Η χειροτερη ταινια που χετε δει

Εμένα μάρεσε το Village.
Βάλτε και το ανεκδιήγητο The Happening.
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να το δει κάποιος.
Τι έχει πάθει και δημιουργεί τόσες μαλακίες ο σκηνοθέτης της 6ης αίσθησης?

Δε νομίζω να χει πάθει κάτι.

Αυτά μπορεί αυτά κάνει.

Επειδή έκανε μια καλή ταινία (που όμως δεν ήταν και κανένας Δεσμώτης του Ιλίγγου ξέρω γω) αυτό δεν τον έκανε μεγάλο σκηνοθέτη. Πάρτε το χαμπάρι.

+1.:slight_smile:

Συμφωνώ απόλυτα. Όσες ταινίες του έχω δει βασίζονταν στο ίδιο στοιχείο πάντα. Μια ανατροπή στο τέλος. Αυτό αρκεί για να σε εντυπωσιάσει σε μία ταινία αλλά από εκεί και πέρα αρχίζει να κουράζει ειδικά όταν γίνεται αυτοσκοπός. Πόσο μάλλον όταν στο ενδιάμεσο δεν προσφέρει και τίποτα φοβερό σκηνοθετικά…

Έτσι μπράβο. Άντε γιατί από τότε που κάποιος παπάρας άσχετος έγραψε “ο νέος Hitchcock” κάποιοι το χουν δέσει κόμπο. #-o

Ο νεός Χίτσκοκ;;; :-s Ό,τι ναναι.

Εμένα ούτε η 6η αίσθηση μου άρεσε. Τότε που είχε βγει είχα φάει τρελό σοκ γιατί ήμουν και μικρή, αλλά τώρα που το ξαναείδα (πάλι έκλασα πατάτες) δε με τρέλανε κιόλας. Δεν ξέρω.

Αυτό δεν το είχα ακούσει.
Ξεπερνάει το όρια του γελοίου…

Η 6η αισθηση δεν ηταν η πρωτη του ταινια ?
Οσο να’ναι ειναι εντυπωσιακη αλλα

Όσες ταινίες του έχω δει βασίζονταν στο ίδιο στοιχείο πάντα. Μια ανατροπή στο τέλος. Αυτό αρκεί για να σε εντυπωσιάσει σε μία ταινία αλλά από εκεί και πέρα αρχίζει να κουράζει ειδικά όταν γίνεται αυτοσκοπός. Πόσο μάλλον όταν στο ενδιάμεσο δεν προσφέρει και τίποτα φοβερό σκηνοθετικά…

αυτο !

the mist…

πρώτη φορά είδα αίθουσα όπου παιζόταν θρίλερ, να σείεται από τα γέλια… Ένας φίλος μου που έβγαλε iPhone και έπαιζε πασιέντζα, απέσπασε χειροκροτήματα… Δεν το λέω ειρωνικά, τον χειροκρότησαν στ’αλήθεια (από την πίσω σειρά) :lol:

το Mist ειναι απο τα καλυτερα αμερικανικα δραματα-θριλερ των τελευταιων ετων και καταπληκτικη μεταφορα του βιβλιου…και μας γελαγαν κτλ στο σινεμα κ ειχα τσαμπουκαλευτει με εναν κοπανο στο διαλλειμα…βσκ πιστευω πως δεν αρεσε σε πολλους,διοτι περιμεναν ταινια τρομου και οχι ενα δραμα χαρακτηρων στην ουσια και μια ενδοσκοπηση στο συγχρονο μυαλο του μεσου αμερικανου,που εκανε η ταινια…

Πες τα ρε αρχοντα…Πολυ καλη ατμοσφαιρικη ταινια με 2-3 σκηνες (τελευταια) παρα πολυ δυνατες…
Και η ατμοσφαιρα της ταινιας ειναι χαρακτηριστικη Stephen King μεταφορα,που σημαινει οτι θα εχει και καποιες αστειο-καφρικες σκηνες…
Οσο για αυτο που γραφεις στο τελος,ειναι γνωστο οτι ο King ειναι μεγαλος μαστορας στο να αναλυει μικρο-μεσαιους/βλαχο Αμερικανους της καθημερινοτητας και εδω το κανει πολυ καλα για ακομα μια φορα
Και εγω οταν την ειδα ηταν κατι ζωα στο σινεμα,βεβαια ειχα παει Mall…#-o

Παιδες, χαιρομαι που βρηκα ατομα να συμφωβουν μαζι μ στο Mist !
Εμενα προσωπικα μου αρεσε πολυ, γτ ακριβως εδωσε το συναισθημα και την εικονα των ανθρωπων εαν συνεβαινε πραγματικα μια “εισβολη” … Την κοινωνικη διασταση δλδ και το πως επηρρεαζει μια κοινοτητα.
Πως ο φοβος μας οδηγει στην Θρησκεια και στις ακραιοτητες … Και οπως αναφερει ο φιλτατος Lupin , πολλοι περιμεναν μια σουπερ ουαου καφριλα alien τρομου …
Τα τερατα btw μαρεσαν πολυ … Και οι αραχνες και τα τεραστια …
Απλα στο τελος δεν ασχολειται με το να αναλυσει τι και πως , αλλα τι συνεπειες ειχε στο πρωταγωνιστη

Έχεις σκεφτεί πως ο φίλος σου και η πίσω σειρά, ίσως (λέω ίσως…) να είχαν σπάσει τα αρχίδια σε κάποιον (έστω και έναν) που ήθελε να δει την ταινία με ησυχία; Ξέρεις δεν είναι τόοοσο cool ή αστείο για εκείνον να ακούει χειροκροτήματα και να βλέπει κάτι τύπους να κάνουν χαβαλέ. Άλλωστε (αν δεν το ξέρεις) στις κινηματογραφικές αίθουσες ταινίες βλέπει ο κόσμος, δεν συμπεριφέρεται σαν να είναι σε πάρτι… Λεπτομέρειες,ε;

Ενταξει δεν ειναι κ η καλυτερη ταινια των εποχων εινια μετρια προς το καλο…για την ιστορια το EVP το μηχανημα που χρησιμουποιει αυτος στην ταινια για να λαμβανει εικονε και λεξεις απο τους νεκρους υπαρχει στ αληθεια…

Τα saw ειναι love 'em or hate 'em κατασταση.εγω ειμαι στη πρωτη…δειχνει εναν τυπο που την εχει δει θεος τιμωρος και βασανιζει ανθρωπους που δεν εκτιμουν τα πραγματα που εχουν…ενταξει δεν εχω να πω κατι αλλο ισως ενοχλουν τα πολλα βασανιστηρια

…ή το ότι ο κάθε ανέμπνευστος και ατάλαντος φτιάχνει ταινίες και το παίζει δημιουργός.

To saw μια αδιαφορη ταινια ειναι,ουτε η χειροτερη ουτε η καλυτερη.Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος λογος να την θεωρει κανεις τοσο μεγαλη ταινια πια…Λες και εφερε τπτ καινουργιο στο ηδη κορεσμενο σπλατερ…Το κακο εχει παραγινει βεβαια,στην νεολαια κυριως,και την θεωρουν ως το καλυτερο θριλερ κλπ κλπ.παναιαμ

διοτι περιμεναν ταινια τρομου και οχι ενα δραμα χαρακτηρων στην ουσια και μια ενδοσκοπηση στο συγχρονο μυαλο του μεσου αμερικανου,που εκανε η ταινια…

Δεν το θεωρώ καθόλου καλή ταινία, κινηματογραφικά, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο για να ξέρω τι ατμόσφαιρα ήθελε να δώσει ο King. Ο χαρακτήρας της Marcia Gay Harden ήταν ο μόνος όπου η ηθοποιία ήταν άνω του μετρίου. Γιατί όταν ακούς στις τελευταίες σκηνές έναν πατέρα να κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιδί του με ΤΟΣΟ ψεύτικο τρόπο και με στάση σώματος/σκηνοθεσία τέτοια ώστε στο κέντρο της οθόνης να βλέπεις τη ΜΑΡΚΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ που πιθανότατα ήταν σπόνσορές, τότε η ταινία ΔΕΝ αξίζει. Και ας ήταν βασισμένη σε ένα καλό βιβλίο…

Βσκ,spoiler tag επειγοντως…

Επιπλεον,εμενα οι ερμηνειες μου φανηκαν μια χαρα,αλλα η ταινια ηταν ταινια που προσπαθουσε να περασει ενα μυνημα,μια εικονα,οπωτε δεν θα κολλαγα εκει…αυτο με τα ελαστικα δεν το πιανω,οπωτε klain…η ταινια ειναι αριστουργημα και κριμα που δεν πηρε την προσοχη που της αξιζε απο ολους…

δυστυχως υπαρχουν τοσες μαπες που δε θα χωρεσουν να τις γραψω… :stuck_out_tongue: φυσικα αμα δω και ειναι χαλια η ταινια εννοειται δε συνεχιζω να τη βλεπω