Συγχωνεύεται η γραμμή 746 «Άνω Λιόσια - ΟΔΔΥ» (η οποία καταργείται) με τη γραμμή 711 «Αχαρναί - Ζωφριά», ενώ καταργούνται, λόγω μικρής επιβατικής κίνησης οι γραμμές:
? 400 «Αξιοθέατα Αθήνας»
? Χ92 «Κηφισιά - Αεροδρόμιο»
? 245 «Πολυτεχνείο - Ν. Κόσμος»
? 525 «Σταθμός Κηφισιάς - Κάτω Κηφισιά»
? 340 «Γλυφάδα - Παλλήνη»
Καταργείται το τμήμα της γραμμής Α7 «Κάνιγγος - Νέα Ερυθραία», από τον Πλάτανο στην Κηφισιά έως τη Ν. Ερυθραία, δεδομένου ότι το τμήμα αυτό καλύπτεται από πληθώρα άλλων λεωφορειακών γραμμών.
Επισης, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ φτιαχνουνε τοσον καιρο στον ηλεκτρικο και κλεινουνε συνεχεια τμηματα του?
Στον Η.Σ.Α.Π. αλλάζουν την επιδομή δηλαδή τοις σιδηροτροχιές καθώς και τους στρωτήρες (θα θυμάσαι τους παλιούς ξύλινους φαντάζομαι) οι οποίοι πλέον έχουν αντικατασταθεί με τσιμεντένιους ή με ολόκληρα “μπλοκ” από τσιμέντο όπως στο μετρό.
Ακόμα γίνονται εργασίες και στο υπέδαφος κάτω από τις γραμμές (σκάψιμο και στρώσιμο με καινούρια υλικά) καθώς σε μερικά σημεία υπήρχαν προβλήματα (ιδιαίτερα νοτίως Θησείου όπου το όλο έργο φτιάχτηκε πριν από 100 + χρόνια και σε μερικά σημεία μάλιστα είχαν χρησιμοποιήσει άμμο !!! από τις παραλίες του Φαλήρου αντί για χώμα)
Όσο γιατί αργούν απλά δεν πληρώνουν την εταιρία :? :?
(με εξαίρεση το κομμάτι που είχε κλείσει 3 μήνες επειδή είχαν βρει αρχαία και δεν τους άφηναν οι αρχαιολόγοι να προχωρήσουν …)
Σχεδόν τελειώνουν αν και όπως έχω μάθει θα το πάνε μέχρι Χειμώνα το όλο πράγμα. Επίσης για τα παιδιά από Πειραιά, από την αρχή του χρόνου, θα κλείσουν το τμήμα Πειραιάς - Φάληρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θα κατασκευαστεί ένας καινούργιος σταθμός(Καμίνια) και θα φτιάξουν τουνελ, αντί τώρα που είναι ανοιχτό από πάνω.
για να κλείσει το Φάληρο Πειραιάς θα πρέπει να δημοπρατηθεί και η επέκταση του τραμ προς τον Πειραιά (καθώς το τραμ θα περνάει πάνω από τις γραμμές του Η.Σ.Α.Π.) πράγμα που φαίνεται να έχει κολλήσει (και μεταξύ μας καλύτερα έτσι γιατί η χάραξη που τελικά επιλέχτηκε είναι άθλια έναντι τις αρχικής που δεν την ήθελαν οι “κάτοικοι” καθώς θα τους έκοβε θέσεις πάρκινγκ και έριχνε την κίνηση στα μαγαζιά τους #-o)
Τέλος από όσο γνωρίζω το κομμάτι που έκλεισε σήμερα (Ειρήνη - Νερατζιώτισα) θα παραμένει κάνα μήνα κλειστό και μετά ΑΝ όλα πάνε όπως έχει σχεδιαστεί θα κλείσει το Αττική - Μοναστηράκι (κάνα 2 μήνες), οπότε κουράγιο γτ εκεί θα πέσει το ζόρι (και κυρίως λόγω των συχνοτήτων του μετρό που είναι ότι να 'ναι … :lol:)
Τι να πω, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν που παν τα 4.
Τεράστιο έργο σαφώς, που θα βοηθήσει πολύ στον εκσυχρονισμό των MMM.Τώρα για το τμήμα Αττική - Μοναστηράκι δεν πιστεύω να κάνουν τίποτα, μόνο να ενοποιήσουν τις γραμμές. Θα γίνει πανικός σε άλλη περίπτωση. Δεν ξέρω τι έχουν σκεφτεί, απλά ελπίζω να μην ταλαιπωρηθούμε.
Επίσης κύριοι του ΟΣΕ, Καλό θα ήταν να αρχίσουν να λειτουργούν οι 4 σταθμοί που φτιάξατε, εδώ και 4-5 μήνες! Και επίσης βάλτε περισσότερα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο - Πειραιά…Καλό θα κάνει μόνο!
Την «καλύτερη δουλειά» κάνεις. Με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μεσοπρόθεσμα θα μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου, θα λειτουργεί το metro 24/24, θα διπλασιαστεί ο ρυθμός των metro και πιθανότατα θα βάλουν μηχανήματα μασάζ παντού.
Πουλάς ένα προιόν προσδιορισμένο χρονικά και μη συγκεκριμμενοποιημένο για κάποιο φυσικό πρόσωπο και χωρίς απόδειξη. Δε βλέπω πως μπορεί να στέκει λογικά ο νόμος. Κάλλιστα θα μπορούσε αυτός που το αγόρασε να το δώσει στον επόμενο 5 μέτρα έξω από το σταθμό απολύτως νόμιμα. Αν τους φεύγουν φράγκα από εκεί μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τη χρηστικότητα του εισιτηρίου.
Στο κάτω κάτω σε κάθε σταθμό βλέπω τους υπαλλήλους του Μετρό να κάνουν τσιγάρο πέντε πέντε οπότε έχουν περιττό προσωπικό που το πληρώνουν χωρίς λόγο οπότε μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι τα έχουν και τα σκάνε.
Αυτο τους πειραξε.Καλα κανει ο κοζμος και τα δινει στους επομενους. Μπαη δε γουεη αποπανε εχεις ωραια υπογραφη, Βεγγος ftw.
Α ασχετο αλλα σχετικο με το τοπικ.Προχτες ενας ελεγκτης μπηκε νομιζω Μεγαρο Μουσικης, ζητησε καρτα κι επειδη δεν την εβρισκα αμεσως(γυναικεια τσαντα γαρ) με κατεβασε Συνταγμα επειδη αυτος ηθελε να κατεβει εκει και δεν ζητησε καν συγγνωμη που εχασα το τρενο εξαιτιας του.
Πάντως, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσετε πως το Μετρό της Αθήνας, πέρα από ένα από τα πλέον καθαρά ΜΜΜ της Ευρώπης, είναι και ένα από τα φτηνότερα. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν χώρες στην ευρωζώνη, που συνδυάζουν τέτοια ποιότητα μεταφορών σε τόσο χαμηλή τιμή (0,5/1 ευρώ για 1,5 ώρα σε εύρος αποστάσεων δεκάδων χιλιομέτρων!!). Αν αρχίσουμε να λέμε παραδείγματα από άλλες χώρες, όποιος δε το έχει συνειδητοποιήσει, θα εκπλαγεί με τη διαφορά (2 ή και 3 φορές επάνω η τιμή). Το να δίνεις το εισιτήριο σου σε αυτόν που εισέρχεται στο Μετρό, όσο “αλληλεγγύο” κι αν φαίνεται, παραμένει κάτι που μακροπρόθεσμα γυρνάει εις βάρος του επιβατικού κοινού της εταιρείας.
Το να εκνευρίζεται κάποιος από τις υπηρεσίες που προσφέρουν ο Προαστιακός ή ακόμη χειρότερα τα ελληνικά λεωφορεία, είναι κάτι που το καταλαβαίνω. Το να τιμωρείται όμως κυρίως το Μετρό που λειτουργεί 90% άψογα (έχει κάποια minor προβλήματα), μόνο και μόνο γιατί νιώθουμε πως έτσι εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, είναι μάλλον άδικο
ΥΓ. Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο κόσμος στο Μετρό, πως πρώτα βγαίνουμε όσοι είμαστε μέσα και μετά μπαίνουν όσοι είναι απ’έξω; Τόσο δύσκολο είναι στον Έλληνα να μη συμπεριφερεταί παντού και πάντα σαν ζώο;
ΥΓ2. Άλλαξαν οι γραμμές του ηλεκτρικού για να πηγαίνουν πιο γρήγορα οι συρμοί, αλλά εμένα ίδια ταχύτητα μου φάνηκαν. Όταν ρώτησα, off the record έμαθα πως οι παραγγελία για τις ράγες ήταν αποτυχία μιας και δε ταίριαζε με τις διαστάσεις των συρμών :!:
Το υπόγειο μέρος του μετρό είναι όντως εκπληκτικό. Εκεί δεν έχει νόημα να αφήνεις το εισιτήριο όμως. Σχεδόν όλοι παίρνουν.
Άποψή μου είναι πως η μαζική μεταφορά πρέπει να είναι απολύτως δωρεάν ή τουλάχιστον σε τιμή κόστους.
Εδώ η Ελλάδα πριν από 3-4 χρόνια. αγόρασε ηλεκτροκίνητους συρμούς από τη Siemens και τους έχουμε να κάθονται, γιατί δεν έχουμε ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο. Πταίσμα οι ράγες!
Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες της περίπτωσης και μπορεί να λέω και μαλακίες αλλά από μηχανολογικής απόψεως μπορώ να σκεφτώ μερικά προβλημάτα που δημιουργούνται από ασύμβατες διαστάσεις (δεν έχω όμως ιδέα από το πόσο σημαντικά είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας και δεν είναι ο τομέας μου). Τέτοιες παραγγελίες παίζουν όχι μόνο με ακρίβεια mm, αλλά ίσως και δεκάδων μm. Αν η ρόδα του συρμού και η ράγα δεν είναι στις ονομαστικές διαστάσεις που οριίζει ο κατασκευαστής, τότε αν πας το συρμό με τη ταχύτητα που προγραμμάτιζες, τότε: α) έχει ασύμφορη αύξηση τριβών-απωλειών, β) πιο σύντομη φθορά των εξαρτημάτων, γ) μεγαλύτερο κόστος ενέργειας στον κινητήρα, δ) υψηλό θόρυβο (αν και ο σκοπός του τσιμέντου είναι να έχεις λιγότερο θόρυβο), ε) μεγαλύτερες ταλαντώσεις του συρμού (άβολο-κουραστικό ταξίδι, έως και επικίνδυνο) και πολλά ακόμη. Αναγκαστικά, πηγαίνεις με χαμηλότερη ταχύτητα από ότι υπολόγιζες.
Τώρα τι και πώς ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η εφαρμογή της διαστασιολόγησης στα χαρτιά, αποτυγχάνει στην πράξη. Έχει συμβεί και στα καλύτερα τα σπίτια. Απλά μιας και πρόκειται για Ελλάδα, σου είναι δύσκολο να δεχτείς πως πρόκειται για άλλη μια “ατυχία”. Επίσης, πιθανόν να μην ισχύει αυτό το πρόβλημα στο μήκος όλης της διαδρομής και να το διόρθωσαν, όταν είδαν το λάθος στα πρώτα κομμάτια που άλλαξαν.
Γενικά όμως, η διαστασιολόγηση πρέπει να πήγε αρκετά λάθος (όχι μm δηλαδή, αλλά cm), γιατί αλλιώς δεν εξηγείται και η απόσταση της αποβάθρας από το συρμό. Ο συρμός και η αποβάθρα δεν άλλαξαν μέγεθος τους τελευταίους μήνες…
η ρόδα δεν ακουμπάει στη ράγα από τη μέσα μεριά ή κάνω λάθος?
ο συρμός γιατί να απομακρυνθεί από την αποβάθρα? εννοώ ακόμα και κάτι να πήγε στραβά, φέρνοντας λίγο πιο κοντά στις αποβάθρες την όλη κατασκευή δε θα είχαμε θέμα απόστασης… πιθανότατα λέω πίπες, κουβέντα να γίνεται. εγώ θέμα απόστασης δεν έχω προσέξει. επίσης, από την αρχή είχαν πει ότι συνολικά από πειραια-κηφισιά, θα μειωνόταν κατά 5 λεπτά ο συνολικός χρόνος.