Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Κάπου θυμάμαι ότι διάβασα ότι οι πολύ χαρακτήρες είναι το αρνητικό της σειράς.

Wheel Of Time θα ηθελα να διαβασω αλλα πλεον ο ογκος της σειρας ειναι αποτρεπτικός οπως και με το Malazan. Επισης η ελληνική πατέντα του να σπανε καθε βιβλιο σε 2 τομους ειναι τραγικο.

Οι τριλογίες ειναι οτι πρεπει για να μη κουράσει πολυ τριλογίες

2 Likes

Malazan παιζει να μεταφραστει ποτε λετε ελληνικά;

Μπα. Ειχε μεταφραστει το πρωτο πριν πολλα πολλα χρονια. Κ να το ξεκιναγαν θα τους επαιρνε δεκαετιες.
Δεν ειναι κ τοσο ποπιουλαρ οσο φαινεται απο τον ενθουσιασμο οσων τους αρεσει

1 Like

Βλέπω ότι βγήκε το πρώτο βιβλίο της πρώτης τριλογίας της Robin Hobb στα ελληνικά από την anubis.
Ήθελα καιρό τώρα να την ξεκινήσω αλλά ο όγκος των 58 αδιάβαστων βιβλίων κάπως με αποθάρρυνε.

Περνάω έξω από το βιβλιοπωλείο, το βλέπω στη βιτρίνα, μπαίνω μέσα να ρωτήσω τον άγνωστο Κανταθιανό αν είναι η βλακεία “ένα βιβλίο στα αγγλικά-δύο τόμοι στα ελληνικά”, δεν είναι. Από το ίδιο βιβλιοπωλείο έπαιρνα πριν 26 χρόνια τα πρώτα μου Dragonlance οπότε το εξώφυλλο μου χτύπησε ευαίσθητες φλέβες, τα 58 αδιάβαστα πέρυσι έγιναν 64 φέτος, δε γαμιέται λέω, μια μπύρα λιγότερη το βράδυ. (διαφορά τιμής ελληνικού-αγγλικού *)

Ξεφυλλίζω, βλέπω τα επόμενα δύο είναι υπό έκδοση.
Και το τρίτο είναι σε ΔΥΟ ΤΟΜΟΥΣ.

Ε είστε ηλίθιοι και γαμιέστε και όχι ρε γμμένοι ούτε το 2ο θα πάρω γιατί είστε ΒΛΑΚΕΣ.

20ευρώ αντί για 14, ναι, θα δώσω για στήριξη κλπκλπ. 40 αντί για 14, όχι. Βλάκες.

4 Likes

ααα ρε φιλε ποσο μου εχουν λείψει οι βολτες στην αγνωστη κανταθ και οι νερντοσυζητήσεις που γινόντουσαν εκει…
Οπως ειπα και παραπανω Ανουμπις και φανταστικος κοσμος το εχουν ξεφτιλισει το θεμα με τους τομους. Ειδικά φανταστικος κοσμος ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως εσπασαν το πρωτο βιβλιο του Stormlight archive στα 4!!
Απο τους πιο τίμιους και σωστους εκδοτικούς παντως ηταν(ειναι) η bell που βγαζει τουβλα 1000 σελιδων χωρις να τα σπαει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το βιβλιο νεο του joe hill

3 Likes

Σκέφτηκα ότι έκανες λάθος στο νούμερο, λέω δεν μπορεί, πήγα να το τσεκάρω, τέλειο απλά :joy:

Ήταν αγαπημένο χόμπυ αλλά από πρόπερσι ξενέρωσα και περιόρισα τις αγορές μου από εκεί σε 1-2 βιβλία τον χρόνο και αν. Πήγα να πάρω το “Στην άλλη πλευρά του ονείρου” της Λε Γκεν, γιατί το είδα στο σάιτ τους 14ευρώ. Το παίρνω από το ράφι, βλέπω από πίσω γράφει 17. Του λέω μάλλον έχει γίνει λάθος, γιατί στο σάιτ το έχετε 14. Μπαίνει στον υπολογιστή στο σάιτ της Πολιτείας, βλέπει 9, μου λέει ναι 14 το έχω. Ε ρε φίλε, άσ’το να πάει στο διάολο, θα το πάρω από την Πολιτεία.

Και για του Τζο Χιλλ που το ήθελα, 30ευρώ δε δίνω για βιβλίο paperback, αν είναι δυνατόν. Το καλοκαίρι είπα θα κάνω μια εξαίρεση και θα σκάσω 30άρι για το καινούργιο του G.G.Kay γιατί είναι υπεραγαπημένος αλλά ήταν και hard cover.

Τι να πω, κρίμα για όποιον φαν του είδους δεν μπορεί να διαβάσει στα αγγλικά και πλέον αναγκάζεται να πληρώνει τέτοιες τιμές.

3 Likes

Ειχανε μεταφραστει αρκετα νομιζω απο την Χομπ. Μαλλον εχουν εξαντληθει εδω και χρονια και τα ξαναεβγαλε. Ειχαν και ωραια εξωφυλλα

Δυστυχώς το παράτησα, (ευτυχώς γιατί απέφυγα να αγοράσω και τα υπόλοιπα δεκαπένταπόσαείναι που έχει βγάλει), μου θύμιζε τόσο πολύ τον Μάγο του Feist που σκεφτόμουν πόσο ωραία πέρασα όταν το διάβασα πρώτη φορά και άντε να το ξαναπιάσω από την αρχή, σε λίγες φάσεις σκεφτόμουν και τα πρώτα Dragonlance, ε κάπου στις 200 σελίδες βαρέθηκα να περιμένω να στρώσει, ίσως αν το ξεκινούσα όταν ήμουν 20 να το έβλεπα διαφορετικά, τώρα ψάχνω άλλα πράγματα από το fantasy μου. Πράγμα για το οποίο κατηγορώ ευθέως τον @Red_Viper και τον Bakker.

Οπότε, η Χομπ στην άκρη και ίσως κάποτε να το ξαναπροσπαθήσω, και ξεκίνησα χθες τη Σκιά του Βασανιστή του Gene Wolfe (πράγμα για το οποίο επίσης κατηγορώ τον @Red_Viper) και το λάτρεψα με τη μία, οπότε παρήγγειλα και το Πετράδι του Συμφιλιωτή. Τα επόμενα 2 είδα δεν έχουν βγει στα ελληνικά, αλλά no harm done.

Εκείνη τη μαλακία-συσκευή που είχε η Ερμιόνη στα Χάρρυ Πόττερ και έπαιζε με τον χρόνο για να μπορεί να πηγαίνει σε πολλά μαθήματα ταυτόχρονα μπορούμε να τη βρούμε κάπως; Φοβάμαι ότι δεν προλαβαίνω στη ζωή μου να διαβάσω όσα έχω στα ράφια (+rereading σε αγαπημένα) ακόμα και αν δεν αγοράσω ποτέ ξανά τίποτα :smiling_face_with_tear:

ΥΓ γιατί ξέχασα να ταγκάρω τον @Red_Viper, τι έπος το Broken Sword του Poul Anderson (!)

2 Likes

:rofl:

Πολυ χαιρομαι που εχεις εκτιμησει τις συγκεκριμμενες δουλειες. Ειναι ολες μια και μια. Και αν για τον Bakker εχω ζαλισει και για τον Wolfe ειναι ευρεως γνωστο, το Broken Sword δεν πολυακουγεται αν και ειναι πολυ κλασικο. Πραγματικο τραγικο επος και χωρις να χρειαζεται 10 τομους των 1000 σελιδων.

Feist κ Dragonlance που λες ηταν οι δυο μεγαλες μου αγαπες στην εφηβεια, post Τολκιεν και pre Martin. Ειπα να τα ξαναπιασω λιγα χρονια πριν γιατι τα θυμαμαι με πολυ αγαπη, και δυστυχως δεν μπορεσα να διαβασω πανω απο 100-200 σελιδες και στα 2. Αποφασισα με συνοπτικες διαδικασιες να τα διακοψω για να μην μου χαλασει η αναμνηση.

Μια προταση απο μενα που ισως ενδιαφερει, ειναι το Pilgrim: Α medieval horror του Lüthi. Το διαβαζω αυτες τις μερες και μου αρεσει αρκετα. Αναμιγνυει ομορφα ιστορικα στοιχεια με θρησκευτικους μυθους, φιλοσοφιες και φολκλορ της περιοχης του Λεβαντε. Ειναι σαν μια ευφανταστη, σκοτεινη οδυσσεια με πρωταγωνιστες καποιους χαρακτηρες απο τον κυκλο των σταυροφορων. Σε σημεια μου θυμιζει κατι και απο Dreamquest of Unknown Kadath του Λαβκραφτ.

2 Likes

Gene wolfe τί φάση ακριβώς είναι; Για να ειμαι ειλικρινής δεν εχω καμια ιδέα για τον συγκεκριμένο.

Μαστορας της γραφης, κλασικος. Μεγαλο εργο σε διαφορα ειδη. Το πιο γνωστο του ειναι το Book of The New Sun το οποιο καπηλευονται κ οι φιλοι της φαντασιας, αλλα κ της επιστημονικης μιας κ η χωρις φραγμους γραφη του τα μπλεκει μαεστρικα.
Προκειται για την σουρεαλιστικη Οδυσσεια ενος νεαρου βασανιστη η οποια ειναι γεματη ιδιαιτερα εμπνευσμενα επεισοδια, πολυ φιλοσοφια κ συμβουλισμους κ πολλα επιπεδα αναγνωσης κ συνδεσης

3 Likes

Ξεχασα να σου πω πριν. Αν εξαιρεσεις την αρχη που οντως εχουν ομοιοτητες, η συνεχεια δεν εχει καμια σχεση ειτε για καλο ειτε για κακο. Ειναι πολυ πιο συναισθηματικη, προσωπικη κ αργη σειρα κ η πλοκη της δεν θυμιζει σε τιποτα τον Feist. Την Hobb την θεωρω απο τους πολυ καλους συγγραφεις του ειδους, αλλα πρεπει να εισαι σε μουντ για να εκτιμησεις τον αργο ρυθμο της

1 Like

Τα ίδια ακριβώς κι εγώ.

Χμμμμ, οκ, επειδή σε εμπιστεύομαι θα της δώσω κι άλλη ευκαιρία (όχι τώρα σύντομα πάντως, προέχει το Pilgrim :smile: )

ΜΑΛΑΚΑ ΧΟΝΤΡΕ (σόρρυ, κάτι δικά μου)

1 Like

Γενικά είμαι σε φάση αναζήτησης του τι να διαβάσω αυτη την περίοδο.
Εχω τον πρώτο τόμο της γαιοθάλασσας και ενω ολος ο κόσμος λέει τα καλύτερα, ειχα προσπαθήσει πριν αρκετά χρόνια και μου φάνηκε πολυ φλατ και σαν ανάγνωσμα αλλά κ σαν στορυ γενικότερα.
Να επιχειρήσω να το ξαναπιάσω;

1 Like

Το διάβασα μέσα στις γιορτές.

Αν είσαι στο κατάλληλο mood, που ήμουν, θα το λατρέψεις. Εντελώς παραμυθένιο (με την καλή έννοια, όχι ΥΑ) και μια αφήγηση που ο μόνος τρόπος να την περιγράψω είναι να πω ότι μου θύμισε πώς ένιωθα όταν διάβαζα το Σιλμαρίλλιον. Δηλαδή, πώς να το εξηγήσω τώρα δεν έχω ιδέα, στην αρχή φαίνεται φλατ και απλή καταγραφή γεγονότων αλλά όσο βυθίζεσαι στην πλοκή βλέπεις πόσο όμορφα δένουν όλα και πώς ξετυλίγεται η ιστορία χωρίς να χρειάζεται κατεβατά διαλόγων για να νιώσεις τι συμβαίνει.

τλ;δρ, ξαναπιάσ’το.

2 Likes

Μας άφησε και ο Dan Simmons… Παρέδωσε ουκ ολίγα αριστουργήματα στο είδος αυτό.
RIP…

5 Likes

έχω βρει εδώ Νορβηγία αρκετά βιβλία της σειράς Forgotten Realms/Dragonlance με 4-5 ευρώ το ένα κ σκεφτόμουν να αγοράσω κάποια…τόσο χάλια? Ξεκίνησα το Realms Of Magic, το οποίο είναι συλλογή ιστοριών κ με το ζόρι έφτασα στην μέση αλλά το δικαιολόγησα με το ότι είναι συλλογή.

2 Likes

Η πρωτες τριλογίες και σε Dragonlance και σε FR δεν ειναι άσχημες μπορεις να τα δοκιμάσεις. Προφανώς μη περιμένεις μεγαλο βάθος σε χαρακτήρες αλλα ειναι πολύ ευχάριστα. Τα υπόλοιπα χαλανε αρκετά και στους δυο κόσμους ειδικά με FR.

3 Likes

Βλέποντας τον Kane στο εξώφυλλο του νέου ep/single των Eternal Champion, έχει κανείς γνώμη περί των βιβλίων όπου πρωταγωνιστεί; Από Karl Edward Wagner.