U2-Bon jovi-Iron Maiden-Judas Priest
@Σκουρτζο::lol::lol::lol: με το σχολιακι…
Κατα τ αλλα τα χω ξαναγραψει,αλλα ας τα πω και παλι.Γραφω μονο οσους θεωρουνται κορυφαιοι και δεν βαζω κατι Rhapsody,Korpiklaani και αλλες μπαντες με ονοματα σαν αρρωστιες…
1οι.και χειροτεροι Doors φυσικα.Δεν ξαναλεω γιατι,βαριεμαι να γραφω σεντονια.
2οι.Judas Priest.Λογω απαλευτοτητας της φωνης του Χαλφορντ.
3οι.Meshuggah,γιατι το να παιζεις μια συγχορδια σε καθε δυνατη παραλλαγη του ρυθμικου σολφεζ μπορει για καποιους να ειναι πρωτοποριακο και αβαντγκαρντ ξερω γω,αλλα οχι για μενα.Απ τα πιο βαρετα πραγματα που χω ακουσει ποτε.
4.Κraftwerk:Πρωτοποροι,μεγαλοι,χιλια μυρια οσα δε λεω,αλλα ποτε δεν τους παλεψα
5.Depeche Mode-Cure-New Order-Joy division και αλλα τετοια 80’ς πραγματα με λιγο μπιμπλικι,λιγη πουστριλα,λιγη θλιψη κτλ…
6.Pearl Jam:M αρεσουν γενικα,δε λεω,απλα τα τραγουδια που μ αρεσουν ειναι λιγο λιγοτερα απ αυτα που δεν…
7.Captain Beefheart:Απ τις λιγες ιδιαιτερες περσονες που δεν μ αρεσε ο,τι ακουσα(Εκτος απ το bongo fury με τον Ζαππα)
8.Pat Metheny:Koρυφαιος και πρωτοπορος κιθαριστας,αλλα ποτε δεν μπορεσα να μπω στο κλιμα των οσων παιζει.Γενικα στη τζαζο-fusion ειναι αρκετοι που δεν τρελαινομαι,αλλα τεσπα.
Πλεον επισης(αν και καραγουσταρω και τους θεωρω κορυφαιους)δεν θα βαλω σπιτι να ακουσω:Whitesnake,Scorpions,Rainbow,Deep Purple.
…[-X
…:yes:
Doors στην κορυφή και από μένα.
Σιχαίνομαι τον τύπο της περσόνας του Μorrison, μερικά τραγούδια καλά, αλλά άπο κει και μετά, πέρα από το ότι δείχνουν ένα μέτρο της εποχής, τίποτα.
Και με τα υπόλοιπα σου hokam πάνω κάτω στα ίδια. Τι να πω, ο θεσσαλονικιώτικος αέρας?:lol:
Αυτό με τη φωνή του Χάλφορντ είναι κατανοητό, αντίστοιχο παθαίνω με τον Ray Alder.
Συμφωνώ για Μεσούγκες και Περλ Τζαμ, μένω με το στόμα ανοιχτό για Kraftwerk (δε θα σου πω άκου το Man-Machine ή το Radio-Activity γιατί υποθέτω το χεις κάνει). Ελπίζω μόνο να μη φταίει το γεγονός ότι απ’ αυτούς επηρεάστηκε ένα μεγάλο κομμάτι της techno-disco κιτσαρίας των 80ς.
Κάνε μου όμως μια χάρη και βγάλε τους Joy Division απ’ το παρεάκι των άλλων, καμία σχέση απολύτως.
Εγώ πάλι τον καταλαβαίνω, ο μινιμαλισμός των Kraftwerk δεν κάθεται σε όλους καλά. Αν και το μεγαλείο τους φαίνεται. Αν τους εβλεπε ζωντανά όταν ήρθαν στην Ελλάδα, ίσως και να έλιωνε δίσκους.
Να’ναι το prog που μας κάνει να νιώθουμε το ίδιο; :lol:
Επίσης, πραγματικά δεν αντέχω ούτε λεπτό να ακούσω Cure (και συναφή).
Επίσης, ας μη μιλήσω καλύτερα για τη “λατρεία” μου, τους White Stripes.
Άγνωσται αι βουλαί του Robert Fripp:p
Για τα άλλα που γράφεις δεν πέφτω και από τα σύννεφα ακριβώς:p
Δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα με την τεκνο-ντισκο κιτσαρια γενικα ειναι η αληθεια.Απλα προτιμω τον μινιμαλισμο πχ των Tangerine Dream η του Κlaus Schulze,οπως και τα ηχοτοπια του Brian Eno απ τον πιο"δομημενο"πειραματισμο των Kraftwerk.
Oi Joy Division οντως δεν εχουν σχεση,απλα δεν μ αρεσουν επισης και τους εβαλα μαζι με τους αλλους γιατι δεν ειχα και πολλα να πω γι αυτους.
@Amazing Journey.Το χα σκεφτει να παω στο λαηβ,γιατι ξερω οτι εκει πραγματικα καταλαβαινεις το μεγεθος του γκρουπ,αλλα πρεπει να πεσε σε περιοδο που ειτε δεν ειχα φραγκα,ειτε προτιμησα να τα διαθεσω σε αλλο λαηβ.
Kαλά όλα κατανοητά, αλλά απότι έχω παρατηρήσει σε άλλα ποστ η αποστροφή του χόκαμ για τους Doors δεν έγκειται μόνο σε θέμα γούστου. Μια ψιλοχοντροεμπάθεια την έχεις. Όπως και με άλλους δε κατάλαβα γιατί πχ. αναφέρονται στο Μόρισον ως ο “ποιητής πρεζόνι” κλπ. κλπ.
Nαι την εχω και δεν φροντιζω να την κρυψω.Και ειναι η μοναδικη περιπτωση.Αντε και ισως και με τον Gus G,γιατι κατα αλλους ειμαι ζηλιαρης και κομπλεξικος και μου φαγε την γκομενα και το μπιφτεκι.
Σε λιγες μερες που θα μαι Παρισι παντως,δε θα παραλειψω να περασω μια βολτα απ το pere lachaise για μερικες ιστορικες φωτο…8)
Για Cure μονο το Love Song σαν τραγουδι μ’αρεσει (που αν το ελεγαν π.χ. οι Nirvana θα ηταν χιλιες φορες καλυτερο) για τα αλλα δεν τρελαινομαι…
Καλα για White Stripes θα συμφωνησω ενταξει ενα απλοικο κολλητικο riff εγραψαν μονο και τιποτα αλλο ουτε καν σαν τραγουδι δεν μετραει…
Να μια διασκευή του Love Song που εμένα μου αρέσει πιο πολύ από το original.
Δεν μπορώ με τίποτα να ακούσω marillion. Οι μοναδικοί δίσκοι τους που μου άρεσαν ήταν ο πρώτος και το misplaced childhood.Τα marbles και brave μου προκαλούν υπνηλία.
Θα τους ξανατσεκάρω αλλά δεν με βλέπω να αλλάζω γνώμη.
manowar
εδω μέσα τους τιμάτε αλλα δεν μου αρέσει ούτε νότα τους 8)
^
[SIZE=“4”][B]ΑΠΕΛΑΣΗΗΗΗ [/B][/SIZE]:!:
:p:p:p
Pink Floyd
απέλαση??? όχι μωρέ ο άνθρωπος, γούστα είναι αυτά…
[SPOILER]τα βασανιστήρια του braveheart πρέπει να τραβήξει ,σε επαναλήψεις ανά σετάκι, ώσπου να φωνάξει meeeeeeercy κι όλα αυτά αλοιμένος με λάδι:!:[/SPOILER]