Παιδικες/Εφηβικες Αγαπες

Accept - Restless and Wild
Queensryche - Operation Mindcrime
Genesis - We Can’t Dance
Genesis - Invisible Touch
Busted - A Present for Everyone
Busted - Busted
Rainbow - Blackmore’s Rainbow

Παιδικές αγάπες:

Depeche Mode - Όλα μέχρι το Music for the masses
Iron Maiden - Από Piece of mind ώς το Seventh son
Judas Priest - από British Steel ώς το Ram it down
Manowar - Τα 6 πρώτα
Metallica - Από Kill em all μέχρι το Justice
Cure - Όλα μέχρι το Kiss me…
Duran Duran - Arena
Smiths - όλα

εφηβικές αγάπες:

Smashing Pumpkins - Gish, Siamese dream
Cure - Disintegration, Wish
Metallica - Black album
Depeche Mode - 101, Violator
Manic street Preachers - Generation terrorists, Holy Bible
Morissey - Viva Hate

Παιδική: Depeche Mode, Cranberries, Keane, Killers, Pearl Jam, Iced Earth, Nirvana, Doors, Led Zeppelin και πολυ πολυ παλια Shakira!

Εφηβική (την οποια διανυω ακομη): Maiden, Metallica, Candlemass, Paradise Lost, Helloween, Blind Guardian, Black Sabbath, Slayer, Megadeth, Gathering και ααααααααααλλα πολλα :stuck_out_tongue: (για να μην γινομαι γραφικος σταματαω εδω)

Τι μου θυμιζεις… Εχω ακομα καπου καμια εκατοστη κασσετες θαμενες… ενας θεος ξερει που βρισκονται…

εγω που ειμαι μονο 18 τι να γραψω? πως θυμαμαι ακομα τν καρβελα να τραγουδαει αστον αυτον (γυρνα σε μενα) και ο τελευταιος χορος με αννα φυσικα!!και britney spears με oops i did it again (πωρωθηκα πολυ με τη χαβαλεδιαρικη διασκευη απο children of bodom αν και ενας φιλος μου λεει πως ειναι τοσο αθλιο τραγουδι που δν το σωζει τιποτα :smiley: ). και αντυπα εννοειται στα χαι του. γενικα παντως βλεπω πως ηταν πολυ πιο ευκολο για καποιον στα τελη 80, αρχες 90 να μαθει μεταλ παρα αρχες 2000

Προφανώς και ήταν πιο ευκολο να μάθει και να δει μεταλ και ροκ (και ξένη μουσική γενικότερα) στα τέλη 80’s παρά τώρα. Ολοι μπορεί να ακούγαν στο σπίτι αυτά που γουσταραν, αλλά έξω ήταν σίγουρα πιο αγγλόφωνα τα πράγματα και λιγότερο σκυλαδοπόπ. Οταν λέω έξω εννοώ πχ σε ένα δισκάδικο ή σε ένα κομμωτήριο ή σε ένα σουπερ μάρκετ ή σε ένα καφέ η μουσική ήταν κατα 99% ξένη.
Ο ένας λόγος ήταν σίγουρα το MTV που κυριαρχούσε τότε αλλα και άλλα κανάλια που έπαιζαν ελεύθερα αλλα μετά από λίγο εμφανίστηκε η αγαπητή ιδιωτική τηλεόραση και τα ισωπέδωσε όλα. Απλά θυμηθείτε ότι ακόμη τότε η (αθλια) ποιότητα της Ελληνικής TV ήταν αισθητά καλύτερη απο το σημερινό χάλι.
Ενας άλλος λόγος ήταν ότι η Ελληνική μουσική δεν ήταν mainstreem άκουσμα τότε, ακόμη και στα τρεντο κλαμπ της εποχής ΔΕΝ έπαιζαν ελληνικά ούτε για πλάκα. Σιγά σιγά είδαν ότι έχει πέραση το τρίπτυχο πρωινάδικο - καλλιτέχνης - λουλουδικό και σε συδυασμό ότι μέγαλη μάζα κόσμου δεν πολυγούσταρε την τέκνο στροφή που είχε πάρει η κλαμπ μουσική, προτιμόντας για την σαββατιάτικη έξοδο μπόμπα ουίσκια αντί μπόμπες χαπάκια και οδηγηθηκε στα Ελληνάδικα όπου κατα αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν και κάποια απο τα σύγχρονα “είδωλα”.

Και για να ξαναμπώ ον τόπικ η όλη κατάσταση εκείνης της εποχής μπαίνει σίγουρα στις εφηβικές αγάπες…

MTV HEADBANGERS BALL !!! :metal: :metal: :metal:

και γενικα ολο το προγραμμα του τοτε.
που και η ποπ τοτε ηταν ποιοτικη

οι γαματοι παρουσιαστες
δεν θυμαμαι και ονοματα
μοναχα της βανεσα!!!χαχαχα!!!

επισης τζερονιμο γκρουβυ και τα λοιπα!!!

Τακης Καραγιαννης
Αλεξανδρος Πετρακας
Κωστας Μανολοπουλος
Ο μονος που μου την εσπαγε απο εκει ηταν ο σκατιπουστας ο Φωτιου που εβαζε τις εκαστοτε γκομενες του να κανουν εκπομπη.Αναψτε τα κερακια στα παρθυρα σας και βγειτε στο μπαλκονι να δειτε οτι ολοι εχουν απο ενα αναμμενο κερακι.Ουστ μωρη λουκριτια βοργια!

Και φυσικα η υπερτατη ραδιοφωνικη εκπομπη ολων των εποχων “Οι 3 σωματοφυλακες” στον Sprint FM
Αρε εποχες…!!!

εχεις δικιο σε αυτα που λες
απλα να θυμισω οτι ζουμε σημερα μια σχετικη αναπτυξη παλι του ροκ (περισσοτερο στο εξωτερικο)
κυριως με το emo,που ειναι της μοδας (οπως και το μεταλ παλια) πολλα παιδια το ακουνε για να ναι τρεντυ και μερικα απο αυτα μπορει να ψαχτουν και παραπανω! αλλα παλι μολις αλλαξει η μοδα, θα το ξεχασουνε.
απλα παιζει γενικα ρολο αυτο που πες για το οτι πιο παλια ειχε περασει η ξενη μουσικη.αλλα οπως και να χει το μεταλ\ροκ ειναι σε υποδηεστερη μοιρα.ακομα πχ και σημερα που το emo εχει κατακυριευσει τα πιτσιρικια
δεν βλεπεις να φερνουν ξενα emo ονοματα για συναυλιες.
απο την αλλη, εβλεπα χθες, απο τι καταλαβα,οτι οι in flames θα εμπεριεχωνται στο νεο guitar heroes III και στην σχετικη παρουσιαση του παιχνιδιου ηταν καλεσμενοι απο τα media markt!!!
φαντασου δηλαδη να πας στα δικα μας media markt και να δεις τους rotting christ πχ να παιζουν το παιχνιδι και να υπογραφουν αυτογραφα!!!χαχαχαχα.χαχαχαχ.χαχαχα.
νταξει χρονια πολιτισμου μπροστα.
ρε πουστη μου,αυτο που χω καταλαβει ειναι οτι ειμαστε η μονη χωρα που σνομπαρει τοσο πολυ τον ροκ ηχο.
ολες οι χωρες εχουν παραδοσιακη μουσικη,αλλα λαικη μοναχα η δικια μας!!!ημαρτον!!!

λες για τοτε που κανανε διαφοροι εκπομπη.
που τανε ο αλλος με την αλογοουρα,ε?

εγω μιλαω και ακομα πιο πριν
που κανε ενας τυπας μια εκπομπη ροκ\μεταλ
και διαβαζε γραμματα με μια χαρακτηριστικη φωνη και τα λεγε καπως ετσι

Ο μπαμπης απο τη σαλαμινα ζητησε led zepellin! ωραιοοος!!!
η κατερινα απο το περιστερι θελει να ακουσει doors!κατι θα κανουμε και για σενα κατερινα
ο νικος απο πειραια θελει να ακουσει κατι απο nirvana. δεν ξερω αν θα προλαβουμε νικο, παντως αν οχι σημερα στην επομενη εκπομπη!
κλπ κλπ

Συμπληρωνω:

[ul]
[li]Manowar - Heart Of Steel (οι στιχοι ηταν γραμμενοι στο θρανιο μου καθολη τη διαρκεια της 3ης Λυκειου)
[/li][li]Red Hot Chilli Peppers - Californication
[/li][li]Το Ad Astra των Beggars και ιδιως οι στιχοι του Spice
[/li][li]WASP - Sleeping In The Fire
[/li][li]Accept - The King
[/li][/ul]

deep purple-απαντα αλλα ειδικα in rock, burn
nightwish-oceanborn,wishmaster
rainbow- Ritchie Blackmore’s Rainbow
και
r.j dio-holly diver

εφηβικές που ότι κι αν μου πούνε γι’ αυτές πάντα θα προσκυνάω:

-afi - sing the sorrow
-the exploited - troops of tomorrow
-dead kennedys - in god we trust (Ep)

Παιδικές:

-red hot chili peppers - californication

κάποιες. Θα επανέλθω

Αυτό εδώ.
Και θα προσθέσω και το (όχι πρωτότυπο φαντάζομαι) [B]Green Day - American Idiot[/B]

και εγω και εγω…
αλλες εφηβικες
scorpions τα απαντα
iron maiden-fear of the dark
metallica-black album
bon jovi-have a nice day,crush
guns and roses και nirvana

παιδικες
ο eminem φυσικα :stuck_out_tongue:

πιο παλιά υπήρχε εκπομπή με μότο “Ηeavy Metal να είναι λαϊκό, με τον Γιάννη, Γιάννη Κουτουβό”.

Αρθρα για το Heavy metal του Γιάννη Κουτουβου στο περιοδικό Αγόρι. Τι να λέμε τώρα, εποποιία. Μεγάλη παιδική αγάπη…

Ποστάρω μέχρι τέλη γυμνασίου, γιατί μετά ανακάλυψα τους κρέηντλ οφ φίλθ (οπότε στην παρακάτω λίστα μπαίνει οριακά το Cruelty and the beast) και το χέβυ μέτσαλ:

QUEEN - Greatest hits
PINK FLOYD - Ένα best off που δεν θυμάμαι πώς το έλεγαν και αυτή τη στιγμή έχει εξαφανιστεί
ACE OF BASE - The Sign
OFFSPRING - Smash
NIRVANA - Nevermind/ In Untero/ Unplugged
METALLICA - Black Album
MARILYN MANSON - Antichrist Superstar
BON JOVI - Crossroads
PRODIGY - Fat of the land
GARBAGE - Garbage
SMASHING PUMPKINS - Mellon Collie and the Infinite Sadness
ALANIS MORISSETTE - Jagged Little Pill
NINE INCH NAILS - Downward Spiral
PULP - Different Class
RADIOHEAD - The Bends

Αυτές είναι οι εφηβικές αγάπες - ένα προς ένα, δεν προσέθεσα ούτε ξέχασα τίποτα. Με αυτά τα άλμπουμ την έβγαλα πολλάαααα χρόνια :roll: Με το μέταλ ανδρώθηκα (…), οπότε αν μπουν και τα μετά-μέταλ χρόνια η λίστα θα χάσει το νόημά της :stuck_out_tongue:

Χμμ … παιδικές ε;

Γιάννης Πάριος ΡΕ! :stuck_out_tongue:

Στα γυμνασιακά χρόνια … ε τα κλασσικά μωρέ, Linkin Park πρώτοι και καλύτεροι, Offspring (αν και τις δισκάρες τους τις είχαν βγάλει παλιότερα), Sum 41, Metallica, εκεί στις αρχές του λυκείου άκουγα πολύ Opeth εποχής Blackwater Park - Ghost Reveries ε και ντόμινο, μόλις τελείωσα την 1η λυκείου έπιασα Theater … τα υπόλοιπα είναι ιστορία :smiley:

Σe αυτήν την ηλικία, η αλήθεια είναι, άκουγα Αλέξια, Ευρυδίκη και Νew Kids On The Block, είχα τις κασσέτες :stuck_out_tongue: