Αχ κλασικό πρόβλημα once again, δεν ξέρω τι να πρωτοξεκινήσω και έχω πελαγώσει… Τελείωσα τον πρώτο νόμο από Abercrombie και έχω 2 σχεδόν βιβλιοθήκες (κυριολεκτικά) αδιαβαστες… Μέσα σε αυτά είναι μαύρος πύργος (το μόνο έργο του Stephen King που δεν έχω διαβάσει), η δεύτερη (?) τριλογία του Abercrombie (Μισός Βασιλιάς κλπ), 6λογια Dune που ψήθηκα έξτρα λόγω ταινίας και άλλα πολλά εκτός φανταστικού όπως Ντοστογιέφσκι, τα τελευταία του Θαφόν κλπ κλπ με νιώθετε πιστεύω δώστε καμία συμβουλή να βγω από το τέλμα του άγχους σχετικά με το τι να πρωτοαρχισω…
Κάνε ένα διάλειμμα, κάνε ένα Κιτ Κατ από φανταστική λογοτεχνία για αλλαγή. Και μετά ξαναπέσε με τα μούτρα
Δεν είναι ότι διαβάζω μόνο φανταστική απλά έχουν μαζευτεί πολλά. Συνήθως όταν κάτι είναι τριλογία και πάνω, διαβάζω ένα μέρος και μετά διάλειμμα με κάτι αυτοτελές και μετά συνεχίζω. Αλλά περισσότερο καταλήγω να αγχώνομαι τελευταία που δύσκολα θα διαβάσω πάνω από ενάμιση βιβλίο το μήνα λόγω δουλειάς κλπ
Ειμαι λιγο πριν το τελος της τριλογίας του Πρώτου Νόμου κι εχω να πω οτι το ευχαριστηθηκα παρα πολυ. Δεν ξερω πως θα ναι το τελος, αλλα ηταν απολαυστικη τριλογια, απορω πως δεν παιρνει περισσοτερα credits. Kυριως μ αρεσε η “υλιστικη” προσεγγιση του φανταστικου (στοιχειο πυο εντοπιζω κα ιστο Martin)
ΥΓ. Ωραιο το ημι-σποιλερ για εναν αγαπημενο χαρακτηρα χαχα μου φυγε ενα αγχος
Ωχ μαλακία, σορυ φίλε. Κεκτημένη ταχύτητα
Σιγα ρε συ, δεν ειμαι τοσο ευαισθητος με αυτα. Περισσοτερο για καλο το πα
Κακό σκυλί ψοφο δεν έχει (μέχρι τώρα)
Μην κοιτατε Ελλαδα. Εξω ειναι παρα πολυ πετυχημενος ο Αμπερκρομπι. Μαλλον το πιο ζεστο ονομα ραητ ναου στο πιο επικο ας πουμε φαντασυ.
Γι αυτο εξαλλου ειναι κ εδω μετεφρασμενος αντιθετως με αλλους.
@I_love_metal εγω ψηφιζω Dark Tower. Φοβερη σειρα κ με τρομερη ποικιλια ατμοσφαιρων.
Kαλα και με το Malazan σκοτωμος γινεται βλεπω στις διαφορες γκρουπες, αλλα εδω τιποτα…
Επειδή με αγγλικά δεν τον πολυέχω (ιδίως για fantasy βιβλίο) τα dune & wheel of time αξίζουν να διαβαστούν μεταφρασμένα ;
Υ.Γ. Με τον συγκεκριμένο χώρο (πλην Τόλκιν/Μάρτιν και Σαλβαττόρε) δεν έχω ιδιαίτερη επαφή…
Το Dune ξεκάθαρα ναι. Δεν το έχω διαβάσει αγγλικά, αλλά η μετάφραση μια χαρά επίπεδο μου φάνηκε ότι έχει.
Δεν εχω ασχοληθει με Wheel of Time (αν και ισως ψηθω ενοψει της σειρας) αλλα ενα βασικο αρνητικο ειναι οτι ειναι πανακριβη ολη η σειρα στα ελληνικα καθως καθε βιβλιο εχει “σπασει” σε 2 τομους. Οποτε, απο 11-12 ευρω που βρισκεις το αγγλικο στην Ελλαδα, πληρωνεις 25+ για το ιδιο πραγμα μεταφρασμενο. Βαλε ολη αυτη τη διαφορα x11 που ειναι συνολο τα βιβλια (δεν ξερω καν αμα υπαρχει μεχρι τελους η σειρα)
Το Wheel of time ειχα διαβάσει τα 3 πρώτα στα ελληνικά. 12 ευρώ Χ 2 τόμους κάθε βιβλίο υπολόγισε. Αρκετά καλή μετάφραση είναι η αλήθεια.
Μετά συνέχισα στα Αγγλικά. 7-8 ευρώ τοτε το κάθε βιβλίο νε μαλακό εξώφυλλο.
Σίγουρα καλύτερα.
Το τελευταίο βιβλίο που βγήκε σε 3 τόμους το πήρα με σκληρό εξώφυλλο ετσι για το ονορε.
Αγγλικα είναι πολυ πιο οικονομικά…
Ξεκινησε με τo Dune που στεκει κ ως αυτοτελες κ μετα δες για το Wheel. Ειναι 14 βιβλια. Δεν εχω ιδεα αν εχουν μεταφραστει ολα
Το καλο με το Dune ειναι πως ειναι και σχετικα μικρη η βασικη σειρα βιβλιων, και αν διαβασει καποιος τα πρωτα 3 μπορει καλλιστα να σταματησει, καθως κλεινει ο 1ος, βασικος κυκλος της ιστοριας ας πουμε. Απο το 4ο και μετα ολα αλλαζουν, δεν παιζει cliffhanger οπως κατα την αποψη μου στα 1-2.
Στο 1ο Dune ποιο ειναι το cliffhanger? (μεχρι εκει εχω διαβασει)
Τελος το First Law, πολυ πολυ δυνατο. Βλεπω απιστευτες βαθμολογιες στην επομενη τριλογια του στο goodreads, τοσο καλυτερο ειναι? @Achamian?
Η τριλογία The Shattered Sea είναι ένα δυο κλικ πιο κάτω από το First Law για μένα. Αξίζει πάντως, καθώς δεν το λες με τίποτα μέτριο. Απλά το First Law το λάτρεψα.
Για το cliffhanger στο 1ο Dune
Μπορει οι Ατρειδες να πηραν και παλι πισω τον ελεγχο του Αρρακις, ομως τα μεγαλυτερα ζητηματα στα οποια βρισκεται η ουσια του βιβλιου παραμενουν στον αερα. Τι θα γινει με το ρολο του Paul στην τζιχαντ και τα οραματα που ειχε κατα τη διαρκεια του βιβλιου, ποιο θα ειναι το αντικτυπο της κυριαρχιας του για τον πλανητη αλλα και ολοκληρο το συμπαν συνολικα και αλλα αντιστοιχα ερωτηματα που σχετιζονται με χαρακτηρες οπως η Αλια και η Λαιδη Τζεσικα και το ρολο που θα παιξουν σε ολο το σκηνικο. Πολλοι σημαντικοτατοι παραγοντες με τεραστιο ενδιαφερον, με το που τελειωσα το 1ο βιβλιο ηθελα αμεσα να διαβασω τη συνεχεια για να δω την εκβαση των πραγματων και τις αλλαγες με τα οποια αποτελεσματα τους. Το κλεισιμο του βιβλιου ενω ειναι επικο, ειναι αρκετα συντομο και ισως λιγο βεβιασμενο, και αυτο κανει ακομα πιο εντονη την αγωνια για τη συνεχεια. Για μενα απο τα μεγαλυτερα cliffhangers που εχω διαβασει συμφωνα με το immersion που μου ασκησε αυτο το φανταστικο συμπαν και η μοιρα που μπορει να εχει.
Προσυπογράφω τα παραπάνω.
Ο μόνος λόγος να μην θες (ή να το θέσω αλλιώς - ο μόνος λόγος να μην σε αναγκάσει το ίδιο το βιβλιο) να διαβάσεις τα επόμενα, είναι απλά να μην σε συνεπήρε τόσο πολύ.
Γενικα να ξερεις οτι οσο πιο καινουργιο ενα βιβλιο τοσο πιο μεγαλες βαθμολογιες. Πολυ σπανια πλεον ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα για μενα. Το χει παρει κ το goodreads η σοσιαλ μιντια λαιλαπα. Πιο πολυ ψαχνομαι σε αρνητικα σχολια για να δω ποιο βιβλιο δεν ακολουθει ποπιουλαρ πεπατημενες η σε βιβλια που εχουν βαθμολογια 3,5 με 4.