Έργα Τέχνης

Παραθέτουμε πίνακες ζωγραφικής ή γλυπτά ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το πρακτικό της Τέχνης αρκεί να μας αρέσει.

Edward Munch (1863-1944)
Γερμανός εξπρεσιονιστής.

Love and Pain, πιο γνωστό ως Vampire

Comfort

The Scream

Πρόκειται για το αριστούργημα του. Η ένταση και η οδύνη είναι κυρίαρχα στοιχεία αυτού του πίνακα, πράγμα που διαφαίνεται από την παραμόρφωση που επήλθε στον -κάποτε- άνθρωπο, πλέον υβρίδιο αλλά και στις γραμμές του φόντου που δείχνουν πως και ακόμη και το περιβάλλον δεν μένει ανεπηρέαστο στην κραυγή που πάγωσε στο χρόνο.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606 - 1669)

Ο Ρέμπραντ δεν κάθισε να γράψει τις παρατηρήσεις του, όπως ο Ντα Βίντσι και ο Ντύρερ.
Δεν ήταν μια μεγαλοφυΐα που όλοι τη θαύμαζαν, όπως ο Μιχαηλάγγελος που τα λόγια του έμειναν αθάνατα.
Δεν ήταν ανεπίσημος διπλωμάτης όπως ο Ρούμπενς, που συζητούσε με τους σημαντικότερους λόγιους της εποχής του.
Κι όμως έχουμε την αίσθηση οτι γνωρίζουμε τον Ρέμπραντ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ζωγράφο από εκείνους τους μεγάλους, γιατί μας άφησε μια σειρά απο εκπληκτικές προσωπογραφίες, που ξεκινούν από τα νιάτα του, όντας πετυχημένος ζωγράφος, ως τα μοναχικά γηρατειά του, όταν το πρόσωπο του καθρέφτιζε το δράμα της φτώχειας. Αυτές οι προσωπογραφίες αποτελούν στο σύνολο τους μια μοναδική βιογραφία.

Θα επανέλθω…

έχω τόση σχέση με το θέμα αυτό όση oi Offspring με το punk, ή οι Him με το gothic, αλλά ας ποστάρω ένα έργο από τον μοναδικό ζωγράφο που έχω πάει σε έκθεση του:

ΜC ESCHER - Drawing Hands

έχει να κάνει με τα αυτο-αναφορικά συστήματα αναφοράς στα μαθηματικά (όπως τα περισσότερα έργα του δλδ).

Είχα ανεβάσει παλιότερα έργα του. Είναι παράνοια ο τύπος, όχι αστεία… Σίγουρα θα έχεις δει μια λιθογραφία του εν ονοματι Print Gallery, για να μη πω για το Hand with Reflecting Sphere…

Οι δικες μας δημιουργιες επιτρεπονται? :roll: :roll:

Να και ενα τοπικ που ηδη εγινε απ τ αγαπημενα μου!!!Ευγε Princess!!!:smiley: !

Ψαχνω να δω την Εκσταση Της Αγιας τερεζας Του Μπενινι μηπως μπορει καποιος να βαλει καποια φωτογραφια!

Iερώνυμος Μπος:

Death Of The Miser:

Hell :

Terrestrial Paradise:

Πιο μικρά παίδες, να χωράνε στην οθόνη. (παρακαλώ)

ψώνιο mode on:

Κάποια στιγμή βαριόμουν και έκανα κάτι βλακειούλες στο Mathematica:

το πρώτο είναι η ακολουθία προσεγγιστικών λύσεων μιας τριτοβαθμιας εξίσωσης στο μιγαδικό επίπεδο, ενώ το δεύτερο είναι το διάσημο “σύνορο του Mandelbrot” όπου είναι μία από τις πιο πολύπλοκες μαθηματικές οντότητες. Εντάξει, δεν φαίνεται όπως είναι ολοκληρωμένο, μιας και το pc μου δεν έχει και μεγάλες αντοχές, οπότε έχω απλοποιήσει κάπως τον χρωματισμό του.

…A Eπιστημονας ο Ανθρωπας!!!:smiley: :smiley:

Francis Bacon

Κατά πολλούς ο πιο ενδιαφέρον καλλιτέχνης του 20ού αιώνα.Γεννήθηκε στην Αγγλία,με συντηριτικό πατέρα και προοδευτική μητέρα.Έφυγε στα 16 του και πήγε στη Γαλλία όταν ο πατέρας του ανακάλυψε την ομοφυλοφιλία του.Ο Bacon σπούδασε ζωγραφική και έδωσε τα ρέστα του στην παραμόρφωση της φόρμας.Εντάξει, Princess, εύγε, προσκυνώ, απίθανο τόπικ. Είναι πολύ αργά τώρα για να ποστάρω οτιδήποτε εδώ, αλλά έπρεπε να γράψω εντύπωση! Αυτό είναι το φόρουμ του rocking!!! :smiley:

ΥΓ: και η “Κραυγή” είναι και απο τα δικά μου αγαπημένα, απίθανο έργο, που συνοψίζει όσο ελάχιστα την υπαρξιακή αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου.

Όντως πολύ ωραίο τοπικ …!!:slight_smile:
Ενας πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης είναι ο ελβετός Giger (πολύ πιθανά να τον ξερετε απο το alien,αφου είναι αυτός που εμπνευστηκε την αποτρόπαια μορφή του:D )…Εντάσσεται στην pop-culture,cyberpunkτεχνοτροπία κ έχει πολλά στοιχεία sci-fi…Τον θεωρώ πολύ αξιολογο στο είδος κ την γενιά του αν κ λίγο(εως πολύ )dark…Μια σειρά έργων του(αυτην που αναφέρεται στο alien) την ονόμασε necronom!!

Voila :


[SIZE=“3”]Elπίζω να τα ελανα όλα σωστα κ να πέτυχα το upload(emoticon crossing fingers:p :slight_smile: )[/SIZE]

Mμμμμ…Θα μπορούσε να ναι χειρότερα…:frowning:

Εξαιρετικό thread! Μπράβο σε όσους πρόσθεσαν τα δικά τους αγαπημένα έργα τέχνης (ευχαριστώ για τους Munch, Escher, Bacon! :wink: ). Νομίζω θα δούμε ωραία πράγματα εδώ σύντομα! Keep posting! :slight_smile:

Ο Νο. 1 ζωγράφος στη λίστα με τους προσωπικούς μου αγαπημένους είναι η μοναδική ιδιοφυϊα που ακούει στο όνομα Salvador Dali.

Christus Hybercubus (Η πρώτη εμφάνιση υπερκύβου στην τέχνη)

Ο Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου

“Η διαφορά μεταξύ των σουρεαλιστών και εμού είναι ότι εγώ είμαι σουρεαλιστής” - Salvador Dali

Συνεχίζοντας στο πνεύμα του προηγούμενου ποστ, “Η Εμμονή της Μνήμης” του Νταλί, σίγουρα ένα απο τα γνωστότερα του έργα.

Ο ακόλουθος πίνακας είναι ένα παιχνίδι του Dali πάνω στο θέμα της νεκρής φύσης. Ο ειρωνικός τίτλος του είναι “Still Life - Fast Moving”. Οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές… Ένας ζωγράφος που κυριολεκτικά μπορούσε να ζωγραφίσει τα πάντα…

Käthe Kollwitz (1867-1945)

Να και μία γυναίκα στον ανδροκρατούμενο χώρο της ζωγραφικής, με ιδιαίτερη ευαισθησία και έχοντας ζήσει την οδύνη του πολέμου.

H Ανάγκη

Visit in a Children’s Hospital

Προσωπογραφία (προσέξτε τη φορά των γραμμών και την επίδραση τους στο έργο…)

Τhomas Cole (1801-1848)

Ο δημιουργός μερικών κλασσικών πινάκων απ’ όπου έχουν πάρει εξώφυλλα οι Candlemass. (δεν ξέρω και πολλά επί του θέματος.αν γνωρίζει κάποιος περισσότερες πληροφορίες ας γράψει)