι dramatized παραγωγή από το BBC για ραδιόφωνο. Δηλαδή έχει κανονικούς ηθοποιούς, μουσική και ηχητικά εφέ.
Το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό. Εντάξει, η ιστορία γαμάει γενικά και αυτό ίσως είναι υποκειμενικό. Όμως ένιωσα ότι ‘έζησα’ ένα βιβλίο, πήρα το 100% της εμπειρίας της ανάγνωσης, ενισχυμένο με επική μουσική και εφέ και τέτοια, χωρίς όμως να αναγκαστεί ο εγκέφαλός μου να κολλήσει στην συγκεκριμένη εικόνα που είχε ένας συγκεκριμένος σκηνοθέτης για ένα fantasy setting.
Πάντα έλεγα ότι οι ταινίες Harry Potter μου κατέστρεψαν όλες τις παιδικές μου μνήμες από τα βιβλία, απλά τις αντικατέστησαν, και θα λυπάμαι πάντα για αυτό. Και τώρα νιώθω ότι πεθαίνω να δω το Dune, αλλά ήδη το trailer έχει αρχίσει να διαβρώνει τις μνήμες μου από το βιβλίο.
Ε, αυτό που πετυχαίνει αυτό το dramatized audiobook είναι απλά εκπληκτικό.
Θα ψάξω και για άλλα, αλλά αν έχετε ήδη υπ’ όψιν σας κάτι ανάλογο, ρίξτε προτάσεις!
(Πλήρες link με τα 5 μέρη της ιστορίας, σύνολο 1 ώρα και 9 λεπτά)
Χθες είχε το Half Bloοd Prince, το είδα για πρώτη φορά, σκέφτηκα ότι είναι μια καλή στιγμή να διαβάσω για 6η φορά τα βιβλία, και βλέποντας το ποστ σου έψαξα και είδα ότι υπάρχουν σε audiobooks με τον θεό Stephen Fry, στον γνωστό πειρατικό όρμο.
Την εχω ακουσει την συγκεκριμενη εκδοση με Stephen Fry και τα συστηνω ανεπιφυλακτα!
Expanse μαθαινω βγαινει το πρωτο βιβλίο επιτέλους στα ελληνικά απο anubis, ελπίζω να κυκλοφορήσουν όλα.
Επειδή αυτές τις μέρες περνάω λιώσιμο με την σειρά, υπάρχει ανάγνωσμα scifi σε τέτοια φάση; Μιλάω πάντα για ελληνική μετάφραση.
Αντε. Καλη επιλογη.
Μεταφρασμενα που ναι decent space opera βρισκω αυρα αλλα φαινονται εξαντλημενα
Το πρωτο πιο πιασαρικο κ εντυπωσιακο. Καταιγιστικης δρασης. Το δευτερο πιο science k φιουτουριστικ. Πιο βαρυ.
Εγω θα πεταξω κ το αγγλικο μου γτ ειναι καλυτερο
The Gap series by Donaldson. Κατι σαν Expanse σε dark and disturbing. Space Bakker