Ωραία περίπτωση φαίνεται. Ευχαριστώ!
Δεν ειναι αναγκη να αγορασεις απο το ιδιο (κεντρικο) λινκ. Αμεσα διαθεσιμα παρακατω:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/1841495387
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/1841495409
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/1841498319
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/0356508714
Τα εχω ηδη στο καλαθι μου. Αν βεβαια τα βρεις απο αλλου φτηνοτερα, μια χαρα.
Σας ευχαριστώ όλους για την προθυμία!
Όσο για τους υπόλοιπους, μπείτε να αγοράσετε και τα 7!
Για david gemmell έχουμε άποψη;
Πολυ καλος αν θες ανδραγαθηματα, αυτοθυσιες κ ανθρωπια.
Εχει κανει κ μια πολυ καλη τριλογια για τον Τρωικο πολεμο. Ηταν και τα βιβλια που μου αρεσαν περισσοτερο απο οτι εχω διαβασει απο αυτον
Ξέρει κανείς τι παίζει με τον Neil Gaiman; Έφαγε και αυτός cancel; Μου πετάει κάτι post το Facebook αλλά είναι από άγνωστες πηγές και δεν εμπιστεύομαι όταν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό.
Έγιναν καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση από αρκετές κοπέλες
Και οχι απλη σεξουαλικη παρενοχληση, πολυ χοντρα πραγματα.
Τελείωσα πριν λίγες ημέρες το “Εικονικό Φως” του Gibson, και, αν και η ιστορια δεν τελειωνει ακριβως εκει, αλλά στέκει και ημιαυτόνομο, επειδή Gibson, μπορώ να πω πως, εκτίμησα τις 666 παρανοϊκές περιγραφές/ιδέες για cyberpunk, και όλη την παράνοια στην παρουσίαση της πλοκής, η οποία εν τέλει ήταν αρκετά πιο στρωτή από τον χαοτικό και αποσπασματικό τρόπο γραφής του, ο οποίος παραμένει γοητευτικός.
Συγκριτικά με τον Νευρομάντη, που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι διάβασμα 101, μπορώ να πω πως στα τεχνολογικού ενδιαφέροντος στέκει καλύτερα έπειτα από τόσα χρόνια, και έχει πιο έντονο κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, αλλά υστερεί σε θέμα ροής/πλοκής.
Θα το πρότεινα όμως, αν κάποιο κερδηθεί από το cyberpunk του Νευρομάντη και θέλει να συνεχίσει με Gibson, πριν πάει πχ προς Stephenson (του οποίου σκοπεύω σε κανά δίμηνο - ναι, ψυχαναγκαστικό πρόγραμμα και στην ανάγνωση- να διαβάσω το “Snow Crash”, για την τσεκλιστ).
Κατά τα άλλα, σε σχετικά άσχετα, κυκλοφόρησε αυτή η συλλογή πειραματικού/ηλεκτρονικού/ambient κλπ ενδιαφέροντος από ένα τέρμα μερακλίδικο label:
επηρεασμένη από cyberpunk θεματικές, ο τίτλος είναι self explanatory, ενώ στη φυσική μορφή λέει η περιγραφή, που ειναι αναλυτική και εξαιρετική, πως θα έχει και καλούδια αναγνωστικά.
Ζόρικο άκουσμα, φυσικά.
Αυτά.
Τα βρηκες τελικα? το χα εγνοια
Ναι, αφού μέχρι και επιλογές είχα με σας που έμπλεξα!
Μου πήρε λίγο αλλά τελικά με λίγες τύψεις πήρα από γερμανικό Amazon, για να είμαι σίγουρος για την άμεση διαθεσιμότητα με μπονους μια μικρή διαφορά και στην τελική τιμή.
Τώρα μου λείπει κάτι επίσης βασικό, ο χρόνος και ιδανικά και η ησυχία που θέλω να αφιερώσω. Που θα πάει θα γίνει κι αυτό!
Καλη αναγνωση. Ερε τι επικες μαυριλες εχεις να διαβασεις
Amen brother! Ευχαριστώ!
Να δω μετά τι θα κάνω. Επτά βιβλια Bakker σερί, βλέπω να πιάνω τίποτε Άρλεκιν για να συνέλθω.
Πιστεψε με. Αν σου αρεσει αυτο που θα διαβασεις, θα ναι πολυ δυσκολη η επανοδος
Διαβαζα τωρα ενα short story του Bakker, απο το μακρινο παρελθον της σειρας κ ξεκιναει ετσι…
You drink of the River and it is clear. You drink of the River and it is foul. You breath of the Sky and it never empties. You weep, and the Sea stings your lips. Rejoice, and mourn, for you belong to this World.
Heaven does not know you.
– Nin’hilarjal, Psalms to Oblivion
Ο τυπος γραφει σαν τρελος ποιητης, προαγγελος της Αποκαλυψης.
Διαβαζω επισης δυο πολυ ενδιαφερουσες σειρες. Δυστυχως Αγγλικα ως συνηθως. Τις προτεινω σε οποιον θελει να διαβασει κατι που αν και ειναι παραδοσιακα επικο εχει πολλες επιρροες απο dark fantasy/παραμυθι. Ενα εσανς 80ς ταινιων φαντασιας. Κ οι δυο με δυνατη γραφη κ πολυ ατμοσφαιρα.
Το πρωτο ειναι κλασικο στο χωρο κ ειδικα στην Αμερικη αρκετα διαδεδομενη σειρα. Ειδικα στα 80ς, 90ς. Ειναι το Thomas Covenant The Unbeliever του Stephen Donaldson. Εχουν κανει κ κονσεπτ αλμπουμ οι Holocaust βασισμενο στην σειρα. Ειναι ενα σημαντικο post Tolkien εργο γτ αν κ εχει απο την ρομαντικη ατμοσφαιρα του αρχοντα Τολκιν, ταυτοχρονα οδηγειται απο εναν χαρακτηρα που μονο ιδεαλιστης δεν ειναι.
Θυμαμαι μικρος εκει στα ερλυ 90ς ποσο με ειχαν ιντριγκαρει τα σχετικα απλα εξωφυλλα της σειρας οταν τα πετυχαινα στο κεντρο.
Το αλλο ειναι λιγο πιο συγχρονο. Ξεκινησε τα τελη των 90ς κ ενω φαινοταν οτι η συγγραφεας δεν θα εγραφε ποτε το τελευταιο βιβλιο της σειρας, χτες ανακοινωσε οτι το τελειωσε επιτελους. Η σειρα ειναι το Sword of Shadows κ η συγγραφεας η JV Jones. Οσο κλισε ειναι ο τιτλος, τοσο ιδιαιτερη ειναι η ατμοσφαιρα της ιστοριας. Η προσεγγιση θυμιζει λιγο Μαρτιν, αλλα στο πιο ατμοσφαιρικο και ιδιαιτερο. Ειναι οτι πρεπει κ για οσους την βρισκουν με το κρυο γτ διαδραματιζεται κυριως σε παγωμενο κλιμα το οποιο ενιοτε βγαζει μια κοζιλα κ αλλοτε τρομο.
Διαβαζα τωρα ενα short story του Bakker, απο το μακρινο παρελθον της σειρας κ ξεκιναει ετσι…
You drink of the River and it is clear. You drink of the River and it is foul. You breath of the Sky and it never empties. You weep, and the Sea stings your lips. Rejoice, and mourn, for you belong to this World.
Heaven does not know you.
– Nin’hilarjal, Psalms to OblivionΟ τυπος γραφει σαν τρελος ποιητης, προαγγελος της Αποκαλυψης.
Την θυμάμαι αυτήν την ιστορία, ήταν στο τέλος του The Unholy Consult. Παράνοια.
Για την καινούρια σειρά, έχεις πληροφορίες αν πρόκειται να την γράψει τελικά; Έχουν περάσει κάμποσα χρόνια.
Δυστυχως εχει εξαφανιστει 4 χρονια τωρα. Δεν γραφει πλεον ουτε στο μπλογκ του, το Three pound brain, . οπου εκανε συχνα αναρτησεις για διαφορα θεματα.
Το μονο που υπαρχει ειναι αυτα που ειχε γραψει ο αδελφος του, οτι ειχε διαφορα θεματα υγειας οτι ηθελε να αφοσιωθει στην κορη του, αλλα και οτι θεωρουσε απιθανο να μην γυρισει να γραψει και αυτη την σειρα και οτι ειχε πολλες ιδεες γυρω απο αυτην
Κρίμα, θα ήθελα να ολοκληρωθεί η σειρά. Τις δύο πρώτες πάντως δεν τολμάω να τις ξαναπιάσω
Εγω ανυπομονω να τα ξαναπιασω Ισως τα ακουσω αυτη την φορα.