To graphic novel , αν εξαιρέσεις ότι σου δίνει μια άλφα άποψη για το πως είναι περίπου οι χαρακτήρες,χάνει πολύ από το βιβλίο. Πάρα πολύ. Τώρα διάβασες και τα 3 βιβλία από το Dark Elf Trilogy?
δεν τα διάβασα τώρα… πρέπει να έχω 2 χρόνια…
αλλά αν τα βιβλία είναι όντως καλά, και η εντύπωση που πήρα απο αυτά που διάβασα είναι λανθασμένη, τότε να τα διαβάσω απο τα βιβλία καλύτερα… ε?
yup άρχισε από την τριλογία αυτή. Μετά αν τα διαβάσεις πιάσει τη δεύτερη τριλογία, Icewind Dale. Πολύ ανώτερη και η πρώτη χρονολογικά που γράφτηκε. Το dark elf ήταν κάτι σαν prequel για να μας δείξει τη ζωή του Drizzt.
εμενα παντως μου αρεσε περισσοτερο η Dark Elf trilogy απο την αντιστοιχη του Icewind Dale. Παντως και οι 2 ειναι πολυ καλυτερες απο τα περισσοτερα απο τα βιβλια που κυκλοφορησε μετα ο σαλβατορε με τον Drizzt-ακο(πρεπει να εχει φτασει τα 15 πλεον-και συνεχιζει… ).
οποιος ενδιαφερεται για νουβελες απο Forgotten Realms θα του προτεινα να διαβασει τα Erevis Cale Trilogy και στην συνεχεια την Twilight War Trilogy, του Paul Kemp, συγγραφεα επισης του Ressurection (απο το War of the Spider Queen)
Ενδιαφέρον. Μου άρεσε ο τρόπος γραφής, οπότε θα το τσεκάρω και αυτό.
Τώρα όσο για τα βιβλία του Drizzt, υπάρχουν και οι αδύναμες στιγμές, αλλά γενικά μου αρέσουν πολλά άντε 2-3 να μη με ενθουσίασαν. Και η τελευταία σειρά, που έχω διαβάσει τα 2 βιβλία μόνο, πάρα πολύ καλή.
Καλά o Salvatore είναι πολύ τυπάκος!!! Έχω όλη την σειρά του Drizzt και μπορώ να πω ότι είμαι μεγάλος φαν. Και ο Paul Kemp και γαμώ τα άτομα. Έχουμε συνομιλήσει μερικές φορές μέσω myspace και είναι πολύ προσγειωμένος!!!
Έτσι!Αγαπαμε Drizzt!!!
Τα βιβλία είναι μακράν καλύτερα από τα “κόμικ”…
Έχουν περισσότερες λεπτομέρειες και ειδικά η πρώτη τριλογία του Drizzt είναι πολύ καλογραμμένη!
την τριλογια Transitions λες, ε?
το The Orc King μου αρεσε παρα πολυ(και ηταν καιρος να εμφανισει και μερικους νεους χαρακτηρες/ηρωες στην σειρα οπως ο Toshun πχ) αλλα το The Pirate King το βρηκα προχειρογραμμενο. Περιμενω να βγει και το τελευταιο σε paperback(αρχες Ιουλιου) αλλα κραταω μικρο καλαθι προς το παρον.
σε συγκριση με τα τελευταια του Salvatore παντως, νομιζω οτι ο Κεμπ κερδιζει κατα κρατος και θα σε ενθουσιασει…
Για να δούμε. Μόλις πάρω και το τελευταίο, θα τα αρχίσω από την αρχή(τη σειρά Transitions) οπότε θα έχω μια καλύτερη άποψη. Τώρα διαβάζω πάλι το WOTSQ. Έπος όλη η σειρά ε:D
:respect: :respect:
Τα τελευταία βιβλία που διάβασα είναι η πενταλογία ‘‘Prism Pentad’’ του TROY DENNING, από το campaign του DARK SUN και είναι απίστευτα !!! 'Οπως και όλες οι υπόλοιπες νουβέλες από DARK SUN (τριλογία ‘‘Tribe Of One’’ και πενταλογία ‘‘Chronicles Of Athas’’), αλλά αυτά ήταν το κάτι άλλο…
Πάντως επιχείρησα να διαβάσω τα Blood Wars από PLANESCAPE και ψιλόαπογοητεύτηκα…Ωραίες περιγραφές και πολύ παράνοια αλλά στο τέλος το μόνο που μου έμεινε ήταν ένα μπέρδεμα και τίποτα άλλο, κρίμα γιατί τα Blood Wars έχουν πολύ ζουμί…
Νομίζω πως από PLANESCAPE νουβέλες (σύμφωνα με τα γούστα μου πάντα!) αξίζει μόνο το ''Pages of Pain ‘’ από TROY DENNING
Πάντως όποιος ψήνεται για Φανταστική λογοτεχνία με δίαστημα, ας τσεκάρει μια παλία εξαλογία που ονομάζεται SPELLJAMMER, εμένα που δεν τρελαίνομαι για τέτοια φάση, μου άφησε πολύ καλή εντύπωση… (πολύ διαφήμιση στην TSR έκανα, αλλά το αξίζουν! ή μάλλον το άξιζαν πρίν τους αγοράσει η Wizards Of The Coast…)
λεω να (ξανα) ασχοληθώ τωρα το καλοκαίρι με forgotten realms μια και το μονο που εχω διαβάσει ειναι την σειρά PATHS OF DARKNESS στο λυκειο…
υπάρχει τίποτα με κανέναν Rogueα πρωταγωνιστή?
Μέχρι στιγμής δεν θα το έλεγα. Αλλά άμα κοιτάξεις πιο πίσω, προτείνω να αρχίσεις από την αρχή. Αξίζει.
σε καποια απο τα βιβλια της σειρας Sembia: Gateway to the Realms πρωταγωνιστουν rogues. Στις τριλογιες του Erevis Cale & Shadowrealm επισης, το οσκαρ 2ου ανδρικου ρολου παει στον Riven εναν assassin που ο Αρτεμιος(ο Εντρερι, ντε!) τρωει την σκονη του στο χαλαρο(και σαν ικανοτητες και σαν χαρακτηρας γενικοτερα) και γενικα ολοι σχεδον οι βασικοι ηρωες ειναι και rogues.
τελος υπαρχει και η σειρα με 4εις αυτοτελεις νουβελες, Rogues(The Alabaster Staff, Black Bouquet, The Crimson Gold, The Yellow Silk) που φανταζομαι θα σε καλυψει…
thnx και στους 2…
Oljeselger θα τα τσεκαρω…
Την άνοιξη του 2011, θα βγεί και επίσημα στον αέρα η σειρά του Μάρτιν: A song of Ice and Fire! (A Game of Thrones)
Εδώ σχετικά λινκς:
A song of Ice And Fire >> First Fan Movie Montage of “A Song of Ice and Fire”.
A Game of Thrones (HBO Pilot Official Cast) >> ηθοποιοί για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους… στο 2:15 ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ!!! o “Khal Drogo”
http://winter-is-coming.net/ >> εδώ το τρέιλερ…
παιδιά, ψάχνω μια (όχι συγκεκριμένη) σειρά βιβλίων με νάνους, ξωτικά και τέτοια στα πρότυπα του έργου Τόλκιν για να περάσω ευχάριστα κάποιες ώρες. Ακούω προτάσεις!
Τσέκαρε τις 2 προηγούμενες σελίδες. Υπάρχουν 5-6 ονόματα σειρών τουλάχιστον που προτείνονται.
…και μετά τις προηγουμένες δυο σελίδες, τσέκαρε και όλες τις υπόλοιπες απο την αρχή του θρεντ, μια που έχουν προταθεί πολλά, πάρα πολλά καλούδια… 8)
ΧΑ πήγα και εγώ να ξαναδιαβάσω από την αρχή το thread. Που έφεραν δώρο ένα βιβλίο από τη σειρά Dragonlance(πρώτη φορά θα διαβάσω βιβλίο βασισμένο σε αυτό τον κόσμο, αγαπάμε FR). Δράκοι στη φλόγα του καλοκαιριού. Τώρα βέβαια δεν ξέω αν είναι βιβλίο κάποια σειράς, αν είναι το πρώτο, δεύτερο, ή δεύτερη σειρά βιβλίων. Άμα μπορείς διαφώτισε με.Δεν το έχω ψάξει ακόμα…