-
Ίσως εδώ να την παίρνει, γιατί φυσικά οι ΗΠΑ θέλουν ένα προτεκτοράτο στα Βαλκάνια, αλλά έχουν ήδη την Αλβανία που τους προσκυνάει και τώρα έχουν και το Κόσοβο, οπότε η ΠΓΔΜ δεν έχει και τόση αξία για αυτούς πια. Νομίζω την είχαν δει κυρίως ως ένα μέσο να τιμωρήσουν τους Σέρβους, και στην πραγματικότητα δεν τους καίγεται καρφί των Αμερικάνων το πώς θα ονομαστεί αυτή η χώρα. Μάλλον δε θα ρισκάρουν τη σχέση με την Ελλάδα για χάρη ενός τέτοιου θέματος.
-
Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά ο εθνικισμός καλλιεργείται κι από αυτούς που θέλουν να κάνουν τον κόσμο να μη βλέπει τα πραγματικά προβλήματά του.
Ωραία. Να πω την άποψη μου όσο πιο αναλυτικά γίνεται.
Ειλικρινά, δε πιστεύω οτι η Ελλάδα μπορεί να πει όχι ούτε στις ΗΠΑ ούτε σε ΕΕ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι κυρώσεις θα είναι μεγάλες, κυρίως οικονομικές. Αν μπορούσε θα είχε κλείσει και η Σούδα, δεν θα είμασταν μέλη του ΝΑΤΟ κλπ κλπ.
Όσο για το 2: Φυσικά και νοιάζονται οι Σκοπιανοί για το όνομα τους (λάθος διατύπωση πριν), αλλά όχι σε τόσο βαθμό όσο δείχνουν τα κανάλια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, είχε γίνει διαδήλωση στα Σκόπια, πήγανε διαδηλωτές και σπάσανε το Ελληνικο Προξενείο. Ντάξει, ηρεμήστε λίγο. Αυτοί οι 10 δεν αντιπροσωπεύουν όλο το λαό των Σκοπίων. Ίσως κάνω λάθος βέβαια, αλλά αυτό πιστεύω.
Παραπάνω ακούστηκε και η άποψη οτι θα μας πάρουν εδάφη κλπ? Αυτό μόνο ως αστείο μπορώ να το πάρω. Ντάξει, δεν θέλουν όλοι οι λαοί του κόσμου το κακό της Ελλάδας, ούτε θέλουν να την εξαφανίσουν από το χάρτη. Δε ζούμε στην εποχή των εδαφικών κατακτήσεων, έτσι?
Δυστυχως ειναι πολυ πιο φανατισμενοι και μεσα στον σκοταδισμο σε σχεση με μας. Ολα τα πολιτικα κομματα καιγονται και υποστηριζουν με θερμη να ονομαζονται Μακεδονια. Ειναι θεμα εθνικιστικης και ιστορικης επιβολης στον λαο. Δεν θα ονομαζαν αλλιως γελοιωδως το αεροδρομιο των Σκοπιων ως “Αεροδρομιο Μεγας Αλεξανδρος”. Ειναι προφανες το κολλημα που εχουν βαρεσει.
Ο εθνικοκαυλιαρης…
Αυτό πώς το μετράς;
Να θυμίσω τα συλαλλητήριά μας με τα εξαπτέρυγα και τα λάβαρα; Να θυμίσω το κυνηγητό και τη δολοφονία Αλβανών γιατί … χάσαμε στο ποδόσφαιρο; Φανατικοί υπάρχουν κι από τις δύο πλευρές, μην ακούς την καταστροφολογία κάποιων κύκλων και πολλών ΜΜΕ. Το να συμφωνούν όλα τα κόμματα μιας χώρας για το πώς θα έπρεπε να ονομάζεται η χώρα αυτή είναι … φανατισμός και σκοταδισμός; Γιατί το ίδιο συμβαίνει σχεδόν σε όλες της χώρες του κόσμου, και φυσικά και στην Ελλάδα. Θα μπορούσε κάποιος να σου απαντήσει ότι σκοταδισμός είναι να θες εσύ, ενας πολίτης της Α χώρας, να αναγκάσεις τους πολίτες μιας Β χώρας να αλλάξουν τη μοναδική λέξη που έμαθαν για να αυτο-ονομάζονται…
Παμε ΤΩΡΑ να το λυσουμε στον ΟΗΕ!Δεν θα μου κλεψεις εσυ το ονομα! :blow: :lightsabre:
Και μη μου πειτε οτι ειμαι off topic γιατι παλι για κλεψια ονοματος μιλαμε! :blow: :lightsabre:
:lol2:
Αμα βλεπεις σημερα τον ιδιο εθνικισμο στην Ελλαδα στα αναλογα με τα Σκοπιανα συλλαλητηρια τοτε… :dunno:
Αμα θεωρεις οτι η διαπραγματευτικη αδιαγαλλαξια και η επιθετικη διπλωματικη πολιτικη δεν δειχνουν φανατισμο αλλα τασεις καλης γειτονιας τοτε… :dunno:
Aν πιστευεις οτι το να χτιζουν αγαλματα του Μ.Αλεξανδρου τα τελευταια χρονια, να ονομαζουν ετσι το αεροδρομιο τους καθως και πλατειες ειναι στοιχειο ιστορικου διαφωτισμου και οχι προπαγανδιστικου σκοταδισμου τοτε… :dunno:
Αν πιστευεις οτι ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει στο μαντρι του την στιγμη που αυτο επηρεαζει τις διακρατικες και διεθνως εμπορικες σχεσεις τοτε… :dunno:
Γεμισαμε πολλους πολιτες ολης της γης μου φαινεται…:-k
Κριμα που πολλα πραγματα στην σημερον ημεραν εξαρτωνται απο κρατικες σταθεροτητες και εθνικες ιδιατεροτητες.
Πες τωρα και το κορυφαιο οτι στηριζεις την ανεξαρτητοποιηση του Κοσσοβου.
ΥΓ. Defix, εγω γουσταρω να λεγομαι ετσι και μπορω να καρπωνομαι και τις επιταγες που ερχονται σε αυτο το ονομα αντι να τις καρπωνεσαι εσυ! Και αμα θες γιατι ειμαι σκληρος, πολυ σκληρος.[-X
Καλα θα σου δειξω εγω,θα δεις τι θα παθεις…Θα φας μια ειρωνια απο τον hoegaarden και θα ειναι ολη δικια σου! :twisted:
Σκατα στους εθνοκαυλιαριδες! :bleh:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=71182&cid=61569&bc=61569&lsc=1
Αυτα για να δουμε ποιος ειναι σε σκοταδισμο. Η ιστορια ειναι σε μεγαλο βαθμο μια υποκειμενικη επιστημη, ωστοσο οχι δεν νομιζω, αλλα ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δεν εχουμε πιασει τετοιο σχολικα επιμορφωτικο πατο στην Ελληνικη εκπαιδευση και μορφωση. Εκτος αν δεν φοιτητησα για 12 χρονια σε σχολεια της Ελλαδας. Φυσικα δεν αναφερομαι στο επιπεδο αλλα στην κατευθυνση των γνωσεων.
braiwashed animals είναι απλά.
Έβλεπα ένα ρεπορτάζ τις προάλλες και είχαν πιάσει έναν σκοπιανό να λέει :
“Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΦΑΖΑΝΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”
Δηλαδή έλεος δε φτάνει που τους φτιάξαν την οικονομία οι έλληνες βιομηχάνοι (βέβαια έπρεπε να κλείσουν τα εργοστάσια τους εδώ απολύωντας πάρα πολύ κόσμο…) , λένε και ότι μαλακία τους έχει βάλει η κάθε μαλακία αφίσα που θα δουν στο δρόμο ή ο κάθε ψευτο-ιστοριολόγος…
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…
Εγω θα ελεγα απλα brainwashed. Θυματα ειναι ο κοσμακης. Αφελεστατοι, φανατισμενοι, ισως και βλακες αλλα μεχρι τωρα εχουν επιβεβαιωσει πληρως τους σχεδιασμους της Σκοπιανης ηγεσιας. Αμα σε ταϊζουν σκατα συνεχεια καπου θα βγει αυτο.
Kαλα σιγουρα τετοιες δηλωσεις προερχονται απο εθνικιστες του κερατα…αλλα δεν διαφερουν και πολυ με κατι παρομοια φυντανια της χωρας μας… Αν δεν κανω λαθος επειδη το ειδα στην τηλεοραση τη συγκεκριμενη δηλωση την εκανε ενας παππους 80 χρονων περιπου…η ηλικια του με κανει να σκεφτω οτι μαλλον τα λεγομενα του εχουν σχεση με τα οσα συνεβησαν κατα την διαρκεια του εμφυλιου την περιοδο 1946 - 1949, οταν οι σλαβομακεδονες της βορειας Ελλαδας ενταχθηκαν μαζικα στο Δημοκρατικο Στρατο Ελλαδας, με συνεπεια να δεχθουν τις μαζικες διωξεις απο τον Εθνικο Στρατο… Προφανως και ειναι παραλογη η δηλωση του να μην παρεξηγιομαστε…
Απο την αλλη δεν νομιζω οι ελληνες να εχουν υποστει λιγοτερη πλυση εγκεφαλου… τα χω πει ξανα και θα τα ξαναπω… απο τη βαλκανικη χερσονησομ εχουν περασει , κατοικησει και αφησει το στιγμα τους πανω απο 20 διαφορετικες φυλες τα τελευταια 2000 χρονια…οποτε οσο και αν μερικοι δεν τολμουν να το παραδεχθουν εχουμε φαει και μεις εθνικους μυθους με το κουταλι…
Ego an kai latris tis Spartis tha po sta Agglika (giati me ta greeklish katastrefo tin pio omorfi glossa tou kosmou) ta logia enos agnomona Athinaiou…I am not an Athenian, nor a Greek, but a citizen of the world.
Aytoi pou aisthanontai Ellines (giati einai baria ayti i klironomia) prepei na didaskoun ayti tin gnosi ston ipoloipo kosmo. Oi anthropoi pou exoun paideia ksexorizoun apo aytous pou den exoun, oso ksexorizoun oi zontanoi apo tous nekrous…opos eixe pei enas allos eksisou agnomonas politis aytou tou kosmou.
Είναι πολύ επικίνδυνο να δεκτούμε την ονομασία σαν Μακεδονία. Θα μας ζητήσουν μετά από κάποια χρόνια να
αλλάξουμε τα σύνορα και θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Κλείστε τα σύνορα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!
Τώρα για το αν κάποιες εταιρίες βγάζουνε λεφτά εκεί δεν με νοιάζει καθόλου, ας προσέχανε που επενδύανε οι
μακάκες.
Εχουμε το πανω χερι στην υποθεση αλλα δυστυχως βγαζουμε τα ματια μονοι μας…Αν ςιναι μαγκες οι επιχειρηματιες ας κλεισουν ολες τι επιχειρησεις στα Σκοπια,αν η κυβερνηση εχει κοτσια ας κλεισει τα συνορα και να επιβαλλει εμπαργκο…Να δειτε μετά πως θα το αλλάξουν το τροπαριο οι Σκοπαινοί…
ΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ MONKEYDONIA…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ VIDEAKIA ΜΕ ΑYΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ YOUTUBE…:lol:
Είδα και στις ειδήσεις μια ταινία πολύ ωραία…ΣΚΙΕΣ λέγεται και ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ…Α ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΑΓΩΓΗ ΠΓΔΜ και 8α προβληθεί σε λίγο καιρό και στους ελληνικου΄ς κινηματογράφους…:roll:
Πολιτικη στην εποχη μας, ειδικα οταν εισαι μια μικρη χωρα, με εκβιασμους και απειλες δε γινεται…
1, Δεν υπαρχει περιπτωση οι επιχειρηματιες να αποσυρουν τις επιχειρησεις τους απο τη ΦΥΡΟΜ και καλα κανουν στη τελικη… Το επιχειρειν δεν βασιζεται σε συναισθηματισμους, εχει μια ψυχρη πραγματιστικη λογικη… Εφοσον επιχειρουν καποιοι στη γειτονικη χωρα αυτο καταδεικνυει την υπαρξη ευνοικων συνθηκων.
-
Αν η ελληνικη κυβερνηση κανει το λαθος να απομονωσει τη γειτονικη χωρα και κοψει καθε διπλωματικη σχεση, το μονο που θα κανει ειναι να απομονωθει η ιδια η Ελλαδα στο πλαισιο διακρατικων οργανισμων οπως ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ… και οι επιπτωσεις σε μια τετοια περιπτωση θα ειναι εις βαρος της ελλαδας και οχι των αντιδικων που στην τελικη 120 χωρες της εχουν αναγνωρισει ως Δημοκρατια της ΜΑκεδονιας και ουσιαστικα ολος ο πλανητης με την εξαιρεση της Ελλαδας τους αποκαλει Μακεδονια, οχι τωρα αλλα τα τελευταια 50 χρονια.
-
Για να δεις πως γινεται η πραγματικη πολιτικη, στις 30/10/1930 ( 9 χρονια μετα την πανωλεθρια της μικρασιατικης καταστροφης) ο Ελευθεριος Βενιζελος ( ισως ο μεγιστοςνεοελληνας πολιτικος) επισκεφτηκε την Τουρκια και υπεγραψε με τον Κεμαλ
Ατατουρκ συμφωνο φιλιας και συνεργασιας… και ολα αυτα 9 χρονια απο μια εθνικη κατστροφη… Δε κοιταξε ο Βενιζελος συναισθηματισμους οταν ειχε απεναντι του τον Κεμαλ, σκεφτηκε ψυχρα και πραγματιστικα ποιο ηταν στη τελικη το συμφερον της χωρας εκεινη τη στιγμη.
δε θελω να το παιξω εξυπνος αλλα εχω διαβασει οτι υπαρχει πανω στον πλανητη σχετικα με την μακεδονια(ενταξει,υπερβολη) και το συμπερασμα μου ειναι οτι μεγαλυτερη προπαγανδα απο την ελληνικη οσον αφορα την μακεδονια δεν υπηρξε ποτε.η δευτερη μεγαλυτερη ειναι των σκοπιων.εχω πειστει οτι υπαρχει μακεδονικη γλωσα που εκδιωχθηκε απο ελληνες και βουλγαρους και σλαβους,οπως φυσικα και αυτοι που την μιλουσαν.οχι οτι αυτοι ειναι οι απογονοι των αρχαιων μακεδονων αλλα ουτε και οι κατοικοι της β.ελλαδας ειναι αλλωστε.οι κατοικοι των σκοπιων δ εχουν δικαιωμα να λεγονται μακεδονες κ οι ελληνες μονο γεωγραφικα.κατοικω στη μακεδονια κ αυτη ειναι η αποψη μου.ειμαι ελληνας αλλα δεν τρωω οτι μου λεει η ελληνικη πλευρα.
Προσεχε τι λες… θα σε φανε μερικοι εδω μεσα…μια διορθωση επετρεψε μου : στη βορεια Ελλαδα υπαρχουν ακομα σλαβοφωνα χωρια, αν ρωτησεις τους κατοικους τι μιλανε θα σου απαντησουν μακεδονιτικα. Διωξεις για την γλωσσα τους υπεστησαν μονο απο το ελληνικο κρατος κυριως επι μεταξα και μετα τον εμφυλιο απο τις πρωτες δεξιες κυβερνησεις.
Ενδεικτικα για το φαινομενο αυτο μπορεις να διαβασεις :
Η απαγορευμένη γλώσσα - Κρατική καταστολή των σλαβικών διαλέκτων στην ελληνική Μακεδονία
Συγγραφεας : Τασος Κωστοπουλος (στντακτης της ελευθεροτυπιας και του ιου της κυριακης)
Εκδοσεις Μαυρη Λιστα
Απο το οπισθοφυλο:
…“Περίπου ένας στους τρείς κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας είχε το 1912 ως μητρική του γλώσσα τα σλαβομακεδονικά. Το 1965, υπηρεσιακές εκθέσεις εκτιμούσαν σε 130-150.000 τους σλαβόφωνους κατοίκους τριών μονάχα νομών (Φλώρινας, Καστοριάς και Πέλλας). Στις αρχές του 21ου αιώνα, τα “ντόπικα” εξακολουθούν να μιλιούνται σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας.
Η εξάλειψη αυτής της σλαβογλωσσίας θεωρήθηκε ευθύς -και παρέμεινε ώς τις μέρες μας- ο μείζων “εθνικός στόχος” στην περιοχή.
Η απαγορευμένη γλώσσα παρακολουθεί αυτή την πολιτική καταστολής, τρομοκράτησης, χλευασμού και “εθνικής” κινδυνολογίας στη διαχρονική της εξέλιξη, από τις αρχές του 20ού αιώνα έως σήμερα…”
Σοβαρευτειτε…