Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Μην περιμενεις καμια σχεση του Sun Eater με το Book of the New Sun οσον αφορα την συγγραφικη μαεστρια του Gene Wolfe. Η μερα με την νυχτα.

Ωπ τι εγινε ρε καλα παιδια? Καλη χρονια…

Χα στις γιορτές έπιασα τον βασανιστή, ωραια παει…

Εχουν εξαντληθεί τα βιβλια του dan simmons? Καλα οι τιμες που βαρανε στο metabook ειναι τραγικες… Εγω ελεγα αντι να δω την σειρα να πιασω να διαβασω το dark matter και το πουλανε 45+ ευρω…

Κατα τα αλλα το three body problem και ιδικα το 2ο μερος τα θεωρω οτι καλύτερο εχει βγει στον χωρο τα τελευταία χρονια…

2 Likes

Εντάξει το Ίλιον το βρίσκεις σε καλή τιμή ακόμα

1 Like

Τελείωσα το speaker for the dead(εκπρόσωπο των νεκρων) το δεύτερο βιβλιο του Enders Game το οποιο μου αρεσε πολυ οπως και το πρωτο. Ειναι η ιδεα μου ή ο orson scott ειναι αρκετά υποτιμημένος;

Απο simmons θελω να διαβασω το The Terror αλλα το οτι ειναι μονο στα αγγλικα και βαριεμαι οποτε το αφήνω συνέχεια πισω και πιάνω αλλα… Μάλλον θα δω την σειρα που και αυτη την εχω stand by μήπως διαβάσω πρωτα το βιβλιο :rofl:

2 Likes

Δεν ειναι υποτιμημενος, ειναι μαλακας σαν ανθρωπος (Μορμονος, εξαιρετικα ομοφοβικος με πολλη δραση πανω στο θεμα), οποτε αυτο εχει κανει την ενασχοληση με το υλικο του ριψοκινδυνη υποθεση δυστυχως.

Γαμανε και τα 4 του Κυκλου του Εντερ, τα 2 πρωτα ειναι τα καλυτερα βεβαια, μετα ξεφευγει λιγο το πραμα.

Περιεργο που το λεω, αλλα η σειρα ισως ειναι καλυτερη.
Βασικα οχι, αλλα ηταν πολυ καλη. Ειναι αντιστοιχα καλη για το medium της. Νομιζω οτι τελειωνει κ καλυτερα. Αν δηλαδη δεν προτιθεσαι να το διαβασεις τοτε δες την σειρα. Καλυπτει πολυ απο το κειμενο κ την ατμοσφαιρα του

Ελααα ρε πολυ κριμα…Ειδικα για θρησκεία θα πίστευα το αντίθετο. Παντως στα βιβλια αυτα τουλαχιστον δεν φαίνεται να προσπαθεί πει καμια χαζομαρα.

@Red_Viper και μονο που το λες ετσι μου φτανει να βαλω την σειρα τις επομενες μερες… :rofl:

1 Like

Μα αυτό είναι το τρομερό. Ουσιαστικά όλο το θέμα του βιβλίου είναι το ποσό καλύτερα θα ήταν τα πάντα αν προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε τον ‘αλλο’ και να δούμε τον κόσμο από την δική του οπτική. Βγάλε άκρη τώρα, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

2 Likes

Μετά από μερικά χρόνια (απελπιστικά αργός reader) κατάφερα χθες βράδυ και τελείωσα την τριλογία του Prince of Nothing. Δε ξέρω, πραγματικά δεν έχω λόγια, ήμουν σε φάση να βγω στους δρόμους προς αναζήτηση βιβλιοπωλείου για να διαβάσω τα επόμενα. Σκεφτόμουν να αφήσω κάποιο κενό μέχρι να πιάσω τα Aspect emperor και να διαβάσω κάτι πιο ελαφρύ, αλλά πλέον δεν είμαι σίγουρος!

Ένα πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στον @Red_Viper από τον οποίο είχα ψηθεί να το πιάσω από τις περιγραφές του εδώ.

2 Likes

Τι ευχαριστω σχολιο ηταν αυτο. Πολυ χαιρομαι. Πραγματικα! Εχω παντα μια αγωνια για το αν θα αρεσει σε οσους το προτεινω γιατι κακα τα ψεματα διαφερει παρα πολυ σε σχεση με το υπολοιπο ειδος. Και σε γραφη, αλλα κυριως και σε θεματικη προσεγγιση, κατακεραυνωση προσδοκιων κτλ κτλ κτλ. Οποτε η χαρα ειναι διπλη οταν μαθαινω οτι αρεσουν σε καποιον :smiley:
Πριν λιγο εν τω μεταξυ εβλεπα ενα απιθανο 15λεπτο βιντεο στο youtube ενος που εκανε φιλοσοφικη αναλυση γυρω απο τα χαρακτηριστικα μιας φυλης στα βιβλια, των Nonmen. Θα τους συναντησεις σε μεγαλυτερη εκταση στα επομενα βιβλια.
Ενα στοιχειο που μου αρεσει παρα πολυ σε αυτη την σειρα ειναι το ποσο μπορουν να εμβαθυνουν με αφορμη το περιεχομενο της οσοι εχουν την ικανοτητα να το κανουν. Την εχω διαβασει τοσα χρονια και ακομα βρισκω φοβερα ενδιαφεροντα πραματα, αναλυσεις, βιντεο κτλ γυρω απο αυτην.

Θα σου προτεινα, αν την παλευεις με την βαρυτητα της, να πας κατευθειαν στα επομενα. Τα θεωρω ακομα καλυτερα και οτι πιο δυνατο και ιδιαιτερο εχω διαβασει στο φαντασυ.

2 Likes

Νταξ, επικό τελευταίο κομμάτι του Thousandfold Thought με εκπληκτική περιγραφή στα sequence μάχης και γενικότερων εξελίξεων, για να μην πω και για το κλείσιμο για να μην σποϊλεριάζουμε, αλλά η όλη μαγεία και πρακτικά σε έναν βαθμό η διαφοροποίηση με άλλα αντίστοιχα fantasy και συγγραφείς είναι η μόνιμη φιλοσοφική οπτική του. Θρησκεία φιλοσοφία ήθη πάρτα όλα.
Πολύ σκοτάδι ως αποτέλεσμα, αλλά αν το αντέχει κάποιος και γουστάρει τη φάση, δε ξέρω, δεν υπάρχει απλά. Για μένα πάντως ήταν ότι πρέπει. Όντως σηκώνει πολύ εμβάθυνση για όποιον γουστάρει, αλλά για μένα αφού διαβάσω και τα επόμενα για μη φάω κάνα σπόιλερ από το πουθενά.
Απ’οτι φαίνεται με τη ζημιά που 'παθα χθες, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και δε θα μπει κάποιο άλλο πιο χαλαρό ανάγνωσμα ως διάλειμμα. Ψάχνω ήδη από που θα παραγγείλω, μη σου πω μέχρι να τα φέρουν θα κατεβάσω το πρώτο κάνα pdf για να ξεκινήσω.
Το κακό είναι πως για την ώρα απ’εξω βρίσκω τα πρώτα 2 μόνο και από ένα τοπικό λέει καμιά βδομάδα για τα πρώτα 3 και θέλω να τους πάρω τηλέφωνο να δω τι παίζει.

1 Like

Δυσκολη φαση η ευρεση της δευτερης, και πολυ πιο σκοτεινης, σειρας. Δεν εχω καταλαβαινει αν κυκλοφορει ακομα κατα διαστηματα. Μια τα βρισκεις μια χανονται παλι. Να ναι καλα τα ηλεκτρονικα μεσα πλεον.
To 1ο The Judging Eye, το 2ο The White Luck Warrior και το 4ο το Unholy Consult τα βρισκω στο amazon.de.

To 3ο το Great Ordeal το βρισκω Blackwells που ειναι σαν το bookdepository

Εγω παραγγελνω και απο εδω. Φερνουνε Ελλαδα και συμφερει και ισοτιμια. Φοβερο βιβλιοπωλεια γενικα. Το χω επισκεφτει στην Στοκχολμη. Παραδεισος για το ειδος.

1 Like

Εχει και ενα στο Ιταλικο αμαζον. Αυτο και το τελευταιο το Unholy Consult ειναι τα 2 αγαπημενα μου φαντασυ βιβλια

1 Like

εγω απο ολα αυτα τα links καταλαβαινω οτι γινεται μια πλυση για τον bakker… :rofl::rofl:

Πρεπει να το πιασω καποια στιμγη…

3 Likes

Πλυση εγκεφαλου για τον Bakker is my middle name. Απλα σας ειχα αφησει λιγο χαλαρους καιρο τωρα :stuck_out_tongue:

YΓ. Βασικα ξερω ποσο δυσκολο ειναι να βρεθουν ανα περιοδους τα βιβλια της δευτερης σειρας, και ξερω και την αγωνια, οποτε ειπα να βοηθησω λιγο :stuck_out_tongue:

2 Likes

Τα έχω ήδη στο καλάθι και τα 4 από το ιταλικό, αλλά έχει έξτρα 20 ευρώ για τα μεταφορικά και δεν το έχω πατήσει ακόμα το κουμπί! Ελλάδα βρήκα με 13 ευρώ κάτω (λόγω μεταφορικών) αλλά φοβάμαι για το αν θα τα βρουν ή όχι και μείνω τελικά με την όρεξη.
Anyway με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, θα συνεχίσω το ταξίδι στη δεύτερη αποκάλυψη άμεσα!

1 Like

Ποσες φορες την εχω πατησει ετσι με τα Ελληνικα. Δεν εχουν σοβαρη ενημερωση διαθεσιμοτητας και πολλες φορες περιμενεις τσαμπα.

Σε ζηλευω που θα τα διαβασεις πρωτη φορα

1 Like

Ανοιξα το λινκ του Βοοκ 3, ειδα οτι υπαρχει διαθεσιμο στο Γερμανικο. Αν καταλαβα, ψαχνεις τα 4 βιβλια της σειρας. Αν αυτο ειναι το θεμα σου, problem solved: ειναι ολα εκει διαθεσιμα, με περιπου 63,5 ευρω συνολο, αλλα δωρεαν μεταφορικα για Ελλαδα.

2 Likes

https://www.libristo.gr/el/syggrafeas/Scott%20%20R.%20Bakker?_gl=1*nta8zz*_up*MQ_gsMQ…&gclid=CjwKCAiAhP67BhAVEiwA2E_9gwoJXr4wJjs7bkDg2lUFsWQpDiATz_1c0mMel8KqUD-Madc-tlyQ3BoCvbEQAvD_BwE

Τσεκάρετε και το παραπάνω λινκ. Στέλνουν γρήγορα και τα μεταφορικά είναι αρκετά φτηνά .

2 Likes

Τα είχα δει και στο γερμανικό, αν δεν βλέπω κάτι λάθος στο 3ο και το 4ο μου βγάζει This title will be released on 25 December 2027. Θα μου πεις με τους ρυθμούς που διαβάζω παίζει να είμαι και οκ :joy:
Ευχαριστώ όπως και να’χει!

1 Like