Μέσα Μαζικού Κειθεδωθισμού

Τι να σου πω; Κι εγώ δε τα ξέρω καλά γιατί δεν έχω ασχοληθεί. Θα ρωτήσω και θα επανέλθω :stuck_out_tongue:

Χαζός είναι ο νόμος, γιατί μας πέρασε για ανθρώπους.

Το «απολύτως νόμιμα» πού το βρήκες;

Πάντως, το γεγονός ότι απέφυγαν τα έξοδα για αυτόματες πόρτες κλπ., αντί να το εκτιμήσουμε, φερόμαστε σαν κάφροι, γιατί εμείς κάνουμε «επανάσταση» εις βάρος μας και το γουστάρουμε κιόλας.

Απόλυτο δίκιο έχετε και οι δύο. Προτείνω υπαλλήλους του μετρό με μαστίγιο να βαράνε τους χαζούς προς εκπαίδευση με τη μέθοδο του Παβλόφ. Πόση χαζομάρα επιτέλους! Αν δεν βγω εγώ, πώς στο διάλο θα μπεις εσύ, κυρά μου; Στην Γαλλία, όταν - σπάνια - συνέβαινε αυτό, ο πρώτος έβαζε μπροστά το χέρι ή το χαρτοφύλακα και σπρώχναμε όλοι μαζί το φράγμα. Και από την άλλη, ειλικρινά, πόσο χαζός είναι αυτός που στέκεται μόνος του στο αριστερό μέρος της σκάλας και βλέπει το κενό μπροστά του; Προφανώς βρίσκεται στη διάσταση των Monty Python και του χορωδιακού «είμαστε όλοι διαφορετικοί» με τον μοναχικό «εγώ δεν είμαι». Άλλο ένα ελληνικό κόμπλεξ, εφάμιλλο του τζάμπα χουβαρνταλικιού του «πάρε το δικό μου εισιτήριο».

Συμφωνώ απολύτως, η δωρεάν μεταφορά θα ήταν πιθανότατα το αποδοτικότερο πρόσωπο του κοινωνικού κράτους. Και ας καταλάβουν επιτέλους οι εργαζόμενοι ότι η πιο αξιοσέβαστη μορφή απεργίας, αυτή που πονάει μόνο αυτούς που πρέπει, θα ήταν εν προκειμένω το να ανακοινώνουν ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά δεν θα γίνονται έλεγχοι.

Αυτό με το χέρι το κάνω πάντως :lol:

Όλοι μας :wink:

@Vic Vega

Αυτό για τη δωρεάν μεταφορά που έγραψε ο βέντερ, γράφηκε από μένα. Απλά ήμουν σπίτι του βέντερ και μπήκα με το account αυτόματα. Επομένως, συμφωνούμε.
Ο νόμος είναι χαζός γιατί ακριβώς μάς πέρασε για ανθρώπους. Το ορθότερο θα ήταν, πάντα σε περίπτωση που υπάρχει εισιτήριο, να υπάρχει ένας ταμίας σε κάθε λεωφορείο και να προμηθεύεσαι το εισιτήριο κατά την επιβίβαση. Και δε θα χαθεί χώρος γιατί σκεφτείτε: i) εξοικονομείται χώρος αν αφαιρεθούν τα ακυρωτήρια, ii) και να ξυλωθούν δύο θέσεις, πάλι ο χώρος θα είναι περισσότερος γιατί μιλάμε πλέον χωρίς τους “τζαμπατζήδες”.Αυτά σε περίπτωση που το εισιτήριο κρίνεται απαραίτητο.

Εμμένω όμως στην αρχική μου θέση για δωρεάν μετακίνηση.

Απ’ την άλλη μπορεί να γίνει και θέμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Κάλλιστα θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να ομαδοποιηθούν να αγοράσουν λεωφορεία πληρώνοντας ένα ποσό για μια δεκαπενταετία “δωρεάν μεταφορών” προσαρμόζοντας δρομολόγιο, ωράρια, οδηγούς στα δικά τους μέτρα. Αλλά πού… Εδώ δε μπορούν να συνεννοηθούν για car pooling.

Eεε??? :-k

Εχω παρατηρησει οτι το 90% οσων το κανουν ειναι γυναικες ανω των 30 που μαλιστα εχουν σταμπαρει κι απ εξω τη θεση που θα μπουκαρουν να καβατζωσουν! Κατσε και λιγο ορθια μωρη δεν θα σου πεσουν τα οπισθια.

Προχτές μου έτυχε το εξής περιστατικό και έλιωσα από τα γέλια.

Εχουν κλείσει το τμήμα Ειρήνη-Νερατζιώτισσα και έχουν βάλει λεωφορεία να σε πάνε απο τον έναν σταθμό στον άλλον.Όταν έρθει το τρένο από Πειραιά και σταματήσει στην Ειρήνη,ανοίγει η μία μεριά για να βγουν οι επιβάτες και μόλις βγουν κλείνει και ανοίγει η άλλη για να μπουν αυτοί που πηγαίνουν προς Πειραιά.Ήθελα να πάω προς Πειραιά οπότε περίμενα να ανοίξουν οι πόρτες.Με το που ανοίγουν βλέπω μια τσάντα να πετάγεται σε ενα κάθισμα και από πίσω μία σαραντάρα να πηγαίνει με το πάσο της στη “θέση” της.Και βλέπεις μια γιαγιά από δίπλα να την κοιτάει και να γελάει.

Αυτός είναι ο καινούργιος τρόπος να βρίσκεις θέση στο τρένο.#-o[-X

Ανμπιλιβαμπλ. Σε λιγο θα ριχνουν και τρικλοποδιες η μια στην αλληνε.

Βικ Βεγκα θες να πεις για ποιο λογο πρεπει να απαγορευεται να δινω γω το εισιτηριο μου εφοσον δεν εχει ληξει η ισχυ του σε καποιο αλλο ατομο? Κι εφοσον δεν εκδιδεται ονομαστικα. Χωρις ειρωνειες ομως πλιζ.:wink:

Δεν έχω λόγο να σε ειρωνευτώ και δεν θυμάμαι να το έχω κάνει ποτέ. Αλλά τι εννοείς «γιατί πρέπει να απαγορεύεται»; Αναρωτιέσαι με ποιο σκεπτικό πρέπει να επιβάλλεται αυτή η απαγόρευση ή ποια είναι η νομική βάση της;

Εμενα δεν με εχεις ειρωνευτει ποτε, απλα τα ποστ σου εχουν μια μικρη δοση ειρωνειας συχνα.
Αναρωτιεμαι με ποιο σκεπτικο πρεπει να απαγορευεται. Το εισιτηριο εχει νομιμη ισχυ 1,5 ωρα και γω το χρησιμοποιησα για 10 λεφτα. Γιατι να το πεταξω;

Παρότι δεν εκδίδεται ονομαστικά, ένα εισιτήριο συναυλίας ακυρώνεται μία φορά και «ισχύει» για μιάμιση ώρα (πάνω-κάτω) για εκείνον που το φέρει. Μήπως πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσες να πεις «εγώ θέλω να δω μόνο το support, οπότε θα βγω και θα το δώσω για να μπει ένας άγνωστος που θέλει να δει το main act»;

Το εισιτήριο του metro έχει νόμιμη ισχύ μιάμιση ώρα για ένα μόνο πρόσωπο, καθώς στο πίσω μέρος του αναγράφεται με αρκετή σαφήνεια ότι απαγορεύεται η παραχώρηση επικυρωμένου εισιτηρίου. Η αγορά εισιτηρίου είναι μια σύμβαση, της οποίας ο αγοραστής αποδέχεται τους όρους, χωρίς δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Θα συμφωνήσω ότι για ένα διάστημα υπήρχε μια ασάφεια για όποιον ήθελε να το δει κακόπιστα (και λέω κακόπιστα γιατί τουλάχιστον εθιμικά όλοι γνωρίζαμε ότι ανέκαθεν τα εισιτήρια των ΜΜΜ δεν είναι «κοινόχρηστα»), αλλά πλέον νομίζω ότι το πράγμα είναι σαφές.

Ναι βέβαια τη συναυλία άμα γουστάρεις τη βλέπεις μέχρι το τέλος ενώ το δρομολόγιο άμα είναι μια στάση όλη κι όλη δε θα κάνεις κύκλους για να εξαντλήσεις τη μιάμιση ώρα.

Γενική γκρίνια mode on.

Λίγο άσχετο με αυτά που λέτε, αλλά θέλω να τονίσω και πάλι πως πληρώνουμε μια υπηρεσία που υπολειτουργεί. Κυρίως για Εθελ και Ησαπ.

Όταν δεν ανάβουν τον κλιματισμό στα λεωφορεία και μας έχουν σαν ζώα στο μαντρί, ναι θα το δώσω το εισιτήριο στον άλλο(αν βγάλω και εγώ). Όταν τα δρομολόγια έρχονται όποτε το θυμηθούν, ναι θα το δώσω το εισιτήριο στον άλλον(αν βγάλω και εγώ). Όταν οι οδηγοί σου συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο, δεν πληρώνεις.

Όταν μέσα στα βαγόνια του ΗΣΑΠ κυκλοφορούν κατσαρίδες(είδα μόνο 3 σήμερα), ΝΑΙ θα το δώσω το εισιτήριο στον άλλον(αν βγάλω και εγώ). Όταν ο σταθμός του Πειραιά μέσα είναι γεμάτος κουτσουλιές, όχι δεν πληρώνω. Όταν επίσης δεν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός και λιώνεις σαν ποντίκι, ναι δεν θα τους πληρώσω.

Ουσιαστικά είναι σαν να τους πληρώνεις, να σε μαμάν και να τους λες και ευχαριστώ.

Δεν μιλάω για προαστιακό γιατί εκεί είναι το ίδιος το χάος. Πίκρα μεγάλη.

Το μόνο μέσο που σέβεται τον πολίτη, είναι το μετρό.

Γενική γκρίνια mode off.

τι συγκρινετε???
εγω ειμαι υπερ της παραχωρησης του εισητηριου. μπορει να μην ειναι νομιμο αλλα ειναι σιγουρα δικαιο. εφοσον μιλαμε βασιζομενοι στην εννοια του κρατους προνοιας φυσικα και θα επρεπε να ειναι δωρεαν οι μετακινησεις.

Τα ειπε ολα ο κυριος απο πανω 8)

μιλαμε ομως και με βαση τον καπιταλισμο. οποτε αναιρουνται ολα!:lol:

http://www.ananeotiki.gr/el/readAuthors.asp?authorID=261&page=1&textID=2613

Nop δεν ισχύει … :wink:
Ο λόγος που πηγαίνουν ακόμα σχετικά αργά είναι ότι σε πολλά σημεία της διαδρομής διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι για τον θόρυβο οπότε τον πρώτο καιρό πηγαίνουν κάπως ποιο αργά μέχρι να λειανθεί η κεφαλή της τροχιάς και να μειωθεί ο θόρυβος. (πιθανόν με την ολοκλήρωση των έργων να περάσει και ειδικό μηχάνημα γι αυτόν τον λόγο)
Φαντάζομαι ότι όλο και καμία φορά θα έχει πέσει σε κάποιον Σουμάχερ οδηγό που το πάταγε καλά.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα … ειδικά στο θέμα του ΟΣΕ τον τελευταίο καιρό λέγονται πολλά πράγμα που δεν ισχύουν (ειδικά από το ΣΚΑΙ) με σκοπό την δημιουργία κλίματος … :wink:

και εντελώς δωρεάν να ήταν πάλι θα τα πλήρωνες έμμεσα μέσω ΦΠΑ και άλλων φόρων … (και το ένα Ευρό που έχει το εισιτήριο από όσο ξέρω είναι ΑΡΚΕΤΑ κάτω του κόστους)

Ζώα και μας αρέσει 8) 8)

Εγώ πάντως αν και χρησιμοποιώ ελάχιστα τα ΜΜΜ όποτε μπορώ δίνω το εισιτήριο μου στον επόμενο. Αυτό θεωρώ δίκαιο και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Για τις όποιες οικονομικές απώλειες υφίσταται το μετρό χέστηκα πραγματικά. Έχουν υπερτιμολογήσει το έργο και με έχουν ξεσκίσει στους φόρους και σιγά μην έχω και τύψεις.