Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Δεν εχω διαβασει. Βρισκονται κ δυσκολα σε φυσικη μορφη. Feedback εχω το καλυτερο απο αρκετες πηγες

Μολις τελείωσα την σειρά The First Law του Joe Abercrombie, το πρώτο βιβλίο το ξαναδιάβασα γιατί δεν θυμόμουν τι είχε συμβεί. Πάρα πολύ καλή σειρά, καλογραμμένη, με πολύ δράση, κάτι που μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο. Γλαφυρή περιγραφή των μάχεων αλλά και πολύ ίντριγκα ενδιάμεσα ώστε να μην γίνεται μονοδιάστατη η πλοκή. Την προτείνω σίγουρα την σειρά.

2 Likes

Εγώ που λέτε, αφού καταβροχθισα το King Sorrow του Joe Hill, το έριξα εκ νέου στο grimdark. Ψάχνοντας, βρήκα τον Ed McDonald και την τριλογία Raven’s Mark.
Ήδη τελείωσα το Blackwing και ξεκίνησα το Ravencry.
Μέσα με τα χίλια. Πολύ σκότος παρά το phos που πρωταγωνιστεί, αμέ.

2 Likes

Το σημειώνω για το Raven’s Mark!

1 Like

Απο τα αγαπημενα μου στο ειδος το Blackwing

2 Likes

Αποφασισα επιτελους να ξεκινησω το Gardens Of The Moon - δεν ξερω τι να περιμένω, ισως να εχω κανει και μαλακια.

Εχουμε εδω κανεναν που να εχει διαβασει ολη την σειρά;

2 Likes

Εχω διαβασει τα 5 πρωτα και μολις τελειωσα για τριτη φορα το Gardens of the Moon σε μια ακομα προσπαθεια μπας και με κρατησει η σειρα ως το τελος. Ετοιμασου για μια πλημμυρα πληροφοριας, χαρακτηρων και καταστασεων. Πολυ συχνα δεν παιζει να θυμασαι τι εχει γινει η τι παιζει μιας και συνηθως σε πεταει στις σκηνες χωρις πολυ context. Καλη γραφη και γενικα πολυ over the top epic storytelling το οποιο εμενα δεν με τρελαινει. Χανεται καθε μορφη ισορροπιας και πραγματικα ολα ειναι πιθανα. Σε αλλους αυτο ειναι selling point της σειρας, οποτε ειναι θεμα γουστου.

ΥΓ. Διαβαστε Bakker ω ρε :stuck_out_tongue:

4 Likes

Πετυχαίνω κάποιο ποστ ενός τύπου που έχει κάνει κατηγορίες με τα είδη fantasy ξέρω γω και στο τελευταίο tier με τα πιο απαιτητικά και ελίτ βιβλία έχει βάλει ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣΟΝ μαζί με Σιλμαρίλλιον, το βλέπω, είμαι έτσι:

και σκέφτομαι “καημένε, Red_Viper που σου χρειάζεται”. Ανοίγω τα σχόλια από περιέργεια, βλέπω απάντηση από Red_Viper (ευγενέστατος, εγώ δεν είμαι τόσο ψύχραιμος) για Bakker και Gene Wolfe στο τελευταίο tier, η ηρεμία μου κάπως αποκαταστάθηκε, ήμουν έτσι:

farewell-dear-friend-top-7-gifs-of-insane-mexico-manager-miguel-herrera.gif.avif

4 Likes

Χαχα! Στο facebook λες?

Όχι, στο ινσταγκραμ, κάποιο ποστ που μου πετάχτηκε επειδή είχα ήδη δει πολλά τέτοια βίντεο/κριτικές κλπ σε fantasy κανάλια, είχε χωρίσει σε τεταρτημόρια και έλεγε “for beginners, for elite readers” κλπ, ε είδα το τελευταίο tier και λίγο γέλασα οκ, ευτυχώς αποκατέστησες την τάξη

2 Likes

Τελευταία παιρνάω μια King φάση. Μετά τον Μαύρο Πύργο πέρσι, είπανα συνεχίσω σε άλλα έργα του να δω τι γίνεται.
Η αρχή ήταν με το Iνστιτούτο, το οποίο το βρήκα πολύ καλό. Ωραία ατμόσφαιρα, ωραίες περιγραφές.
Συνέχισα με το Κάρι, το οποίο ξεκίνησε εντυπωσιακά, το τελείωμα πιο μέτριο, αλλά συνολικά, για πρώτο βιβλία ενός συγγραφέα, πάρα πολύ καλό.
Και τώρα πάμε στον λόγο που ποστάρω: Ήρθε η ώρα να διαβάσω το Κοράκι. Και βλέπω σχόλιο του φίλτατου @Red_Viper στο goodreads “The only reason i wanted to comment is that once again in my opinion, as in The Dark Tower, King fails to have a proper ending equivalent of the story’s build up.”
Και λέω τι διαβάζουν τα μάτια μου? Ρε Οχιά, δεν είχες πεί ότι δεν μπορούσες να φανταστείς καλύτερο τελείωμα για ένα τέτοιο έργο??
edit:τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως ήταν ο @morgoth που είχε πεί κάτι τέτοιο.

Εγω παντως δς μπορουσα να φανταστω χειροτερο

Να διαβασεις Κορακι με κλειστα τα ματια… Στο τελος απλα καντο κυριολεκτικά.

1 Like

Θα σας πω σε κανά μήνα, είναι και τεράστιο :sweat_smile:

Πλέον πρέπει να είναι καμια 20αριά χρόνια που το διάβασα και δεν θυμάμαι πολλά, μόνο το ότι ήταν ένα βιβλίο που δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια. Το αγαπημένο μου το King.

2 Likes

Πολυ πιθανον εγω. Δεν θα μπορουσα να φανταστω κανενα καλυτερο τελος πραγμα απιστευτο γιατι οταν μιλαμε για ενα βιβλιο με τοση τεραστια εκταση το να το τελειωσεις σωστα ειναι σχεδον ακατορθωτο. Καταλαβαινω και γιατι μπορει να μην αρεσει σε καποιον φυσικα αλλα για εμενα ηταν απλα το ιδανικο.

Το Κορακι (η Οχυρο, η απλα The Stand) ειναι απλα εξαιρετικο btw, απο τα αγαπημενα μου βιβλια Κινγκ.

Πετάγομαι σαν πορδή, να επαναλάβω πόσο πολύ αξίζει το καινούργιο βιβλίο του γιου του:

3 Likes

Η μετάφραση αξίζει ή το διάβασες στα αγγλικά;

Στα αγγλικά

2 Likes

Αποκλειεται να ειχα πει οτι το Stand εχει καλο τελος. Για το Dark Tower το συζηταω.
Ασχετα ομως του τελους, το Stand ειναι φανταστικο. Ισως το αγαπημενο μου απο King. Μαλλον μαζι με το 4ο του Dark Tower, το Wizard and Glass.

Για οσους ψαχνουν κατι σαν το Stand κ το εχουν με τα αγγλικα ψαχτειτε καο με το Swan Song του McCammon. Ισως κ να το προτιμω. Αμφοτερα υπεροχα

1 Like