Παιδικες/Εφηβικες Αγαπες

Παλιές αγάπες…

Iced Earth ( η πρωτη μου αγάπη και παντοτινη) - ειδικά το αλαιβ ιν αθενς στην κυριολεξια έχει λιωσει…(αλήθεια…δεν παιζει πια)

Beastie Boys - απο πιτσιρικάς άκουγα το you’ve got to fight και τρελενόμουνα…

Εμινεμ - to my name is what ήταν από τα πρώτα κομμάτια με το οποίο σκάλωσα…

και φυσικά

[SPOILER]Will Smith - “getting jiggy with it” και “Miami”[/SPOILER]

black sabbath με Ozzy (το Reunion ήταν το πρώτο μου σιντι έβερ)

Ηendrix :):!:

When I was a child:
Queen
Asia
Black Sabbath
Rory Gallagher
REO Speedwagon
Animals

When I was a teenager:
Gimmy Hendrix
Led Zeppelin
Beach Boys
Creedence Clearwater Revival
Peter Frampton

Εννοείται πως όταν είμαι χαρούμενη πάντα τους ακούω.Χαρούμενη όμως.

Paul McCartney στη μοναχική καριέρα του βέβαια…Τον δίσκο με το Let me roll it που το’χα σε κασέτα ειλικρινά τον χάλασα από το παίξιμο!

Radiohead
Linkin Park
Gorillaz
Britney Spears :oops:
Red Hot Chilli Peppers
Bomfunk Mcs
Massive Attack
Eminem
Evanescence
Metallica
Nirvana
Pearl Jam
Soundgarden
Alice In Chains

Metallica
Queen
Dead kennedys
Suicidal Tendencies
Smashing Pumkins
Oasis
Nirvana
U2
Prodigy
Sick Of It All

Αυτοι πανω κατω,σιαφως υπηρξαν κι αλλοι μπηκαν ομως οι αποπανω γιατι με ακολουθουν ακομα και σημερα.

παιδικές: την κασέτα με prodigy-fat of the land και music for the jilted generation την έχω ακόμα από τετάρτη δημοτικού κ απορώ πως δεν έχει χαλάσει…έχει κ κάποια σκόρπια κομμάτια από Bjork μέσα…ο,τι να 'ναι :p?!? εκτός από αυτή την κασέτα από εποχή δημοτικού θυμάμαι ότι μια φίλη μου μου είχε γράψει σε κασέτα κάτι μπαλάντες από τη σειρά “Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν” :lol:
εφηβικές: U2, Scorpions, Red Hot Chilli Peppers, HIM (:–), κάποια σκόρπια κλασικά που με έκαναν να αγαπήσω Led Zeppelin, Linkin Park, πολυυυ Nirvana και αφού άκουσα Opeth ξεκίνησε το χάος…

Έχουν ειπωθεί ήδη τα περισσότερα (βλέπε offspring, scorpions, metallica, τρύπες και γενικά all time classic πράματα), άντε να συμπληρώσω ακόμα κάποια που μου 'ρχονται πρόχειρα από ελληνική σκηνή: μωρά στη φωτιά, ξύλινα σπαθιά, εξόριστοι (αυτο το σπαθί του νικητή δεν ξεχνιέται με τίποτα, :P)
όλα αυτά πρώτες τάξεις γυμνασίου, αλλά, παίζει να θυμάται κανείς τα παρακάτω?
Mόνο συγκίνηση

Snow - Informer
http://www.youtube.com/watch?v=D39Lm_HRfOs

Chimo Bayo - Asi me gusta a mí
http://www.youtube.com/watch?v=d_lLPZKfkc8

Χμ, κασέτες/albums Δημοτικού/Γυμνασίου που σε σημάδεψαν και όποτε πέσεις πάνω τους θα θυμάσαι κάθε μελωδία, κάθε δευτερόλεπτο;

[B]Nirvana ‘‘Nevermind’’[/B]
Αυτό που λέμε αλλαγή ζωής κλπ. Πέμπτη Δημοτικού; Κάπου εκεί νομίζω. Πόσες φορές το άκουσα δεν ξέρω. Πάντως για 1 χρόνο ίσως να μην άκουγα τίποτε άλλο.

[B]Metallica ‘‘Metallica’’[/B]
Αυθεντική κασέτα από ένα μεγαλύτερο, τέλος Α’ Γυμνασίου. ΤΟ σοκ. Για δεύτερη φορά (μετά το ‘‘Nevermind’’) ανακάλυπτα ένα δίσκο που ΚΑΘΕ κομμάτι του άξιζε να το ακούς 5- 6 φορές τη μέρα.

[B]Iced Earth ‘‘Horror show’‘
Iced Earth ‘‘Alive in Athens’’[/B]
Βασικά Iced Earth έχω να ακούσω από τότε (όταν έβγαλαν το ‘‘Horror show’’), αλλά θυμάμαι ότι το είχ λιώσει το δισκάκι. Και μαζί και το ‘‘Alive in Athens’’, αλλά μόνο το C.D. που ξεκίναγε με το ‘‘The dark saga’’ και είχε μέσα ‘‘Watching over me’’ κλπ., το άλλο δεν το είχα. Θυμάμαι ότι όταν άκουσα μετά τις studio εκτελέσεις απογοητέυτηκα. Τους απομυθοποίησα γρήγορα τους Iced Earth όμως (σε αντίθεση με τα παραπάνω συγκροτήματα που απολαμβάνω ακόμα κάθε ακρόαση τους), κυρίως όταν απέκτησα ‘’… And justice for all’’, ‘‘Master of puppets’’ κλπ.

[B]Cradle of Filth ‘‘Bitter suites to Succubi’’[/B]
Κι αυτό κάπου εκεί γύρω είχε βγει και το είχαμε λιώσει με την παρέα. Πρώτη φορά ακούγαμε ακραία φωνητικά κλπ. Ωραίο E.P. Πιστεύω ότι αν το ακούσω τώρα στάνταρ θα θυμάμαι πολλά κομμάτια.

[B]H.I.M. ‘‘Razorblade romance’’[/B]
Δισκάρα, ε. Ακόμα το υποστηρίζω. :stuck_out_tongue: Αγάπη μεγάλη.

Μία συλλογή από το Δίφωνο [B]’‘Ιστορίες για ροκάδες’’[/B]
Νομίζω έτσι την έλεγαν. Είχε μέσα Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Μάσκες κ.ά. Ποτέ δεν ήμουν του ελληνικού rock, αλλά όταν δεν είχες τίποτα άλλο, ακόμα και μια τέτοια συλλογή σου φαινόταν θυσαυρός.

Προς το παρόν αυτά θυμήθηκα.

queen-ενα διπλο best of. ας ειναι καλα οι γονεις μου
beatles-μια συλλογη με 4 cd!
διαφορες συλλογες του compact disc μου φαινεται, που ειχαν cooper,scorpions, asia,boston, rainbow,purple κλπ κλπ
με αυτα την εβγαλα στο δημοτικο

evanescense-fallen το πρωτο cd που αγορασα
linkin park-hybrid theory και meteora. οπως και να το κανουμε τοτε ηταν must για τους περισσοτερους εφηβους:p!
the eminem show :oops:
αυτα στο γυμνασιο!

στο λυκειο αρχισα να ασχολουμαι περισσοτερο γενικα με την μουσικη!
scorpions-blackout θυμαμαι ημουν σε διλημμα να παρω αυτο η κατι ξεκαρφωτο και προτιμησα σκορπιονς γιατι ηταν πιο φτηνο :stuck_out_tongue:
rainbow-long live rock 'n roll
μου ειχε μιλησει ενας καθηγητης μου στο φροντιστηριο για ενα κομματι που λεγοταν lady of the lake:D! το κομματι δεν με ξετρελανε αλλα το cd ειναι ακομα απο τα αγαπημενα μου! παιζει να το ακουγα 10 φορες την μερα!
iron maiden-brave new world ηταν απο τα τελευταια maiden που πηρα αλλα ειναι νομιζω αυτο που δεθηκα περισσοτερο:D
εχω παραλειψει αρκετα βεβαια αλλα οκ

Το χω ξαναγράψει κι αλλού, θαρρώ, αλλά εδώ είναι που κολλάει γάντι:

Τρελή δισκάρα. Πρέπει να ήμουν 10 ή 11 χρονών όταν το αγόρασα. Και επίσης να ήταν το πρώτο cd που αγόρασα.

Btw, οι Los Lobos είναι πολύ καλή μπάντα και είναι κρίμα που στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος τους ξέρει μόνο από το ομώνυμο κομμάτι αυτού του soundtrack. Και εγώ για πολλά χρόνια τους είχα ταυτίσει με αυτό και δεν τους είχα δώσει την απαραίτητη προσοχή…#-o

Δεν είναι τυχαίο που στο Band of Joy τους διασκευάζει ο γίγαντας ο Plant! :wink:8)

Ευκαιρία λοιπόν να τους ακούσω και γω κάπως πιο σοβαρά. :stuck_out_tongue:

Λίγο αχανής βλέπω η δισκογραφία, έχεις να προτείνεις τρεις-τέσσερις δίσκους γι’ αρχή; Τα πρώτα, να υποθέσω;

δεν ηταν το ψυγειο και οι κοπελες στην τιβι?

θαρρω…:slight_smile:

Συγχαρητήρια, μόλις προσέθεσες στο ενεργητικό σου άλλο ένα εντελώς άχρηστο ποστ. :slight_smile:

Συγχαρητήρια, μόλις προσέθεσες στο ενεργητικό σου άλλο ένα εντελώς άχρηστο ποστ. :slight_smile:

We can do this all night, you know.

yes i know…:smiley:

ον τοπικ…:

Ρε μπαγάσηδες με αυτά τα thread ξεχνάτε ότι κάποιοι από μας πρέπει να γυρίσουμε 3 δεκαετίες πίσω? Κρίμα πάντως που οι περισσότεροι γράφουν για τις εφηβικές αγάπες μόνο και ντρέπονται να πάνε παραπίσω :slight_smile:
Anyway, αρχές 80ς λοιπόν και φτάνει στο σπίτι αυτο το βινύλιο ](http://img225.imageshack.us/i/1lilipoupoli.jpg/)[/IMG] Μουσική Μάνου Χατζιδάκι φυσικά και μεις να μαθαινουμε ολες τις ατακες λες και θα παιρναγαμε οντισιόν! Δεν είμαι σιγουρος οτι οι γονεις μου το πήραν σε μενα ή αν απλά θελανε να εχουν καπου μαζεμενες τις αναμνησεις απο τις ομωνυμες εκπομπες στο 3ο προγραμμα (μεσα 70ς)

Βέβαια τίποτα δε συγκρίνεται με τον κακό χαμό που έγινε μαυτό: όταν έσκασε σπίτι το [B]Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ[/B] επικράτησε πανικός με τρελό πάρτυ με λοιπά ξαδερφάκια, ένα βινύλιο που έχει λιώσει πλέον αλλά δε το αλλάζω ούτε με 500 7αράκια της Relapse. Kαι είχε και φοβερο B-Side με [B]Το Ασχημόπαπο[/B] και το άλλο με τον πετεινό που θεωρούσαμε filler! lol. Στην αφήγηση η Ξένια Καλογεροπούλου ([I]τι σας λεω…[/I])

Στα πιο μουσικά πράγματα σκαλίζαμε τα βινύλια των γονιών βέβαια, οπου παίζαμε τα πάντα από δίσκους Παριου, Ακη Πανου και τα πρώτα του Παπάζογλου μέχρι 7αράκια των Beatles, το split WHO/HENDRIX από το Monterey, κλαρίνα από Ηπειρο και κατι ακυρα όπως αυτό Ανάθεμα και αν ξερω τι ήταν, μαλλον soundtrack απο παράσταση του Γκιωνάκη (έλεος δηλαδή).

αλλά για να επανέλθουμε στις πραγματικές αγάπες πρέπει να αναφέρω αυτό Αν δε σου αρεσει η ντισκο στα 5 σου έχεις προβλημα, οι Boney M ήταν κορυφή, Rivers Of Babylon, Rasputin, πω πω τώρα που το βλέπω θυμάμαι ξανά που απλώναμε το gatefold (!) στο πάτωμα και τσαντιζόταν η μάνα μου ([I]δεν της είχε μείνει από τα 60s όπως τα Beatles, ήταν κυκλοφορία του 78 και το άκουγαν ακόμα βλέπεις[/I]), και ακου να δειτε πράγματα: στο τέλος της Β πλευράς πιο κομμάτι έχει? Το heart of gold του Neil Young!!!
οποτε μια χαρά βγήκαμε ακούγοντας το κιτς μπιτακια του δίσκου αυτού και ας μέναμε χαζοί απέναντι στο εξωφυλλο του (από απίστευτη οριτζιναλ κασσέτα) του ΑΝΙΜΑLS (γκουχ γκουχ, το οποίο «ένιωσα» λίγο αργότερα βέβαια αλλά προτιμώ να μην επεκταθώ στις εφηβικές αγάπες).

Μετά τα 7 ζητάγαμε πλέον κανονική μουσική και αυτό σήμαινε 2 πράγματα:
α)αγορά του νέου δίσκου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (όταν έβγαινε έτσι? 1983 κτλ)
β)αγορά πριν τα χριστούγεννα ενός διπλού άλμπουμ με HITS της χρονιάς που πέρασε όπως αυτό
[B]ΤΡΟΜΕΡΗ [/B]συλλογή με τρομερα pop hits όπως [B][U]Big in Japan[/U][/B], Jimmy Loves Maryann, [B][U]A Fine Fine Day[/U][/B], [B][U]When Doves Cry[/U][/B] του Prince, [B][U]Susanna[/U][/B], [B][U]I Won?t let The Sun Go Down On Me[/U][/B] μέχρι και το [B][U]Killing Moon[/U][/B] των Echo & The Bunnymen!! Επαιζε [B]ΣΥΝΕΧΕΙΑ [/B]για [B]ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ[/B] χρόνο… βλέπω τους πιτσιρικάδες να γράφουν «λιώνω το δίσκο στο ipod μου» και γελάω, μάλλον θα ανεβάσω φωτογραφία ενός πραγματικά λιωμένου βινυλίου :slight_smile:

Φοβερό ([I]πρέπει να βρω άλλο επίθετο για τούτο όμως[/I]) και αυτό , συλλογή της ΕΜΙ αυτή τη φορά με απίθανα κομμάτια όπως το [B][U]Sexcrime[/U][/B] των Eurythmics, [B][U]Ghostbusters[/U][/B], [B][U]Private Dancer[/U][/B] της Tina Turner, People Are People των Depeche Mode, It?s A Hard Life των Queen αλλά για να μη σας δουλευω ο δισκος απαιτησα να ερθει σπίτι για έναν και μόνο έναν λόγο, θέλαμε να έχουμε το [B][U]Wild Boys[/U][/B] των Duran Duran! είχε παίξει και το video η EΡΤ (που γενικά δεν έπαιζε) τότε και ΟΛΟ το δημοτικό μίλαγε γι?αυτό (2 κανάλια είχαμε, όλοι τα ίδια βλέπαμε). Νομίζω για 1-2 μήνες μόνο αυτό το κομμάτι έπαιζε από το διπλό βινύλιο αλλά που να βγουν 365 μέρες με ένα κομμάτι ακούσαμε και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή, εκεί λοιπόν βρίσκεται και το…

[SPOILER]Two Minutes To Midnight[/SPOILER]

Εκεί λοιπόν είναι και το κομβικό (maiden) σημείο αφού από δω και πέρα άρχισε η εφηβεία…

νια νια νια