Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Έτσι. Ο Martin είναι θεός.

Αλλά θα γίνω θεοκτόνος αν δε βγάλει σύντομα το πέμπτο βιβλίο.

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ GAME OF THRONES. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΛΑΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΕΩ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ.

Τώρα διαβάζω τα War of Souls, και θέλω και τα Lost Chronicles αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά γκρρρρ
Κάποια στιγμή θα διαβάσω και τα Brothers Majere και Love and war που τα 'χω κατεβάσει και μετά βλέπουμε…
Η Μίνα μου σπάει τα νεύρα, ώρες-ώρες κάνει σαν πάλαντιν:p Κακός πάλαντιν, αλλά πάλαντιν (ο dm μου αυτό το θεωρεί βρισιά).

Martin δεν έχω τσεκάρει ακόμα αν και θέλω, γιατί πρώτον δεν έχω χώρο και λεφτά και δεύτερον δεν τα έχει κανείς γνωστός να μου τα δανείσει:p

χαχαχαχαχαχαχα:lol::lol:, ξέρω ποιον λές…
Ναι, το ξέρω κι εγώ είχα πάθει σοκ όταν το διάβασα… αλλά πιστεψέ με, αργότερα έχει κι άλλα σοκαριστικά,
αλλά και μια μεγάλη ανταμοιβή στον αναγνώστη το τέλους κάποιου άλλου βιβλίου(νομίζω του 3ου…)
Εγω γαμώτο έχω διαβάσει μέχρι τον πρώτο τόμο του 4ου… και έχω σκάσει…δεν μπορώ να το αγοράσω προς το παρόν γιατί είμαι σε περίοδο που εξοικονομώ χρήματα… αλλά που θα μου πάει, όλο και κάποιος γνωστός θα το έχει να το δανειστώ… χεχε 8)

Το 2037 συμβαίνει πάνω στη Γη κάτι το πρωτοφανές και ανεξήγητο, που αλλάζει την έννοια της συγχρονίας, σπάζει το φράγμα του χώρου και του χρόνου, ακυρώνει τους νόμους της φυσικής και της γεωμετρίας.

Η Γη διαλύεται σε κομμάτια και επανενώνεται από διάφορα “θραύσματα” εποχών: πάνω στη σφαίρα της συνυπάρχουν ταυτόχρονα πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον ίδιο επικεφαλής, ο Τζένγκις Χαν με τις ορδές του, μέλη μιας ειρηνευτικής αποστολής του Ο.Η.Ε. και κοσμοναύτες από τον 21ο αιώνα μαζί με βρετανούς στρατιώτες του 19ου αιώνα, χωρίς να λείπουν και “νησίδες” από προϊστορικές εποχές και ανθρωποπίθηκοι.

Το τι θα ακολουθήσει είναι απίστευτο. Όλοι κατευθύνονται στη Βαβυλώνα, όπου έχουν εντοπιστεί περίεργα ραδιοσήματα.

Στις συγκρούσεις που ακολουθούν εκεί, στον ανελέητο αγώνα επικράτησης των πάντων επί των πάντων, παντόπτες, επιβλέποντες σε ό,τι συμβαίνει, είναι τα Μάτια του Χρόνου, σφαίρες που παραμένουν μετέωρες και αινιγματικές στον αέρα. Ποιος είναι ο ρόλος τους;

Θα ξαναβρούμε το νήμα της ιστορίας ή ένας καινούργιος πλανήτης γεννιέται;

Η Μπιζέζα Ντουτ, επιστρέφοντας στη Γη του 2037 με τη βοήθεια των Πρωτογέννητων, κάποιων μυστηριωδών και πανίσχυρων όντων, βασανίζεται από τις αναμνήσεις πέντε χρόνων που πέρασε πάνω στον παράξενο πλανήτη Μιρ, ένα συνονθύλευμα τόπων και λαών, που ανήκουν σε διάφορες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Για ποιο λόγο οι Πρωτογέννητοι δημιούργησαν τoν Μιρ; Γιατί έφεραν πίσω στη Γη την Μπιζέζα μια μέρα μετά την αρχική της εξαφάνιση;

Οι απορίες της Μπιζέζα λύνονται όταν επιστήμονες ανακαλύπτουν μια αφύσικη ανωμαλία στον πυρήνα του ήλιου, η οποία έχει προκληθεί από εξωγήινη επέμβαση πριν από δυο χιλιάδες χρόνια. Τώρα, τα σχέδια των μυστηριωδών όντων, που μπήκαν σε εφαρμογή αμέτρητα έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη, έρχονται να αποδώσουν καρπούς με μια ηλιακή καταιγίδα που πρόκειται να εξαφανίσει κάθε ζωή πάνω στη Γη, βομβαρδίζοντάς την με θανάσιμη ακτινοβολία.

Ουυυυυυυυυυυαου8O… πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία… σίγουρα θέλω να τη διαβάσω… :smiley:

ναι αν σου αρέσουν αυτά τότε πρέπει να τα διαβάσεις είναι και γραμμένα από έναν από τους κορυφαίους του είδους άλλωστε.
είναι πολύ καλή τριλογία για να ξεφύγεις γενικά…

Καλησπέρα…Ξεκίνησα να διαβάζω φανταστική λογοτεχνία και τελείωσα τα 5 βιβλία του Μούρκοκ για τον Ελρικ, τις 4 πρώτες σειρές του Drizz’t, το Χόμπιτ, τον Χούριν (υπέρτατος γκαντέμης) και τον Άρχοντα…Τώρα ξεκινάω το Σιλμαρίλλιον…Τι άλλα βιβλιά-σειρές παρόμοιου ύφους προτείνετε ???

Νια διαβάσεις και τις υπόλοιπες σειρές με τον Drizzt, αλλά και το War Of the Spider Queen και το The Cleric Quintet.

Wheel Of Time από R.Jordan, μακροσκελές αλλά θα ανταμειφθείς πάραυτα…

Αν σου αρέσουν Drow και τα War Of The Spider Queen, διάβασε και την ‘‘ανεπισημή’’ συνεχειά του την τριλογία ‘‘Lady Penitent’’.
Και οπωσδήποτε την πενταλογια με τον Malus Darkblade (από Warhammer) - ένα drow που δεν αφήνει τίποτα όρθιο !!!

Έχει να πέσει τρελό διάβασμα το καλοκαιράκι !!! Thanks guys !!!:slight_smile:
Υ.Γ. : Α, μήπως ξέρετε και κάποιο site είτε ελληνικό είτε ξένο που να ασχολείται με αυτού του είδους την λογοτεχνία όπου να έχει βιβλία, περιλήψεις, κριτικές κλπ ???

συμφωνώ!
All Hail Drow Race!

http://www.fantasyliterature.com/

Να διαβάσεις οπωσδήποτε: G.R.R.Martin: A song of Ice and fire
και Philip Pullman: His Dark Materials

Του Pullman τα έχω διαβάσει και είναι πάρα πολύ καλά βιβλία, και δεν το περίμενα. Καλογραμμένα και τα 2 και με ωραία υπόθεση.

Τώρα έχω να διαβάσω καμιά 6αριά βιβλία που έχω σε λίστα, αλλά θα το έχω στα υπόψιν του Martin.

fixed…

του Μάρτιν είναι απλά ΡΕΣΠΕΚΤ…
απο κεί κονόμισα και το νικ μου…

:thumbup: Πολύ καλή τριλογία όντως!

και το κλασικό site: http://anubis.gr/

Έεεεετσι!!drow ftw!:smiley:

Aha!!! Drow ftw! :slight_smile: 8)

δε θυμάμαι αν το’χω ξαναπεί… αλλά το συγκεκριμένο το’χω διαβάσει σε κόμικ, και ντάξει δε λέω, ωραία ιστορία… και μου άρεσε ιδιαίτερα η αστρικη διάσταση στην οποία πήγαινε ο πάνθηρας του ντριζτ… πολύ ωραία σκέψη γενικώς…
αλλά, ντάξει… σε γενικές γραμμές η ιστορία μου έκανε “παιδική”… δηλαδή… ήταν ήπια…
και γενικώς με την εξέλιξή της και το τέλος… ήταν κάπως αναμενόμενο…
αυτό.