εγώ που περιμένω το Α5 ή το Γ5 έχει τύχει φορές που έχει αργήσει 40 ολόκληρα λεπτά!!
και μετά θέλουν να πληρώσουμε κίολας
σκέπτεστε λανθασμένα. χωρίς λεφτά, πώς θα φτιάξει η κατάσταση?
Αντί να δώσουν τα λεφτά σε 100 ελεγκτές, ας τα δώσουν σε 50 οδηγούς ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια εκεί που είναι απαραίτητο…κάτι τέτοιο…
Βασικά μερικές φορές εκνευρίζομαι με τον εαυτό μου που πληρώνω…και δεν παίρνω και απόδειξη, όχι τίποτα άλλο, μαύρα λεφτά το ίδιο το κράτος…
Αυτο συμβαινει στην Πολωνια σημερα και κατα τη γνωμη μου καλως συμβαινει. Οταν κυκλοφορεις ως λαθρεπιβατης πρεπει αν σε πιασουν να υποστεις τις συνεπειες της παρανομιας σου. Αλλα επειδη οι περισσοτεροι παρανομοι θελουν να βγουν και απο πανω, αρχιζουν τους τσαμπουκαδες. Ε, τοτε αν για καθε καγκουρια τρως και μια σφαλιαρα απο την αστυνομια καποια στιγμη θα καταλαβεις πως δεν σε παιρνει και θα πληρωσεις για την παρανομια σου.
Δεν μπορω να καταλαβω που βρισκεται το κακο στο να τιμωρειτε ο ‘ΚΛΕΦΤΗΣ’. Σιγουρα τα ΜΜΜ της Ελλαδας δεν ειναι τα καλυτερα του κοσμου αλλα αυτο δεν ειναι δικαιολογια για να μην πληρωνουμε εισητηριο.
Επισης, το γεγονος οτι τα ΜΜΜ ειναι δημοσια δεν τα κανει ικοινωφελη ιδρυματα.
Αρα ειμαι υπερ του σκληροτερου ελεγχου για λαθρεπιβατες για να μειωθει η ζημια ή να αυξηθει το κερδος των Αστικων Συγκοινωνιων…
νταξ, είναι ξεφτίλα όμως να κάνεις ιωνία - βικτώρια τρία τέταρτα, να σου πιάνουν τον κώλο, να σου χαϊδέυουν τα καλαμπαλίκια, να σου χώνουν την εδώ και μια βδομάδα άπλυτη μασχάλη στο δεξί ρουθούνι και να πλερώνεις ένα ευρώ.
δεν τόλμησαν όμως να το βάλουν μπρος αυτό το μέτρο πριν 3-4 μήνες και να τους αμολήσουνε σε κάναν περισσό ή σε κάνα πατήσι, γιατί ξέρανε ότι θα πέσει ΠΟΛΥ ξύλο.
Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα με τα εισιτήρια είναι πως για να βρεις εισιτήριο λεωφορείου αν δεν είσαι κοντά στο κέντρο, πρέπει να έχεις άκρες στη μαύρη αγορά.
Και παρότι είμαι νομοταγής πολίτης και αναγνωρίζω πως έχουμε πιθανότατα τη φτηνότερη συγκοινωνία παγκοσμίως, πρώτον δεν μου κάνει καρδιά να πληρώσω παρά μόνο στο όμορφο, καθαρό και συνεπές μετρό, δεύτερον δεν μου κάνει καρδιά να πληρώσω όταν δεν υπάρχουν εισιτήρια διαθέσιμα γιατί αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύουν (μένεις βουπου? όχι πούστη, εσύ δεν έχει εισιτήριο, εσύ να πληρώσεις πρόστιμο #-o )
εχω παρατηρησει τωρα, οτι αμα ειναι ΕΝΑΣ ο ελεγκτης και τον αγνοησεις ή του πουλησεις μαγκια δεν θα σου κανει κατι. χεστηκε να φαει ξυλο για ενα προστιμο.
παντως ενας τις αρπαξε γερα την πρωτομαγια…
έτσι ρε, γαμήστε τους τα πρέκια!
καλύτερα νεκρός παρά ελεγκτής!
…
btw, όποιος κυκλοφορεί συχνά με το τρένο (ησαπ), έχει παρατηρήσει πως τα ρολόγια μες τους συρμούς δείχνουν ένα τέταρτο πίσω? στις κουτοπονηριές πρώτοι είμαστε ρε γμτ.
επίσης, πώς διάολο γίνεται και στο σύνταγμα βγαίνουν πάντα ελεγκτές όποτε έχει πορείες και διαδηλώσεις ρε γμτ? κοίτα να δεις κάτι μυστήριες συμπτώσεις!
σε αυτό που λες για τα εισιτήρια almighty, έχεις 100% δίκιο. ακόμα και στη σπάνια περίπτωση που βρίσκεις εισιτήρια, δε βρίσκεις φοιτητικό. ποτέ όμως.
η μαλακια ειναι οτι εχει σταματησει ο κοσμος να αφηνει εισητηρια πανω στα μηχανηματα ακυρωσης, μαλλον ψαρωσαν απο το νομο που εβγαλαν… ας ερθει κανενας μαγκας να μου ζητησει το λογο επειδη το αφησα… προχτες τσακωθηκα με ενα γερο που τα επαιρνε κ τα πεταγε…#-o
τα΄χει παιξει ο κοσμος…
'Εχουν οι συρμοί ρολόγια? :-s
lol, όλα τα βαγόνια.
ο νόμος τι λέει ακριβώς?ΕΓώ μια φορά που άφησα στο σύνταγμα πάντως παίζει να με είδε ένας υπεύθυνος εκεί και μόλις είδα ότι ερχόταν πρς το μέρος που το άφησα άρχισα να επιταχύνω βήμα:p.το καλύτερο πάντως είναι να το δίνεις σε αυτούς που έρχονται καθώς φεύγεις από το σταθμό
Πάνε να καταργήσουν κάθε μορφή αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Ο καθένας για τον εαυτό του και μόνο! Εγώ τα τελευταία δύο χρόνια πάντα αφήνω τα εισιτήριά μου σε ευδιάκριτο μέρος για να το πάρει ο οποιοσδήποτε.
Τα ελλείμματα του ΟΣΕ σηκώνουν πάντως μεγάλη κουβέντα γιατί έχουν γίνει διάφορα μαγειρέματα.
Οι σιδηρόδρομοι όπως και οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κλπ είναι υποδομές που βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας. Το κράτος όμως αντί να χρεώνεται αυτό για την κατασκευή των σιδηροδρόμων, προτιμά να βάζει τον ΟΣΕ να δανείζεται για να καλύψει το κόστος τους για να μην φαίνονται τα έξοδα στον προϋπολογισμό, αυξάνοντας όμως έτσι το έλλειμμα του ΟΣΕ. Επίσης διαχωρίστε τις έννοιες σιδηρόδρομος και ΟΣΕ: Ο σιδηρόδρομος είναι υποδομή ενώ ο ΟΣΕ διαχειριστής της.
Από την άλλη στον ΟΣΕ το εισιτήριο τόσα χρόνια παρέμενε χαμηλό για λόγους κοινωνικής πολιτικής, το κράτος όμως δεν έχει πληρώσει ποτέ από την δημιουργία του ΟΣΕ το 1970 την διαφορά (πραγματικό κόστος - τιμή εισιτηρίου) με αποτέλεσμα να αυξάνοντας και από εκεί τα ελλείματα του ΟΣΕ. Γενικά πάντως τα επιβατικά δρομολόγια είναι ελλειμματικά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα εμπορικά τραίνα είναι εκείνα που φέρνουν κέρδη.
Και βέβαια υπάρχουν και διάφορα άλλα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδα και δεν γίνονται όπως η αυξηση των εμπορικών τραίνων ή η βελτίωση της συχνότητας των επιβατικών.
Ακόμα κι αν είναι υπάλληλος της Βουλής?
αυτο θα εκανα αλλα παιρνω μισα…
Μπορείς να ζητάς πάσο. :):!:
Ντου και ξυλο στους ελεγκτες :lol::lol::lol:
Εχετε προσεξει στο μετρο ποσο συχνα περναν οι καθαριστριες κ τα πετανε??Ελεος…Κ οντως μια περιοδο υπηρχε πολυ κινητοποιηση πχ εβλεπες πανεπιστημιο το πρωι κ 5 στη σειρα διπλα στα επικυρωτικα…Κ τωρα μειωθηκε η προσφορα…κριμα.Εγω συνεχιζω κ τα δινω ακομα κ οταν κατεβαινω απο λεωφορειο
Εδω αναλυτικα τα αρθρα του ΠΚ κ ενδιαφερουσες αποψεις-προτασεις:http://elawyer.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html