Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Θυμήθηκα και αυτό, δυστυχώς σταμάτησε στα 4 τεύχη

1 Like

Το τσίμπησα σήμερα. Το έχει διαβάσει κανείς ; Γιατί διάβασα ότι είναι πολυ καλό

1 Like

Το The Age of Madness του Abercrombie να διαβάσετε. Μην το ξεχάσετε. Μπορεί να γράψω κάνα δυο αράδες παραπάνω κάποια στιγμή, αλλά να το διαβάσετε. Αυτά.

1 Like

Διαβασα προσφατα ολη την τριλογια. Μου φανηκε πολυ ενδιαφερον ο κοσμος κ η ιδεα, αλλα δεν μ αρεσε ιδιαιτερα το στορυ που διαδραματιζεται τελικα στην πορεια. Πολλοι το αποθεωνουν, εγω θα του βαζα 3 στα 5 συνολικα. Τσεκαρε το παντως. Μπορει να σαι απο αυτους που τους αρεσε πολυ

λοιπόν τσέκαρα εκδόσεις φανταστικός κόσμος, προσφορά λόγω της σειράς wheel of time που σκάει σε πολύ λίγες ωρες, επανέκδοση τα πρωτα βιβλία, παραγγέλνω τους τόμους α+β του πρώτου βιβλίου και στέλνουν δωρο και τους 2 του δεύτερου. συνολικα 4 βιβλια 40 γιουρια. Δεν ξερω αν έκανα καλά, δεν εχω διαβάσει τπτ, την σειρά θα την τσεκάρω λογικά οταν ολοκληρωθεί ο πρωτος κύκλος,ελπίζω να μην την πάτησα, απλά ηθελα να ξοδεψω και ετσι κ έκανα. νομιζω για όσους ενδιαφερονται θα παίζει μέχρι τις 21 του μηνα.

4 Likes

Έλαβον δωράκι Gardens of the moon και ξεκινάω Steven Erikson. Βλέπω ότι είναι 10 βιβλία και χαλιεμαι λίγο, η αρχή θα γίνει πάντως.

2 Likes

Αν ξεκινησεις γραψε εντυπωσεις. Ειναι απο τα μεγαλα arguments k debates αυτη η σειρα

2 Likes

Δεν υπάρχει argument. Η καλύτερη σειρά fantasy. :stuck_out_tongue_winking_eye:
Το μόνο κακό που βρίσκω είναι ότι 2 χρόνια τώρα δεν διαβάζω τίποτα άλλο και εχω κολλήσει. Λιγο έμεινε 3-4 βιβλία. Μαζί με του Esselmont.
Παντως το πρώτο βιβλίο επειδή πετάει πολλές πληροφορίες, χωρις να εξηγεί πως και γιατί δυσκολεύει λίγο στην αρχή.
Γενικά θέλει αφοσίωση αλλα δίνει πίσω και με το παραπάνω

1 Like

Για ελα σε κανα φαντασυ γκρουπ στο φουμπου να δεις :stuck_out_tongue: Παντως οπως κ να χει εχει πολλους φανατικους οπαδους κ σε καταλαβαινω απολυτα. Ωραιο να βρισκεις καποιον συγγραφεα που να σε καλυπτει σε πολλα κ οχι επιφανειακα επιπεδα

1 Like

Δεν έχω φου μπου αλλιως πιστεύω θα ειχα καεί με κάτι τέτοια.
Είναι κόλλημα. Απλά θέλει commitment και αρκετό χρόνο γιατί τραβάει πολύ.
Αλλά σε αποζημιώνει.
Καταλαβαίνω βέβαια οποιον δεν το συνεχίσει για τους ανωτέρω λόγους. Απλά απο το εκτο βιβλίο και μετά θελει λιγο editing ίσως.

Με αφορμή τη σειρά, ξεκινησα το Wheel of Time στα αγγλικά. Μου φαινεται πως εχει τον ατελειωτο, ειμαι καπου στη μεση του πρωτου βιβλιου εδω και κανα μήνα.

1 Like

Αν σου φαίνεται ότι έχει τον ατελειωτο από το 1ο βιβλίο παρατα το καλύτερα.
Αν και θα σου έλεγα να το τελειώσεις πρωτα και να κρίνεις μετά, γιατί υπάρχει κορύφωση σε κάθε βιβλίο στο τέλος.
Τα 4 πρώτα είναι πολυ καλά και κυλάνε εύκολα.
Κολλάει πολύ η πλοκη χωρίς λόγο στα 5-7 όπου μετά ξανανεβαινει η σειρά για φοβερο φινάλε.
Η τελευταία μάχη (3ο μέρος του 10ου βιβλιο) είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει σε μάχη, σε όλα τα fantasy βιβλία.

Ρε μαν επαναλαμβανομαι, αλλα με αυτα που γραφεις, πρεπει να διαβασεις κ Bakker.

Παντως για Wheel of Time που τα ξαναδιαβαζω κ γω τωρα, ο Τζορνταν εγραφε εξαντλητικα αργα. Αν ειχε πολυεπιπεδη κ ιδιαιτερα ομορφη γραφη θα απολαμβανα τον αργο ρυθμο, αλλα η περιπτωση του ειναι απλα ασταματητη περιγραφη κ επαναληψη συμπεριφορων κ υπενθυμιση προηγουμενης πληροφοριας λες κ δεν εμπιστευεται τον αναγνωστη. Εχει τα καλα του σαν σειρα. Θαλπωρη, πλουσιο κοσμο κ την αισθηση της περιπετειας, αλλα θελει πολυ υπομονη κ επιμονη.

1 Like

Όταν τελειώσω με Malazan είναι μονόδρομος.
Συμφωνω για Wheel of time εχει πολλά επαναλαμβανομενα στοιχεία και εξαντλητικές περιγραφές τοπων ή σκηνικών ώρες ώρες.
Επίσης πιστεύω ότι αν είχα διαβάσει Malazan πριν από το Wheel of time δεν θα μπορούσα να το διαβάσω και όντως θα μου φαινόταν πολύ flat και μονοδιάστατο.
Παρόλα αυτά είναι εξαιρετική σειρά επιμένω.

1 Like

Έχω τελειώσει α τομο του πρώτου wheel if time και δεν μπορώ να πω οτι ξετρελάθηκα…βασικα ψάχνω να βρω για ποιόν λόγο έχει γίνει τόσος ντόρος.

2 Likes

Τελειωσα το Leviathan Wakes.
To βιβλίο συνολικά ήταν πολύ ωραίο. Ενώ είναι ένα βιβλίο που δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα σε άλλους τομείς πέρα από την ίδια την ιστορία, η ιστορία του σε κρατάει μέχρι το τέλος. Η γραφή της συγγραφικής ομάδας, δεν είναι κατι συγκλονιστικό (σε 1-2 σημεία ίσως και ελαφρώς ενοχλητική), αλλά η συνολική ιστορία ήταν αρκετά καλοφτιαγμένη και με ροή.
Αν κάποιος θέλει να διαβάσει κατι που δεν θα τον βάλει να σκεφτεί ιδιαίτερα (space opera το χαρακτηρίζουν, το πρώτο βιβλιο τουλαχιστον ήταν ένα crossover αστυνομικού με scifi) και να τον κρατήσει μέχρι το τέλος, τότε είναι καλή επιλογή.
Σκέφτομαι να συνεχίσω κάποια στιγμή το 2ο, αλλά με φρενάρει το γεγονός ότι είναι στα αγγλικά απο δω και πέρα. Ίδωμεν.

2 Likes

Καλα τα λες. Τα δυνατα σημεια του Εξπανς ειναι η ιστορια, το σετινγκ κ η σχεση που αναπτυσσεις με τους χαρακτηρες. Οπως συχνα λεω ειναι γραμμενο πιο πολυ σαν μοντερνο φαντασυ παρα sci fi. Δεν εχει ουτε την δυνατη γραφη κλασικων παλιων φαντασυ εργων, ουτε την εξερευνηση μεγαλων ιδεων η θεματων που συνηθως ειναι κεντρικες ιδεες στo science fiction.

2 Likes

Καλημέρα σας. Ψάχνω να βρω απο κάποιο site ολοκληρομένο το history of middle earth σε ομορφη έκδοση. Νομίζω ειναι συνολικά 12 τόμοι.
Έχερε κάποια ιδέα που να ψάξω; amazon ίσως;

Τσέκαρε Book Depository

Ο Brandon Sanderson έκανε Kickstarter Campaign για τα επόμενα βιβλία του με διαφορά καλούδια για τους backers και έχει μαζέψει… πόσα λεφτά λέτε;

25 γαμημενα εκατομμύρια δολάρια!

Αδιανόητο νούμερο, και για μένα ένα ορόσημο στην crowdfunding κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία στον κόσμο, από το YouTube και το Twitch με τα donations τους μέχρι το subscription - based Onlyfans και τα Kickstarter Campaigns, ο κόσμος φαίνεται να προτιμά να στηρίζει ολοένα και περισσότερο απευθείας το περιεχόμενο που θέλει να απολαμβάνει.

https://www.kickstarter.com/projects/dragonsteel/surprise-four-secret-novels-by-brandon-sanderson

Υ. Γ. Κάτι παρόμοιο έκαναν και οι αγαπημένοι Viva La Dirt League, που μάζεψαν 2.5 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξουν νέο Studio.

Υ. Γ. 2: Είμαι στην μέση του The Way of Kings και σαφέστατα γαμάει.

2 Likes