ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΩΣΕΙς!!!
αλλα επειδη βαρεθηκα θα προσεχω την ορθογραφια μου!!!
ο κυριος εκφραστης της καταληψης και του αγωνα μας ειναι αριστουχος!!!
αποτροπαιο ειναι το θεαμα της παιδειας!!!
μην ανησυχεις ολο και κατι διαβαζω!!!
ο αριστούχος να κάνει κατάληψη. ξέρει τι φταίει κ τι πρέπει να αλλάξει.
να διάβαζες κ λίγη ορθογραφία δεν θα έβλαπτε…
δηλαδη εγω σαν μαθητης του 16 δεν εχω δικαιωμα να παλεψω???
μαλλον εχεις αδικο…οσο για την ορθογραφια μου σου πα δεν χρειαζεται να διαβασω απλα να προσεχω!!
τελος!!!
ενημέρωσε μας, πότε θα ξεκινήσεις να προσέχεις!!!
εεε λεω απο τωρα!!!
και καλύτερα να το θυμάσε γιατί δεν σου έδωσα το δικαίωμα να μιλάς έτσι για εμένα:wink: …end of story…
Το παλιό μου σχολείο τις τελευταίες εβδομάδες μια ανοίγει μια κλείνει… Βασικό τους αίτημα να επιτραπεί το κάπνισμα(!) Επίσης η επιδιόρθωση τεχνικών προβλημάτων κτλ. + ένα άρθο 16 για τα μάτια του κάσμου. Ουσιαστικοί λόγοι πάλι οι γνωστοί: να αποφύγουν το μάθημα και να τη σπάσουν στη λυκειάρχισσα… (Ellanor τους νιώθεις; :roll: )
Λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι σίγουρα κατά. Γενικά όμως είμαι υπέρ της χρήσης της κατάληψης όταν υπάρχουν αιτήματα που πρέπει να διεκδικηθούν. Όταν ήμουν στο σχολείο συμμετείχα όσο μπορούσα και ένιωθα καλά που μπορούσα με κάποιο τρόπο -έστω και με αυτό το ελάχιστο- να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό πιστεύω να κάνει κανείς χρήση των δικαιωμάτων του και να αντιδρά αντί να αναγνωρίζει μια κατάσταση που τον βρίσκει αντίθετο κι όμως να συμβαδίζει.
Υ.Γ. Χαρακτηριστικό πάντως των μη συνειδητοποιημένων καταλήψεων είναι να ψηφίζουν όλοι κατά, να κρατάνε το σχολείο 10 άτομα και μετά να σπάζονται και να το διαλάνε ώστε να πάρουν απουσία όσοι δεν συμμετείχαν. Ε, έλεος!
Αν και πλεον αποφευγω τις πολιτικες συζητησεις, πιο λαθος δεν μπορεις να εισαι σε αυτο. Συν οτι το “διαβαζουν” μπορει να εχει διαφορες εννοιες…
Μοντεχρήστε κάνεις σα να έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε που ήσουν εσύ μαθητής ρε αδερφέ.
Άστε κάτω τον Μόντε!
Βέβαια, έχει άδικο. Ναι, ναι, ναι, άδικο! Οι μαθητές πρέπει να μπορούν να αγωνίζονται, ακόμα και αυτοί που δεν είναι αριστούχοι. Κυρίως αυτοί που δεν είναι αριστούχοι! Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε και αυτοί να μπορέσουν να αριστεύσουν.
Δηλαδή, υπάρχουν παράγοντες που εμποδίζουν το μαθητή, όπως το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ή ότι οι τυρόπιτες δεν έχουν το κατάλληλο ανατομικό σχήμα. Υπάρχουν και άλλα θέματα σημαντικότερα, το άρθρο 17… εεε… 16; εεε… του Ευρωσυντάγματος… όχι της Διακήρυξης Ανεξαρτησίας! Ε;
Τί γελάω ο βλάξ; εδώ ούτε ο Βαγγελάκης δεν μπορεί να καταλάβει.
επειδή νομίζω ότι κατάλαβα το πνεύμα με το οποίο μίλησε ο μόντε, δεν εννοεί ότι μόνο οι μέτριοι μαθητές κόπτονται για την παιδεία.
Νομίζω ότι εννοεί ένα γενικότερο φαινόμενο με βάση το οποίο, οι απόψεις για τα προβλήματα της παιδείας των καλών και των μέτριων μαθητών/φοιτητών συχνά είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Και από τις εμπειρίες που είχαμε πέρσι από τη σχολή μου, υπάρχει μία τάση, να προσπαθούν να οικειοποιηθούν οι μέτριοι φοιτητές τον αγώνα και το ενδιαφέρον για την παιδεία και να κατηγορήσουν τους υπόλοιπους για παρτακισμό. Εγώ τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα…
Εννοεί την τάση που παρατηρείται, με άτομα που φαίνεται να μην ενδιαφέρονται για την παιδεία τους και να μη διαβάζουν ή να προσέχουν στο μάθημα, να θεωρούν ότι έχουν βρει το πρόβλημα της παιδείας τους ενώ ουσιαστικά δεν έχουν καμία σοβαρή επαφή.
Είναι σαν να κάτσω εγώ να κάνω ανάλυση για την οδηγητική συμπεριφορά μίας Φεράρι και να υποστηρίζω την άποψη μου τόσο δυνατά, ενώ δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου Φεράρι…
Ναι,συμβαίνει αυτό,αλλά έτσι παίρνει η μπάλα πολλούς και γίνεται ένας διαχωρισμός τουλάχιστον άδικος.
ποιος διαχωρισμός έγινε? Απλή παρατήρηση μου φάνηκε. Δεν έθεσε κάποιον γενικό ορισμό και κανόνα ο monte. Πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις προφανως…
Δηλαδη πιστευεις οτι ειναι εξαιρεση καποιος να ειναι “καλος μαθητης/φοιτητης” (ποσο τη σιχαινομαι ομως τη φραση αυτη) και να συμμετεχει στις κινητοποιησεις…
δε νομίζω να έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο στα τελευταία ποστ…
Ο αριστουχος για ποιον ακριβως λογο να κανει καταληψη? Επειδη ξερει να αποστηθιζει καλυτερα απο τους αλλους και θα ξερει απ’ εξω τα αιτηματα?
Κρίνονται οι μαθητές/φοιτητές ως υπεύθυνοι νέοι από τη βαθμολογία?
Συμφωνώ απόλυτα με κρισπ
καταρχάς, κάνω μία αλλαγή στον όρο που χρησιμοποιώ. Αντί για καλός μαθητής/φοιτητής, βάζω επιμελής.
Είναι ακόμα πιο μεγάλη γενίκευση αυτή που κάνεις, να ταυτίζεις τον αριστούχο με την αποστήθιση. Αυτό που εννοεί ο monte (υποθέτω και πάλι) είναι ότι αυτός που είναι επιμελής, έχει ασχοληθεί και έχει δώσει μία ευκαιρία στην προσφερόμενη παιδεία, μπορεί να πει και κάτι παραπάνω για τα προβλήματα της. Στους υπόλοιπους η παιδεία απλά απέτυχε στο να γίνει ενδιαφέρουσα και να θέλουν να ανοίξουν τα αυτιά τους και να δώσουν λίγο από το χρόνο τους για αυτήν.
Δε μπορώ εγώ να μιλήσω με την ίδια αξιοπιστία για τα προβλήματα της ΑΣΟΕ που μπορείς εσύ, όπως και δε μπορείς εσύ να μιλήσεις για το ΕΜΠ όπως τα ξέρω εγώ. Το ίδιο ισχύει και εδώ με διαφορετική κλίμακα. Στα δικά μου αυτιά, η γνώμη κάποιου που έχει να πατήσει το πόδι του στο ΕΜΠ από το πρώτο έτος και έχει περάσει 7 μαθήματα σε 5 χρόνια, δεν έχει την ίδια δύναμη, σε θέματα σχολής, με κάποιον που τελείωσε στα 5 έτη εδώ και τώρα κάνει με υποτροφία σπουδές στην Αμερική, γνωρίζοντας και ένα άλλο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Έτσι και με το σχολείο. Όταν κάποιος μπαίνει μέσα στο μάθημα για να παίξει με σφεντόνες και να κοιμηθεί, γιατί μας παραξενεύει αν κάποιοι δεν εμπιστεύονται την κρίση του για την παιδεία και προτιμούν να ακούσουν κάποιον που αφιέρωσε έστω μία ώρα από το χρόνο του στο ασχοληθεί με αυτά που τον διδάσκουν.
Εγώ το έχω δηλώσει κατά το παρελθόν και έχω παρεξηγηθεί κι όλας, αλλά τι να κάνουμε, το πιστεύω… Όλοι είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αλλά δεν ξέρουν όλοι τα ίδια πράγματα και το ίδιο καλά. Άλλοι σε κάποια θέματα ξέρουν περισσότερα και άλλοι λιγότερα…
ΟΚ, σε αυτα δεν βρισκω σημαντικο κατι να διαφωνησω…
Απλα απο τη δικη μου εμπειρια, παρατηρω οτι το ποσοστων καλων (η επιμελων, η οπως αλλιως θες) φοιτητων που συμμετεχουν στις κινητοποιησεις ειναι πανω κατω ιδιο με αυτο εκεινων που διαφωνουν/δεν συμμετεχουν. Για τους μαθητες δεν εχω γνωμη, διοτι ημουν σε ιδιωτικο σχολειο οποτε δεν ειχε τεθει ποτε θεμα καταληψης…
Καναμε παντως 2 ολοημερες αποχες για αδικες αποβολες συμμαθητων…
ΥΓ. Ειναι ΑΣΟΕΕ, με 2 “Ε”. Ολοι λαθος το γραφουν πια…
ειλικρινά με 2 Ε το είχα γράψει, αλλά για να βεβαιωθώ, έκανα ένα search στο ίντερνετ και είδα ότι το έγραφαν με 1 σε μερικές σελίδες και με πήραν στο λαιμό τους…
(άσχετο, αλλά το θυμήθηκα τώρα:
Και εμείς μόνο αποχές κάναμε και θυμάμαι σε μία από αυτές, που όταν μάθαμε ότι ένας καλός μαθητής είχε φάει αποβολή, βγήκαμε όλοι σε αποχή και μετά από λίγο βγήκε ο ίδιος και έλεγε να μπούμε μέσα γιατί δικαίως την είχε φάει :lol:)